Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

@Waver поворушу старе питання. а до війни попасти в консульство теж буле велика проблема?

бо вранці почув від  що з початку війни в США переїхало 300 000 українців. І думаю величезна купа з них просто по можливості "дала на тапки" ретельно до того не готуючись, як робили імігранти попередніх хвиль. Ну і відповідно можливо вони і створюють черги, бо купу докуметів і всяких питань вони завчасно не вирішили в Україні?

• +1 1
  • Відповідей 904
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
On 4/14/2026 at 12:10 AM, vampirich said:

@Waver поворушу старе питання. а до війни попасти в консульство теж буле велика проблема?

бо вранці почув від  що з початку війни в США переїхало 300 000 українців. І думаю величезна купа з них просто по можливості "дала на тапки" ретельно до того не готуючись, як робили імігранти попередніх хвиль. Ну і відповідно можливо вони і створюють черги, бо купу докуметів і всяких питань вони завчасно не вирішили 

Хто зна, можливо й так. Раніше на це не звертав уваги а зараз бачу такі пости майже кожен день... а взагалі - цікава в тебе думка.

Screenshot_20260414_141441_Chrome.jpg

Змінено користувачем Waver
Опубліковано

на початках, велику чергу створювали люди, які приїхали в ЄС без документів. Взагалі. 

Чому? Питання і так ясне, бо це не секрет. 

Польща відкрила кордон для всіх без винятку ще 19 лютого, тобто за 3 дні до повномасштабного вторгнення. 

пропускали абсолютно всіх і все. Людей з протермінованими паспортами, старими, і просто з паспортами України. 

Навіть паспорти для тварин не вимагали. 

А потім ЄС почав  все це вимагати . 

От тоді й почався ажіотаж. І на цій хвилі почалися зловживання владою. Яке триває. І буде тривати. 

+ нові постійні "вводні" від України, від уряду.  І все. 

Читав сьогодні, що Мерц із Зеленським намагаються розробити "механізм повернення чоловіків призовного віку" з Німеччини. 

А то нічого, ще це суперечить законодавству. Бо людина знаходиться під захистом країни, яка її "прихистила". А це, на хвилиночку, міжнародне законодавство! Тобто хтось хоче оминути міжнародне законодавство? Мерц "отримає ляща" від Брюсселя. А мужики просто виїдуть в Нідерланди чи Іспанію (і ще низку країн), де НІХТО і НІКОГО виганяти навіть в кошмарному сні не уявляв. Тому Мерц наступить собі на мозоль. Ну або сам собі вставить палку в колесо, і буде кричати, що винні українці. 

"Ущєрбне" мишлення. З рештою, що вже і так майже всім зрозуміло, то що Мерц що Зєля, 2 чоботи пара. Обоє не політики. Не стратеги. 

а ось зібрана статистика від ШІ. (не думка, а саме зібрана статистика)

Цитата
Станом на квітень 2026 року рейтинг канцлера Німеччини Фрідріха Мерца перебуває на рекордно низькому рівні. Згідно з останніми опитуваннями та звітами, він є одним із найменш популярних лідерів серед демократичних країн.
Основні показники рейтингу у 2026 році:
  • Рівень особистої підтримки: Лише 21% німців схвалюють діяльність канцлера.
  • Порівняння з іншими лідерами: Мерц очолив список найнепопулярніших лідерів демократичних держав за версією міжнародних рейтингів популярності.
  • Рейтинг партії (ХДС/ХСС): Підтримка консервативного блоку Мерца впала до 25-26%.
  • Конкуренція: Рейтинг партії канцлера фактично зрівнявся з показниками ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН).
Причини падіння популярності:
Експерти пов'язують такі низькі показники з резонансними заявами канцлера, зокрема щодо повернення українських чоловіків з Німеччини, а також загальною кризою управління та зростанням впливу популістських сил.

• Дякую! 1
Опубліковано
В 15.04.2026 в 01:42, Zheny@ сказав:

А це, на хвилиночку, міжнародне законодавство! Тобто хтось хоче оминути міжнародне законодавство?

Міжнародне законодавство почало вмирати ще у 2014 році, і з приходом до влади старого дурня у США вмерло взагалі. У ЄС ще воно існує, але у межах ЄС. Зараз світ живе по законах "бєспрєдєла", який розпочала рф, і підхопили та розвинули США.

ЄС це як тиха гавань. І з працюючими законами. Принаймні поки що. І напевно тому ЄС викликає таку ненависть у Трампа та хуйла. 

Мені цікаво інше. Була інфа що у Німеччині чоловікам від 18 до 45 необхідно ставити до відома структури бундесвера, якщо йде мова про тривалий виїзд з країни. Чи це правда? 

Опубліковано

А мужики просто виїдуть в Нідерланди чи Іспанію (і ще низку країн), де НІХТО і НІКОГО виганяти навіть в кошмарному сні не уявляв.

Йшла мова про єдиний для всього ЄС механізм повернення. Хоча я навіть не уявляю, як це можливо у ЄС, де такого роду рішення приймаються методом консенсусу. Хіба що на рівні окремих держав, ну тоді точно буде міграція у межах ЄС. А можливо і за межі. 

• +1 1
Опубліковано

З рештою, що вже і так майже всім зрозуміло, то що Мерц що Зєля, 2 чоботи пара. Обоє не політики. Не стратеги. 

Ну я не сильний прихильник Зеленського, але не думаю що було б краще при Порошенко у випадку війни. За Мерца не скажу. Але минулий канцлер був більш слабкою фігурою, звичайно на мою думку. 

І ще цікаво: як німці згадують правління бабки Меркель, яка поховала ядерну промисловість Німеччини і наводнила Німеччину емігрантами з Африки та ближнього Сходу? Хоча зріст популярності ультраправих і є відповіддю на це запитання, у якійсь мірі, звичайно. 

Конкуренція: Рейтинг партії канцлера фактично зрівнявся з показниками ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН). 

Нехай вже краще буде Мерц ніж якійсь популіст з "Альтернативи для Німеччини". Бо якщо ці любителі хуйла візьмуть владу в Німеччині, то в нас можна буде замовляти реквієм.

Опубліковано
В 15.04.2026 в 00:42, Zheny@ сказав:

Читав сьогодні, що Мерц із Зеленським намагаються розробити "механізм повернення чоловіків призовного віку" з Німеччини. 

А то нічого, ще це суперечить законодавству. Бо людина знаходиться під захистом країни, яка її "прихистила". А це, на хвилиночку, міжнародне законодавство! Тобто хтось хоче оминути міжнародне законодавство?

Цей "хтось" - потужний лідор з трохи гундосим голосом.

Якщо послухати оригінал виступу Мерца, то йдеться про запобігання подальшого масового виїзду молодих чоловіків (18-22) з України. З часу вступу в силу закону, що дозволяє їм виїзд, кількість українців виросла, як на дріжджах. З хлопцями приїздять і їх сім'ї, які певне не виїжджали саме через синів. І це все лягає на плечі бюджету ЄС (здебільшого Німеччини). А висери потужного лідора - лише його хотілки.

Та й марно старається - в ЄС працюють закони, на відміну від Потужностану, і ніхто не буде їх порушувати так грубо, як це робить той шизоїд в себе в країні.

В Німеччині і так гайки для новоприбулих потроху закручують - більше відмов, довше чекати документи. Але це все робиться, виходячи із законодавства.

Тим, хто вже на захисті, переживати немає чого. А хто працює - краще швидше переходити на робочі ВНЖ, щоб потужні рученята не могли псувати життя. Щодо "співпраці щодо повернення українців" - здається, влада України знайшла ще одне грошове поле. Під цим мається на увазі створення "центрів повернення українців" (перший вже є в Берліні вроді). Там нібито має надаватися допомога в поверненні в Україну, включно з "можливостями з працевлаштування, соціальних гарантій" і т.д.))) ну це ж абсурд! Яке працевлаштування і які соціальні гарантії і допомога, якщо вони впошникам помогти не можуть. Черговий сюр і розвод для лохів для освоєння грантових коштів.

До речі, Норвегія, Швейцарія ввели поняття "безпечних регіонів" і не приймають звідти біженців саме з подачі України... Німецькі політики теж зізнаються, що гундосий ледь не вимагає цього і в Німеччині... І хоче щоб чоловікам взагалі не давали захист. Які в біса "безпечні регіони"... Ця потолоч і закордоном людям не дає жити вже. Як би це м'якше сказати... Зеленський для мене вже певно став поруч з пуйлом в списку ворогів...

• +1 1
Опубліковано
В 15.04.2026 в 11:56, Electronshik сказав:

Мені цікаво інше. Була інфа що у Німеччині чоловікам від 18 до 45 необхідно ставити до відома структури бундесвера, якщо йде мова про тривалий виїзд з країни. Чи це правда? 

Ніби була така норма, але це стосувалося тих, хто відноситься до армії. На сьогодні після невеликої хвилі обурення, цю норму із закону Бундестаг прибрав)

Опубліковано

Колись я вище писав, що купа країн готові приймати українців. Але там головна умова - ПИЗДУЙ ПРАЦЮВАТИ! 

Німеччина, поки що,  годує ауслендерів (приїжджих) дотаціями і подачками, в надії на те, що ті (колись) будуть приносити щось в бюджет. 

Хибний економічний варіант ... 

Я писав не раз, що українці за кордоном, які пішли працювати, не те що окупляють себе, а ще й прибуток приносять. 

Але це не про Німців... на жаль..  Вони в цьому плані найтупіші в ЄС. 

• +1 2
Опубліковано
В 15.04.2026 в 11:59, Electronshik сказав:

Йшла мова про єдиний для всього ЄС механізм повернення. 

Ні. 

Поки що зєля цю тему обгризає з мерцом. 

Розумні країни ЄС покажуть зеленському місце, де згинається рука, або пришивають лікоть! 

• +1 1
Опубліковано

Там вище, я приводив статистику по країнах ЄС, де найбільше українців, і скільки вони приносять в бюджет і скільки уряд витрачає на них. 

Суть в чому - ті українці, які працюють, приносять неабиякий прибуток в бюджет країни! 

І ті країни, які це порахували - не будуть виганяти жодного українця! 

Німеччина в цьому плані  - слабке звено.

Годувати лінивих арабів чи сирійців - норма. Хай і далі торгують наркотою, вбивають, ґвалтують і держава все це попускає... 

А лишити працьовитих українців  - сцуко "харам" ... 

• +1 3
Опубліковано
В 16.04.2026 в 08:12, volks сказав:

Головне, щоб громадянство не давали. А то наобирають їм зеленських з палицями

так там серед кандидатів зеленських з палицями немає ніби

• +1 1
Опубліковано
В 16.04.2026 в 07:12, volks сказав:

Головне, щоб громадянство не давали. А то наобирають їм зеленських з палицями

почитай, що необхідно, для отримання громадянства в Німеччині. 

але я тобі секрет відкрию. З тих українців, що лишаться, +- 75% отримають ВНЖ/ПМЖ. 

Різниця лише в тому, що останні, на відміну від громадян, не мають права голосувати.

ось і вся різниця. Тому твій висер про 

В 16.04.2026 в 07:12, volks сказав:

А то наобирають їм зеленських з палицями

взагалі звучить як в бочку перднув. 

• +1 2
Опубліковано

тут якось, історія була.

мій колега на вихідних після роботи, трошки "дав газу". Ну, відносно молодий і дурний. Але менше з тим. Мова про те, що його в центрі міста п'яного поліція побачила. Ну видно було, що п'яний. Запитали документи, те се. Привезли в поліцейській машині за адресою проживання. І сказали, більше не робити так. 

Це я до того - щоб відчути різницю. Де є правова держава, і ти знаєш куди точно йдуть податки. А де держава, де менти - окрема привілейована каста. 

• +1 4
Опубліковано
В 17.04.2026 в 01:24, Zheny@ сказав:

почитай, що необхідно, для отримання громадянства в Німеччині. 

Ну так я ж і написав. Головне 

, щоб не давали. Це ще раз підтверджує, що німці - розумний народ.

Опубліковано
В 15.04.2026 в 21:47, INVICTUS сказав:

Як би це м'якше сказати... Зеленський для мене вже певно став поруч з пуйлом в списку ворогів...

Цікаво щоб ви всі робили б на місці Зеленського. Ось мені б цікаво було б почути

• +1 3
Опубліковано
В 17.04.2026 в 15:51, Electronshik сказав:

Цікаво щоб ви всі робили б на місці Зеленського

Дагаваріваца пасєрєдінє

Опубліковано
В 17.04.2026 в 15:51, Electronshik сказав:

Цікаво щоб ви всі робили б на місці Зеленського. Ось мені б цікаво було б почути

Не балотувались би взагалі?

Опубліковано
В 17.04.2026 в 14:51, Electronshik сказав:

Не красти, як в останній день під час війни (та і не красти взагалі, бо це питання виживання країни). Справедлива мобілізація для всіх, без преференцій за гроші. Піднімати грошове забезпечення солдатів, а не мусорів. Не відправляти "двушечку на москву". Контроль командування в армії. Розвивати впк, а не лазити по світу з простягнутою рукою: "дай-дай-дай".

Одразу парирую відповіді типу "це не так легко зробити": у нього зараз вся вертикаль влади в руках та судячи з того, які закони видають - все він може.

Дуже часто останнім часом згадую слова Степана Хмари: "Це шпана, це банда ліквідаторів України". 

• +1 1
Опубліковано
В 17.04.2026 в 14:51, Electronshik сказав:

Знаєш, я теж останні роки "топив" за нашого президента. Намагався всіляко виправдовувати іт.п. 

Тепер, я бачу зовсім іншу ситуацію. Довго писати.  Не хочу. 

Але довіра до нього вже не та, що була, скажімо, 2 роки тому.. 

Так, це краще, ніж "сивочолий "гетьман", від слова "геть"! 

Так, Зєля старається, робить все можливе і неможливе для країни. Але його оточення - то повний дебілізм. 

Він повністю забив на те, що робиться всередині держави. Типу похуй! Віддав повноваження всяким неукам. 

Проаналізуй те, що робиться . 

Я для себе вже висновки зробив. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 18.04.2026 в 00:41, Zheny@ сказав:

Знаєш, я теж останні роки "топив" за нашого президента. Намагався всіляко виправдовувати іт.п. 

Тепер, я бачу зовсім іншу ситуацію. Довго писати.  Не хочу. 

Але довіра до нього вже не та, що була, скажімо, 2 роки тому.. 

Так, це краще, ніж "сивочолий "гетьман", від слова "геть"! 

Так, Зєля старається, робить все можливе і неможливе для країни. Але його оточення - то повний дебілізм. 

Він повністю забив на те, що робиться всередині держави. Типу похуй! Віддав повноваження всяким неукам. 

Проаналізуй те, що робиться . 

Я для себе вже висновки зробив. 

Але погодься: корупція в таких масштабах, на таких рівнях та з такими дійовими особами (його найближчі друзі, куми) та повною відсутністю покарань, не могла б відбуватися без його відома та згоди, як мінімум. 

Після того всього не вірю в розповіді про "хорошого царя і поганих бояр"

Змінено користувачем INVICTUS
Опубліковано
В 17.04.2026 в 18:25, INVICTUS сказав:

Розвивати впк, а не лазити по світу з простягнутою рукою: "дай-дай-дай".

Ми були без крилатих ракет, тепер вони є. Ми були багато без чого, тепер воно є. ВПК потихеньку розвивається, не треба забувати що ми живемо у країні, де все прострілюється наскрізь як у тирі. І дуже багато підарасів, які за бабло здають все, в тому числі і розташування підприємств впк. А потім туди прильоти.

"дай-дай-дай" також треба, поки працює. Ракети до патріотів чи самп-т ми не робимо, а вони критично потрібні. Якщо заради цих ракет треба буде робити мінета в прямому ефірі, значить треба. Бо інакше це додаткові знищені будинки та обірвані життя людей.

В 18.04.2026 в 01:41, Zheny@ сказав:

Я і не топлю. А спитав просте питання: щоб ви робили на його місці. Толком відповіді не почув.

В 18.04.2026 в 01:41, Zheny@ сказав:

Частоково погоджуюсь. І не будемо забувати що його ключовий пріоритет це збереження держави. А оточення, багато в чому залежить і від президента.

В 18.04.2026 в 12:00, INVICTUS сказав:

Але погодься: корупція в таких масштабах, на таких рівнях та з такими дійовими особами (його найближчі друзі, куми) та повною відсутністю покарань, не могла б відбуватися без його відома та згоди, як мінімум.

Якщо держава впаде, буде якось однаково яка корупція. Ми маємо що маємо. Але зараз найвищий пріоритет то вберегти державу від окупації. Почув гарну фразу: "Якщо путін перестане воювати, настане мир. Якщо Україна перестане воювати, то українці будуть мертві."

В 17.04.2026 в 16:45, volks сказав:

Дагаваріваца пасєрєдінє

Не варіант, кацапи хочуть все.

• Дякую! 1
  • +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...