Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

@Waver поворушу старе питання. а до війни попасти в консульство теж буле велика проблема?

бо вранці почув від  що з початку війни в США переїхало 300 000 українців. І думаю величезна купа з них просто по можливості "дала на тапки" ретельно до того не готуючись, як робили імігранти попередніх хвиль. Ну і відповідно можливо вони і створюють черги, бо купу докуметів і всяких питань вони завчасно не вирішили в Україні?

• +1 1
  • Відповідей 894
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
On 4/14/2026 at 12:10 AM, vampirich said:

@Waver поворушу старе питання. а до війни попасти в консульство теж буле велика проблема?

бо вранці почув від  що з початку війни в США переїхало 300 000 українців. І думаю величезна купа з них просто по можливості "дала на тапки" ретельно до того не готуючись, як робили імігранти попередніх хвиль. Ну і відповідно можливо вони і створюють черги, бо купу докуметів і всяких питань вони завчасно не вирішили 

Хто зна, можливо й так. Раніше на це не звертав уваги а зараз бачу такі пости майже кожен день... а взагалі - цікава в тебе думка.

Screenshot_20260414_141441_Chrome.jpg

Змінено користувачем Waver
Опубліковано

на початках, велику чергу створювали люди, які приїхали в ЄС без документів. Взагалі. 

Чому? Питання і так ясне, бо це не секрет. 

Польща відкрила кордон для всіх без винятку ще 19 лютого, тобто за 3 дні до повномасштабного вторгнення. 

пропускали абсолютно всіх і все. Людей з протермінованими паспортами, старими, і просто з паспортами України. 

Навіть паспорти для тварин не вимагали. 

А потім ЄС почав  все це вимагати . 

От тоді й почався ажіотаж. І на цій хвилі почалися зловживання владою. Яке триває. І буде тривати. 

+ нові постійні "вводні" від України, від уряду.  І все. 

Читав сьогодні, що Мерц із Зеленським намагаються розробити "механізм повернення чоловіків призовного віку" з Німеччини. 

А то нічого, ще це суперечить законодавству. Бо людина знаходиться під захистом країни, яка її "прихистила". А це, на хвилиночку, міжнародне законодавство! Тобто хтось хоче оминути міжнародне законодавство? Мерц "отримає ляща" від Брюсселя. А мужики просто виїдуть в Нідерланди чи Іспанію (і ще низку країн), де НІХТО і НІКОГО виганяти навіть в кошмарному сні не уявляв. Тому Мерц наступить собі на мозоль. Ну або сам собі вставить палку в колесо, і буде кричати, що винні українці. 

"Ущєрбне" мишлення. З рештою, що вже і так майже всім зрозуміло, то що Мерц що Зєля, 2 чоботи пара. Обоє не політики. Не стратеги. 

а ось зібрана статистика від ШІ. (не думка, а саме зібрана статистика)

Цитата
Станом на квітень 2026 року рейтинг канцлера Німеччини Фрідріха Мерца перебуває на рекордно низькому рівні. Згідно з останніми опитуваннями та звітами, він є одним із найменш популярних лідерів серед демократичних країн.
Основні показники рейтингу у 2026 році:
  • Рівень особистої підтримки: Лише 21% німців схвалюють діяльність канцлера.
  • Порівняння з іншими лідерами: Мерц очолив список найнепопулярніших лідерів демократичних держав за версією міжнародних рейтингів популярності.
  • Рейтинг партії (ХДС/ХСС): Підтримка консервативного блоку Мерца впала до 25-26%.
  • Конкуренція: Рейтинг партії канцлера фактично зрівнявся з показниками ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН).
Причини падіння популярності:
Експерти пов'язують такі низькі показники з резонансними заявами канцлера, зокрема щодо повернення українських чоловіків з Німеччини, а також загальною кризою управління та зростанням впливу популістських сил.

• Дякую! 1
Опубліковано
В 15.04.2026 в 01:42, Zheny@ сказав:

А це, на хвилиночку, міжнародне законодавство! Тобто хтось хоче оминути міжнародне законодавство?

Міжнародне законодавство почало вмирати ще у 2014 році, і з приходом до влади старого дурня у США вмерло взагалі. У ЄС ще воно існує, але у межах ЄС. Зараз світ живе по законах "бєспрєдєла", який розпочала рф, і підхопили та розвинули США.

ЄС це як тиха гавань. І з працюючими законами. Принаймні поки що. І напевно тому ЄС викликає таку ненависть у Трампа та хуйла. 

Мені цікаво інше. Була інфа що у Німеччині чоловікам від 18 до 45 необхідно ставити до відома структури бундесвера, якщо йде мова про тривалий виїзд з країни. Чи це правда? 

Опубліковано

А мужики просто виїдуть в Нідерланди чи Іспанію (і ще низку країн), де НІХТО і НІКОГО виганяти навіть в кошмарному сні не уявляв.

Йшла мова про єдиний для всього ЄС механізм повернення. Хоча я навіть не уявляю, як це можливо у ЄС, де такого роду рішення приймаються методом консенсусу. Хіба що на рівні окремих держав, ну тоді точно буде міграція у межах ЄС. А можливо і за межі. 

• +1 1
Опубліковано

З рештою, що вже і так майже всім зрозуміло, то що Мерц що Зєля, 2 чоботи пара. Обоє не політики. Не стратеги. 

Ну я не сильний прихильник Зеленського, але не думаю що було б краще при Порошенко у випадку війни. За Мерца не скажу. Але минулий канцлер був більш слабкою фігурою, звичайно на мою думку. 

І ще цікаво: як німці згадують правління бабки Меркель, яка поховала ядерну промисловість Німеччини і наводнила Німеччину емігрантами з Африки та ближнього Сходу? Хоча зріст популярності ультраправих і є відповіддю на це запитання, у якійсь мірі, звичайно. 

Конкуренція: Рейтинг партії канцлера фактично зрівнявся з показниками ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН). 

Нехай вже краще буде Мерц ніж якійсь популіст з "Альтернативи для Німеччини". Бо якщо ці любителі хуйла візьмуть владу в Німеччині, то в нас можна буде замовляти реквієм.

Опубліковано
В 15.04.2026 в 00:42, Zheny@ сказав:

Читав сьогодні, що Мерц із Зеленським намагаються розробити "механізм повернення чоловіків призовного віку" з Німеччини. 

А то нічого, ще це суперечить законодавству. Бо людина знаходиться під захистом країни, яка її "прихистила". А це, на хвилиночку, міжнародне законодавство! Тобто хтось хоче оминути міжнародне законодавство?

Цей "хтось" - потужний лідор з трохи гундосим голосом.

Якщо послухати оригінал виступу Мерца, то йдеться про запобігання подальшого масового виїзду молодих чоловіків (18-22) з України. З часу вступу в силу закону, що дозволяє їм виїзд, кількість українців виросла, як на дріжджах. З хлопцями приїздять і їх сім'ї, які певне не виїжджали саме через синів. І це все лягає на плечі бюджету ЄС (здебільшого Німеччини). А висери потужного лідора - лише його хотілки.

Та й марно старається - в ЄС працюють закони, на відміну від Потужностану, і ніхто не буде їх порушувати так грубо, як це робить той шизоїд в себе в країні.

В Німеччині і так гайки для новоприбулих потроху закручують - більше відмов, довше чекати документи. Але це все робиться, виходячи із законодавства.

Тим, хто вже на захисті, переживати немає чого. А хто працює - краще швидше переходити на робочі ВНЖ, щоб потужні рученята не могли псувати життя. Щодо "співпраці щодо повернення українців" - здається, влада України знайшла ще одне грошове поле. Під цим мається на увазі створення "центрів повернення українців" (перший вже є в Берліні вроді). Там нібито має надаватися допомога в поверненні в Україну, включно з "можливостями з працевлаштування, соціальних гарантій" і т.д.))) ну це ж абсурд! Яке працевлаштування і які соціальні гарантії і допомога, якщо вони впошникам помогти не можуть. Черговий сюр і розвод для лохів для освоєння грантових коштів.

До речі, Норвегія, Швейцарія ввели поняття "безпечних регіонів" і не приймають звідти біженців саме з подачі України... Німецькі політики теж зізнаються, що гундосий ледь не вимагає цього і в Німеччині... І хоче щоб чоловікам взагалі не давали захист. Які в біса "безпечні регіони"... Ця потолоч і закордоном людям не дає жити вже. Як би це м'якше сказати... Зеленський для мене вже певно став поруч з пуйлом в списку ворогів...

• +1 1
Опубліковано
В 15.04.2026 в 11:56, Electronshik сказав:

Мені цікаво інше. Була інфа що у Німеччині чоловікам від 18 до 45 необхідно ставити до відома структури бундесвера, якщо йде мова про тривалий виїзд з країни. Чи це правда? 

Ніби була така норма, але це стосувалося тих, хто відноситься до армії. На сьогодні після невеликої хвилі обурення, цю норму із закону Бундестаг прибрав)

Опубліковано

Колись я вище писав, що купа країн готові приймати українців. Але там головна умова - ПИЗДУЙ ПРАЦЮВАТИ! 

Німеччина, поки що,  годує ауслендерів (приїжджих) дотаціями і подачками, в надії на те, що ті (колись) будуть приносити щось в бюджет. 

Хибний економічний варіант ... 

Я писав не раз, що українці за кордоном, які пішли працювати, не те що окупляють себе, а ще й прибуток приносять. 

Але це не про Німців... на жаль..  Вони в цьому плані найтупіші в ЄС. 

• +1 2
Опубліковано
В 15.04.2026 в 11:59, Electronshik сказав:

Йшла мова про єдиний для всього ЄС механізм повернення. 

Ні. 

Поки що зєля цю тему обгризає з мерцом. 

Розумні країни ЄС покажуть зеленському місце, де згинається рука, або пришивають лікоть! 

• +1 1
Опубліковано

Там вище, я приводив статистику по країнах ЄС, де найбільше українців, і скільки вони приносять в бюджет і скільки уряд витрачає на них. 

Суть в чому - ті українці, які працюють, приносять неабиякий прибуток в бюджет країни! 

І ті країни, які це порахували - не будуть виганяти жодного українця! 

Німеччина в цьому плані  - слабке звено.

Годувати лінивих арабів чи сирійців - норма. Хай і далі торгують наркотою, вбивають, ґвалтують і держава все це попускає... 

А лишити працьовитих українців  - сцуко "харам" ... 

• +1 3
Опубліковано
В 16.04.2026 в 08:12, volks сказав:

Головне, щоб громадянство не давали. А то наобирають їм зеленських з палицями

так там серед кандидатів зеленських з палицями немає ніби

• +1 1
Опубліковано
В 16.04.2026 в 07:12, volks сказав:

Головне, щоб громадянство не давали. А то наобирають їм зеленських з палицями

почитай, що необхідно, для отримання громадянства в Німеччині. 

але я тобі секрет відкрию. З тих українців, що лишаться, +- 75% отримають ВНЖ/ПМЖ. 

Різниця лише в тому, що останні, на відміну від громадян, не мають права голосувати.

ось і вся різниця. Тому твій висер про 

В 16.04.2026 в 07:12, volks сказав:

А то наобирають їм зеленських з палицями

взагалі звучить як в бочку перднув. 

• +1 2
Опубліковано

тут якось, історія була.

мій колега на вихідних після роботи, трошки "дав газу". Ну, відносно молодий і дурний. Але менше з тим. Мова про те, що його в центрі міста п'яного поліція побачила. Ну видно було, що п'яний. Запитали документи, те се. Привезли в поліцейській машині за адресою проживання. І сказали, більше не робити так. 

Це я до того - щоб відчути різницю. Де є правова держава, і ти знаєш куди точно йдуть податки. А де держава, де менти - окрема привілейована каста. 

• +1 3
Опубліковано
В 17.04.2026 в 01:24, Zheny@ сказав:

почитай, що необхідно, для отримання громадянства в Німеччині. 

Ну так я ж і написав. Головне 

, щоб не давали. Це ще раз підтверджує, що німці - розумний народ.

Опубліковано
В 15.04.2026 в 21:47, INVICTUS сказав:

Як би це м'якше сказати... Зеленський для мене вже певно став поруч з пуйлом в списку ворогів...

Цікаво щоб ви всі робили б на місці Зеленського. Ось мені б цікаво було б почути

• +1 1
Опубліковано
В 17.04.2026 в 15:51, Electronshik сказав:

Цікаво щоб ви всі робили б на місці Зеленського

Дагаваріваца пасєрєдінє

Опубліковано
В 17.04.2026 в 15:51, Electronshik сказав:

Цікаво щоб ви всі робили б на місці Зеленського. Ось мені б цікаво було б почути

Не балотувались би взагалі?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...