Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 874
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
On 4/6/2026 at 2:40 AM, volks said:

Продовжую.

Стереотипи - це коли в тебе уявлення про щось, з чим ти особисто не стикався, але на підставі того, що ти почув складаєш певне уявлення. А не те, з чим ти стикаєшся все життя.

От бачиш, ти навіть боїшся публічно написати чому ти так вважаєш і чому саме маєш таку свою думку про людей яких ти зневажливо називаєш "Полішуками" чи намагаєшся когось цим етнонімом образити бо на підсвідомому рівні розумієш що десь ти і тут можеш помилятися і за цю твою чергову тупість тобі обов'язково "прилетить" і в майбутньому тобі це пригадають ще навіть не один раз...

А ти не задумувався, що найвірогідніше, по своїй сфері діяльності, роботі чи по місцях які ти найчастіше відвідуєш - ти стикаєшся саме з такими людьми про яких ти намагаєшся але боїшся тут написати і саме тому ти всіх Волинян з нашого Волинського Полісся ти береш під один гребінець? 

Щоб тобі легше було це зрозуміти, поясню на прикладі власного досвіду чому це не так: колись, ще до повномаштабного вторнення та й за молодості та власної недосвіченості, майже всіх Армян, Грузинів та Турків яких я зустрічав або пересікався в Україні, я вважав за людей яких завжди потрібно остерігатися чи обходити стороною, бо за звичай, в Луцьку чи на Волинських базарах, як з представниками цих народів я стикався тільки як з базарниками чи іншими хитрими та нахабними торговцями які любими хитрощами та психологічними уловками, навіть називаючи тебе "братом" - завжди намагаються тобі щось продати чи впарити... чи ті ж інші хитрі "Армянчики" чи Грузини які в Луцьку, Києві та й по всіх великих містах України займаються не завжди законним промислом і доволі часто фігурують в кримінальних справах, чи ті ж нахабні Турки які валом раніше приїзжали в Одесу тільки для того щоб добряче погуляти та "потягати" наших дівчат...  але, вже в Америці я зустрівся з зовсім іншими представниками цих народів, які виховані по іншому, живуть зовсім по іншому, поводять себе по іншому... і тільки тоді я змінив свою думку та почав дивитись на світ та на людей зовсім по іншому. Колись, шукаючи роботу в Америці, я випадково познайомився з Армянином, спробував у нього попрацювати, там же познайомився і з доволі цікавим Грузином який до Америки хоч і проживав в Грузії але працював моряком-старшим механіком, ходячи в кругосвітки з Одеси, і поступово ми досить добре на роки стоваришувалися не обмежуючись походами в гості на хороший Армянській коньячок та шашлик з осетрини чи баранини... Грузин мені дуже багато в чому допоміг та виручив як порадами так і реальними справами жертвуючи своїм власним часом та навіть грошима. Армянин допоміг мені придбати мою першу фуру підписавшись (взявши на себе відповідальність) за мій перший великий кредит як фінансовий поручитель, так само потім ще й за трейлери, що дозволило мені піти у "самостійне плавання"... зараз товаришую ще з Турками, які виявилися теж зовсім іншими людьми на відміну від тих що колись я зустрічав в Одесі, і зараз теж можу багато чого хорошого сказати чи написати про цих людей... і зараз я точно знаю що ніколи не вартує робити так як я робив колись чи зараз робиш ти, тобто гребсти всіх під одну гребінку тільки на основі висновків з тієї кількості людей яких ти зустрів чи пересікався у своїй "вузькій коробочці".  Це теж саме, що по твоїх раз за разом повторюючих помилках та зашкварах, чи по десятилітніх маразмах та лабуді Нокіана, робити хибні висновки гребучи всіх під одну гребінку - що абсолютно всі Лучани такі як ти чи той же Нокіан.

Доречі, Женя правильно написав, бо я дійсно народився та виріс зовсім в іншій частині Волині, але у мене мама родом з Полісся, маю там навіть трохи родичів по маминій лінії, тепер навіть маю знайомих та друзів, а це дійсно хороші, цікаві та навіть творчі та публічні люди зовсім з інших частин нашого Волинського Полісся від яких навіть вартує багато чого повчитися мені і тобі, і це далеко зовсім не ті люди до яких ти певно звик в свому колі спілкування та пересікання, і тепер маєш такі стереотипи намагаючись когось образити зневажливо використовуючи цей етнонім до всіх мешканців цього регіону нашої Волині. 

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано
В 07.04.2026 в 00:37, Waver сказав:

От бачиш, ти навіть боїшся публічно написати чому ти так вважаєш і чому саме маєш таку свою думку про людей яких ти зневажливо називаєш "Полішуками" чи намагаєшся когось цим етнонімом образити бо на підсвідомому рівні розумієш що десь ти і тут можеш помилятися і за цю твою чергову тупість тобі обов'язково "прилетить" і в майбутньому тобі це пригадають ще навіть не один раз...

А ти не задумувався, що найвірогідніше, по своїй сфері діяльності, роботі чи по місцях які ти найчастіше відвідуєш - ти стикаєшся саме з такими людьми про яких ти намагаєшся але боїшся тут написати і саме тому ти всіх Волинян з нашого Волинського Полісся ти береш під один гребінець? 

Щоб тобі легше було це зрозуміти, поясню на прикладі власного досвіду чому це не так: колись, ще до повномаштабного вторнення та й за молодості та власної недосвіченості, майже всіх Армян, Грузинів та Турків яких я зустрічав або пересікався в Україні, я вважав за людей яких завжди потрібно остерігатися чи обходити стороною, бо за звичай, в Луцьку чи на Волинських базарах, як з представниками цих народів я стикався тільки як з базарниками чи іншими хитрими та нахабними торговцями які любими хитрощами та психологічними уловками, навіть називаючи тебе "братом" - завжди намагаються тобі щось продати чи впарити... чи ті ж інші хитрі "Армянчики" чи Грузини які в Луцьку, Києві та й по всіх великих містах України займаються не завжди законним промислом і доволі часто фігурують в кримінальних справах, чи ті ж нахабні Турки які валом раніше приїзжали в Одесу тільки для того щоб добряче погуляти та "потягати" наших дівчат...  але, вже в Америці я зустрівся з зовсім іншими представниками цих народів, які виховані по іншому, живуть зовсім по іншому, поводять себе по іншому... і тільки тоді я змінив свою думку та почав дивитись на світ та на людей зовсім по іншому. Колись, шукаючи роботу в Америці, я випадково познайомився з Армянином, спробував у нього попрацювати, там же познайомився і з доволі цікавим Грузином який до Америки хоч і проживав в Грузії але працював моряком-старшим механіком, ходячи в кругосвітки з Одеси, і поступово ми досить добре на роки стоваришувалися не обмежуючись походами в гості на хороший Армянській коньячок та шашлик з осетрини чи баранини... Грузин мені дуже багато в чому допоміг та виручив як порадами так і реальними справами жертвуючи своїм власним часом та навіть грошима. Армянин допоміг мені придбати мою першу фуру підписавшись (взявши на себе відповідальність) за мій перший великий кредит як фінансовий поручитель, так само потім ще й за трейлери, що дозволило мені піти у "самостійне плавання"... зараз товаришую ще з Турками, які виявилися теж зовсім іншими людьми на відміну від тих що колись я зустрічав в Одесі, і зараз теж можу багато чого хорошого сказати чи написати про цих людей... і зараз я точно знаю що ніколи не вартує робити так як я робив колись чи зараз робиш ти, тобто гребсти всіх під одну гребінку тільки на основі висновків з тієї кількості людей яких ти зустрів чи пересікався у своїй "вузькій коробочці".  Це теж саме, що по твоїх раз за разом повторюючих помилках та зашкварах, чи по десятилітніх маразмах та лабуді Нокіана, робити хибні висновки гребучи всіх під одну гребінку - що абсолютно всі Лучани такі як ти чи той же Нокіан.

Доречі, Женя правильно написав, бо я дійсно народився та виріс зовсім в іншій частині Волині, але у мене мама родом з Полісся, маю там навіть трохи родичів по маминій лінії, тепер навіть маю знайомих та друзів, а це дійсно хороші, цікаві та навіть творчі та публічні люди зовсім з інших частин нашого Волинського Полісся від яких навіть вартує багато чого повчитися мені і тобі, і це далеко зовсім не ті люди до яких ти певно звик в свому колі спілкування та пересікання, і тепер маєш такі стереотипи намагаючись когось образити зневажливо використовуючи цей етнонім до всіх мешканців цього регіону нашої Волині. 

Я тобі більше скажу. В мене ще й є етнонім "горохівський полішук"

• -1 2
Опубліковано
В 06.04.2026 в 22:20, Nokian сказав:

Ну пенсійні фонди є державні, є приватні .

І з якого хріна вони мають це робити молодим людям?

От тобі 20 років, ти ще ніде не працював, ні в який фонд внесків не робив, ні в державний ні в приватний.

А вже хочеш за їхній рахунок подорожувати чи ще якось тратити їхні гроші.

Потім пішов в запой/помер/ще щось, працювати не можеш/не хочеш, гроші фонду вже прокатав і нічого не повернув.

А люди так і будуть думати, нафіг працювати, якщо вже й так платять гроші

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 4/7/2026 at 12:58 AM, volks said:

Я тобі більше скажу. В мене ще й є етнонім "горохівський полішук"

Ти мене хочеш цим якось образити чи зачепити? Навіть не старайся, бо на думку тих хто раз за разом так тупить і навіть не намагається зрозуміти свої помилки - уваги не звертаю. Натомість, для всіх інших наших Волинян, і дехто з тих як ти кажеш "Полішуків" з радістю мені допоможе, можу навіть ставити тебе як приклад іншим - як робити не варто. Маєш сторінку в соцмережах? Аж цікаво поглянути на такого "героя"...

• +1 1
Опубліковано
В 07.04.2026 в 19:24, Waver сказав:

Ти мене хочеш цим якось образити чи зачепити? Навіть не старайся, бо на думку тих хто раз за разом так тупить і навіть не намагається зрозуміти свої помилки - уваги не звертаю.

Хай буде так))

Опубліковано
В 07.04.2026 в 18:24, Waver сказав:

Ти мене хочеш цим якось образити чи зачепити? Навіть не старайся, бо на думку тих хто раз за разом так тупить і навіть не намагається зрозуміти свої помилки - уваги не звертаю. Натомість, для всіх інших наших Волинян, і дехто з тих як ти кажеш "Полішуків" з радістю мені допоможе, можу навіть ставити тебе як приклад іншим - як робити не варто. Маєш сторінку в соцмережах? Аж цікаво поглянути на такого "героя"...

я оце, не полінувався, і перечитав його пости зо крайніх кілька років. 

Висновок - типовий троль. Якщо не троль, то ще гірше - товариш майор... 

уникатиму цієї людини,...  Хоча він все читає. Але то таке. Принаймні на його "пости", відповідати не слід. 

Я можу і забанити і т.д. Але не буду я цього робити. Читати не перестане. Хай хоча б посмішить своїми "дописами".. 

• Дякую! 1
Опубліковано

От що спало на думку.

купа людей, що дивно, читає борду. І з тієї купи, є ще купа, яка заздрить тим, хто виїхав, зумів.

А є Люди (так, з Великої літери "Л"), які читають і не заздрять.  Можливо, читають, щоб знайти варіанти, як спетляти, якщо такі є - прошу дуже в ПП. Я тут вголос цього не озвучу ніколи. 

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
On 4/8/2026 at 9:52 AM, Zheny@ said:

Висновок - типовий троль. Якщо не троль, то ще гірше - товариш майор... 

уникатиму цієї людини,...  Хоча він все читає. Але то таке. Принаймні на його "пости", відповідати не слід. 

Я можу і забанити і т.д. Але не буду я цього робити. Читати не перестане. Хай хоча б посмішить своїми "дописами".. 

От і я про це. Бо кожен з нас може помилятися і якщо людина помилилась раз чи два і потім може визнавати ці свої помилки, особливо коли йому на це м'яко та культурно вказали - це нормально, бо всі ми люди тому інколи помиляємося, це визнаєм а потім вчимося на цих своїх помилках або на своїй поведінці. Але якщо людина це робить постійно та систематично та раз за разом і навіть не намагається це признавати і далі пре на свому - це вже клініка. А ще я помітив, що абсолютно всі такі "херої" відчувають себе такими онлайн "героями" - тільки рівно стільки скільки можуть ховатися за цією своєю анонімністю... бо завжди вважають що анонімно в інтернеті вони можуть "тупити" скільки завгодно, дехто може навіть, як він думав, направо та наліво хуями кидатися (і такі тут були), але як тільки ця їхня анонімність спадає - дуже добре розуміють що про всю їхню тупість та взагалі їхню сутність - взнають всі і абсолютно всі, а це дружина, друзі, родичі, сусіди, співробітники, знайомі та навіть майбутні знайомі будуть одразу знати хто перед ними такий... а ще гірше, якщо десь колись в майбутньому, власні діти таких "хероїв", для прикладу, захочуть завести дружбу з тими ж дітьми з Полісся, і вартує тільки тим "друзям" взнати про тупість "татка" їхнього майбутнього "друга" чи "подружки"...

• +1 1
Опубліковано
В 07.04.2026 в 09:01, WebTraveller сказав:

І з якого хріна вони мають це робити молодим людям?

От тобі 20 років, ти ще ніде не працював, ні в який фонд внесків не робив, ні в державний ні в приватний.

А вже хочеш за їхній рахунок подорожувати чи ще якось тратити їхні гроші.

Потім пішов в запой/помер/ще щось, працювати не можеш/не хочеш, гроші фонду вже прокатав і нічого не повернув.

А люди так і будуть думати, нафіг працювати, якщо вже й так платять гроші

Ну так , коли ти виховуєш дітей, вкладаєш у них час, гроші та душу- ти ж теж ніяк не впевнений, що це окупиться в любому випадку.

Але чим кращу освіту дитина отримає, чим більше всього побачить- тим таки більше шансів, що вона досягне  більше, ніж позбавлені цього однолітки.

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 08.04.2026 в 18:04, Zheny@ сказав:

От що спало на думку.

купа людей, що дивно, читає борду. І з тієї купи, є ще купа, яка заздрить тим, хто виїхав, зумів.

А є Люди (так, з Великої літери "Л"), які читають і не заздрять.  Можливо, читають, щоб знайти варіанти, як спетляти, якщо такі є - прошу дуже в ПП. Я тут вголос цього не озвучу ніколи. 

Якраз сьогодні заходив знайомий, в нього син  був поїхав у Ніделанди, рік попрацював, отрмував дві з половиною тисячі, потім повернувся в Україну, тут теж нормально заробляє. 

І хоч на горизонті 25 років і світить мобілізація- нікуди виїжджати не збирається.

Чи й не досягнення ,, Зумів виїхати,,

Спетляв- взагалі звучить непристойно.

Ми всі робимо іноді деякі речі, якими ніхто не вихваляється. 

• +1 1
Опубліковано
В 08.04.2026 в 20:08, Nokian сказав:

Ну так , коли ти виховуєш дітей, вкладаєш у них час, гроші та душу- ти ж теж ніяк не впевнений, що це окупиться в любому випадку.

Але чим кращу освіту дитина отримає, чим більше всього побачить- тим таки більше шансів, що вона досягне  більше, ніж позбавлені цього однолітки.

Ти рівняєш х.... з пальцем. Навіть відповідати не буду

• Ха-ха 1
Опубліковано

Ой бля, гайзи….. Як вас назвати, так щоб культурно….. Ви і Вейвер різні емігранти. Той має в Америці дружину, той емігрував з батьками - родиною, може по програмі вірян чи за запрошенням родичів батьків, це також має значення, це було давним давно….Він вже частина того суспільства. Ви - Єврочурки. Перелякані Єврочурки, які сцються всього по тим європам ,щоб не дай Бог , не депортували додому. Які нахуй пенсії, які подорожі , які ресторани,які живописні місця…..Євро і долар девальвують страшно. Продукти , пальне, сфера послуг коштує невйобно дорого. Якщо купувати( не кончану просрочку)а  якісне мʼясо, рибу, фрукти,утримувати авто, дітей возити на танці , на гуртки, змінювати їм гардероб…знімати квартиру , яка схожа на квартиру- чотири/пять  тисячі єврів - це мінімум, який має бути доходом сімʼї у місяць. Так як в Україні- не буде добре ніде. Мені так точно. Повірте мені на слово. І Луцьк то мабуть, одне з найкращих її кутків. Не займайтеся хуйнею- Повертайтеся додому.

• Дякую! 2
Опубліковано
В 08.04.2026 в 17:52, Zheny@ сказав:

От в цьому місці обідно стало

Опубліковано
On 4/8/2026 at 12:56 PM, Alex S said:

Ой бля, гайзи…..

Вітаю, з поверненням! 

Може не з усім вищенаписаним я з тобою згоден, але в загальному - Приз! Жму руку!

• +1 1
Опубліковано
В 08.04.2026 в 21:29, Waver сказав:

Вітаю, з поверненням! 

Може не з усім вищенаписаним я з тобою згоден, але в загальному - Приз! Жму руку!

Та трохи занятість крайні роки більшає, не до хфорумних срачів. Саме в наряді ЧЧ, вечір довгий - питайте що хочете- все відповім.

• +1 1
Опубліковано
On 4/8/2026 at 12:17 PM, Nokian said:

Спетляв- взагалі звучить непристойно.

Ми всі робимо іноді деякі речі, якими ніхто не вихваляється. 

От як би я до Нокіана не відносився, але мушу визнати що тут він правий...

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 4/8/2026 at 1:35 PM, Alex S said:

Та трохи занятість крайні роки більшає, не до хфорумних срачів. Саме в наряді ЧЧ, вечір довгий - питайте що хочете- все відповім.

Та цікаво все, друзів що служать маю багато, питати можна багато але чи на все можна відповідати... розкажи що можеш, де служиш, чи літаєш і на чому?

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 08.04.2026 в 21:58, Waver сказав:

Та цікаво все, друзів що служать маю багато, питати можна багато але чи на все можна відповідати... розкажи що можеш, де служиш, чи літаєш і на чому?

…. Це якби як почати  про тему 

Змінено користувачем Alex S
  • Дякую! 3
  • +1 2
Опубліковано
В 08.04.2026 в 23:23, Waver сказав:

А що таке "західні білі типи", які це?

Це та авіатехніка що обслуговувалась і обслуговується по світовим нормам. А не так як обслуговувалась радянська спадщина.

• +1 2
Опубліковано

Все, моє чергування і мій вихід до Вашого ефіру також закінчився . Всім пока, дозволить Господь, то ще почуємося. Всіх з наступаючою Паскою, всім Божого благословення. До побачення.

• Дякую! 1
  • +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...