Перейти до змісту

жк skywalker  хто що чув?

paksivatova

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Я би розглядав життя для купівлі в теплих країнах (Болгарія, Туреччина). В мене батько з теплих країв, і на Волині зиму переношу як суцільний кошмаріус :angry: :ninja:

В Болгарії релігія православна, я хоч і агностик, але розумію вплив на менталітет. В Туреччині просто подобається ВСЕ :)

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Мені легко знаходити з турками спільну мову, хоч та мова і англійська, якою на побутовому рівні володіє 95% населення. Деякі слова знаю по-турецькі навіть, прикольні - DUR - так пишуть на дорожньому  знаку "кірпічь" Поїхав - значить DUR - повеселило :) Ще подобається іхнє"велике спасибі" -  teşekkür ederim (тащі кур, видерем!), якась така пошла асоціація :D

З приводу ПМЖ є підводні камені але, здибав якось колегу-українця

(виконавця робіт) на біржі фрілансу, живе там вже під 10 років, казав - раз в три місяці персікаєш кордон, скупився в дьюті фрі, і знов 3 місяці ти легальний. Деталей не пам'ятаю, можливо щось і змінилося вже.

Турки дууже добре вміють рахувати гроші, як свої, так і чужі, спочатку було дико торгуватись у маршрутці, де ціна з 10 доралів могла запросто впасти до 1-го ) Але люди дуже хороші, і за якусь шутку гумору могли якщо не знизити ціну на третину, то хоча-б довести її до адеквату.

Бентежить тільки тільки, що кацапів дохріна, дудлять розведене пиво в all inclusive, і надираються до поросячого виску, попутньо пісячи в штани :D

+ країна мусліманська, хоча  доволі "світська", Був у мечеті навіть, вхід свобідний, враження цікаві і неоднозначні.

В планах відвідати ще Болгарію, хай тільки випаде така можливість...

Змінено користувачем Harddriver
  • +1 2
  • Відповідей 85
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 27.07.2025 в 23:06, Harddriver сказав:

DUR - так пишуть на дорожньому  знаку "кірпічь" Поїхав - значить DUR

DUR -стоп

Durak-зупинка

Bardak- стакан

До речі в українській , як і в багатьох європейських мовах достатньо тюркських слів.

Щодо менталітету, то схоже турки дуже вдало реалізували слова ТГШ

-Чужого навчайтесь, і свого не цурайтесь

А можливо це він і від них взяв.

Опубліковано
В 27.07.2025 в 23:06, Harddriver сказав:

В Туреччині просто подобається ВСЕ :)

"Не плутай туризм з міграцією" (с) якийсь старий анекдот

Якщо фрілансити і там жити - то звичайно все прекрасно. 

Якщо за умовний доллар вони готові вислужуватися і виціловувати в сраку клієнта - то це значить що з зарплатнею в них не дуже. Та й в умовній глибинці все не так як в туристичних місцях.

Опубліковано

це майже втричі більше, ніж у нас, воюючій країні.

При такій інфляції кожен буде виціловувати покупця за долар.

• +1 1
Опубліковано
В 26.07.2025 в 23:10, Nokian сказав:

В світлі останніх подій потрібно мати житло і в місті, і в селі. З підвалами , і там, і там

Взагалі життя вирує там, де багато грошей. 

Як вогнище, на великий вогонь приходить більше погрітися, зносять більше дров, стає ще тепліше, приходять ще більше...

А по грошам та тенденціях все йде до того ,що житло ( як за кордоном, так і в нас , ми ж таки євроінтегруємось, без жартів) -стане настільки дорогим відносно зарплат, що більшість людей, і все більшу частину свого життя , дехто і все, житимуть у зйомному житлі.

Крім дауншифтерів).

Житло це нова нафта зараз, і так само власність на нього концентруватиметься у руках декількох сімей на країну.

В світлі останніх подій, коли прилітають і шахеди і ракети, житло краще мати у якомусь селі, подалі від військових та промислових об'єктів. Максимально автономне. Звичайно що треба мати авто, щоб хоча б на ту ж саму роботу їздити.

Бо можна мати гарну квартиру у містові, а потім дивитись на те, що від неї залишилось, через прильот.

• +1 1
Опубліковано
В 24.07.2025 в 23:07, Zheny@ сказав:

тут в сусідній темі хтось продає конуру 50-річну (без ремонту ) за 38 000 доларів. 

я за ці гроші в Польщі чи Німеччині можу купити ЖИТЛО. Не конуру. 

Дуже цікаво. Бо моя дружина, що живе у Польщі біля західних кордонів у містечкові, на кшталт Ужгорода (по кількості населення) розказує про зовсім інший масштаб цін на нерухомість. Які більші ніж у Луцьку, хоч і не набагато.

А щодо помешкання за ремонт, так воно є. Але тут питання у кількості грошей, що треба вкласти у цей ремонт. І найголовніше: у енергоефективності того помешкання. Бо часто густо це є старі будинки. Чи можливо я щось не знаю?

Опубліковано
В 31.07.2025 в 09:17, Electronshik сказав:

Бо моя дружина, що живе у Польщі біля західних кордонів у містечкові, на кшталт Ужгорода (по кількості населення)

Яке воєводство? 

Опубліковано
В 31.07.2025 в 14:48, Electronshik сказав:

Lubuskie

Ціна оренди в Польщі в забутих Богом селах = ціна в НІмеччині в більш-менш розвинених містах. 

Я працював в містечку 10 000+ населення, майже на кордоні Німеччини і Чехії. До Чехії 15 км, до Німеччини 30 км. 1-кімнатна халупа 1000+ Злотих. Це більше 200Є. 

Я зараз в містечку до ~65 000 населення, однушка, трошки краща халупа, не цілих 300Є. 

Отака фігня. 

• Збентежений 1
Опубліковано
В 31.07.2025 в 16:08, Zheny@ сказав:

Ціна оренди в Польщі в забутих Богом селах = ціна в НІмеччині в більш-менш розвинених містах. 

Я працював в містечку 10 000+ населення, майже на кордоні Німеччини і Чехії. До Чехії 15 км, до Німеччини 30 км. 1-кімнатна халупа 1000+ Злотих. Це більше 200Є. 

Я зараз в містечку до ~65 000 населення, однушка, трошки краща халупа, не цілих 300Є. 

Отака фігня. 

Риночок рішає

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...