Перейти до змісту

Як нині живеться в США?

paksivatova

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вище не розписала - ціна продуктів вказану за яку кількість. А от сьогодні маю час.

Докупили помідори черрі 908 грам - 6.99 $ 

помідори не черрі-1.8 кг-7.99 $
ківі 1.36 кг -9.99 $
полуниця 908 грам-7.99 $
огірки 680 грам -6.99 $IMG_0255.thumb.jpeg.16502fa4a3016744d7b75d3fec5f246a.jpeg
лохина 510 грам-8.99 $
лохина органік 510 грам-10.99 $

72 $, тому що лохину порахували як дві неорганік)

черрі та огірки були по 2 упаковки, все решта по одній

• Дякую! 1
  • +1 3
  • Відповідей 823
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• 2 тижня потому...
Опубліковано

До речі, щодо податків)

В США ти отримуєш дохід, оплачуєш податки - і маєш подати податкову декларацію. Згідно якої Вам або повернуть частину сплаченого, або ж попросять доплатити чи заплатити.

Зараз є можливість подати цю форму самостійно. Наприклад, в бібліотеках є певні дні/години коли тобі допоможуть це зробити безкоштовно. В певні години є російськомовні консультанти.

У мене такоі опціі не було, тому що станом на кінець року я не була резидентом. 

Один знайомий платив 100 $ за дану послугу. Я звернулася до них же, так як мій дохід був не високий - мені обійшлося в 60 $.

Процедура подачі зайняла 15 хвилин. Кошти можна отримати чеком або ж відразу на картку.

Виходило, що з мене вираховували десь 12-13 % податків. В результаті повернули 588 $IMG_0393.thumb.jpeg.d86a7e1d6a98dfc3f2497175f63d5e7d.jpeg

• Дякую! 1
  • +1 4
Опубліковано

Помилки з замовленнями Iherb 

Учора отримала посилку Iherb - і виявилося, що замість одних вітамінів за 17 $ - приїхав мед мануки 250 грам (навіть не підозрювала, що такий існує) з Новоі Зеландіі за 110 $ ;)

Написала в підтримку, обіцяють вітаміни повторно відправити, а медом розпорядитися на свій розсуд)

На початку місяця замовляла не вперше дуже класну Омегу, яку чомусь не доставляють в Україну - і приїхала від того ж виробника, але іншого кольору упакування - та і склад інший. Став дещо гіршим. Теж писала в підтримку, вони пояснили що змінилася упаковка (хоча по факту не лише вона((((  ). В результаті теж повернули кошти за Омегу, замовлення оформлювала з промокодом 10 %, повернули повну вартість.

на сайті виробника шукала інформацію про зміну і знайшла, проте iherb на своєму сайті чомусь досі не оновлює інформацію про даний продукт

IMG_0481.jpeg

• Подобається 1
  • +1 3
Опубліковано

На Амазоні двічі стикалася з підходом, якщо замовлення буде доставлено не вчасно - можна подати запит на повернення коштів (тобто і отримаєш товар з затримкою, і повернуть гроші), доставляли вчасно).

І одного разу замовила колонку, ніби по відгукам окей, але мені звук видався затихим. Подала заявку на повернення. Продавець кошти повернув, а колонку не забирав) теж написав лист, щоб залишила собі.

Ніби тут згадувала, то повторюся. А от при поверненні техніки Apple, як правило, повернення коштів будете чекати місяць. 
У мене процедура повернення товару та зарпхування коштів IMG_0482.thumb.jpeg.ef06f8ea4fbaae2866fcc2f40f6c1db6.jpegзайняла місяць та кілька днів

• +1 3
Опубліковано
On 4/27/2024 at 5:28 PM, paksivatova said:

Написала в підтримку, обіцяють вітаміни повторно відправити, а медом розпорядитися на свій розсуд)

комплектувальникам замовлення знімуть із зарплати

Опубліковано
В 27.04.2024 в 20:41, case_l сказав:

комплектувальникам замовлення знімуть із зарплати

Запитав знайомого, який працює комплектувальником на амазоні, про такі ситуації.

Він відповів що у них в команії, у випадку як працівник спакував і відправив щось не те, то з працівника нічого не вираховують і ніяких санкцій не застосовують

• Збентежений 1
Опубліковано
On 4/29/2024 at 9:30 AM, vampirich said:

Запитав знайомого, який працює комплектувальником на амазоні, про такі ситуації.

Він відповів що у них в команії, у випадку як працівник спакував і відправив щось не те, то з працівника нічого не вираховують і ніяких санкцій не застосовують

цікаво, як тоді їх мотивують правильно комплектувати замовлення?

Опубліковано
В 29.04.2024 в 10:24, case_l сказав:

цікаво, як тоді їх мотивують правильно комплектувати замовлення?

самому стало цікаво. Думаю що це поодинокі випадки які вцілому не несуть великих збитків, адже в амазоні велика ставка на втоматизацію, і такі помилки по ідеї рідкість. При наступному зізвоні спробую розпитати, але можливо він не знає всієї кухні, так як він все таки простий комплектувальник

• +1 3
Опубліковано

На амазоні є пропозиції повернутого товару, з прим'ятими коробками (купував так лего) і ще продають повернутий товар та некондицію палетами з різним товаром (хз що попаде).

• 2 тижня потому...
Опубліковано
В 29.04.2024 в 04:34, romanc сказав:

На амазоні є пропозиції повернутого товару, з прим'ятими коробками (купував так лего) і ще продають повернутий товар та некондицію палетами з різним товаром (хз що попаде).

Я гриль так купувала, Used/Good

ціна була непогана, на вигляд як новий. Але повернутий попереднім покупцем, по гарантіі заповненій зрозуміло.

Днями ще замовляла на Bestbuy Apple Watch - open box. У них open box теж буває різних кондицій. Була та, що треба - Excellent. Хоча у них не завжди є опція доставки на такі товари. З годинником пощастило. А от коли підбирала дочці ноутбук, то на всі гарні пропозиції не було доставки. Тому оформлювала замовлення на HP.

Опубліковано
В 11.05.2024 в 14:31, romanc сказав:

Ходив в супермаркет в Іспанії 

Як там з хамоном, сирами... Набагато дешевше?

п.с. відпустка?

Опубліковано (змінено)
В 12.05.2024 в 03:40, Oli сказав:

п.с. відпустка?

Відпустка.

Я не знаю цін на хамон і витримані тверді сири у нас, їхні є на фото. Ногою хамон дешевше.

Українські ціни доганяють іспанські.

Вчора був ринок на набережній, фрукти -овочі дорожче ніж в супермаркетах на 0,5-1 евро, і ряди дешевих тряпок та підробок брендів.

Змінено користувачем romanc
Опубліковано
В 12.05.2024 в 10:15, romanc сказав:

Ногою хамон дешевше

Просто знаю що є люди які скуповують хамон і передають в Україну...

Принаймні до війни так було

Опубліковано
В 12.05.2024 в 11:25, Oli сказав:

Просто знаю що є люди які скуповують хамон і передають в Україну...

Принаймні до війни так було

Як то скуповують? Його більш як ковбас, є дешевший, є дорогий, на смак трохи різні.

Опубліковано
В 12.05.2024 в 13:14, romanc сказав:

Як то скуповують

Чоловік з дружиною живе в Іспанії, ходять по супермаркетам і скуповують те що замовляють люди з України, хамон, ковбаси, сири, оливки та ін.

WWW.TIKTOK.COM

Опубліковано (змінено)
В 12.05.2024 в 12:28, Oli сказав:

Чоловік з дружиною живе в Іспанії, ходять по супермаркетам і скуповують те що замовляють люди з України, хамон, ковбаси, сири, оливки та ін.

WWW.TIKTOK.COM

То ж не скуповують, а купують замовлення, так як ти в сільпо робиш замовлення, а робітник ходить комплектує. 

Ще тут ходять скупляються, а на касі касир пакує це в коробки, щоб потім тобі привезли додому.

В моєму розумінні скуповують- це беруть велику кількість по акціях, як для перепродажу на ринку чи магазинах

• +1 1
Опубліковано
В 18.04.2024 в 04:51, paksivatova сказав:

Вище не розписала - ціна продуктів вказану за яку кількість. А от сьогодні маю час.

Докупили помідори черрі 908 грам - 6.99 $ 

помідори не черрі-1.8 кг-7.99 $
ківі 1.36 кг -9.99 $
полуниця 908 грам-7.99 $
огірки 680 грам -6.99 $IMG_0255.thumb.jpeg.16502fa4a3016744d7b75d3fec5f246a.jpeg
лохина 510 грам-8.99 $
лохина органік 510 грам-10.99 $

72 $, тому що лохину порахували як дві неорганік)

черрі та огірки були по 2 упаковки, все решта по одній

В Іспанії помідор 1,8-2,5, цибуля 1,2, огірок (великі) 1,9, кавун від 1,5, баклажан 1,9, полуниця 3,5, картопля 1,7.

В 12.05.2024 в 03:40, Oli сказав:

PXL_20240513_184704991.jpg

PXL_20240513_184810747.jpg

PXL_20240513_184857739.jpg

PXL_20240513_184927053.jpg

• +1 2
Опубліковано
В 13.05.2024 в 13:14, romanc сказав:

В Іспанії помідор 1,8-2,5, цибуля 1,2, огірок (великі) 1,9, кавун від 1,5, баклажан 1,9, полуниця 3,5, картопля 1,7.

PXL_20240513_184704991.jpg

PXL_20240513_184810747.jpg

PXL_20240513_184857739.jpg

PXL_20240513_184927053.jpg

oh my goodness!

дякую за фото, слюнки потекли)
обожнюю хамон, а тут його немає....

як і не бачила ковбаси фует

зустрічала прошуто, але не смачні...

• Дякую! 1
Опубліковано
В 14.05.2024 в 04:57, paksivatova сказав:

oh my goodness!

дякую за фото, слюнки потекли)
обожнюю хамон, а тут його немає....

як і не бачила ковбаси фует

зустрічала прошуто, але не смачні...

В Україні не проблема купити).

В АТБ була нарізка хамона дешевша ніж в Іспаніі, а вказано, що зроблена в Іспанії

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Ще я б хотів, щоб іспанці робили дороги в Україні. 

Іхав по Іспанії 700км бесплатними дорогами за 7год 40хв. З котрих км 500 по горах з тонелями та акведуками. Платними на годину швидче.

Вчора таки знайшов ями на дорозі, але дорога була до вітряків на горі, де обзорна площадка і вона була асфальтована.

По Франції теж цікаво дороги йдуть, об'їзжають навіть маленькі села і села на відстані як в Україні, а не так як В Польші, заізжаєш у село яке переходить в друге село

• +1 2
Опубліковано

Ціни на пальне.

Ще проблема з заправкою lpg, в Німетчині та Іспанії свої пістолети, треба перехідник. В Іспанії є тільки на repsol перехідникі, газ є може еа 5 відсотках заправок.

В Франціі багато етанолу Be85 по 0,89, але на ньому мотор дає помилку бідна смесь, на брсмовскому  нашому не було помилок.

PXL_20240514_094959248.jpg

Опубліковано
В 14.05.2024 в 11:57, romanc сказав:

багато етанолу Be85 по 0,89, але на ньому мотор дає помилку бідна смесь

Цікаво, хто на ньому регулярно їздить. Там енергія від згорання літри  помітно нижча, тому і дає помилку. По суті якщо зашити карти вприску з пропорційним  коригуванням порції, то буде працювати нормально (з трохи більший розходом), але тоді звичайний бензин буде давати занадто багату суміш. Потрібно дві карти заливати і переключатись :) .

Ну і воду він в собі розчиняє, на відміну від бензину, та погано змащує,  тому згубно з часом впливає механізми, що не розраховані на таке.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...