Перейти до змісту

А що ви робите зі старими записаними DVD-R дисками ?

SergLutsk

Рекомендовані повідомлення

Вітаю спільнота ! Гадаю не у одного мене останнім часом виникало питання "що робити зі своїми старими записаними DVD-R, DVD-RW, CD-R, CD-RW дисками ?" Багато хто, і я в тому числі, в якийсь період часу записував фільми на болванки DVD-R, ще й альбом до них гарний прикупив (по типу як для фотографій). Таких дисків назбиралось щось біля сотні. Сумно лише, що практично лише одиниці з того всього добра було переглянуто хоча б 2 рази, а більшість так після запису як поклалась в альбом, так більше і не дісталась звідти ;)

А крім того ще кілька десятків дисків на різних типах болванок записано всякого іншого різного добра, типу софта і т.д. І все це вже певно років 10 навіть не дістається зі свого місця.

Є ідеї куда це все добро історії можна пристосувати ? Щось чули, бачили, хтось для чогось купує такі б/в болванки чи це вже тупо сміття ? Що ви зробили зі своїми ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Іще до війни в мене колега, який любить постріляти по мішенях з мосінки, усе вигріб. По факту - сміття. Практичне застосування - в селі на черешні вішати, щоб шпаків відлякувати, і то хз чи дієвий спосіб

• Ха-ха 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, vampirich сказав:

в селі на черешні вішати, щоб шпаків відлякувати,

Да уж, нарядненькі вишні вийдуть, майже новорічні :0024:

То виходить ніякого нового застосування їм не придумали наші кулібіни ?... шкода ... :(

Не те щоб я надіявся на них щось там крепко заробити, але і отако просто винести на смітник рука якось не підніметься :_34:

Змінено користувачем SergLutsk
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 hours ago, SergLutsk said:

Є ідеї куда це все добро історії можна пристосувати ?

Тримай в гаражі/підвалі/кладові для внуків/правнуків. За чашкою чаю будеш розповідати їм, як ми олди зберігали та ділилися цифровою інформацією.

• Ха-ха 1
  • Cумний 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, MaestroA сказав:

Тримай в гаражі/підвалі/кладові для внуків/правнуків.

В одній коробці з касетами:D

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

DVD диски - особливо з фільмами, які були зкачані з інтернету - хлам.
Інша справа - ліцензійні DVD, не ті "ліцензійні" на яких "крива голограма" ;) 

А - справжні, особливо з позначкою Limited Edition - фільми, ігри, ось таке - має якусь цінність.
Навіть не якусь - буває, що мова йде про пристойні суми.

Аудіокасети - аналогічно, нерозпаковані касети TDK/BASF і т.п. - на Ebay продаються по нормальним цінам, бобіни - взагалі космічні ціни зустрічав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну ні, звісно ні про які ліцензійні диски мова не йде. Звичайний домашній самопис.

Бачив на олх кілька оголошень, де продають ті диски з фільмами в коробочках. Не берусь судити про їх ліцензійність, там теж скоріше за все 90% це "підвал entertainment limited edition", і то їх продають по 4-5 грн поштучно, а якщо купкою - то й ще дешевше.

То ж я і подумав, що з моїми не презентальними сріблястими DVD-R - ками навіть і не варто заморачуватись створенням оголошення. Тому і створив тут тему розпитати чи зустрічали якісь альтернативні варіанти їх застосування. Я би певно і просто так віддав би як на якесь хороше діло, а от просто викинути ніби й шкода. І лежить незрозуміло нащо. :sm128:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 годин тому, MaestroA сказав:

Тримай в гаражі/підвалі/кладові для внуків/правнуків. За чашкою чаю будеш розповідати їм, як ми олди зберігали та ділилися цифровою інформацією.

Ну для того щоб розповідати байки зовсім не обов'язково те все добро зберігати ще 10 років :D  Ну на крайняк можна лишити пару штук для наглядності, як експонати, а всі інші всеодно кудась бажано....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 hours ago, SergLutsk said:

Ну ні, звісно ні про які ліцензійні диски мова не йде. Звичайний домашній самопис.

Бачив на олх кілька оголошень, де продають ті диски з фільмами в коробочках. Не берусь судити про їх ліцензійність, там теж скоріше за все 90% це "підвал entertainment limited edition", і то їх продають по 4-5 грн поштучно, а якщо купкою - то й ще дешевше.

То ж я і подумав, що з моїми не презентальними сріблястими DVD-R - ками навіть і не варто заморачуватись створенням оголошення. Тому і створив тут тему розпитати чи зустрічали якісь альтернативні варіанти їх застосування. Я би певно і просто так віддав би як на якесь хороше діло, а от просто викинути ніби й шкода. І лежить незрозуміло нащо. :sm128:

А я б забрав би. Не для стріляння, а колекції для)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Lexter сказав:

А я б забрав би. Не для стріляння, а колекції для)

Ну якщо хочеш - то забирай. Що саме, лише фільми, чи все підряд, софт теж ? Альбом я поки не готовий віддавати, він фактично новий. Може таки придумаю йому застовування чи спробую продати. А от в пластикові круглі банки то можу поскладати (такі в яких продавались ті болванки) і взяти завтра на роботу, а там вже далі домовимось як де коли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та альбом не треба, а от банка лишня не буде. Заберу всі, навіть софт) Контакти в лічку кину)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

З дисків можна багато чого зробити, все впирається лише у фантазію, від примітивних світильників:

Спойлер

77b721144a1decfa8a67d5c2d6c4086f.jpg

f71478b5dd34521874559fc756051676.jpg

9a6c715e61e6a32ef41b415dc9a19e13.jpg

і до об'ємних фігур птахів чи тварин, якщо вистачить терпіння і вільного часу на різання і клеєння шматочків дисків:

Спойлер

seanavery_35.jpg

seanavery_29.jpg

f443792b3273377c20c7e59e278ad48e.jpg

Змінено користувачем Maniko
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...