Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
21 хвилин тому, romanc сказано:

Я не пойму, в Афгане техники по количеству потеряли столько же, как и живой силы?

Там ездили на броне, чтоб выжить после выстрела с РПГ, а сейчас от техники одни катки остаются поштучно поле попадания ПТУР. Или Артой накрывают.

Ну тут порівняння офіційних даних срср і наших, неофіційні в рази відрізняються

• Дякую! 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
1 час назад, Віталій СК сказал:

Та я в курсі. Місцями наші ТрО теж використовують, але ми ж не "втарая армія міра" і "за два дня до Кієва".

Про 7,62×54 тільки вчора запитував в цій темі. Там, судячи з фотки, видають ще царські патрони. Цей кулемет теж може ще з того часу.

У нас в ТРО Дегтярь тренировочный.

• +1 2
Опубліковано
2 минуты назад, Gendruk сказал:

Ну тут порівняння офіційних даних срср і наших, неофіційні в рази відрізняються

Некорректное сравнение, первый столбец от проигравших (нападающих), второй от побеждающих (защищающихся).

Опубліковано (змінено)

Що за фігня відбувається з дозволом на продаж алкоголю?

Кілька днів тому - ОВА дозволила продавати пиво/вино, Поліщук - не погодився і заборонив в Луцьку продажі,

натомість, сього дні Погуляйко, видав наказ, яким дозволяє продаж будь-якого алкоголю, крім того,

окремим пунктом наголосив, що навіть, якщо міська рада видасть заборонний наказ - дозволяє продавцям не враховувати,

та продовжувати торгівлю.

Це що за х*йня? Диверсія чи що?  Чи засланий козачок? От кому воно потрібно коли війна, і білоруси під боком?

Я розумію, хто хоче - знайде точку, вони і далі працюють, але, я спостерігаю щоранку і протягом цілого для - толпи малоліток на вході в SPAR на липинському полі,і це не наші, а приїзжі (мова не така, не так вдягнуті, не так поводяться)

Ближче до вечора - "мамочки з папіками та дітками" на кожному кроці, всі з пивасом...

діти на вигляд років мож 14 йдуть з електронними цигарками, поряд - дорослі - пох*й... А буде міцніше бухло - будуть конфлікти...100% будуть.

Змінено користувачем Bliksss
  • Подобається 1
  • +1 4
Опубліковано
6 годин тому, Werwolf777 сказано:

в Варшаві в поспольстві параші документи палять

прямо як перед вторгненням до нас

якщо ще й евакуюють, то полякам точно варто бути наготові

Спойлер

Прибалтійські країни та сама фігня. Посольства готують евакуйовувати. В Кенізберзі всі частини приведені в бойову готовність Повна. За таракана кажуть правда ,що збрирався 21 го йти на Захід України при підтримці авіації і ракет земля - земля кцп. Але перевзувається і думає. Бздить одним словом. В кцп в школах всім дітям сказали принести по банці сгущеного молока, рибну консерву, доширак. Для призиву на армію. ООН б’є тривогу по харчам. Годувати тим бюджетом ,що є і на наступний рік буде нічим . Україна 12 ,а по деяким даним ,15 відсотків виробник ВСЬОГО світового білого зерна. Прогнозується різке здорощення хлібу і муки . Кондитерки і тд. Афганістан ледве пережив цю зиму з нереальною дитячою смертністю від голоду. Африка також по всім гуманітарним програмам прогнозується знову голод. Десь типу ,щось так. Що чув , що знаю, що казали в темі люди. За вчора - сьогодні. Всім добраніч .

• Дякую! 1
  • +1 4
Опубліковано
5 часов назад, Bliksss сказал:

Кілька днів тому - ОВА дозволила продавати пиво/вино, Поліщук - не погодився і заборонив в Луцьку продажі,

натомість, сього дні Погуляйко, видав наказ, яким дозволяє продаж будь-якого алкоголю, крім того,

окремим пунктом наголосив, що навіть, якщо міська рада видасть заборонний наказ - дозволяє продавцям не враховувати,

Це що за х*йня? Диверсія чи що?  Чи засланий козачок? От кому воно потрібно коли війна, і білоруси під боком?

Я розумію, хто хоче - знайде точку, вони і далі працюють, але, я спостерігаю щоранку і протягом цілого для - толпи малоліток на вході в SPAR на липинському полі,і це не наші, а приїзжі (мова не така, не так вдягнуті, не так поводяться)

Ближче до вечора - "мамочки з папіками та дітками" на кожному кроці, всі з пивасом...

діти на вигляд років мож 14 йдуть з електронними цигарками, поряд - дорослі - пох*й... А буде міцніше бухло - будуть конфлікти...100% будуть.

Будут конфликты, полиция повезет в военкомат сразу.

Опубліковано

Замість ССО Лукашенко відправляє до кордону з Україною механізовані частини

Самопроголошена влада Республіки Білорусь проводить ротацію військ на кордоні з Україною.

103 окрему мобільну бригаду Сил спеціальних операцій повертають у місце постійної дислокації у Вітебську.

Нагадаємо, вчора, 21 березня 2022 року 38 десантно-штурмова бригада ССО повернулася в Брест.

Натомість на кордон з Україною відправляються БТГр зі складу 6-ої (Гродно), 11-ої (Слонім), 19-ої (Заслоново) та 120-ої (Мінськ) окремих механізованих бригад.

Військовим сказали, що вони їдуть на місяць, після чого їх замінять.

В спільноті відзначають, що перед відправкою на кордон 16 березня підрозділів 120-ої бригади на зустріч з особовим складом приїжджав керівник адміністрації самопроголошеного президента – Ігор Сергієнко.

За даними CNN Білорусь може бути втягнута у війну вже в найближчі дні. Медіа повідомляє, що кілька джерел в НАТО підтвердили їм рішення Лукашенка виступити на боці Росії у війні проти України.

Опубліковано (змінено)
7 часов назад, Bliksss сказал:

Моя думка,що це не Погуляйка особиста ініціатива,а зверху поступила команда - продавати алкоголь.

Змінено користувачем paksivatova
Опубліковано

купа підприємств не працює, відповідно не платятяться податки. А алкоголь це акциз. Скоріш за все в бюджеті почало не вистачати грошей

• +1 7
Опубліковано
44 хвилин тому, vampirich сказано:

А алкоголь це акциз. Скоріш за все в бюджеті почало не вистачати грошей

Так ото ж!

У нас на районі закрився магазинчик на зупинці. Повністю. Закрився через те, що заборонили продаж алкоголю. В той самий день. Вивезли все, окрім стелажів.

Ще один магазинчик, продуктовий, там зранку черга мужиків за ранковою "соточкою".  Вони тих соточок за день, певно, сотню продавали! 

Ну і ще одне питання, податки треба з чогось платити,  на хлібі ,молоці та туалетному папері стільки не заробиш! А ще ЗП працівникам і т.д.

Магазини і так до 18 -19 -20 год максимум, тому ввечері уже алкоголь не продається точно. Після 23 - комендантська година. Та й до того патрулі.

Хто хотів набухатися, їм "сухий закон" - не перешкода. Зовсім!  Вони й так в магазині мало що купували, бо дорожче.

• +1 7
Опубліковано
10 минут назад, Zheny@ сказал:

Хто хотів набухатися, їм "сухий закон" - не перешкода. Зовсім!  Вони й так в магазині мало що купували, бо дорожче.

згідний, а в селах тільки те і робили, що бухали на блокпостах.

а нормальним людям інколи ввечері до вечері хочеться тих 25-50 грам мекнути, щоб і спалося краще і голову трішки розгрузити.

а тих хто гульдебанить і робить свякі штукі - тих да, треба відловлювати і проводити виховну роботу.

Опубліковано
1 хвилина тому, Arden сказано:

Війна почалася  в четвер. Сухий закон ввели в понеділок.

Блок пости як такі до неділі якось з горем навпіл організували.  Тобто бухали вони там постійно і не залежно від того ввели його чи ні. Бо у кожного дома в селі є!

Та й блокпости в селах, ну .. такоє. бачив я їх.  Стоять дійсно напівп'яні хлопці, і включили режим товариша майора!  Всі підозрілі! Кожному заглядають мало не в дупу. При тому, що з ними жодного міліціонера.  І законність дій цих озброєних хлопців напідпитку - також викликає сумнів. 

От якби ще поліція проїхалася по тим постам і перевірила їхній стан на тверезість - і зброю забрала, а п'яних на 15 діб в кутузку, от тоді б там лишилися виключно добросовісні.

А от в мене питання. Я щось цей момент упустив зовсім. Хай мені пояснить хтось.

Законність існування тероборони. Що це за об'єднання? На яких підставах ці люди озброєні?  Кому підпорядковуються?

Опубліковано
20 хвилин тому, Arden сказано:

а нормальним людям інколи ввечері до вечері хочеться тих 25-50 грам мекнути, щоб і спалося краще і голову трішки розгрузити.

а тих хто гульдебанить і робить свякі штукі - тих да, треба відловлювати і проводити виховну роботу.

А в селах горілку в магазинах купують? Та ну нах. Як в тому анекдоті: де продають сомогон? Церкву бачиш? Да. От там не продають, а так кругом

• Ха-ха 2
  • +1 4
Опубліковано (змінено)
17 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Кожному заглядають мало не в дупу

Є такі їбанати. В одному селі в молоковозі молоко штахетою бовтали - перевіряли чи зброю не везе. Я один раз тудою їхав, то мене водили навколо машини мало не з рушницею в спину і палець на спусковому гачку. Не знаю чи заряджена була. Зрозуміло, що "оборонці" були напідпитку.

Змінено користувачем Віталій СК
  • +1 2
Опубліковано
1 година тому, vampirich сказано:

А алкоголь це акциз.

акциз - хіба не наперед платять? Коли виробники марки купують, тоді акциз і сплачується, а під час реалізації в магазиці вже звичайний податок, як і на інші товари.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
26 минут назад, Zheny@ сказал:

Та й блокпости в селах, ну .. такоє. бачив я їх.  Стоять дійсно напівп'яні хлопці, і включили режим товариша майора!  Всі підозрілі! Кожному заглядають мало не в дупу. При тому, що з ними жодного міліціонера.  І законність дій цих озброєних хлопців напідпитку - також викликає сумнів. 

От якби ще поліція проїхалася по тим постам і перевірила їхній стан на тверезість - і зброю забрала, а п'яних на 15 діб в кутузку, от тоді б там лишилися виключно добросовісні.

Напівп*яних бачив на постах. Але не чіплялися ніразу. На Вишкові часто перевіряли документи, але тверезі і вічливі. Поліця вже перевіряла, рейд був. Бачив, здається за Сирниками 5 патрульно-постових екіпажів.

Був вчора в Ковелі в нашому краї. Пиво і вино на вітринах стоїть, горілки не помітив, бо не затримувався. Ніяких черг і ажіотажу.

Змінено користувачем deluxkangoo
Опубліковано
24 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Знайомий з Києва казав - що поліцаї регулярно синяків забирають з блок-постів.

• +1 1
Опубліковано
4 хвилин тому, Bliksss сказано:

акциз - хіба не наперед платять? Коли виробники марки купують, тоді акциз і сплачується, а під час реалізації в магазиці вже звичайний податок, як і на інші товари.

Це цілий ланцюжок.

Якщо завод виготовив умовно  1млн пляшок горілки. Він замовляє у держави 1 млн акцизних марок. І так сплачується акциз.

Але тоді для виробника це збиток. Якщо просто стоять ті 1млн пляшок на складі. Бо ж податки ніхто не відмінив. ЗП з чогось треба платити і т.д.

7 хвилин тому, deluxkangoo сказано:

Напівп*яних бачив на постах. Але не чіплялися ніразу. На Вишкові часто перевіряли документи, але тверезі і вічливі. Поліця вже перевіряла, рейд був. Бачив, здається за Сирниками 5 патрульно-постових екіпажів.

Я був трошки далі від міст. В деякі села дороги поперекривали поваленими деревами!  Як, питається, туди хліб завезти?  ЧИ швидка має доїхати?

Це звичайнісінькі сільські дядьки, яким дали трошки влади - а вони стали бикувати. Для багатьох - стояти на блокпості, шанс піти від  жінки, щоб не пиляла. Бо можна пийнути.

А на ранок там просто покотом сплять десь в землянках. Або взагалі немає нікого.

Таких сіл, нажаль, дуже багато.

І таки да, поліція таких "блокпсотів" трошки вже розігнала.

• +1 4
Опубліковано
5 хвилин тому, Oli сказано:

В селах голові ОТГ.

ок. А зброя?  Хто їм її видав?  Хто дав дозвіл нею "розмахувати" ?

Я можливо, скажу неприємну, чи непопулярну річ, але в мене стійке відчуття, що якась частина Тероборони, прямо як в 2014 Правий Сектор. Спочатку йшли всі ідейні, а потім всі кому не лінь, і навіть відсидівших брали. І багато були зі зброєю на руках. Там багато всякого гівна робилося. І віджими, і рекет і що тільки...

Аби тут так не сталося!

Опубліковано
3 хвилин тому, Zheny@ сказано:

В деякі села дороги поперекривали поваленими деревами!  Як, питається, туди хліб завезти?  ЧИ швидка має доїхати?

Я навіть здогадуюсь де це є. Кілометрів 35 від Луцька на Маневичі? Там ще інша дорога для заїзду є. Випадок з молоковозом був недалеко звідти.

Опубліковано
Щойно, Віталій СК сказано:

Я навіть здогадуюсь де це є. Кілометрів 35 від Луцька на Маневичі? Там ще інша дорога для заїзду є. Випадок з молоковозом був недалеко звідти.

Ні. В протилежному напрямку :) 

Тобто місцеві Рембо вирішили собі зробити по-своєму :)

Опубліковано
1 хвилина тому, Zheny@ сказано:

Ні. В протилежному напрямку :) 

Тобто місцеві Рембо вирішили собі зробити по-своєму :)

Значить такий випадок не один. Місцева влада в більшості сіл жодним чином  не організовує ніяку оборону, а жителі самоорганізувалися та відчули владу і почала всяка херня творитись.

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...