Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
5 hours ago, Bliksss said:

щось ти муйню якусь написав.

нажаль не муйню :( Знаю пенсіонерів різних служб, яке по суті життя своє віддали роботі, без вихідних практично, свят і дьорнути могли в любу годину доби і так роками, то по виходу на пенсію, мусили в судах доводити, що вони не олені і добиватись всіх виплат, які як би гарантовані державою у їхніх випадках. На моє логічне питання : якого хєра вам * зарізають * виплати, то ж не з власного кармана вам гроші платять і ви не вимагаєте чогось, що вам не полагаєтся, знайомі тільки плечима пожимають, мол така система, мабуть такі розпорядження *зверху* . Тому, що дійсно воювавшим, чи сімьям загиблих, буде важко доводити свою правоту, чомусь не сумніваюсь. 

• +1 2
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
12 hours ago, Bliksss said:

щось ти муйню якусь написав.

Хочеш сказати що немає схем щоб не виплачувати людям те, що було обіцяно? 

Чому люди мають збирати якісь там папери самі щоб отримати теч що їм належить по праву? А не все йде автоматично?

• +1 2
Опубліковано
10 hours ago, MANJAK11 said:

то по виходу на пенсію, мусили в судах доводити, що вони не олені і добиватись всіх виплат, які як би гарантовані державою у їхніх випадках.

в мого батька була точнісінько така ситуація, не хотіли пенсію давати за вислугою років і все. У відділі кадрів так і сказали - нічого не можемо зробити, така система, подавай на міністерство до суду, справу 100% виграєш і тільки так отримаєш пенсію. Так і зробив, роки 2 судились, сиграв - без питань все виплатили.

• +1 1
Опубліковано
4 hours ago, MACCEN said:

Чому люди мають збирати якісь там папери самі щоб отримати теч що їм належить по праву? А не все йде автоматично?

Ну це питання - не сьогодні ж виникло? 30 років - ніхто і нічого не робив в цьому напрямку, зараз - війна і всіх почало цікавити чому все на папері, а не в цифрі.
Добре хоч Дія - є, інакше б - досі жили як печерні люди.

Опубліковано
6 хвилин тому, Bliksss сказав:

Ну це питання - не сьогодні ж виникло? 30 років - ніхто і нічого не робив в цьому напрямку, зараз - війна і всіх почало цікавити чому все на папері, а не в цифрі.
Добре хоч Дія - є, інакше б - досі жили як печерні люди.

не в паперовій бюрократії проблема

Європа живе з нею доволі непогано

• -1 1
Опубліковано
11 хвилин тому, Werwolf777 сказав:

Так, наскільки довелось з нею зіткнутись, то в якихось моментах вона у них ще навіть повільніша і занудніша ніж наша. Але на свій лад але працює.

• +1 3
Опубліковано
9 minutes ago, Werwolf777 said:

не в паперовій бюрократії проблема

ну то розкажи в чому на твою думку... я - користуюсь всіма можливими цифровими послугами, навіть в податкову вже хто зна скільки років не ношу звіти, як тільки така можливість з'явилась - зразу і перестав, хоча - там також не без костилів було. Взагалі намагаюсь в жодній черзі не стояти, ну немає в мене стільки вільного часу.
P.S. Дивлячись - що ти маєш на увазі під "європейською бюрократією".... В більшості випадків, бюрократія в них - заповнив анкету і все, далі все самі перевірять, в нашому випадку - "потрібна довідка про довідку, що ти не верблюд"

• +1 2
Опубліковано
11 хвилин тому, Bliksss сказав:

ну то розкажи в чому на твою думку... я - користуюсь всіма можливими цифровими послугами, навіть в податкову вже хто зна скільки років не ношу звіти, як тільки така можливість з'явилась - зразу і перестав, хоча - там також не без костилів було. Взагалі намагаюсь в жодній черзі не стояти, ну немає в мене стільки вільного часу.
P.S. Дивлячись - що ти маєш на увазі під "європейською бюрократією".... В більшості випадків, бюрократія в них - заповнив анкету і все, далі все самі перевірять, в нашому випадку - "потрібна довідка про довідку, що ти не верблюд"

в людях, які виконують цю паперову роботу і системі, як вона побудована

• +1 1
Опубліковано
17 minutes ago, Bliksss said:

...в нашому випадку - "потрібна довідка про довідку, що ти не верблюд"

Пойшов вдома зробити прописку, дали талон :через 3 дні, і список документів. Воєнкомат сказав- ви військовий, не військовозабов,язаний, справку не дамо, а в цнапі дайте свіжу справку за підписом командира частини, говорю- вона на сході зараз, відпустка кінчаеться, тогорічна їх не влаштувала, військовий квіток теж, показую, що зп ось з вч,- ні, треба справку.

• +1 5
Опубліковано
26 minutes ago, Werwolf777 said:

в людях, які виконують цю паперову роботу і системі, як вона побудована

я так і казав, довідки - мають збирати не самі люди, а чиновники - "віправляти запити", людина має - як максимум прийти і замовити послугу, інакше - я не можу зрозуміти для чого утримувати "армію чиновників", яка їхня функція?

• +1 6
Опубліковано (змінено)
21 minutes ago, romanc said:

Пойшов вдома зробити прописку, дали талон :через 3 дні, і список документів. Воєнкомат сказав- ви військовий, не військовозабов,язаний, справку не дамо, а в цнапі дайте свіжу справку за підписом командира частини, говорю- вона на сході зараз, відпустка кінчаеться, тогорічна їх не влаштувала, військовий квіток теж, показую, що зп ось з вч,- ні, треба справку.

на цю тему - також багато говорили, з 14-го року війна, а ніхто не був готовий до "такого розвитку подій", це - просто відмазка, чим займались 8 років - хз, документообіг - можна ж було до ладу привести, передбачити ситуацію.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
48 хвилин тому, Bliksss сказав:

я так і казав, довідки - мають збирати не самі люди, а чиновники - "віправляти запити", людина має - як максимум прийти і замовити послугу, інакше - я не можу зрозуміти для чого утримувати "армію чиновників", яка їхня функція?

п**дити гроші і ускладнювати життя "простим смертним"

Змінено користувачем Werwolf777
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
26 minutes ago, Werwolf777 said:

п**дити гроші і ускладнювати життя "простим смертним"

саме так, це все - "засвоєння бабла", управління, департаменти... Нахіба?

Для прикладу, нахіба потрібен "паперовий" витяг з реєстру (тобто документ про прописку, якщо воно на ID карті)? Скільки разів поліція зупиняла - нормально зчитується id-паспорт, жодних запитань. Нащо питається цей папірець з пропискою? Ну ладно - десь в забутому селі, де немає інтернету (нонсенс, але - мож бути), нащо в луцьких, так би мовити - "міських інстанціях" - вимагати папірець.

P.S. Тут - таки, має рацію @romanc довідку- навряд чи отримаєш (в той день - коли звернувся), якщо - електронна не приймається.

• +1 2
Опубліковано
2 hours ago, Bliksss said:

саме так, це все - "засвоєння бабла", управління, департаменти... Нахіба?

Для прикладу, нахіба потрібен "паперовий" витяг з реєстру (тобто документ про прописку, якщо воно на ID карті)? Скільки разів поліція зупиняла - нормально зчитується id-паспорт, жодних запитань. Нащо питається цей папірець з пропискою? Ну ладно - десь в забутому селі, де немає інтернету (нонсенс, але - мож бути), нащо в луцьких, так би мовити - "міських інстанціях" - вимагати папірець.

P.S. Тут - таки, має рацію @romanc довідку- навряд чи отримаєш (в той день - коли звернувся), якщо - електронна не приймається.

Ще призупинили дію закона о декларування місця проживання, воно повинно було поступово замінити прописку.

Опубліковано (змінено)
20 minutes ago, romanc said:

Ще призупинили дію закона о декларування місця проживання

Якщо переїхали і стали на облік в "соцзахисті" - ось і "задекларували місце прживання". Чи - ні?

Не всі - ставали на облік - з "відомих причин".

А так, погоджуюсь, прописка - "пережиток минулого", принаймні - в такому вигляді як зараз.

Хоча, в умовах воєнного стану - всі мають стояти на обліку, і виходить замкнуте коло, типу як в твоїй ситуації.

• +1 1
Опубліковано
1 hour ago, Bliksss said:

Якщо переїхали і стали на облік в "соцзахисті" - ось і "задекларували місце прживання". Чи - ні?

А так, погоджуюсь, прописка - "пережиток минулого", принаймні - в такому вигляді як зараз.

Хоча, в умовах воєнного стану - всі мають стояти на обліку, і виходить замкнуте коло, типу як в твоїй ситуації.

У мене впо з 2014року, воно проходить замість прописки окрім виборів, але не заміняє прописку у прописочників.

І ще як ходив в цнап, з мене взяли платню за прописку та штраф за протермінування, відмовили, а гроші не повернули...

Опубліковано (змінено)
10 minutes ago, romanc said:

У мене впо з 2014року, воно проходить замість прописки окрім виборів, але не заміняє прописку у прописочників.

І ще як ходив в цнап, з мене взяли платню за прописку та штраф за протермінування, відмовили, а гроші не повернули...

бюрократія..."бодатись - можна", але - якщо є час. Знають "що часу - немає" і така ситуація виходить.

Опубліковано
4 hours ago, Bliksss said:

Прописка це плюс мінус контроль над людьми, в ідеалі для держави ти маєш прописаний бути там де живеш, і якщо їдеш на довго теж бути приписаним. Контроль понад усе. А то придумали, приписаний в Луцьку а все життя живе людина в Києві 

Опубліковано (змінено)
47 minutes ago, MACCEN said:

Прописка це плюс мінус контроль над людьми, в ідеалі для держави ти маєш прописаний бути там де живеш, і якщо їдеш на довго теж бути приписаним. Контроль понад усе. А то придумали, приписаний в Луцьку а все життя живе людина в Києві 

Зараз узаконено два поняття:

Місце реестрації, та місце перебування. Окрім того впо.

Хоча по факту треба тільки номер телефону, можна звязатися, можна вирахувати де є.

Змінено користувачем romanc
  • Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
1 hour ago, MACCEN said:

Прописка це плюс мінус контроль над людьми, в ідеалі для держави ти маєш прописаний бути там де живеш, і якщо їдеш на довго теж бути приписаним.

ну "не починай"...яка нафіг прописка, якщо в людини - 2 квартири, а мешкає в будинку в селі?

Чи- так не можна? "живеш" - де хочеш, якщо субсидії - то це проблема, якщо вони тобі нах не треба- то і претензій немає. Вказав - де живеш, от і все, ти ж там  - буваєш? ну от...

Опубліковано (змінено)
52 minutes ago, romanc said:

можна вирахувати де є.

простіше-простого, номер мобільного - зареєстрований в оператора, вказано - де, хто, і як... Нафіга шифруватись? я - про себе... Оператори - аж бігом скажуть - де ти, хто ти, і т.п.
А якщо поліцейські в суд підуть - то взагалі вся інфа буде.

Опубліковано (змінено)
1 hour ago, romanc said:

Місце реестрації, та місце перебування.

Ну ось, "зараз" вимагають - місце перебування, бо хз, ну людина не має право власності на квартиру, і  ЯК?

ніяк не зробить, а мож в когось і немає житла (офіційно придбаного) ,можна - "послати", типу - ну да, бомж, і що? всі - ідуть лісом. Громадянин - де хоче, там і мешкає, аби не створював проблем.

P.S. Ну військомат - тут не поспориш., мусиш бути - коли прийдуть, але ж не чекати з 8 до 22

Опубліковано
2 hours ago, MACCEN said:

А то придумали, приписаний в Луцьку а все життя живе людина в Києві 

Ну ось і зробили, що можна "повідомлення" на київському вокзалі;)

Опубліковано
15 hours ago, romanc said:

Хоча по факту треба тільки номер телефону, можна звязатися, можна вирахувати де є.

тихо, не підказуй

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...