Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
3 годин тому, Bliksss сказано:

як який... наприклад, в минулому році перезаключав договір на утримання будинку з ОССБ - там є ІПН, ПІБ, серія / номер паспорта, як і в будь-якому договорі.

Ти власник, можеш там  і не жити. Квартиру можеш здавати.  толку з тих даних?

Але це передача даних 3-м особоам. Як і казали вище.

Якщо голова здасть такі дані - можна притягнути до криміналу.

• +1 2
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
3 часа назад, Bliksss сказал:

також, потрібна була довідка про склад сім'ї - звернувся до голови ОСББ вона і видала, в довідці є вік та ПІБ - всіх хто зареєстрований за цією адресою, хоча - фактично там ніхто не проживає, проживаємо в іншій квартирі - там я власник, але одночасно і співвласник квартири в якій зареєстрований - там і довідку робив.

Наразі вже таке не дійсне, були ЖЕК, при якому був паспортист, будинкова книга, зараз це в сервісному центрі все. 

3 часа назад, Bliksss сказал:

як який... наприклад, в минулому році перезаключав договір на утримання будинку з ОССБ - там є ІПН, ПІБ, серія / номер паспорта, як і в будь-якому договорі.

І повинен бути пункт в договорі про нерозповсюдження наданних данних))

Опубліковано
7 часов назад, volks сказал:

Припустимо. Але прості люди НІКОЛИ не говорять Володимир Зеленський. Просто Зеленський, Порошенко, зеля, порох, яник і т.д.

Пропустив "Зе"

• Подобається 1
Опубліковано
1 хвилина тому, romanc сказано:

І повинен бути пункт в договорі про нерозповсюдження наданних данних))

є тепер. Окремо підписується договір про персональні дані, що ти даєш згоду на їх обробку.

• Дякую! 1
Опубліковано
8 часов назад, Zheny@ сказал:

Ти не вкурсі. Але майже рік тому, вийшла нова інструкція з діловодства, згідно якої вірне написання: Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.  Саме таке написання в офіційних документах.

Там ще багато чого змінилася, я не дочитувався.

https://radnuk.com.ua/uchast-u-zakupivliakh/zvernit-uvahu-z-01-09-2021-nabraly-chynnosti-novi-natsionalni-standarty-oformlennia-dokumentiv-dstu-4163-2020/

ПІБ треба переробити в ІП чи ім'япризвище))

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, romanc сказано:

ПІБ треба переробити в ІП чи ім'япризвище))

Ну, вже ж переходимо на ID карти. Замість звиклих паспортів.

В Польщі такий паспорт (паперовий) потрібен для перетину кордону з країнами , що не в ЄС, типу Україна.

Опубліковано
22 минуты назад, romanc сказал:

Наразі вже таке не дійсне, були ЖЕК, при якому був паспортист, будинкова книга, зараз це в сервісному центрі все

Довідка про склад сім'ї скасована згідно з наказом Мінсоцполітики від 17 липня 2019 № 1106.

• +1 2
Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

В Польщі такий паспорт (паперовий) потрібен для перетину кордону з країнами , що не в ЄС, типу Україна.

Я завжди задаюсь питанням, навіщо два паспорти - внутрішній і закордонний.

Опубліковано
52 хвилин тому, Saddy сказано:

Довідка про склад сім'ї скасована згідно з наказом Мінсоцполітики від 17 липня 2019 № 1106.

ну вот, а я про що? в минулому році, десь в кінці липня-початку серпня і робив, але не в ЦНАПі

1 година тому, Zheny@ сказано:

Я ID картку отримав ще ~ 4 роки тому, за цей час - хз скільки разів вимагали копію ІПН, а також ПАПЕРОВУ виписку з демографічного реєстру (про прописку).

Про дію - мовчу, на кордоні та в поліцї - норм, а от банк з топ-10 не захотів рахунок відкрити - давай паперові доки і все.

Опубліковано
1 година тому, Saddy сказано:

поправочка, замість довідки про склад сім'ї - тепер видають довідку про зареєстрованих осіб!

Опубліковано
1 час назад, Bliksss сказал:

Про дію - мовчу, на кордоні та в поліцї - норм, а от банк з топ-10 не захотів рахунок відкрити - давай паперові доки і все.

Банки вроде обязали дию принимать, а вот нотариат точно не принимает(, пришлось пересылать документы.

Мне нравится как НП дию принимает на платежах, через сканирование штрихкода. Остальные просто смотрят.

Опубліковано
1 година тому, volks сказано:

Я завжди задаюсь питанням, навіщо два паспорти - внутрішній і закордонний.

Закордонний в ЄС видають (роблять) у випадку перетину кордону із країнами НЕ ЄС.  Щоб було куди візу вліпити.

Із переходом на ІД карту - лишається виключно ІД карта. Паперову шнягу заберуть.

Опубліковано
1 година тому, Electronshik сказано:

да фігня та ID карта повна.

Кожен, хто отримав її у свій час зрозуміє, звичайно якщо нічого не зміниться

чим?

• +1 1
Опубліковано
18 минут назад, Zheny@ сказал:

чим?

Тим що вона дійсна ВСЬОГО 10 РОКІВ!

Тобто цю, не побоюсь назвати речі своїми іменами, хуйню, треба міняти кожні 10 років! І як би між іншим за це платити.

Але платити то фігня. Ось людина отримала цю ID х .. картку у 50 років. Потім коли 60 років йде знову у ЦНАП. Потім у 70, якщо є здоров'я, може дійде. А коли 80 років? Або ще більше?

Я пригадую як мусив свого батька у 86 років везти у банк, бо, блять, у банку вимагали особисту присутність особи! Де він, майже наосліп підписував документи, бо майже нічого не бачив.

Це ще той квест був! І це банк, а що вже казати про заміну документу, що підтверджує особу?

Я коли прийшов у ЦНАП, бо треба було нове фото у паспорт вклеїти, пам'ятаючи квест з батьком у банку, розпитав про цю ID карту і зрозумів що буде те ж саме. Принаймні при всіх тих правилах та процедурах що діяли та діють зараз. То нафіг треба ці лишні проблеми?

Бл... Ну невже неможливо було зробити цю картку на кшталт паспорта, з необмеженим строком дії?

Єдине логічне пояснення в мене це мабуть строк експлуатації чіпа. Але тоді виходить що у ID картки ніяких переваг перед паперовим паспортом немає.

Принаймні я їх не бачу.

• Збентежений 3
  • +1 1
  • -1 1
Опубліковано
13 хвилин тому, Electronshik сказано:

Але тоді виходить що у ID картки ніяких переваг перед паперовим паспортом немає.

Принаймні я їх не бачу.

Ну вона в гаманець компактно лягає :)

Опубліковано (змінено)
19 хвилин тому, Electronshik сказано:

Тобто цю, не побоюсь назвати речі своїми іменами, хуйню, треба міняти кожні 10 років! І як би між іншим за це платити.

Хз що буде через 10 років, нам би цю війну пережити, найшов за що паритись.

Змінено користувачем case_l
  • +1 2
Опубліковано
7 часов назад, Bliksss сказал:

Не знаю що за таке "просунуте" ОСББ, але ніколи не чула що заключається договір. Є мешканці які категорично проти ОСББ або проти суми, договір не підпишуть і що? - не будуть платити за утримання? А так, є ОСББ, більшістю на загальних зборах прийняли рішення, значить відповідно до закону про ОСББ мають платити всі. 

Крапка.

Про довідку, про зареєстрованих осіб має право видати лише ЦНАП. Голова ОСББ не має повноважень на видачу таких довідок (бо він не реєструє і не знімає з реєстрації осіб). Це я уточняла в ЦНАПі. 

Можна видати лише довідку ( і то на власний розсуд) про фактичне місце проживання особи (тоді можна і паспорт попросити і всі інші документи, не дадуть - то і довідки не буде). 

• +1 1
Опубліковано
7 часов назад, Unknown сказал:

Ну вона в гаманець компактно лягає :)

Сумнівна перевага. Як стирять гаманець ще піде й паспорт, і куча головняка внаслідок

7 часов назад, case_l сказал:

Хз що буде через 10 років, нам би цю війну пережити, найшов за що паритись.

Звичайно що мова йшла про мирний час. Під час війни ця проблема дуже дрібна, у порівнянні з іншими проблемами, які породила війна

Опубліковано
9 годин тому, Electronshik сказано:

треба міняти кожні 10 років! І як би між іншим за це платити.

Серйозно? Це тебе в цьому житті найбільше бентежить?

Тут думаєш як прожити (І чи вдасться) наступні 10 років, а ти паришся за ІД карту. 

За неї ж не мільйон платити - шмат пластику 100 грн чи скільки?

По копійці за 10 років назбираєш!

• +1 1
Опубліковано (змінено)
23 годин тому, natalka) сказано:

Про довідку, про зареєстрованих осіб має право видати лише ЦНАП. Голова ОСББ не має повноважень на видачу таких довідок (бо він не реєструє і не знімає з реєстрації осіб). Це я уточняла в ЦНАПі. 

Ще раз пояснюю, за довідкою - звернувся до голови ОСББ, жодних додаткових документів не надавав, заяву навіть не писав. Сказала - ок, прийди за кілька днів. Все, більше жодних рухів з мого боку. Довідку отримав, заніс туди де просили.

До речі, це якась дурня, один державний орган - вимагає довідку, яку видає інший державний орган.
А мову про тотальну цифровізацію - "з кожного утюга" чути

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано
9 годин тому, natalka) сказано:

Чи має право ОСББ видавати довідки про склад сім’ї, або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку?

Повноваження ОСББ можуть надаватися за умови фіксації їх у статуті та наявності даної можливості закріпленої у рішенні органу місцевого самоврядування.

джерело

Опубліковано (змінено)
25 хвилин тому, romanc сказано:

Банки вроде обязали дию принимать, а вот нотариат точно не принимает(, пришлось пересылать документы.

пофіг - не приймають (деякі банки), принаймні - для відкриття нового рахунку.

Хоча, знайомий вивозив сім'ю (в лютому, з Києва до Луцька) - без речей та документів їхали, ДІЮ - також не приймали в банку щоб відновити картки (покуй на обставини), але - "знайшли варіант" як зняти гроші.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
5 годин тому, Electronshik сказано:

Сумнівна перевага. Як стирять гаманець ще піде й паспорт, і куча головняка внаслідок

Мабуть я невдалий смайлик підібрав. 

Я досі теж користуюсь старим паспортом ;)

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...