Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
3 минуты назад, Alex S сказал:

От з авто ,правда тільки з бв ,була та сама тема. Були комісійні майданчики продажу машин. Ціна була правда іноді за 3-5 років машині по ціні нової .Мав гроші - купуй. Хотіли нове, бо нове було нове. В мене так батько в ленінграді купив трирічну Волгу 2410 за 10500. При ціні нової по черзі 10000.

Знайомив купив ваз 2105 за 4000руб десь у 85р, років було мабуть з 10 їй. нова мабуть десь 7500 коштувала. Це ще повезло бо за 4000 продавали і старші авто.

• +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано

все таки ностальжи у багатьох хто там ріс і інтерес у тих хто там не виріс:D

гаразд село колгосп мама доярка 60-70 руб  тато водій 100-120руб +бенза безліміт я мав моцика то на заправки не завертав

я прийшовши в колгосп в "контору" молодий спеціаліст:ohmy: мав на вході 90руб а через півроку 150-180

але... хату дали від колгоспу для батьків (потім вже в 90-тих викупили за мішок картоплі)...

але гавкати не давали, коли після армі не захотів бути в комсомолі і ставати кандидатом в партІю то це був кіпіш огого...

у 85 все потрохи стало валитися то вже далі було питання виживання кожного.... самостійно:rolleyes:

• +1 5
Опубліковано
29 хвилин тому, deluxkangoo сказано:

Знайомив купив ваз 2105 за 4000руб десь у 85р, років було мабуть з 10 їй. нова мабуть десь 7500 коштувала. Це ще повезло бо за 4000 продавали і старші авто.

П"ятірка з 80го ніби випускатись почала, так що 5 років це нормально, в мене копійка з 75го

Опубліковано
Только что, sasha2008lk сказал:

П"ятірка з 80го ніби випускатись почала, так що 5 років це нормально, в мене копійка з 75го

5-ка була в дуже хорошому стані, копійка ще досі?

Опубліковано
1 час назад, sergkots сказал:

Так московія має шанси по добробуту в союзі опинитись? Буде для них back in the ussr?

Вони вже там. Тільки не у 80-х а у 30-х. Коли з ними розмовляєш, то відчуваєш себе мандрівником у часі, або як зараз у фантастиці "попаданцем", в епоху розкручування істерії ворогів народу. ще їм трішки до судів з масовими розстрілами.

Зараз економіка живе по інерції та схемах сірого імпорту. Ну і "жирок" дуже конкретний. 

І щодо ностальгії, яка тут понеслась. Трохи не у тій темі. Або взагалі, блять, не у тій темі.

Я також застав срср. Мій покійний батько за часів срср мав зарплату більше 500р., був штурманом лайнера цивільної авіації. Я багато теж можу згадати доброго зі свого дитинства, молодості. І безкоштовну освіту, медицину, і дикий дефіцит, черги, талони на все.

Але то вже історія. Китайці правильно говорять про свого Мао-Дзедуна: "який би він не був, але то наша історія". Я б те само сказав про срср. Це аша історія, з якої ми, маю надію, зробили висновки, і рухаємось далі. Нажаль сам цього раніше не розумів, зрозумів це з часом.

Ностальгія буває у всіх, але минулого не вернеш, бо якщо підняти  мертвого то він суне на тебе у вигляді потворного зомбі, як росія зараз. Саме вони прагнуть повернутись у минуле черз що в них і доведено до гротеску побєдобєсіє, вяліч нації, тощо. І потім ще путлєра покладуть у мавзолей як сталіна і викинуть так само як сталіна. Їбануті одним словом

• +1 9
Опубліковано (змінено)
6 хвилин тому, deluxkangoo сказано:

5-ка була в дуже хорошому стані, копійка ще досі?

Жива ще :D Навіть дуже як на свій вік :D Сигналка, електростіклопідіймачі спереді, 5ти ступка, трохи модернізована, але кузов живий :D

Змінено користувачем sasha2008lk
  • Ха-ха 1
Опубліковано
2 годин тому, Zheny@ сказано:

То просвіти нас малознаючих!

Тут важко не погодитися.

Хтось будував міфічний комунізм, а хтось хоче стати членом ЄС.

І

ніхто не хоче зробити добре людям, що там живуть.

Ок, а яка в Євросоюзу мета?

• Cумний 1
Опубліковано (змінено)

Ну, про СССР оффтоп десь наполовину, бо, як писали вище, орки лізуть до нас, щоб воскресити цього трупа. Але як я всім кажу - достатньо глянути на всі інші країни в наших широтах, які не входили до СРСР, щоб зробити дуже простий висновок, добре те СРСР чи погане (слід у нас від СРСР тягнеться до теперішніх літ). Звісно, ще можна гнати на "піндосів", чи хто там його розвалив. Просто таке питання - аби в той час не було СРСР, а була б, наприклад, УНР - було б краще чи гірше?

Змінено користувачем YVitaliy
Опубліковано

Спочатку треба визначитись з поняттями,краще ,гірше.

Що є краще,?.

Тільки не в машинах,квартирах , ковбасі.

А так,на схилі життя оглядаючись,щоб міг сказати,прожив недаремно..

Бо і мурахи будують собі житло ,і досить ефективно.

Але ж ми не мурахи?

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
54 хвилин тому, YVitaliy сказано:

Просто таке питання - аби в той час не було СРСР, а була б, наприклад, УНР - було б краще чи гірше?

В кацапів на цю тему є прислів'я 

"История не терпит сослагательного наклонения".

• Дякую! 1
Опубліковано
3 годин тому, volks сказано:

В кацапів на цю тему є прислів'я 

Є то є, але є ще одне - вся історія у кацапів це суцільна брехня, крадіжка і маніпуляція. З тим п#%цом, що там робиться, не здивуюсь, що скоро кацапи почнуть вчити історію за "опусами" шизофреніка з бункера.

Опубліковано
1 година тому, YVitaliy сказано:

але є ще одне - вся історія у кацапів це суцільна брехня, крадіжка і маніпуляція

Та до чого тут переписана історія. Малось же зовсім інше на увазі.

Опубліковано
25 хвилин тому, volks сказано:

Та до чого тут переписана історія. Малось же зовсім інше на увазі.

Так і я про те - історія це історія, її не відмінити, але враховувати потрібно. Розуміти, що відбулося, щоб не повторити (особливо, якщо ця історія - повна х-ня). А щоб зрозуміти, що це х-ня - без "сослаганія" не обійдешся.

Щодо кацапів - вони ніби не терплять "абы да кабы", і спокійно палять бібліотеки, знищують/придушують письменників і істориків і видають "на гора" ту історію, яка потрібна їм на даний час, або роблять її (напр. починаючи війну), і потім кажуть "да че там оглядываться, нужно смотреть в светлое будущее...". Історія - це не просто набір фактів і дат, там ще досліджують причину і наслідки.

Опубліковано (змінено)
9 годин тому, Alex S сказано:

Більшість зараз про закордони і не думає! Хіба діда підмивати чи на пана раком в полі стояти.Джінси дорогі були - так кажуть ,без них можна було жити.Ти сам коли на морях закордонних відпочивав? Як часто їздиш? На каву в Відень чи на Октоберфест часто літаєш?

Скажу за себе, був в Польщі (декілька міст живуть знайомі), Берлін, Париж, Бланес, Барселона, Драмаль 2 рази. Можеш спробувати вгадати де бували батьки за ссср -ніде. А якщо ковбаса не така то можна і просто свіжого м'яса купити.

П.с. зарплата далека до високої, живу поки на зйомній. 

Спойлер

PXL_20210906_102539200.jpg

PXL_20210906_140616122.jpg

Змінено користувачем Gendruk
  • +1 9
Опубліковано
12 хвилин тому, YVitaliy сказано:

Історія - це не просто набір фактів і дат, там ще досліджують причину і наслідки.

На основні фактів. А не гадання на кавовій гущі, що було б якби...

Опубліковано
10 годин тому, Zheny@ сказано:

Кооперативи з'явилися пізніше.

Спеціально в мами перепитала. В 71 р. батько виграв Запорожець в лотерею, от і вирішили взяти кооператив. Як виграв - працював водієм, і їх змушували реалізовувати лотереї від ДОСААФу. Він усі не зміг продати, і залишок йому "здарували" - в рахунок з/п. От і одна і виявилася виграшна.. Замість Запорожця взяли гроші. Скільки це було - мама вже і не пам'ятає.. Мабуть, більше 1000 руб. - як раз на перший внесок. Мабуть, шалені гроші на ті часи..  Решту виплачували до 20 років.. Каже, дуже важко було виплачувати, в боргах постійно. Батько загинув молодим, через 6 років після купівлі квартири.. Вона сама тягнула квартиру і 2 неповнолітніх дітей.. Отаке. А якби з рік-други почекали - то могли би безкоштовно отримати квартиру.. 

• Cумний 3
Опубліковано (змінено)

Багато літер,але кому цікаво про переправу Вв Бєлгоровці,там реально лаптєногі відгрібли,без агітації(яка теж потрібна під час війни)https://ioncore.dreamwidth.org/81265.html

Змінено користувачем igrok
  • Дякую! 1
Опубліковано (змінено)

Пишуть:

Оновлений рахунок Чорнобаївки - 19:0! Пишуть - детонувало більше 3-ох годин!
Неймовірно просто.. )

Змінено користувачем Nana
  • Подобається 1
  • +1 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...