Перейти до змісту

Бойлера!!!

dimon18

Рекомендовані повідомлення

Є ще питання до спєціалістів.

Як повісити бойлера на стіну, коли за стіною шахта комунікаційна? Та і "стіна" – то не про ту перегородку, що в мене :)

Колись майстри зробили широку планку, бо типу по краях є цеглинки. Але воно висіло стрьомно і все ж похєрилося.

Така ситуація у всіх брєжнівках є, але "майстри" шото не горять бажанням допомагати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

41 хвилин тому, Zheny@ сказано:

вилив 20л гарячої води зі 100.   Температура впала на 20%. Тепер потрібно догріти цю воду до вказаної на реле температури. І чим менша температура, тим швидше нагріється вода і менший розхід електрики.

Бойлер як брав 1,4Квт/год так і братиме. 

Але що гріти розбавлену уже до 40° воду  до потрібних мені  70° (умовно) 60 хв.  і що гріти ту ж розбавлену до потрібних 50° (умовних) 20 хв.

1,4КВт * 1год

1,4КВт * 0,3 год

Теплоємність води чітко визначена і стала величина.  На нагрів 1 тони на +1 градус потрібно затратити в районі 1,16 кіловат тепла. Тобто якщо на вході +15, а з крана тече +50, то на куб води витрачається близько 40 кіловат (не повних 70 грн.,).

І оцей твій текст,  що я процитував,  взагалі ні про що,  бо не дозволяє оцінили картину.  А картина така,  що витрати електрики сумарні складаються з двох компонентів, які я описав:

-- розсіювання (на 80 літр. бойлері без таймерів -- в районі 40-50 кіловат, якщо вірити виробнику), от лише частку з них таймер дозволить зекономити. 

-- нагрів води,  тут таймер безсилий,  але ця стаття може створити ілюзію,  що таймер супер ефективний. 

При нагоді,  як поїду на вихідні кудись,  зроблю замір втрат на підтримання тепла. 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 минут назад, Соромітник сказал:

Так, туйво, є ше питання до спєціалістів.

Як повісити бойлера на стіну, коли за стіною шахта комунікаційна. Та і "стіна" – то не про ту перегородку, що в мене :)

Колись майстри зробили широку планку, бо типу по краях є цеглинки. Але воно висіло стрьомно і все ж похєрилося.

Така ситуація у всіх брєжнівках є, але "майстри" шото не горять бажанням допомагати.

На днях попало відео на очі, мужик зварив рамку і поставив її на підлогу, а на рамку повісив бойлер. Було трохи не естетично, але у нього не квартира, а будинок з окремою кімнатою - котельнею-бойлерною, то йому норм. Тому треба подумати як сховати рамку, можливо зашити гіпсокартоном, а вже на нього плитку (кафель), якщо плитка була в проекті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@nickel , то я в темі послуг зкидав те відео зварювальнику.

Я, мля, не в тій країні живу походу.

Є бажання поставити задачу, отримати результат і заплатити.

А в нас, цуко, всі "спєци" хочуть щоб ти сам все поміряв, придумав, порахував і намалював – а потім йому заплатив фуллпрайс. І сам ніс відповідальність, якщо шото криво зпроектував.

В ідеалі, певно, щоб сам матеріали знайшов, доставив і змонтував. Но до цього етапу в мене діалог зазвичай не доходить.

• Дякую! 1
  • Ха-ха 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

43 минуты назад, Zheny@ сказал:

Левова частина споживання електрики - це якраз таки бойлер.

Електрочайника чи кавоварки в мене немає.

Решта -як у всіх, ТВ, комп, світло (світло-діодні всі лампочки)

Реле вміє рахувати спожиту електрику, тому я говорю виключно про бойлер. Хоча, коли вмикають гарячу воду, я бойлер вимикаю і можу ставити реле на інші прилади, хоча б заради інтересу побачити, який прилад скільки споживає. Вже все переміряв. :) Буває коли їду з квартири на кілька днів, можу поставити на два реле настільні лампи в різних кімнатах, щоб вмикали і вимикали світло в кімнатах ввечері, для імітації присутності когось в квартирі.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

42 хвилин тому, Unknown сказано:

еплоємність води чітко визначена і стала величина.  На нагрів 1 тони на +1 градус потрібно затратити в районі 1,16 кіловат тепла. Тобто якщо на вході +15, а з крана тече +50, то на куб води витрачається близько 40 кіловат (не повних 70 грн.,).

І оцей твій текст,  що я процитував,  взагалі ні про що,  бо не дозволяє оцінили картину.  А картина така,  що витрати електрики сумарні складаються з двох компонентів, які я описав:

-- розсіювання (на 80 літр. бойлері без таймерів -- в районі 40-50 кіловат, якщо вірити виробнику), от лише частку з них таймер дозволить зекономити. 

-- нагрів води,  тут таймер безсилий,  але ця стаття може створити ілюзію,  що таймер супер ефективний. 

При нагоді,  як поїду на вихідні кудись,  зроблю замір втрат на підтримання тепла. 

От ти сам все порахував, то нахєра ти тут щось комусь доводиш?

@nickel довів практично. Ти вліз зі своєю математикою.  Якщо ти такий розумний і гарно вмієш прахувати, то я ще раз питаюся, нахрена?

55 хвилин тому, Соромітник сказано:

Як повісити бойлера на стіну, коли за стіною шахта комунікаційна? Та і "стіна" – то не про ту перегородку, що в мене

варіант на стелю, (на анкерні болти) з підпоркою на стіну?

І мене в туалеті на капітальній стіні висить. На анкерах. Вже 12 років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

29 хвилин тому, nickel сказано:

Реле вміє рахувати спожиту електрику, тому я говорю виключно про бойлер.

Так я теж.

Щоб не купувати оту всю вимірювальну техніку, просто відкинути інші (на вскидку) електроприлади, і вирахувати самого бойлера.

Але відчуваю, доведеться таки купити Ват-метр і заморочитися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Соромітник сказал:

Є ще питання до спєціалістів.

Як повісити бойлера на стіну, коли за стіною шахта комунікаційна? Та і "стіна" – то не про ту перегородку, що в мене :)

Перегородка из бетона? Химический  анкер.

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Zheny@ сказано:

відчуваю, доведеться таки купити Ват-метр і заморочитися.

Можу позичити ватметр і таймер в купі з ним. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 годин тому, Zheny@ сказано:

нахєра ти тут щось комусь доводиш?

@nickel довів практично... 

Нікель писав,  що третину економить. 

Якщо в нього невелике споживання,  і великі періоди холостого простою,  то така пропорція цілком може бути.  Але ж хтось прочитає,  і вирішить,  що третину зекономить при свому споживанні 4-5 кубів гарячої води в місяць. Але це утопія,  бо ж в такій ситуації на кожен спожитий куб припадає в районі 10-ти кіловат втрат (відштовхуюсь від 1,5 ща добу),  що становить лише 5-ту частину від повної вартості куба (нагрів + підтримання температури).  Але з цієї 5-ї частини ти ж не всі 100% уріжеш,  а,  в кращому випадку, 50-60%. Тобто з 30% у нікеля, легко можна скотитися до 10-ти або й менше відсотків для більшості типових споживачів. 

А понаписував я те все детально,  щоб люди розуміли,  що можна в їх ситуації очікувати реально. 

Таки точно я перевірю в себе при нагоді оті 1,5 кіловата на добу,  маю все необхідне для цього. 

Змінено користувачем Unknown
  • Дякую! 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

38 минут назад, Unknown сказал:

Нікель писав,  що третину економить. 

Якщо в нього невелике споживання,  і великі періоди холостого простою,  то така пропорція цілком може бути.  Але ж хтось прочитає,  і вирішить,  що третину зекономить при свому споживанні 4-5 кубів гарячої води в місяць. Але це утопія,  бо ж в такій ситуації на кожен спожитий куб припадає в районі 10-ти кіловат втрат (відштовхуюсь від 1,5 ща добу),  що становить лише 5-ту частину від всіх втрат.  Але з цієї 5-ї частини ти ж не всі 100% уріжеш,  а,  в кращому випадку 50-60. Тобто з 30% у нікеля, легко можна скотитися до 10-ти або й менше відсотків для більшості типових споживачів. 

А понаписував я те все детально,  щоб люди розуміли,  що можна в їх ситуації очікувати реально. 

Таки точно я перевірю в себе при нагоді оті 1,5 кіловата на добу,  маю все необхідне для цього. 

Я й споживаю 3-4-5 кубів гарячої води. При чому в періоди відключення централізованого гарячого водопостачання навіть більше, бо вони припадають на літні місяці, тому душ приймаю щодня, а інколи й двічі на день. Але довго під душем від маленького бойлера не постоїш, тому виходить один на один. Глянув споживання за червень 20 року - 2 куби гарячої і 4 холодної, за липень, коли було відключення гарячої води, з 7 по 29 - 1г і 5х кубів. Що в червні 6 кубів води, що в липні 6 кубів води. Серпень - 4г і 5х, вересень - 3г і 4х. Хоча в цілому ти правий, що не у всіх економія буде така велика як у мене, але головне, що вона буде.

апд. Переглянув абонкнижку, ні - 5 кубів гарячої ні разу не було.

Змінено користувачем nickel
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Unknown сказано:

Можу позичити ватметр і таймер в купі з ним. 

Дякую, матиму на увазі.

Але для того мені треба заморочитися, щоб переробити підключення бойлера на розетку.

Бо він в мене напряму 3 дротика в щиток.

49 хвилин тому, Unknown сказано:

Якщо в нього невелике споживання,  і великі періоди холостого простою,  то така пропорція цілком може бути.  Але ж хтось прочитає,  і вирішить,  що третину зекономить при свому споживанні 4-5 кубів гарячої води в місяць. Але це утопія,  бо ж в такій ситуації на кожен спожитий куб припадає в районі 10-ти кіловат втрат (відштовхуюсь від 1,5 ща добу),  що становить лише 5-ту частину від всіх втрат.  Але з цієї 5-ї частини ти ж не всі 100% уріжеш,  а,  в кращому випадку 50-60. Тобто з 30% у нікеля, легко можна скотитися до 10-ти або й менше відсотків для більшості типових споживачів. 

Друже, людям зараз потрібна  ГАРЯЧА ВОДА. Це перше, що їм потрібно. А вже потім економія сама прийде!

Кожен для себе порахує, що йому вигідно, а що ні. І як економити!

Скільки зараз куб гарячої води зі стоками?  Бо в мене опломбовані крани років 10!

Я ставив бойлер, бо зайпафся гріти воду в тазику влітку, щоб помитися.  А в інші пори року, платити за теплу воду по ціні гарячої. Були такі періоди, коли я мився гарячою водою, не додаючи при цьому ні краплі холодної!  Така була її температура.  І саме цікаве, що вона не була "в межах дозволеної норми". Бо це від 60°. а вода була 46°. І коли сусідка написала скаргу, щоб прийшла комісія і перевірила ,то температура РІЗКО збільшилася.

місяць норм, далі така ж хня.

Я чітко розумів, що комфорт обходиться дорого. Але на фініші, (Я заплатив тоді 1050грн за бойлер + 250 грн установка), я виграв! Бо гріти воду електрикою було дешевше, аніж користуватися гарячою водою.

Потім змінилися норми ,ціни, тарифи. А тепер я й не знаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Zheny@ сказано:

Друже, людям зараз потрібна  ГАРЯЧА ВОДА. Це перше, що їм потрібно. А вже потім економія сама прийде!

Кожен для себе порахує, що йому вигідно, а що ні. І як економити!

Та я ж не проти,  навіть за,  і для цього підказую як рахувати. 

2 годин тому, Zheny@ сказано:

Скільки зараз куб гарячої води зі стоками?  Бо в мене опломбовані крани років 10!

В мене 5 років суто бойлер,  і 3 з них опломбований ввід.  І за ці 5 років я вже окупив вартість бойлера (десь 2.2к разом з кранами,  трубами...) і маю зручності у вигляді температури води, яка мені потрібна,  і цілодобово,  без відключення на літню профілактику.  Щоправда ставив сам,  і щороку чищу від накипу сам. Зараз куб зі стоками 117грн.,  а бойлеру потрібно десь 70 на нагрів,  + 12грн. ціна холодної + особисто в мене ще в районі 20-25 грн. на кубі тепловтрат виходить.  Тобто в районі 105 грн.  за куб,  а не 117. Крім того,  якби центральною користувався,  то ще б більше використовував,  бо більше спускав би на старті, коли недостатня температура. 

3 годин тому, Zheny@ сказано:

саме цікаве, що вона не була "в межах дозволеної норми". Бо це від 60°. а вода була 46°

Норма від 50 градусів.  Багатотарифний лічильник згідно законодавства рахує по таких коефіцієнтах від тарифу:

до 40 -- як за холодну

Від 40 до 44,99 -- 0,7

Від 45 до 49,99 -- 0,9

Від 50 -- 1,0 тобто повний тариф. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки бойлер арістон 100. 4 чоловік 2*2. Двотарифний лічильник, реле sanoff pow2, працює вночі з 3 до 7, в неділю цілодобово+при потребі вмикається з телефона(або кнопкою). Повний нагрів за 3 години

Спойлер

897431134__viber_2021-05-23_09-38-09.thumb.jpg.2b17f44157f20d66567a2e1418d3c068.jpg787093795__viber_2021-05-23_09-35-34.thumb.jpg.de295d9d497474734580e6880e0d8f8a.jpg

Змінено користувачем slw28
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене бісить що бойлер в процесі використання води продовжує набирати дуже холодну воду і воно все перемішується всередині. І по факту 50л гарячої води в самому кінці перетворюється на 20л ледь теплої 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 20.05.2021 в 13:05, dimon18 сказал:

ВДмитро є й інші моделі, 

А є  щось "стояче", щоб одна з сторін була не більше 35 см? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самая большая экономия если бойлер перед счетчиком подключить)))))))

• Ха-ха 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, romanc сказал:

Самая большая экономия если бойлер перед счетчиком подключить)))))))

І не включати в розетку :)

• Ха-ха 1
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кому цікаво про бойлери та економію - уже більше 10 років стоїть такий бойлер:

https://ariston-pro.com/ru/catalog/vodonagrevateli-elektricheskie/nakopitelnye/3700241/

Програмований, "плоский". 2 баки, 2 тени.

Режим роботи - вранці нагрів воду до 40-45 градусів. За потреби - ввечері вручну догрів до 80 градусів (раз-два в тиждень).

По моїм підрахункам, економить мені до 70-100 кВт/міс у порівнянні з простим бойлером, виставленим на 80 градусів.

Зараз є аналогічні новіші моделі, але не дуже ними цікавився...

Мінус "розумних" розеток - вони не можуть регулювати температуру води у бойлері, тільки час вмикання.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, Victorius сказал:

Мінус "розумних" розеток - вони не можуть регулювати температуру води у бойлері, тільки час вмикання.

Є розетки, які можуть вмикатися/вимикатися від температури. При чому датчики є як не герметичні так і герметичні. Найбільша проблема, як датчика в бойлер впихнути. В усіх бойлерах є герметична колба для свого датчика, чи влізе туди ще один - треба пробувати. Найпростіше десь біля тена вчепити з зовнішньої сторони баку де піни немає. Пару градусів похибки буде, але працюватиме. Але до цього всього треба ще прямі руки мати в комплекті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

57 хвилин тому, Victorius сказано:

Кому цікаво про бойлери та економію - уже більше 10 років стоїть такий бойлер:

https://ariston-pro.com/ru/catalog/vodonagrevateli-elektricheskie/nakopitelnye/3700241/

Непоганий апарат, щоправда дорогий досить.

На сайті виробника досить детально характеристики розписані, є цікава інфа:

image.png.69af0493d527fdf9f93c53acf638d1aa.png

Зважаючи, що це преміум сегмент, то цілком реальні декларовані мною раніше 1,5 кіловат на добу для 80-ки середньої , і навіть не для 50-ти градусів у баці, а  для 60-ти.

Тобто при стабільному підтриманні 55-60 градусів без спеціальних добових регулювань типова нормальна 80-ка за місяць вхолосту розсіє  40 -- 50 кіловат. Думаю, що в середньому від 30 до 60 % від цього можна економити таймерами, тобто десь 12 -- 30 кіловат економії в місяць.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 часов назад, natalka) сказал:

А є  щось "стояче", щоб одна з сторін була не більше 35 см? 

ні не має в мене

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 часов назад, Kiolan сказал:

є такі бойлера в арістона і горенье, але нажаль їх порозбирали, залишилися тільки 50 літрові, поповнення бойлерів плануєм на середу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прийшло поповнення по бойлерам, якщо ще комусь потрібно, запитуйте тел 0955042878

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...