Перейти до змісту

Найкращій матеріал для будівництва хати.

Єретик

Рекомендовані повідомлення

Что касается теплопроводности, то я столько сказок про это наслушался, что образование физика не позволят мне больше в них верить.

Чего стоила только чудо краска, тонкий слой которой спасет мир от замерзания.

Аль все забыли уже?

Вся беда в том, то теплопроводность и плотность материала это близницы и братья. Ну напрягите мозги, вспомните школьный курс физики, там природа теплопровоности объяснена очень ясно. Это кондукция молекул вещества. , чем они плотнее расположены тем больше теплопередача.

По этой причине одинаковые по плотности вещества, показывают, как правило, одинаковую теплопроводность.

А на малых плотностях это все вообще в пределах измерения большинства приборов.

Вот когда сам берешь отторированный прибор, грамотно вырезаешь образечек, и грамотно проводишь измерения, как правило все достижение превращаются в рекламные трюки.

Все остальное сказки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...
  • Відповідей 131
  • Створено
  • Остання відповідь

для любителей пенопластовіх коробок:

ДБН В.2.6-31:2006 ТЕПЛОВА ІЗОЛЯЦІЯ БУДІВЕЛЬ

-------------------------------------------------------------------------------------------

Преамбула закона однозначна и не оставляет никаких кривотолков и двойственности в порядке применения этого документа:

„...Требования этих норм – обязательны для юридических и физических лиц – субъектов предпринимательской деятельности на территории Украины, не зависимо от форм собственности и ведомственной принадлежности...”

Наученные горьким опытом исстрадавшейся российской строительной теплофизики украинские нормотворцы прямо и однозначно обозначили ряд положений, которые фактически перекрывают путь на украинский рынок некоторым строительным технологиям.

Так в частности п.1.2 ставит фактический заслон использованию несъемной опалубки из пенополистирола. А п. 1.3. – жестко ограничивает использование наружного утепления и в первую очередь - по методу т.н. „мокрых фасадов” по критериям долговечности.

Кроме того однозначно, вполне определенно и очень жестко прописаны требования к пожарно-техническим, санитарным и экологическим требованиям на материалы используемые в жилищном строительстве. Боюсь, что производителям строительного пенополистирола они крайне не понравятся.

Термическое сопротивление ограждающих конструкций в очередной раз повышено. Но это обоснованное и логичное их повышение вполне в духе экономических реалий настоящего времени (табл.. 1) а их реализация вполне по силам ячеистым и легким бетонам.

Геннадій Фаренюк (руководитель разработки ДБН-а - НИИСК) давно и активно выступал в украинской и российской прессе как последовательный и логичный приверженец т.н. „потребительского похода” в нормировании термического сопротивления ограждающих конструкций (с попыткой популяризаторського освещения такого похода можно ознакомиться в серии статей „Экономить нужно экономно” ). Этот поход как раз и был в полной мере реализован в ДБН В.2.6-31:2006 ТЕПЛОВА ІЗОЛЯЦІЯ БУДІВЕЛЬ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 11 місяців потому...

Тему створив, щоб розібратися для власного проекту, але думаю, що пригодиться і для багатьох інших людей.

Отож, хочу побудувати будинок: 60кв.м., у півтора поверха.

Із чого краще будувати враховуючи такий критерії як ціна/якість?

Мені говорили, що із ракушняку вийде найдешевше. Чи дійсно це так? Однак цікавлять й інші супутні питання: яка міцність, утеплюваність і взагалі якість цього матеріалу як матеріалу для будівництва. Яка його ціна за 1м. куб, скільки м.куб потрібно на будівництво вищевказаного будинку (60кв.м., у півтора поверха).

Чи можливо є кращі будматеріали? Розпишіть усе по можливості детально або вкажіть корисні лінки.

Дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тему створив, щоб розібратися для власного проекту, але думаю, що пригодиться і для багатьох інших людей.

Отож, хочу побудувати будинок: 60кв.м., у півтора поверха.

Із чого краще будувати враховуючи такий критерії як ціна/якість?

Мені говорили, що із ракушняку вийде найдешевше. Чи дійсно це так? Однак цікавлять й інші супутні питання: яка міцність, утеплюваність і взагалі якість цього матеріалу як матеріалу для будівництва. Яка його ціна за 1м. куб, скільки м.куб потрібно на будівництво вищевказаного будинку (60кв.м., у півтора поверха).

Чи можливо є кращі будматеріали? Розпишіть усе по можливості детально або вкажіть корисні лінки.

Дякую!

Штудіюй

Найкращій матеріал для будівництва хати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Я думаю - пінобетон.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не читав лінк що даний, але точно знаю що ракушняк далеко не найкращий варіант. Пінобетон, можна піноблоки, цегла, але я б з ракушняка хату не будував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую саме цю тему й шукав... Пам'ятаю, що бачив її десь, але не міг подумати, що вона в гілці Суспільство > Нерухомість Луцька та Волині. Можливо дану тему доцільніше перенести усе ж в Будівництво... Ну, нехай адміністатори це уже вирішують. Ще раз ДЯКУЮ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю лучше все-таки кирпич, если буду строиться когда-то, то с кирпича.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кирпич - прошлый век. Сейчас его можно использоавать либо как несущий, либо как декоративный материал в купе с легкими бетонами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дерево рулить!

А потім вже й гарною облицювальною цеглою можна обмурувати :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цегла є цегла.

Таки дійсно - вона перевірена часом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цегла є цегла.

Не, ну тогда уж землянки и пещеры - вот что действительно проверено временем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цегла є цегла.

Не, ну тогда уж землянки и пещеры - вот что действительно проверено временем.

перевірено і давно відкинуто ;)

Я не проти нових матеріалів, але з упевненістю можна буде сказати, чого вони варті тільки після багатьох років експлуатації.

Будівлі з цегли явно мають довшу історію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все вже давно визначено
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не проти нових матеріалів, але з упевненістю можна буде сказати, чого вони варті тільки після багатьох років експлуатації.

Будівлі з цегли явно мають довшу історію.

Строения из современного кирпича, сделанного на Украине истории не имеют.

Так же, как и наш доморощенный кулибинский пенобетон, который разваливается после падения из рук и тонет в воде.

Из истории: бетон использовали древние римляне, но это, конечно не срок для определения эксплуатационных характеристик, надо равняться на египтян с их пирамидами.

Кирпич: если много бабла для устройства 70-сантиметровых стен или если охота каждую зиму платить бешеное бабло за газ.

Ракушняк: если хочется вы%№нуться или если живешь в Крыму(причина строительства из ракушняка - там его ну просто до%уя, а при строительстве одноэтажной лачуге в субтропиках пофиг на любые свойства, абы крышу над головой поддерживал)

Дерево: для дачи или загороднего домика рулез 100%

Пенобетон(заводской), газобетон, полистиролбетон - для реального строительства теплого и не дорогого дома. Отделка кирпичом или штукатуркой - по вкусу и баблу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цегла це прошлий век :-) мда..... Найкращий матеріал на мою думку це керамічна цегла та керамічні блоки, все інше - комерція.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дерево рулить!

Воно то рулить, натуральний матеріал, дихає, гарна теплопровідність, але от шумоізоляція..... заставляє реально бажати кращого.

Ми коли на Світязі відпочивали в такому будинку, та проснулися, думали шо це наші на другому поверсі вже двіжують зранку, а то виявилося сусіди за 10 метрів якраз від стіни будинку щось бурно обсуждали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дерево рулить!

А потім вже й гарною облицювальною цеглою можна обмурувати :)

Та уже знайшов лісника, якому тільки кажеш розміри і що то має бути, привозить усе готове. І я хотів спочатку будувати повністю деревяну хату.... Але цілу хату будувати із дерева дорогувато виходить... Та й з пожежобезпекою є питання... Ракушняк теж, бачу, не вельми добрий матеріал...

Вирішую між пінобетоном, газобетоном, полістиролбетон та керамічними блоками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хтось бачив адекватні порівняльні статті всіх цих матеріалів? Ну типу плюси і мінуси кожного з незаангажованої точки зору?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ХА!

Пенобетонщики спорят с газобетонщиками, а уж полистиролбетонщики вообще кровные враги, так что достоверной сравнительной инфы нет и не может быть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б виходив з того що є натуральне а також те що відповідає сучасному життю - наприклад повинне бути енергоощадне.

Звичайно що оця проста цегла немає таких показників як пінобетони чи інш.

Ну і звичайно немає смислу будувати з кераміки якщо обшиватимеш все пінопластом. Треба звичайно розібратись з проектом що то має бути ззовні і зсередини.

Якби я будував сьгодні собі хату о будував би наприклад з тких речей.

1 Варіант

а-Несучий матеріал - наробив би тирсо- соломо блоків (так як є столярний цех і тирси до сраки)

б-Зовні пінопласт+штукатурка наприклад система Ceresit-ППС

в-Всередині утеплювач що дихає (скажемо так щоб було зрозуміло, де лицювання з натурального дерева, де гіпсокартон з утеплювачем і т.д., де штукатурка тепла)

2 Варіант

а-керамічні блоки (вони з пустотами)

б-ззовні керамічна цегла (теж з пустотами)

в- -//-

Для комерції все по другому, я б шукав матеріал недорогий, з хорошими ( чи там може необхідними) показниками енергозберіання та міцності.

Я відчуваю і думаю діфото мене підтримає що настає той час коли почнуть валити гаргари та іншу фігню і будувати житло за зовсім іншими вимогами.

І головне памятаєм НЕ ТРЕБА БУДУВАТИ ПРОСТОРИХ ТЮРЕМ, людина більшість часу проводить на вулиці, будуйте невелике зручне і здорове житло з просторим подвірям, насолоджуйтесь життям, подорожуйте, тобто не закривайтесь в хаті. АЛЕ памятайте, що колись цю хату прийдеться подарити дітям і ви їм подарите або геморой або радість.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цегла з внутрішнім утплювачем - мінеральною ватою і повітряним прошарком ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цегла з внутрішнім утплювачем - мінеральною ватою і повітряним прошарком ^_^

а якісь аргументи?

я розумію, що луцький замок і зараз стоїть, але не рівняйте ту цеглу з абортишами наших цегельних заводів. Ну і так далі.

Ок, порівняльний аналіз справді не під силу, може хтось може розписати переваги і недоліки кожного з видів, хочаб з власної точки зору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дерево+мінвата+облицювальна цегла.

Тепло, безпечно (екологічно), гарно надійно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...