Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Nokian

Рекомендовані повідомлення

Німеччина готується до другого етапу зняття обмежень, які були введені через епідемію.
Рішення було погоджено під час наради в телефонному режимі між канцлером Ангелою Меркель і прем’єр-міністрами 16 федеральних земель.
Так, влада дозволить відкрити всі магазини і займатися масовим та професійним спортом на відкритому повітрі.
При цьому триватимуть правила соціального дистанціювання, ці заходи діятимуть до 5 червня. Щоправда тут теж є послаблення: найближчим часом буде дозволено зустрічатися родичам, які проживають в двох різних домогосподарствах. По всій Німеччині повинні бути ослаблені обмеження на відвідування лікарень і будинків престарілих. Федеральні землі Північний Рейн-Вестфалія і Баварія, найбільш постраждалі від пандемії коронавірусу, дозволили це вже починаючи з 5 травня.

Пік захворюваності на коронавірус в Україні був 17 квітня. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в інтерв'ю "Сьогодні". "Ми прогнозували пік на 14 квітня. За розрахунками, у нас могла бути на 14 квітня 41 тисяча хворих. Але ми заздалегідь ввели карантин. Якщо брати ретроспективну динаміку, й у нас не буде далі зростання, то ми вже вийшли на пік 17 квітня.
Іііііііі.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, Galanim сказано:

В Ізраїлі також вже майже снято карантин..

Ну я знаю що Ви звідти. Можна вірити.

• Ха-ха 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хтось може пояснити, чому SARS і MERS не викликали пандемію а просто пропали, самі собою. А SARS-CoV-2 так розійшовся по всьому світу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, bublik007 сказано:

Вітя, а про :Казка у доповненій реальності для смартфонів і планшетів-випадковий вибір?)))

Та дай ти вже спокій тому вірусу)) Вже все, карантин слабшає,  нарід заспокоївся, в основі своїй забив на то все

Книжка написана у 2018 році ,рік тому я би просто посміявся з такого тексту.

Дошкільнят готують до дружби з вірусами.

Хоча я встиг прочитати лише першу сторінку.

А ЛМР сьогодні дозволила роботу ринків.

Ось так 200 людей в понеділок дали рещультат.

• Ха-ха 1
  • -1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано:

Хтось може пояснити, чому SARS і MERS не викликали пандемію а просто пропали, самі собою. А SARS-CoV-2 так розійшовся по всьому світу?

Бо в ті часи не було вайбера та фейсбука,і ботів теж не було,не можна було так маніпулювати людьми.

До речі деякі активні дописувачі тут,походу половину часу соваються по російських інфопомийках.

Огидно.

• Ха-ха 1
  • Збентежений 1
  • -1 8
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, Nokian сказано:

Бо в ті часи не було вайбера та фейсбука,і ботів теж не було,не можна було так маніпулювати людьми.

ти реально упоротий? ЧИ на приколі?

Ок В часи SARS - не було. за те було телебачення - найгірший ворог людини в плані агітації, зомбування та НЛП.

А от в часи MERS уже всі юзали всяких одноглазіків, ВК, ФБ і т.д. ТОму тут ти просто перднув в муку.

• +1 6
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

39 минут назад, SΩLΩMΩN сказал:

Бо ті віруси задохолєри швидко вбивали... І через то затухли, разом з інфікованими (на жаль, так, не "на жаль", бо вірус здох, на жаль вмерли більшість хворих). Взагалі, в якості зброї юзати вірус/бактерію, яка вбиває швиденько - "не алльо", якщо метою є не повне винищення противника (ну і в тебе немає вакцини і всі твої збройні сили не вакциновані). Значно цікавіше - запустити отаку ГРЗ-хрінь, яка виведе з ладу економіку всіх навколо, а перед тим - ще й показати всім, як "правильно" ставити раком населення і бізнес, "щоб не передохли від страшного вірусу"...

Біологічна зброя взагалі має на меті не "убіть всєх чєловєков", а ДЕМОРАЛІЗУВАТИ противника.

Думаю, років за 10 правда випливе...

29 минут назад, Nokian сказал:

До речі деякі активні дописувачі тут,походу половину часу соваються по російських інфопомийках.

Огидно.

Були і боти, і соцмережі, і в новинах про ті зарази говорили, тільки от вони з'явилися, і швиденько здохли. Є така іграшка на тему - Plague.Inc., яка НЕ претендує на якусь наукову достовірність, але.... Там якраз "тіпасарс" якщо створити, який миттєво знищує інфікованих - програєш, бо викосить умовних пару мільйонів, і все - решта виживуть - немає хворих - немає поширення, і епідемія "усьо" (завдання гри - знищити інфекцією все людство)... Експеримент наших комуняцьких вузькооких НЕдрузів під назвою SARS-CoV-2 виявився нарешті вдалим, після пташиного грипу, SARS, MERS (і все воно від них було)...

P.S. Якщо що, за освітою я біолог, і то все довго і нудно вивчав (і за всякими САРС, точніше, новинами про них, слідкував, якраз з думкою "а чи не почнеться з того умовний Resident Evil").

Змінено користувачем AgentSmith13
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 минуты назад, Zheny@ сказал:

ти реально упоротий? ЧИ на приколі?

Ок В часи SARS - не було. за те було телебачення - найгірший ворог людини в плані агітації, зомбування та НЛП.

А от в часи MERS уже всі юзали всяких одноглазіків, ВК, ФБ і т.д. ТОму тут ти просто перднув в муку.

SARS - 2002-2003, соцмережі тоді були повним ходом, Фейсбуку просто не було, були всякі ЖЖ. А по ТБ були ТАКІ страшилки про "атипову пневмонію", що ну...

Змінено користувачем AgentSmith13
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

30 хвилин тому, Nokian сказано:

Огидно.

Тоді ОК і ВК були у вільному доступі. Здається мені, що не у цьому справа.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

44 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано:

Тоді ОК і ВК були у вільному доступі. Здається мені, що не у цьому справа.

Я добре пам'ятаю,скільки і коли я поставив вайбера та фейсбука при продажі телефонів.

Останні три роки це зовсім інший масштаб.

Як і бото ферми, з'явились масово п'ять років тому.

Ну і ще один момент,люди почали приділяти здоров'ю та екології в останні 5 років значно більше уваги 

До речі на сьогодні найбільша кількість фейків про Коронавірус поширюється з Росії та Китаю.

Це геополітична сутичка не на життя,а на смерть.

Думаю Китай таки поставлять на місце.

Змінено користувачем Nokian
  • Ха-ха 1
  • -1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Nokian сказано:

До речі на сьогодні найбільша кількість про Коронавірус поширюється з Росії та Китаю.

звідки такі дані?

"припущення" ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 minutes ago, Nokian said:

добре пам'ятаю,скільки і коли я поставив вайбера та фейсбука при продажі телефонів.

А пам’ятаєш , як років 10 тому кропили Луцьк з літаків від вірусів?

• Ха-ха 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 хвилин тому, Nokian сказано:

Останні три роки це зовсім інший масштаб.

До речі на сьогодні найбільша кількість про Коронавірус поширюється з Росії та Китаю.

Це геополітична сутичка не на життя,а на смерть.

Думаю Китай таки поставлять на місце.

Бачу у пана нешаблонне мислення! Що пан думає про адренохром, як причину появи коронавірусу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 хвилин тому, yu2007 сказано:

А пам’ятаєш , як років 10 тому кропили Луцьк з літаків від вірусів?

Пам'ятаю,,як десять років тому всіх у нас вже заставляли сидіти в масках,а Юлька героїчно привезла Таміфлю і всіх спасла 

Правда це їй не допомогло виграти вибори( 

19 хвилин тому, Zheny@ сказано:

звідки такі дані?

"припущення" ?

Останнім часом слухаю радіо Промінь,виступають досить професійні люди.

Там і почув.

• Ха-ха 1
  • +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З нокіаном шось спорити немає ніякого сенсу.

Я вже десь раніше писав... Поки йому шось вигідно, він буде це писати.

Як наприклад про Британію, яка довго не вводила карантин, була йому кращи товаришем, а коли Британія вийшла на перші місця по смертності, він про це швиденько забув.

Чи Швеція...

Тепер в нього бацька кумир... Бо не ввів карантин. Не мішайте дорослому чоловіку гратись у своїй пісочниці... Йому ще бакс по 29-31 прогнозувати на червень

• Дякую! 5
  • Ха-ха 2
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Nokian сказано:

слухаю радіо Промінь,

вітаю, ти став жертвою НЛП.

Дочка вчиться на журналістку. Багато цікавого почув від неї останнім часом.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 минуты назад, Nokian сказал:

Пам'ятаю,,як десять років тому всіх у нас вже заставляли сидіти в масках,а Юлька героїчно привезла Таміфлю і всіх спасла 

То ти за Юлю переживаєш чи за свого святого ПО?

• Ха-ха 3
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 minutes ago, Nokian said:

А ти мазу за неї тоді ше тягнув, чи вже потихеньку виношував плани по створенню топіка "бют - здохни"? :D

Змінено користувачем yucore
  • Ха-ха 6
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 minutes ago, Nokian said:

Тю, тільки зараз побачив, що ти 2010 року народження на борді)))

Як там кажуть: історія має здатність повторюватися...

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кому цікаво подивитися на результати статистичних моделей covid19 для деяких країн https://ddi.sutd.edu.sg/ . Примітивненько і є багато питань, але деякі країни доволі точно лягають на розподіли, принаймні, теоретичні і практичні

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано:

Бачу у пана нешаблонне мислення! Що пан думає про адренохром, як причину появи коронавірусу?

Думаю,що це звичайна циклічна мутація звичайного коронавірусу,і з'явився він давним давним давно,без ніякого адренохрому.

Це не лише вірус став сильнішим,це і люди стали слабшими.

Тепер ці ослаблені вимерли,відповідно у наступні роки смертність від ГРВІ буде значно меншою 

Потім знов по колу.

Все в світі має цикли 

• Ха-ха 1
  • Збентежений 1
  • +1 1
  • -1 6
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

33 минуты назад, Nokian сказал:

Думаю,що це звичайна циклічна мутація звичайного коронавірусу,і з'явився він давним давним давно,без ніякого адренохрому.

Це не лише вірус став сильнішим,це і люди стали слабшими.

Тепер ці ослаблені вимерли,відповідно у наступні роки смертність від ГРВІ буде значно меншою 

Потім знов по колу.

Все в світі має цикли 

Якщо купка людей, яка керує свтом не відійде від імперських замашок керувати світом та всіми то людство вимре швидше чим мамонти.

Бо деякі хітрожопі розивають швидше космос для того щоб втекти з планети куди подалі, бо вже тут все засрали. Навіть їм не стрьомно що можуть привезти якогось "чужого", який всіх винищить за пару днів.

Та й може в нас в країні зникне парадокс, що чим багатша країна ресурсами тим херовіше живе її народ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

36 minutes ago, Nokian said:

Запитаю як таксуючий продавець кави у відмінника з мікробіології, що думаєш з приводу такого допису???:

...Обычно респираторные вирусы выбирают своей мишенью эпителий верхних дыхательных путей. Чаще всего это клетки трахеи и верхней части бронхов. Поэтому грипп и ОРВИ вызывают тархеит и бронхит, и крайне редко - пневмонию. Пневмония в этом случае скорее осложнение, вызванное снижением иммунитета на фоне гриппа, чаще всего бактериальной природы. Истинная вторичная инфекция. Этот вирус - эстет. Его задача как можно незаметнее пробраться в самые конечные отделы дыхательных путей - бронхиолы и альвеолы, и спокойно там размножаться. К сожалению, именно там осуществляется газообмен, и вырабатывается важнейшее вещество сурфактант, призванное обеспечить газообмен и защитить шарики альвеол от слипания. Эти отделы практически не имеют нервных окончаний, именно поэтому многие пациенты с ковид-пневмонией не кашляют. И не сталкиваются с повышением температуры - иммунитет с вирусом не знаком, а значит пока не реагирует. И всё бы ничего, но разрушение эпителия альевол и сурфактанта приводит к тому, что они слипаются, нарушается их работа. Человек начинает испытывать скрытую гипоксию (это можно подчеркнуть, потому как в этом похоже вся суть болезни), органам и тканям не хватает кислорода для жизни. Но структура лёгких сохранена, и они всё ещё могут адекватно удалять из крови углекислый газ, в то время как именно накопление избытка углекислого газа в организме даёт рефлекторный сигнал к одышке. А тут человеку явно не хватает кислорода, но одышки он не испытывает. Что такое гипоксия я, как кардиохирург, знаю не понаслышке. Здоровый человек может бессимптомно переносить её несколько дней,но за это время его организм получит тяжелейшую травму, отягощённый сопутствующими заболеваниями сдастся гораздо быстрее, и последствия для него будут более серьёзными, а для пациента после операции на сердце иногда достаточно пары часов едва уловимой в анализах гипоксии, чтобы сделать все наши предыдущие старания бессмысленными. Мы подходим к развязке. Пациент не знает, что болен, или ощущает небольшую простуду, но не чувствует одышки. А начинает ощущать лишь тогда, когда резервы организма рухнули, именно таких пациентов кладут в реанимации прямо из скорой. Мы подходим к тому, что если у этого пациента отследить снижение сатурации крови заранее, вовремя дать ему кислород, пусть даже в домашних условиях, с большой долей вероятности он не станет тяжёлым. Или вовремя поедет в больницу, где лечение и кислород также сделают своё дело. В противном случае мы получаем всё больше пациентов с измождёнными от кислородного голодания органами и тканями, с массивной вирусно-бактериальной пневмонией (ведь клетки лёгких сами по себе тоже страдают от гипоксии и тогда поднимает голову условно-патогенная бактериальная флора). И самый неблагоприятный финал - когда присоединяются бактерии иммунитет наконец понимает, какой пожар пылает у него в лёгких, и открывает массивный огонь из всех видов оружия. Это цитокиновый шторм, сметающий с поля боя бактерии, вирусы, а вместе с ними и сами лёгкие, миокард, почки, печень...

• Ха-ха 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 годин тому, AgentSmith13 сказано:

P.S. Якщо що, за освітою я біолог, і то все довго і нудно вивчав .

Тоді у мене є до вас багато питань.

1. Наша імунна система вбиває не вірус а наші, людські клітини, які він вразив?

Т-лимфоциты, также известные как Т-клетки, играют ключевую роль в выявлении и подавлении патогенов в организме.

Их действия, в частности, заключаются в захвате зараженных вирусом клеток, образовании в их мембранах отверстий и введении токсичных химических веществ в клетку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 годин тому, SΩLΩMΩN сказано:

Завдяки новому фуриновому сайту «RRAR» в S-білку геному SARS-CoV-2, якого не було у попередників, і який значно збільшує ефективність проникнення вірусу у клітину, що робить його супер заразним. SARS і MERS не пропали самі собою, а  були приборкані завдяки протиепідемічним зусиллям. До речі  MERS не пропав, він і зараз циркулює, просто не виходить за межі регіону де виник. 

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...