Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.


Nokian

Рекомендовані повідомлення

24 хвилин тому, weldermaster сказано:

Кількість захворювань падає, а ці локдануті влаштовують карантин. Це дно.

 

Вони попали в пастку яку самі й створили.

 

Спочатки знижували кількість тестів, щоб намалювати меншу кількість захворівших. А потім коли почали вводити локдаун, то ніби вже й він не потрібен. Бо офіційна кількість захворівших - падає. Але як казав Вовочка - після свят буде бум :(

 

  • +1 2
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 минут назад, MANJAK11 сказал:

думаєш, замість ОРЗ їм спеціально ковід написали ? от жеж зелебоби, так і гадять, так і гадять скрізь. 

Я не знаю шо там і хто писав. Я говорю за сам факт, що народ зараз не розділяє ОРЗ і ковід. Не всі зараз тести здають. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, weldermaster сказано:

що народ зараз не розділяє ОРЗ і ковід.

Розділяє. Чітко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Розділяє. Чітко.

 

в мене 3 дні були соплі. І я не знаю шо то було. Нюх і смак не пропадав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розповім і я свою "історію хвороби" :)

 

Спойлер

Моя дружина з 17 грудня, я з 18 грудня, дочка старша з 22 грудня - похворіли. Менша дочка, слава Богу, не захворіла. У всіх були різні симптоми, але були і одинакові:

 

 

 

У дружини високої температури не було (до 37.2), хоча каже що в перші дні її трусило, у мене і дочки перші два дні до 38.2, теж трусило (збивали гарячими напоями Аміцитрон). Потім у дружини і дочки температура трималась з тиждень біля 36.8 - 37.2. В мене довше.

 

Смак і нюх пропадав тільки у дружини (з 5-го чи 6-го дня від початку симптомів і на тиждень часу). Не чула навіть запах Доместоса. Все з'явилося в норму десь під Новий рік (тобто 28 чи 29 грудня). І то так з'явилося, що від запахів почало тошнити, не змогла навіть духами попшикатись, як йшла на вулицю.

 

Кашлю майже не було, тільки в дружини десь з 29 грудня появився сухий кашель з-за горла, яке саднило.

 

В дочки горло спочатку трохи боліло.

 

В мене ломило хребет (маю там проблеми у всіх зонах, в попереку дві грижі, між лопатками протрузії і в шийному всякі солі і протрузії), давало на груди конкретно, болі були, ізмєна, що вже легкі "горять*....ногі (де ступні) ночами викручувало - спати не міг. Десь від 20 грудня (коли скочила температура вперше в мене до 38.2) почав боліти весь ШКТ, коліки, тупі болі, важкість, дискомфорт....коли заставляв себе щось поїсти (перші 5-6 днів взагалі не було апетиту, раз в день їв і то по пів своєї звичайної порції), то в ШКТ ставало трохи легше, але не надовго, через годину все верталось. З тиждень така фігня була з шлунком. Вночі 27 грудня все різко прийшло до норми . 

 

Насморку ні в кого не було.

 

Позичив у @nickel пульсоксиметр, (дякую сусіде що приніс мені його особисто :)) і слідкував у всієї сім'ї за сатурацією - все в нормі було, в мене в основному від 94 до 98 (деколи короткочасно падало до 92, коли я був у стані спокою...але вартувало мені походити по хаті або добре вдихнути на повну повітря - піднімався показник до 97-99)

 

На 6-й день від початку симптомів у себе, 23 грудня, я поїхав до сімейного лікаря, як вона мені і запропонувала (бо я з нею зідзвонювалися, писались у вайбері). Вона мене послухала - все норм, поміряли сатурацію - 96-97, температуру - на диво 36.6. Аналіз крові/сечі - все норм майже, тільки завищені паличкоядерні нейтрофіли були, при нормі 1.0 - 6.0, були 14, що вказувало на запальний процес в організмі (так сказала лікар). Потім пішов зробив рентген грудної клітки - все чисто. І здав тест ПЛР на коронавірус (мазки з горла і носа).

 

На другий день результат - НЕГАТИВНИЙ. Лікар сказала, що дуже багато (30-40%) хибних тестів і не розслаблятися, пити вітаміни (С, D³, цинк), багато рідини і слідкувати за температурою, задишкою, кашлем і сатурацією...особливо на 8-9 день від початку симптомів (так як вони переломні при коронавірусі). Багато хто говорить, коли я описував в різних групах, клубах, наші симптоми і перебіг хвороби - що це корона. Та й я, для профілактики, ще з весни ношу з собою завжди Декасан, і якщо десь іду в люди (магазин наприклад), то пшикаю собі в горло і ніс його. Так було і в той день, коли я ходив до лікаря. Скоріше за все, Декасан нейтралізував всі показники аналізу ПЛР (бо говорять, що перед аналізом не можна навіть зуби чистити). 

 

Температура у жінки нормалізувалась (~36.0-36.2) найраніше, десь з 25 грудня. У дочки трохи пізніше, десь з 27. В мене гуляла біля 37 до 2-3 січня.

 

А, ще в мене з 30 грудня до 2 січня включно (4 дні) був кон'юнктивіт. 

 

І саме головне - на фоні всього цього, що у мене, що у дружини (дитину не берем до уваги) - дало на неврологічний стан, нічого не хотілося, ні свята, ні гостей, була ізмєна, панічні атаки трохи, лінь страшенна, апатія, депресія, з хати не хотілося носа показувати, не хотілося нікого бачити, фільми навіть не міг свої улюблені (фантастику) дивитися...тільки якісь легкі позитивні комедії, романтичні фільми або радянські комедії. 

 

Після Нового року приходила до нас до хати лікар-педіатр, старша жіночка, вона наша сусідка, веде наших дітей з народження...ну і нас з дружиною завжди, як захворіємо, лікує... Так от вона теж впевнена, що в нас був коронавірус, так як набачилася за цей рік тієї зарази.

 

От така то, діточки, фігня .

 

 

 

P.S. Забув. Я маю ще тиск, зазвичай 140/100 (нижній може і до 120 скочити) бачу часто, якщо не приймаю свої таблетки...А на період хвороби він впав до ~110/70, деколи навіть ~100/60, то перестав навіть свої таблетки пити... Зараз теж не приймаю. То в стані спокою норм ~120/80, якщо щось роблю то ~135/90. 

 

 

 

Треба, певно, з понеділка піти здати тест на антитіла, щоб відкинути всі сумніви :)

 

Змінено користувачем Юріч
  • +1 9
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Cherman сказано:

А після того, як повернувся смак і нюх, все стало воняти навколо гівном.

 

Щось давно вже ніхто не писав, про запахи в Луцьку. Або вони пропали або ми їх не чуємо :(

 

 

 

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я сьогодні до себе в баню їздив, попарився )) з котами (приходять там до мене, на підгодовку))) ізганяв коронавірус )) в воду для поливання на камні, як завжди, бовтав пополам настоянки евкаліпту і мьяти, хоть би хни, запаху не відчував зовсім )) пив гарячий чай каркаде, теж тільки кислоту відчуваю і все, смаку ноль. Апатії нема, бодрячком, температури теж нема, інколи пронос, але рідко. В дружини крутить сустави, в мене ні. В неї температури теж нема, нюх і смак не пропадали. З малим, ніби все добре ))Апетит є, але толку з того, коли смаку вкусностєй не відчуваю, тільки смак консервованого закусочного салату, власного виробництва, відчув десь далеко, але не факт, що то не був смаковий міраж :0016:, бо крепко його люблю, як і ніжинський ))

  • Ха-ха 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

а я сьогодні до себе в баню їздив, попарився )) ізганяв коронавірус )

 

тож не можна. Якщо у вас дійсно ковід-19 - побережіть себе.

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 hour ago, $ΩLΩMΩN said:

Щось давно вже ніхто не писав, про запахи в Луцьку. Або вони пропали або ми їх не чуємо :(

 

 

4t2ym2.jpg

  • Ха-ха 7
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, $ΩLΩMΩN сказал:

 

тож не можна. Якщо у вас дійсно ковід-19 - побережіть себе.

spacer.png

  • Ха-ха 8
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 minutes ago, MANJAK11 said:

тільки смак консервованого закусочного салату, власного виробництва, відчув десь далеко, але не факт, що то не був смаковий міраж :0016:

Цей салат діє вже не на смакові рецептори, а прямо на мозок походу.

  • Ха-ха 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Cherman сказал:

Знайома боліла на ковідьку, пропав був смак на тиждень, теж лише відчувала крепкий алкоголь. А після того, як повернувся смак і нюх, все стало воняти навколо гівном. Пшикається Шанеллю, а відчуває на собі запах сільського туалету. Лікарі тільки розводять руками, та кажуть чекати, поки все відновиться.

В колеги по роботі схоже - тільки в неї запах смердиючих носків...

Мене це лякає найбільше... тому що це наслідки змін у мозку. І хто його знає зворотні вони чи ні, і до чого вони призведуть в майбутньому... 

В багатьох знайомих після 2-4 місяців після хвороби, з'явились або загострились проблеми з серцево-судинною системою: тиск, тахікардія і т.д.

Я рахую що після отримання негативного результату сімейний просто таки зобов'язаний відправити пацієнта здати елементарні аналізи, кардіограму та УЗД при потребі.

 

І доречі про сауни. На початку хвороби може ще й нормально, а в кінці хвороби, коли вже ковід зробив свою справу (і відбулось згущення крові) є дуже висока ймовірність що сауни і ванни призведуть до інсультів, інфарктів, обривання тромбів і т.д. Нажаль вже чула про такі випадки в Луцьку...

  • Дякую! 1
  • +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 хвилин тому, natalka) сказано:

На початку хвороби може ще й нормально

 

Не нормально, бо збільшується навантаження на легені. А їм від того вірусу й так важно.

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 минут назад, natalka) сказал:

І доречі про сауни. На початку хвороби може ще й нормально, а в кінці хвороби, коли вже ковід зробив свою справу (і відбулось згущення крові) є дуже висока ймовірність що сауни і ванни призведуть до інсультів, інфарктів, обривання тромбів і т.д. 

ну для початку, варто категорично відрізняти баню від сауни, температурні режими там і там й відповідно нагрузку на серцевосудинну систему. По друге, якщо, як ви кажете, ковід стимулює згущення крові, то я якраз роблю все правильно, роблячи цьому протидію з допомогою бані. Ну і по третє, я парю електронні і звичайні цигарки, де нікотин є сам по собі нічого таким розріджуючим засобом для крові

12 минут назад, natalka) сказал:

Нажаль вже чула про такі випадки в Луцьку...

може й так, а може, як в тому анекдоті : випив пляшку горілки, дві пляшки пива, келих вина, а отравився пряниками. Тобто люди приняли на грудь, усугубили таки сауною, а не баньою, а виноватим ковід виявився. Можливо там і без ковіду все до того йшло, тим більше, при температурних режимах конкретно в сауні

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

я парю електронні і звичайні цигарки

 

Вейпинг влияет на здоровье.

Спойлер

Ранние исследования влияния курения электронных сигарет продемонстрировали их вредное воздействие на легкие, а также на иммунную и сердечно-сосудистую системы. Эти исследования, наряду с новыми данными о том, что пациенты с нарушенной функцией дыхательной, иммунной или сердечно-сосудистой системы в большей степени подвержены риску развития тяжелых форм COVID-19, привели к тому, что органы здравоохранения и прочие организации стали предостерегать людей от использования электронных сигарет, особенно в период пандемии коронавируса.13,14,15 • Легкие: воздействие аэрозоля из электронной сигареты может оказать негативное влияние на различные типа клеток легочной ткани, включая те, которые участвуют в поддержании нормальной функции здоровых легких.16 • Иммунный ответ: аэрозоль, содержащийся в электронной сигарете, также негативно влияет на некоторые типы иммунных клеток в легких и может разрушать их, снижая способность легких бороться с инфекцией.16 Кроме того, никотин — важнейший Курение является ведущим фактором риска развития неинфекционных заболеваний (НИЗ) компонент аэрозоля электронных сигарет, — как известно, подавляет функцию иммунной системы в целом.1 • Сердечно-сосудистая система: потребление электронных сигарет может иметь кратковременные последствия в виде снижения функции сердечнососудистой ткани, которая управляет движением крови в организме.17,18 Пока еще рано делать выводы о долгосрочных последствиях курения электронных сигарет, но эта дисфункция обычно наблюдается на ранних стадиях развития сердечно-сосудистых заболеваний

 

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 хвилин тому, Cherman сказано:

І в кого під час ковіду був сильний кон'юктивіт

 

Може це був не коронавірусний а аденовірусний кон'юнктивіт. Можливо 2 віруси підхопили одночасно.

  • -1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

28 минут назад, MANJAK11 сказал:

ну для початку, варто категорично відрізняти баню від сауни, температурні режими там і там й відповідно нагрузку на серцевосудинну систему. По друге, якщо, як ви кажете, ковід стимулює згущення крові, то я якраз роблю все правильно, роблячи цьому протидію з допомогою бані. Ну і по третє, я парю електронні і звичайні цигарки, де нікотин є сам по собі нічого таким розріджуючим засобом для крові

Що і як робити, то абсолютно Ваші справи, тим більше що у Вас ніби є якась медична освіта.

Багато хто цього не знає.

Коли хворіла я, то ніхто ще розріджувачів крові і не призначав особливо, як і аналізів... Я лише після 4-5 місяців здавши аналізи взнала що в мене перевищення верхньої межі гемоглобіну,  що свідчить про згущення крові. І цікаво що на це звернув увагу не сімейний лікар, який призначав аналізи, а зовсім інший лікар вузької спеціальності... 

 

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 минут назад, natalka) сказал:

Я лише після 4-5 місяців здавши аналізи взнала що в мене перевищення верхньої межі гемоглобіну

 

Яка верхня межа норми і який показник був у Вас? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 минут назад, natalka) сказал:

Я лише після 4-5 місяців здавши аналізи взнала що в мене перевищення верхньої межі гемоглобіну

 

Яка верхня межа норми і який показник був у Вас? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, Юріч сказал:

Яка верхня межа норми і який показник був у Вас? 

Розшифровка з Сінево:

Діти:

до 1 року: 100-140

1-6 років: 110-145

6-16 років: 115-150

Дорослі:

Чоловіки: 130-160

Жінки: 120-140 (в мене - 142)

  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, natalka) сказал:

Розшифровка з Сінево:

Діти:

до 1 року: 100-140

1-6 років: 110-145

6-16 років: 115-150

Дорослі:

Чоловіки: 130-160

Жінки: 120-140 (в мене - 142)

З похибкою 2% вписалися )

Змінено користувачем weldermaster
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 hours ago, natalka) said:

лише після 4-5 місяців здавши аналізи взнала що в мене перевищення верхньої межі гемоглобіну,  що свідчить про згущення крові.

Десь на 3й тиждень хвороби пішов здав вчергове кров, на той раз вже в гемомедику. Начитався в Інтернеті про д-димер як показник тромбів і зробив цей показник. Результат був 2.92 при нормі від 0 до 0.55.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажуть, що ПЛР тести знову стали платними для всіх. А ще осінню ті, хто мав симптоми могли здати безплатно по направленню сімейного.

  • -1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, yu2007 сказано:

Результат був 2.92 при нормі від 0 до 0.55.

 

А яке лікування призначили?

  • -1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...