Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
2 hours ago, nickel said:

Приїхав мені пульсоксиметр з найдешевших. Три тіла в квартирі, рандомно міняю наші пальці в пулсьоксиметрі, мене вичисляє в момент, лише в мене рівень кисню менше 95, в основному 93-94, в малого найвищий 98-99, в жінки 95-97. 

Ну то значить малий не курить на перервах за школою))

В мене на великих пальцях і часом на мізинцях показує 94, як довше потримати - росте. На решті трьох плаває 96-98, як коли. Індекс РІ в мене сильно залежить, чи рука рухається чи в спокої. В останньому випадку за пару хвилин піднімається. 

• +1 1
Опубліковано
On 12.12.2020 at 09:37, Nokian сказано:

Цей карантин призведе до розподілу людей ,масочників та вільних.

По всьому світу.

На "масочників" і не живих.

• Ха-ха 1
  • +1 3
Опубліковано
4 годин тому, Zevs_Isver сказано:

цікаво що скажуть антивакцинатори

враховуючи що вірус може мутувати, а  також не довготривалий імунітет - нічого хорошого с того не буде

поживем побачимо

• Збентежений 1
Опубліковано
10 годин тому, nickel сказано:

FB_IMG_1607979361226.jpg

що ти за хню постиш?

попри сумнівну ефективність самих вакцин, ти хоч на секунду спробував співставити кольори, цифри, та й наявну інформацію?

наприклад, напуркуа виділяти окремим кольором період септембер'21-марч-22 і септембер-21-джун'22 - це ж періоди тривалістю 18 і 21 місяців відповідно? а перші два періоди не накладаються на другий, а другий на третій?

крім того, ряд країн станом на поточну дату вже розпочали вакцинацію - наприклад, масову вакцинацію розпочала Канада, яка чомусь позначена оливковим кольором (про москалів можна промовчати, хоча публічно ніхто не порівнював) https://ua.interfax.com.ua/news/general/709915.html

• Ха-ха 1
Опубліковано
3 минуты назад, rrid сказал:

що ти за хню постиш?

попри сумнівну ефективність самих вакцин, ти хоч на секунду спробував співставити кольори, цифри, та й наявну інформацію?

наприклад, напуркуа виділяти окремим кольором період септембер'21-марч-22 і септембер-21-джун'22 - це ж періоди тривалістю 18 і 21 місяців відповідно? а перші два періоди не накладаються на другий, а другий на третій?

крім того, ряд країн станом на поточну дату вже розпочали вакцинацію - наприклад, масову вакцинацію розпочала Канада, яка чомусь позначена оливковим кольором (про москалів можна промовчати, хоча публічно ніхто не порівнював) https://ua.interfax.com.ua/news/general/709915.html

Це не я хню пощу, а журнал Економіст на своїх сторінках. 

Ти ж не думаєш, що Канада отримає своїх 100 000 000 доз вакцини одним вантажем? Читати вмієш? На малюнку ж пише "коли вакцина проти коронавірусу стане широко доступною". Ми також отримаємо 8 млн доз безкоштовної вакцини, але це ж означатиме дефіцит для більшості. Те саме з Канадою.

• +1 3
Опубліковано
2 годин тому, nickel сказано:

Це не я хню пощу, а журнал Економіст на своїх сторінках. 

одне другому не заважає ;)

як ти Нокіана подумки називав, коли він на початках теми перепостив слова Маска про те, що смертність від КВ не перевищує смертність на дорогах? мабуть, подумав - "авторитетний дядько, доларовий мульярдер, як-не-як, не може ахінею нести, і Віктор з ним молодець"? ;)

2 годин тому, nickel сказано:

Ти ж не думаєш, що Канада отримає своїх 100 000 000 доз вакцини одним вантажем?

навіть коментувати не буду - ти ж сам не пояснити не зможеш, напуркуа Канаді 100 000 000 доз взагалі, і тим більше одним вантажем.

• Ха-ха 1
Опубліковано
32 минуты назад, rrid сказал:

навіть коментувати не буду - ти ж сам не пояснити не зможеш, напуркуа Канаді 100 000 000 доз взагалі, і тим більше одним вантажем.

А я маю пояснювати напуркуа Канаді 100 000 000 доз? Чому?

Канада закупить понад 100 млн доз вакцини від коронавірусу

• Ха-ха 1
Опубліковано
49 минут назад, rrid сказал:

як ти Нокіана подумки називав, коли він на початках теми перепостив слова Маска про те, що смертність від КВ не перевищує смертність на дорогах? мабуть, подумав - "авторитетний дядько, доларовий мульярдер, як-не-як, не може ахінею нести, і Віктор з ним молодець"? ;)

Ти вже знаєш що я думаю? Тєлєпат? Раз-два-три-чотири-п'ять починаю тєлєпать. :)

Опубліковано

.

Цитувати

Із 10 людей, які перетинають лінію розмежування в напрямку з окупованих районів Луганської області на підконтрольну Україні територію, 7-8 хворіють на COVID-19, повідомив керівник Луганської області Сергій Гайдай.

Джерело: голова Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації на прес-конференції в рамках форуму "Схід можливостей", "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Гайдая: "Конкретні цифри. На непідконтрольній території же "немає ковіду", там же "пневмонія" у них і все: "ковіду немає", як, власне, і лікування. Із 10 людей, які переходять на нашу територію, 7-8 позитивні (за результатом тесту на коронавірус – ред.)".

Деталі: Гайдай зазначив, що часто люди ставляться безвідповідально до наявності у них коронавірусної інфекції, зокрема, не бажають проходити самоізоляцію.

Опубліковано
On 12/15/2020 at 4:23 AM, flashmax said:

враховуючи що вірус може мутувати, а  також не довготривалий імунітет - нічого хорошого с того не буде

поживем побачимо

але доживуть не всі

• +1 1
Опубліковано

рецидиви

Цитувати

Станом на середину грудня в Україні 2161 людині повторно підтвердили захворювання на коронавірус.

Джерело: ЦГЗ

Деталі: Відзначається, що з початку пандемії в Україні 0,25% українців, які хворіли на коронавірус, повторно інфікувалися.

Зокрема, повторний позитивний результат ПЛР, отриманий не раніше 40 днів від першого позитивного результату, виявлено у 2 161 людини. З них 12% — 250 людей — медичні працівники.

Деякі дослідження показують, що в більшості людей, які перенесли інфекцію, виробляються антитіла, специфічні для цього вірусу, але рівні цих антитіл можуть бути різними.

але питання залишається відкритим - щодо точності тестів...

Опубліковано

просто цифри...

Цитувати
16 грудня 2020

У Київській області до "швидкої" допомоги найчастіше звертаються  у випадках, коли люди знаходяться у несвідомому стані, скаржаться на біль у животі, або захворіли коронавірусною хворобою. 

В середньому кожний 5-6 виклик екстреної швидкої допомоги надходить від пацієнтів, які інфікувалися COVID-19.

Про це повідомляють у пресслужбі Київської облдержадміністрації.

"Коронавірус виявили ще в понад семи сотень жителів Київщини. З них 45 пацієнтів "швидкі" доставили до госпітальних баз через погіршення стану. Такими були реалії минулої доби", – розповів очільник обласної державної адміністрації Василь Володін.

Загалом "швидку" допомогу в області викликають у таких ситуаціях:

20% – до людей, які перебувають на вулиці в несвідомому стані. 

Це може бути пов’язано з втратою свідомості, гострими порушеннями мозкового кровообігу, травмами чи алкогольною інтоксикацією.

17% – через скарги на біль у животі, що можуть викликати гострі панкреатити чи апендицити, а також холецистити.

15% – до людей, інфікованих на коронавірус.

14% – у зв’язку з нещасними випадками. 

Йдеться про пожежі, падіння з висоти, ножові чи вогнепальні поранення, а також отруєння;

10% – через скарги на біль у грудях, що може бути наслідком загострення хронічних серцево-судинних захворювань або гострого інфаркту міокарда.

4% – до пацієнтів із гострим порушенням мозкового кровообігу.

У решті 20% до екстреної швидкої допомоги люди звертаються через інші скарги.

Опубліковано

...а ще ВООЗ проти локдауну тепера?

Цитувати

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає повний локдаун не кращим сценарієм для боротьби з коронавірусом. Краще застосовувати більш м'які обмеження.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге.

За його словами, вводиться навесні локдаун, хоч і скоротив вплив вірусу, але також і завдав шкоди багатьом людям. Зараз у ВІЗ застосовують більш суворі підходи, поступово посилюючи обмеження.

"В березні та квітні в Європі ми залишили поза фокусом уваги, наприклад, людей з проблемами психічного здоров'я, а також питання гендерного насильства. Ми знаємо, що у будь-якій надзвичайній ситуації насильства в сім'ї стає більше. Так що якщо у вас повний локдаун, це абсолютно не краща ситуація", - сказав Клюге.

Він зазначив, що локдаун призводить до втрати доходу у людей. Також страждають люди з інвалідністю чи іншими захворюваннями.

"Ось чому більш м'який, поступовий підхід краще. В цьому сенсі я розумію, що відбувається", - зазначив директор Європейського бюро ВООЗ.

Клюге вважає, що ключовим питанням залишається дотримання рекомендацій.

"Відповідальність і носіння масок у громадських місцях та в інших приміщеннях при великому скупченні людей, особливо якщо в цих просторах є люди, які не входять у ваш так званий "міхур" (середовище близького спілкування - ред.), і коли ви не можете гарантувати фізичне дистанціювання. І, звичайно ж, намагатися уникати місць великого скупчення людей", - додав він.

Опубліковано
1 година тому, rrid сказано:

Зараз у ВІЗ застосовують більш суворі підходи, поступово посилюючи обмеження.

Ну раз у ВІЗ так кажуть, значить - правда :)

• Ха-ха 1
  • -1 2
Опубліковано
On 12/17/2020 at 9:36 AM, nickel said:

Ти про Кернеса?

ніт

не гарно сміятися на хворими людьми

Spoiler

соподіваюся Маньяк не загриться

але після останніх виборів про Кернеса можна сказати совьєцьким анекдотом :

... не приходя в сознание, приступил к исполнению своих обязанностей ...

• +1 2
  • -1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...