Єретик Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 11:17 Поділитися #26 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 11:17 5 хвилин тому, volks сказано: А ти також думав, що тут одні крєвєткі сидять? Ні, я так, не думав. Особливо після того, як мені сказали, що за 2500$ немає яку машину купити. Краще на таксі їздити. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
alexvvv Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:02 Поділитися #27 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:02 43 хвилин тому, Cherman сказано: А я чомусь думав, що ти біткойновий мільйонер. мабуть він піцу більше любив за біткоїн Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:25 Поділитися #28 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:25 2 годин тому, $ΩLΩMΩN сказано: Ні, я так, не думав. Особливо після того, як мені сказали, що за 2500$ немає яку машину купити. Краще на таксі їздити. підтверджую. нема. найліпше, що мені попалося, це чері QQ. решта все просто вбиті корита. говорю, як людина, яка трохи розбирається в машинах. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Єретик Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:34 Поділитися #29 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:34 7 хвилин тому, lanima сказано: підтверджую. нема. говорю, як людина, яка трохи розбирається в машинах. Тоді прошу пораду, щоб ви порадили брати з таки бюджетом, щоб не гнило? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
alexvvv Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:35 Поділитися #30 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:35 9 хвилин тому, lanima сказано: підтверджую. нема. найліпше, що мені попалося, це чері QQ. решта все просто вбиті корита. говорю, як людина, яка трохи розбирається в машинах. Який має бути мінімальний бюджет? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:43 Поділитися #31 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:43 9 хвилин тому, $ΩLΩMΩN сказано: Тоді прошу пораду, щоб ви порадили брати з таки бюджетом, щоб не гнило? велосипеда. і збирати на щось новіше. я на повному серйозі. я півтора року шукала машину якраз таки до 2500. ніц. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:49 Поділитися #32 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:49 7 hours ago, MACCEN said: Чому всі рахують відсотки, Ти неправильно розумієш те, що тобі відписали в цій темі. Особисто я, та й певно більшість інших, погоджуюсь, що в українських реаліях власне житло краще за орендоване. І навіть іпотека - це норм. Але. В тебе суттєві математичні прорахунки в твоїй калькуляції. Ну ніяк не зможе людина за 5000/місяць обслуговувати іпотеку на ту малосімейку, якщо ти говориш про класичну схему сплати відсотків на залишок. А ще ти порівнюєш малосімейку з 2к квартирою, хай навіть це буде хрущ. І не враховуєш купу інших витрат, з якими доводиться зіштовхнутися, коли «пересідаєш» з орендованої квартири на іпотечну. Якби оренда була 500+ баксів - тоді так, іпотека була б «рівнозначна» і навіть «прибуткова» в довгостроковій перспективі. Але при 250 баксах - ну хіба малосімейку на щусєва, і то, якщо більшу частину грошей напозичати по родичах без відсотків П.С. Єслі шо, то я й сам був у «багаторічному банківському кредиті», уяву маю, правда роки ті були набагато «жирніші» за нинішні ))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Єретик Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:54 Поділитися #33 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 13:54 9 хвилин тому, lanima сказано: збирати на щось новіше. я на повному серйозі. я півтора року шукала машину якраз таки до 2500. ніц. Яка сума потрібна, щоб купити щось краще, чим іржаве корито? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 14:02 Поділитися #34 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 14:02 8 хвилин тому, alexvvv сказано: Який має бути мінімальний бюджет? в кожного це буде своя сума. для мене 4 тисячі доларів то мінімум, починаючи з якого вже можна щось надивитися. після пари років їзди на старенькому фіаті уно, зрозуміла, що я хочу машину, яку потрібно обслуговувати один два рази в рік. а не щотижня щось ремонтувати. бо в любій старій машині постійно щось ламається. мені неважлива косметика, царапки, вмятини чи бампер з тріщиною, я прекрасно обійдуся без титанів,склопідйомників, кондиціонера, коробки автомата, шкіряного салона і т.д. а для когось це буде першочерговим. але мені потрібно щоб технічно машина була повністю справна. щоб коли зловлю яму, то стійка амортизатора не влетіла в салон, бо метал тупо старий і не витримав( реальна ситуація до речі, за кермом був мій чоловік. він втримав кермо. думаю в мене це закінчилося б найближчим стовпом чи забором) щоб я як жіночка ( читай людина, яка фізично не відкрутить гайки затягнутої) могла сісти і їхати. і не переживати при цьому, що якась зношена деталь вийде зі строю в найневідповідніший момент.і я буду сидіти серед дороги, бо банально не вистачить сили щоб поремонтувати, навіть якщо знатиму що треба робити. щоб ту ж коробку передач можна було переключати легким рухом, а не втикати ледве не ногою. а майже у всіх старих машинах вони розбиті. тому не спішу купляти що небуть, аби їхало. краще пів року, рік чи й півтора з чоловіком поїзджу на роботу. а потім куплю машину, на якій буду їздити з задоволенням а не з купою матів)) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 14:09 Поділитися #35 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 14:09 4 hours ago, MACCEN said: якщо тому, хто зараз орендує запропонувати кредит в місяць за 3000 грн. на 20 років кредит, люди візьмуть з радістю, 3000 - це вже з відсотками? Якщо без - то це десь 25к доларів за 20 років. А якщо з відсотками - то це ... ну я навіть не знаю, що можна купити, хіба якийсь 30річний «будинок» на колесах. При ставці 12-13 річних я за 7 років віддав банку відсотками більше половини від взятої в кредит суми (десь 60%), а тут цілих 20 років... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MACCEN Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 14:19 Поділитися #36 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 14:19 10 минут назад, yu2007 сказал: 3000 - це вже з відсотками? Якщо без - то це десь 25к доларів за 20 років. А якщо з відсотками - то це ... ну я навіть не знаю, що можна купити, хіба якийсь 30річний «будинок» на колесах. При ставці 12-13 річних я за 7 років віддав банку відсотками більше половини від взятої в кредит суми (десь 60%), а тут цілих 20 років... То краще б ти ці 7 років орендував житло + відкладав би собі на квартиру? І це б ти зміг тягнути і тобі це було вигідно? Різниця по виплаті між 10 і 20 роками по внескам була +850 грн. в місяць + треба квартиру купувати в ліквідному районі де завжди оренда буде в попиті, тому що все поряд вся інфраструктура. Сценарій зараз простий, назбирати 30% на новий внесок на іпотеку, далі цю що є здати в оренду, де вже орендодавці будуть покривати іпотеку. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 14:34 Поділитися #37 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 14:34 13 minutes ago, MACCEN said: То краще б ти ці 7 років орендував житло + відкладав би собі на квартиру? І це б ти зміг тягнути і тобі це було вигідно? Різниця по виплаті між 10 і 20 роками по внескам була 850 грн. + треба квартиру купувати в ліквідному районі де завжди оренда буде в попиті, тому що все поряд вся інфраструктура. Так я не зрозумів, купувати, щоб собі жити, чи щоб в оренду здавати?) 850 - це з якої суми банківської позики? ну і навіть якщо 850 х 240 міс. = ??? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 15:25 Поділитися #38 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 15:25 58 minutes ago, MACCEN said: Сценарій зараз простий, назбирати 30% на новий внесок на іпотеку, далі цю що є здати в оренду, де вже орендодавці будуть покривати іпотеку. Edited 55 minutes ago by MACCEN А, у нас з’явилися «новиє вводниє», виявляється, що одне власне житло у нас вже є))) Як 4к з оренди буде покривати ХХк іпотеки? І що значить «назбирати», по родичам напозичати чи реально у вільний від роботи час зайнятися збиральництвом (ну там гриби/ягоди в лісі на продаж збирати, чи вторсировину на смітниках вечорами)? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
rrid Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 15:34 Поділитися #39 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 15:34 16 хвилин тому, yu2007 сказано: При ставці 12-13 річних я за 7 років віддав банку відсотками більше половини від взятої в кредит суми (десь 60%), а тут цілих 20 років... може, ти просто не вмієш користуватись кредитами? при ставці 13%, за 7 років і погашенні рівними частинами відсотків ти мав би заплатити не 60, а 40.5% від тіла? при ануїтеті калькулятор рахує 53% при 13річних і 48% переплати при 12річних. кредит був валютний? коли брався перший іпотечний кредит, оренда коштувала біля 200дол., а виплати по кредиту - біля 1800грн. (в т.ч. погашення тіла біля 100грн.). оскільки ставка була плаваюча, то максимальний платіж був 2900грн. квартира коштувала біля 240тис.грн. через 5 чи 6 років, було заплачено відсотків по кредиту понад 80тис.грн. - понад 60% від тіла. але через 6 років, оренда була 3-4тис.грн., а квартира коштувала вже біля пів-мільйона, коли й була продана. зараз, мабуть, і оренда дорожча, і ціна. звісно, банк розраховував отримати значно більше - понад 200% тіла відсотків за 20 років, але навіщо так переплачувати, коли є можливість гасити достроково? банк не хотів видавати кредит на 5 чи 10 років, кредит був виданий саме на 20 років (плюс в договорі були штрафи за дострокове погашення суми понад 15тис. протягом перших трьох років - зараз це вже заборонено, але банк не перешкоджав розмістити в них депозит, і відсотками по депозиту платити відсотки по кредиту). в будь-якому випадку, якщо є можливість заробити на перший внесок і потім платити не більше середньої ЗП по регіону і не набагато більше оренди - то є сенс брати іпотеку. звісно, якщо без проблем можна знайти оренду за 1/200 від поточної ринкової вартості, то іпотека стає доцільною або коли маєш 2/3 суми на перший внесок, або ставка по іпотеці біля 5% Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
volks Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 15:45 Поділитися #40 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 15:45 20 минут назад, yu2007 сказал: А, у нас з’явилися «новиє вводниє», виявляється, що одне власне житло у нас вже є))) Як 4к з оренди буде покривати ХХк іпотеки? І що значить «назбирати», по родичам напозичати чи реально у вільний від роботи час зайнятися збиральництвом (ну там гриби/ягоди в лісі на продаж збирати, чи вторсировину на смітниках вечорами)? Не ускладнюй людині сценарій. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 15:57 Поділитися #41 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 15:57 1 hour ago, rrid said: може, ти просто не вмієш користуватись кредитами? при ставці 13%, за 7 років і погашенні рівними частинами відсотків ти мав би заплатити не 60, а 40.5% від тіла? при ануїтеті калькулятор рахує 53% при 13річних і 48% переплати при 12річних. кредит був валютний? Ну може трохи припіз..припідзакруглив до 60% , давно було, ще коли долара по 5 було валом і черг за ним не стояло))) Але точно знаю, що переплата за 7 років склала більше 50% (ставка була швидше всього таки 13, може 13,5, плюс банк брав одноразову комісію за видачу / перерахування коштів, яку я теж відніс до суми переплати). В гривнях це було, в останні місяці погашення курс вже намацував рівні 16-18 за долар, тому можна сказати, що кредитами, хоч і зовсім трішки, але вмію користуватися))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 18:53 Поділитися #42 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 18:53 44 minutes ago, Cherman said: Шкода Фабія(дорожче, десь 4500), Рено Сандеро Офтоп в цій темі )) Spoiler Фабія першої половини / середини 2000-х в Німеччині на ходу 500 євро, Сандеро газ/бензин 2010 в Литві - 1000 євро. Інфа з перших рук (санітарка з ковідного розповіла :)))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dedakeda Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 19:46 Поділитися #43 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 19:46 вибачте, ото я ворохнув тему, що вже вона змінила тему автора. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 20:23 Поділитися #44 Опубліковано 3 Листопада, 2020 в 20:23 34 minutes ago, Dedakeda said: вибачте, ото я ворохнув тему, що вже вона змінила тему автора. Та то не ти, то @MACCEN А автору навпаки краще: більше переглядів - більше шансів, що інформація потрапить ну очі потрібній людині. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Єретик Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 04:57 Поділитися #45 Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 04:57 14 годин тому, lanima сказано: в кожного це буде своя сума. для мене 4 тисячі доларів то мінімум, починаючи з якого вже можна щось надивитися. після пари років їзди на старенькому фіаті уно, зрозуміла, що я хочу машину, яку потрібно обслуговувати один два рази в рік. а не щотижня щось ремонтувати. бо в любій старій машині постійно щось ламається. мені неважлива косметика, царапки, вмятини чи бампер з тріщиною, я прекрасно обійдуся без титанів,склопідйомників, кондиціонера, коробки автомата, шкіряного салона і т.д. Ну то що ж ви мені велосипеда радите? Знаю людей з машиною за 1000$. І їздять якось. І самі зремонтувати можуть, бо немає тієї електроніки і інжекторів. Я весною допомагав ремонтувати таврію у відділеному режимі хоча сам не спец. Включив ролик на ютубі а там все просто. А далі в телефонному режимі розказав людині, що потрібно робити. Справились і головне - особливо ніяких інструментів не потрібно. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
volks Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 06:55 Поділитися #46 Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 06:55 1 час назад, $ΩLΩMΩN сказал: таврію Ну от тобі і варіант. Якраз в 2500 вкладешся. Тільки інет з нормальною кількістю гіг замов. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Єретик Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 06:58 Поділитися #47 Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 06:58 2 хвилин тому, volks сказано: Ну от тобі і варіант. Якраз в 2500 вкладешся. Тільки інет з нормальною кількістю гіг замов. За таку суму виходить 2 таврії. Думаю про 2109/99 або сенс. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dedakeda Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 11:49 Поділитися #48 Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 11:49 Раз така тема пішла планую скоро продавати власне авто. VW polo 2000 рік. літровий двигун. 5 ст. мех. Трішки підзбираєте та буде вам дійсно хороше надійне авто. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Unknown Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 17:58 Поділитися #49 Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 17:58 6 годин тому, Dedakeda сказано: VW polo 2000 рік. літровий двигун. 5 ст. мех. І яка вартість надійного авто? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dedakeda Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 20:04 Поділитися #50 Опубліковано 4 Листопада, 2020 в 20:04 2 часа назад, Unknown сказал: І яка вартість надійного авто? поки що в роздумах, але приблизно 3 таврії. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.