sergmaestro Опубліковано 9 Вересня, 2020 в 15:29 #1 Опубліковано 9 Вересня, 2020 в 15:29 Власне, прийшов час оновити мої старенькі домашні інструменти. Планую обрати один бренд, який має свою лінійку акумуляторного інструмента, щоб в подальшому докуповлювати тільки соло тушки. На часі потрібен шурупокрут та лобзик. Буде використовуватися в будівництві власного будинку + дуже рідко на невеличких шабашках, тому уберпроф бренди не потрібні. Прошу поради у людей які працюють/знають із власного досвіду. Дякую
Vadimm Опубліковано 9 Вересня, 2020 в 20:48 #2 Опубліковано 9 Вересня, 2020 в 20:48 @sergmaestro з таким самим успіхом скажу за Дніпро-м. Під гарантію підпадає і акумулятор, і патрон шуруповерта. Взагалі дуже хороші умови гарантії. Крім того, брав через знайомих, то не ставили дату в гарантійці. Поставили тільки коли звернувся по заміні пари аккумів. Взагалі, ці знайомі кажуть, що відмов в гарантійному обслуговуванні в них не було, окрім ну геть "наглих/палівних" випадків типу залиття. Крім того, офіційні точки в Луцьку є, не треба нікуди відправляти по гарантії, постійні акції і знижки. Щодо акумуляторного лобзика - я щось слабо уявляю собі комфортну роботу акумуляторним лобзиком. Іноді пиляти треба довго і неперервно, то справиться хіба який DeWalt чи аналоги проф акумуляторних інструментів. Халява не пройде.
sergmaestro Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 11:11 Автор #3 Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 11:11 Щодо роботи акумлобзиком,, аналогічна робота як шуриком (зручно і будь де). Щодо Дніпро, наявність близького сервіса це жирний плюс. Дивлячись на їх ціноутворення, таке враження що вони профбренди. Чому міняли акуми?
denymen Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 17:50 #4 Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 17:50 Можливо, не буде корисно автору теми, але поділюсь чим можу.. У мене на фірмі маємо інструмент DEWALT. Приблизно 1.5 роки інтенсивного користування. 2 з 2 перфоратори зник удар 2 з 2 шурупокрути зламався механізм затискання 2 з 8 акамуляторів 5Ah здохли, тримають заряд добре. 2 з 2 болгарки ОК топовий лазер(зелені лінії) ОК цей набір не сподобався Спойлер ящики норм, але ламаються бокові "застібки?", можна на них ставати. візок ОК, можна возити будь-що, не тільки ящики. Іншій бригаді закупили інструмент MILWAUKEE. 4 місяці щоденного користування. Ще нічого не зламалось. Здається легшим, кращим від DeWALT. інтрумент для обрізання мідних труб - не сподобався, сильно деформує кінці труби. Спойлер інструмент для обрізання шпільок дуже важкий, але ріже класно. Спойлер ящики-візок габаритні і міцні
sergmaestro Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 19:13 Автор #5 Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 19:13 Чому ж некорисно, навіть дуже і розгорнуто описано. Ваший досвід ще раз доводить, що важливо правильно і бережно використовувати будь-який інструмент, тоді все буде ок.
Vadimm Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 19:46 #6 Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 19:46 8 годин тому, sergmaestro сказано: Щодо роботи акумлобзиком,, аналогічна робота як шуриком (зручно і будь де). Щодо Дніпро, наявність близького сервіса це жирний плюс. Дивлячись на їх ціноутворення, таке враження що вони профбренди. Чому міняли акуми? Щодо акумлобзика - в мене підозра що акумболгарка багато де зможе замінити його, особливо де не вимагається якості різу, але вимагається автономність. Чесно кажучи, ніколи в житті ні на картинці, ні вживу не бачив акумлобзик. Спеціально не шукав, але і випадково не натикався. При цьому акумболгака настільки поширена, що неодноразово бачив її роботу віртуально, і вживу,, та й пару раз тримав в руках, хоч не є будівельником. Щодо акумуляторів шуруповерта - багато останнім часом (рік-півтора) доводилось свердлити метал, місцями свердлив цеглу. Фактично в період інтенсивного зношування акумуляторів шуруповерт крім вкручування шурупів майже повністю замінив електродриль. Вважаю, як для не проф інструменту, акумулятори в плані ресурсу себе показали добре.
Серега89 Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 21:54 #7 Опубліковано 10 Вересня, 2020 в 21:54 Собі збираю MILWAUKEE, перепробував купу брендів, тільки мілка до душі припала. Поки маю два комплекти шурік+імпакт 18в, один фюіл, інший з блутузом. Якщо є бажання, можна буде щось крутанути ними, потестити... Інструмент дорогуватий для дому, але вважаю воно того варте. 18в шурік з ударом - замість дрелі і перфоратора, а для саморізів 12в імпакт...
Dtox Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 07:02 #8 Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 07:02 Я розумію що мілка в більшості випадків дає зарядний на 2 тип батарей але якщо збирати інструмент то вже краще однотипні батареї...
Dtox Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 07:05 #9 Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 07:05 користуюся пока Ось таким задоволений
Серега89 Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 12:56 #10 Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 12:56 5 часов назад, Dtox сказал: Я розумію що мілка в більшості випадків дає зарядний на 2 тип батарей але якщо збирати інструмент то вже краще однотипні батареї... Якщо плануються дрібні роботи, то 18 вольтовий негодиться, 10см саморізи заганяє менше секунди... На 1 положенні трещітки, ті самі саморізи шурік заганяє практично повністю. В меблях тільки торкнеш кнопку а різьби вже немає та і якщо роботи над головою, то довго 18в на витянутій руці непокрутиш.
bormotuha Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 18:13 #11 Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 18:13 Мені більш подобається інструмент Makita. Користуюся ударний шуруповерт DHP482 на 18 Вольт, 3 А\г. Перфоратори Макіта теж витривалі, у брата був років так 8 протримався, поки не дали у користування чужим людям. У колеги Makita HR2470, дуже вдала модель, уже років 6 користується, один раз був у ремонті, але причина - дав сусідам покористуватися і під час дощу під стріхою намочили, згорів щіткотримач, ремонт 370 грн. У Макіти довго служать акумулятори, у колеги шуруповерт десь так років з 12, рік тому ремонтували, причина та ж - дали чужим покористуватись, підгорів двигун, замінили на новий. У кожного виробника є вдалі і невдалі інструменти, треба шукати конкретні моделі. У Боша хороший перфоратор Bosch 2-26, такий у брата 5 років. У мене перфоратор DeWalt D25124K, якщо чесно, не задоволений, висока ціна, десь за рік пропав удар, зараз знову удар пропадає, потрібно у ремонт, купив новий Dnipro-M BH-174, важкуватий для монтажу гіпсокартону, але на довбання добрий, трохи перемикач туго робить, особливо після пилу. Не роблю реклами, але уже декілька знайомий покупляли перфоратори Dnipro-M, ніби влаштовує, один був на гарантійному ремонті. На мій перфоратор Dnipro-M BH-174, після реєстраціїї на сайті дали три роки гарантії, це якби, спонукає довіри до інструменту. Користуюсь болгаркою DeWalt на 800 Вт, витривалий інструмент, 5 років у користуванні, місяць тому був у ремонті - попала окалина всередину і процарапала якір, але на Варшавці в магазині Dnipro-M дали на ремонт, пошліфували, ніби працює. Рік тому на Prom.ua купив болгарку Dnipro-M GS-140SE, зручний інструмент. Сам, поки що, приглядаюсь до акумуляторного інструменту Дніпро-М, але беруть сумніви по терміну служби акумуляторів, хоча, племінник користується, не знаю яка модель, але задоволений. Коли був у Німеччині, приглядався до інструменту Hilti, працював трохи перфораторм на 11 Дж, класний інструмент, але як помоніторив ціни, бажання зникло, та модель перфоратора коштувала 1300 евро. Років шість тому працювали в Росії, були у користування шуруповерти DeWalt, Makita, Hitachi. DeWalt важкий, Hitachi здихає на морозі, хоча по ергономіці найкращий. Підсумую - Dnipro-M купую не тому, що прихильник, а ціна низька і довга гарантія. Рекомендую Makita, ціна - якість.
Vadimm Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 19:32 #12 Опубліковано 11 Вересня, 2020 в 19:32 Ну раз заговорили про Makita - я, маючи доступ до оригінального інструменту цього бренду по оптових цінах і з не проставленою датою в гарантійці, придбав собі болгарку GA5030 та ударну дриль HP1640. За дриль мало що можу сказати - її майже в усіх моїх задачах замінив шуруповерт Дніпро-М, а вот болгаркою GA5030 дуже задоволений - маленька, дуже зручна, можна нею підлізти в любі "закрома". Як мені сказали дистрибутори - з усіх болгарок Макіта - ця модель продається у 8 випадках з 10. Але в продажу багато підробок, на ютюбі є купа відео як відрізнити підробку від оригіналу.
sergmaestro Опубліковано 12 Вересня, 2020 в 15:50 Автор #13 Опубліковано 12 Вересня, 2020 в 15:50 Щодо макіти згоден, є вдалі моделі. У мене перф 2470 та ушм 5030., вже 2 роки працюють без проблем. Старий 12в шурик бош. От і зараз сиджу і думаю, а чи не краще купити брендову річ за яку не будеш в майбутньому переживати. 20 часов назад, Vadimm сказал: Ну раз заговорили про Makita - я, маючи доступ до оригінального інструменту цього бренду по оптових цінах прайс по шуриках можна в ПП?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.