laser Опубліковано 6 Березня, 2020 в 06:54 #26 Опубліковано 6 Березня, 2020 в 06:54 18 хвилин тому, Bliksss сказано: я ж вище написав, є різні варіанти ти щось певно не так ляпнув. не бачу реальних способів зі сторони провайдера вичислити методом Цитувати вираховується аж бігом крім як візуального огляду на місцевості.
Bliksss Опубліковано 6 Березня, 2020 в 08:13 #27 Опубліковано 6 Березня, 2020 в 08:13 1 година тому, laser сказано: ти щось певно не так ляпнув. не перегібай 1 година тому, laser сказано: не бачу реальних способів зі сторони провайдера іпать, ти не бачиш, значить не існує?
Lisovic Опубліковано 6 Березня, 2020 в 08:39 #28 Опубліковано 6 Березня, 2020 в 08:39 21 хвилин тому, Bliksss сказано: іпать, ти не бачиш, значить не існує? А їх і не існує, ти не побачиш за NAT яка там кількість клієнтів і навіть якшо будеш моніторити сесії, то як ти визначиш чи це два пристрої абонента, чи один абонента а інший сусіда. Тому тут тільки візуально або якшо хтось здасть.
Zheny@ Опубліковано 8 Березня, 2020 в 21:18 #29 Опубліковано 8 Березня, 2020 в 21:18 Запрошуємо в тему @Banzai Він розставить всі крапки над "і". В теорії, мені ніхто не заборонить кинути інет, за який я плачу гроші, від будинку до гаража за 100-400м. Правильно? Правильно. Інше питання, якщо я його "роздаю" сусідам. (що дуууууже важко довести). Але при цьому я не повинен перевищувати гранично допустимі норми "пострілу" (в ГГц). Бо це вичисляється. Хоча 400м... в межах норми навіть можна без проблем вкластися.
Ukrainec Опубліковано 8 Березня, 2020 в 21:42 #30 Опубліковано 8 Березня, 2020 в 21:42 5 хвилин тому, Zheny@ сказано: Запрошуємо в тему @Banzai Він розставить всі крапки над "і". В теорії, мені ніхто не заборонить кинути інет, за який я плачу гроші, від будинку до гаража за 100-400м. Правильно? Правильно. Інше питання, якщо я його "роздаю" сусідам. (що дуууууже важко довести). Але при цьому я не повинен перевищувати гранично допустимі норми "пострілу" (в ГГц). Бо це вичисляється. Хоча 400м... в межах норми навіть можна без проблем вкластися. Тут багато якщо: якщо є пряма видимість, без перешкод і чиста зона Френея, якщо для цього треба підняти антену вище даху, тоді врахуйте, що якщо є певне перевищення і антену видно візуально то УДЦР на це 100% зверне увагу. Якщо не місцеве то раз на кілька років приїжджають їх контролери, з інших областей чи Києва. Ці то точно звернуть увагу. Бо треба буде виконувати "план" і все таке. Все решта до пори до часу... Повірте мому гіркому досвіду. Не січеться якщо напрямлені чи секторні антени стоять під дахом чи за склом в фронтроні, перефарбуйте їх в чорний чи темно-сірий колір. Винести антену за межі будинку можна у випадку якщо між будинками є непрохідна ділянка, тобто два будинки стоять на краю поля чи лугу і до їхніх подвірів немає доступу з головної вулиці ,тоді також допустимо це зробити, якщо антени можна так встановити так, щоб їх не можна було побачити візуально з головної вулиці навіть в бінокль. Бо бінокль є в працівників УДЦР.
AnimaNoir Опубліковано 8 Березня, 2020 в 22:50 #31 Опубліковано 8 Березня, 2020 в 22:50 1 час назад, Ukrainec сказал: Тут багато якщо: якщо є пряма видимість, без перешкод і чиста зона Френея, якщо для цього треба підняти антену вище даху, тоді врахуйте, що якщо є певне перевищення і антену видно візуально то УДЦР на це 100% зверне увагу. Якщо не місцеве то раз на кілька років приїжджають їх контролери, з інших областей чи Києва. Ці то точно звернуть увагу. Бо треба буде виконувати "план" і все таке. Все решта до пори до часу... Повірте мому гіркому досвіду. Не січеться якщо напрямлені чи секторні антени стоять під дахом чи за склом в фронтроні, перефарбуйте їх в чорний чи темно-сірий колір. Винести антену за межі будинку можна у випадку якщо між будинками є непрохідна ділянка, тобто два будинки стоять на краю поля чи лугу і до їхніх подвірів немає доступу з головної вулиці ,тоді також допустимо це зробити, якщо антени можна так встановити так, щоб їх не можна було побачити візуально з головної вулиці навіть в бінокль. Бо бінокль є в працівників УДЦР. Зробив для себе висновок: якщо захочуть доєбатися - доєбуться)
Ukrainec Опубліковано 8 Березня, 2020 в 22:56 #32 Опубліковано 8 Березня, 2020 в 22:56 2 хвилин тому, AnimaNoir сказано: Зробив для себе висновок: якщо захочуть доєбатися - доєбуться) є лінки яких не видно візуально то люди як автор шарять навіть на сусідні села без яких небуть проблем вже понад 8років все треба робити з головою
Zheny@ Опубліковано 8 Березня, 2020 в 23:12 #33 Опубліковано 8 Березня, 2020 в 23:12 1 година тому, Ukrainec сказано: Бо бінокль є в працівників УДЦР. А якщо я не порушую частот? Все в межах. ТО до чого доіпатися?
Ukrainec Опубліковано 8 Березня, 2020 в 23:17 #34 Опубліковано 8 Березня, 2020 в 23:17 3 хвилин тому, Zheny@ сказано: А якщо я не порушую частот? Все в межах. ТО до чого доіпатися? Якщо антена висить з зовні то це і є вже порушення.
Ukrainec Опубліковано 8 Березня, 2020 в 23:26 #35 Опубліковано 8 Березня, 2020 в 23:26 Думаєш там дурні працюють і не знають як виглядає типова направлена антена 2.4 чи 5гГц? Якщо антена висить ззовні і навіть якщо сигнал на мінімалці повір, апаратура все одно зафіксує порушення. Апаратура зафіксує і кімнатний роутер який випромінює більше ніж треба, але якщо він в будинку то на 101% гарантую, що тебе ніхто не потурбує. З мого досвіду, ще ні разу не фіксували якщо апаратури не видно. п.с. десь на форумі по цій тематиці цитав: Цитувати в УДЦР є такий жарт: "якщо ви ще не бачили нас це не значить, що ми не знаємо про вас"
Banzai Опубліковано 9 Березня, 2020 в 01:30 #36 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 01:30 вайфай-линки, то ваш особистий ризик, якщо ви непомітні, нікому не заважаєте з провайдерів, і не робите їм конкуренції, то й ризик не великий, "радіочастотам" є чим зайнятися і без вас є надія що з впровадженням ЛТЕ-900 потреба в нелегальних лінках буде зникати ... 1 час назад, Ukrainec сказал: Апаратура зафіксує і кімнатний роутер так, фіксує якщо чує, є норми рівня випромінювання поза межами будинку, але в реальності тим будуть займатися лише в разі пошуку джерела завади... прості принципи - не заважай, будь непомітним , не створюй проблем удцр'у
igrok Опубліковано 9 Березня, 2020 в 01:41 #37 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 01:41 2 годин тому, Ukrainec сказано: Думаєш там дурні працюють і не знають як виглядає типова направлена антена 2.4 чи 5гГц? Доволі давно з цим питанням стикався і добре знаю їх методи.Але все робили і роздавали інет повним ходом.Навіть десь пластиковий короб з кріпленнями валяється-там *зайця *ставили. А направленні антени так в пластикові труби,під виглядом вентиляції тулили.Якщо своя хата,то походять на вкруги,облизнуться і поїдуть.Ви праві-вичисляли доволі точно *частотникі*.Навіть було,що хлопці на 12 км сигнал давали.То там цілі конструкції були.*Точку* направляли на тарілку і приймали так же.На Гуглмапс можна рельєф глянути.А на 400м,то візуально видно,там дуже легко і сховати і зробити.
Ukrainec Опубліковано 9 Березня, 2020 в 05:12 #38 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 05:12 3 годин тому, Banzai сказано: вайфай-линки, то ваш особистий ризик, якщо ви непомітні, нікому не заважаєте з провайдерів, і не робите їм конкуренції, то й ризик не великий, "радіочастотам" є чим зайнятися і без вас є надія що з впровадженням ЛТЕ-900 потреба в нелегальних лінках буде зникати ... так, фіксує якщо чує, є норми рівня випромінювання поза межами будинку, але в реальності тим будуть займатися лише в разі пошуку джерела завади... прості принципи - не заважай, будь непомітним , не створюй проблем удцр'у трохи підсумую, 3 критерії коли вами можуть зайнятися: 1) коли ви є завада для легального провайдера; 2) коли ваше обладнання візуально помітно і воно навіть ледь помітно в радіочастотному полі; 3) коли приїжджає контрольна перевірка, то будуть звертати увагу на перші 2критерії, а також будуть шукати якщо буде зафіксовано значне перевищення потужності випромінювання. Також напевно вибірково можуть перевірити відповідність частот в тих в кого є дозвіл. Тому якщо ви не підпадаєте під ці 3 умови то все можливо.
laser Опубліковано 9 Березня, 2020 в 07:59 #39 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 07:59 Удцр начитались цієї теми. Тепер чекають запуску квесту ''найди вай фай'' =)
Lisovic Опубліковано 9 Березня, 2020 в 09:31 #40 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 09:31 Якшо нікому не заважати, то ніхто тобою займатись не буде, навіть якшо антену буде видно. Але якшо буде звернення від когось тоді точно нагнуть. Тому ставиш мінімальну потужність і розміщуєш так шоб по можливості менше попадало на очі сусідам, шоб якась бабка з маразмом, не пожалувалась участковому шо ти її облучаєш. Із практики нелегального WiFi провайдера в нашому селі, то антени нікому не були цікаві, до моменту поки селом не зацікавився більш легальний WIFi провайдер, і тоді частот-нагляд кожен тиждень приїжджав. Але забирали обладнання тільки на багатоповерхівках, приватні будинки ніхто не зачіпав.
Ukrainec Опубліковано 9 Березня, 2020 в 14:25 #41 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 14:25 6 годин тому, laser сказано: Удцр начитались цієї теми. Тепер чекають запуску квесту ''найди вай фай'' =) В мене з цим все, остаточно зав"язав, а решта як знають, на свій страх і ризик
MACCEN Опубліковано 9 Березня, 2020 в 15:33 #42 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 15:33 6 часов назад, Lisovic сказал: Якшо нікому не заважати, то ніхто тобою займатись не буде, навіть якшо антену буде видно. Але якшо буде звернення від когось тоді точно нагнуть. Тому ставиш мінімальну потужність і розміщуєш так шоб по можливості менше попадало на очі сусідам, шоб якась бабка з маразмом, не пожалувалась участковому шо ти її облучаєш. Із практики нелегального WiFi провайдера в нашому селі, то антени нікому не були цікаві, до моменту поки селом не зацікавився більш легальний WIFi провайдер, і тоді частот-нагляд кожен тиждень приїжджав. Але забирали обладнання тільки на багатоповерхівках, приватні будинки ніхто не зачіпав. а цікаво може там не все так дорого, заплатив пару гривень і дадуть якусь бумажку і все
Ukrainec Опубліковано 9 Березня, 2020 в 15:37 #43 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 15:37 3 хвилин тому, MACCEN сказано: а цікаво може там не все так дорого, заплатив пару гривень і дадуть якусь бумажку і все Дорого
MACCEN Опубліковано 9 Березня, 2020 в 15:38 #44 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 15:38 Только что, Ukrainec сказал: Дорого дорого це скільки? це разово чи помісячно наприклад
Ukrainec Опубліковано 9 Березня, 2020 в 15:41 #45 Опубліковано 9 Березня, 2020 в 15:41 На попередній сторінці вже писав
serhiy.drozd Опубліковано 10 Березня, 2020 в 11:09 Автор #46 Опубліковано 10 Березня, 2020 в 11:09 на рахунок законності даної установки я все зрозумів, прошу поради у виборі обладнання, так як на рахунок NanoStation Loco M2 вже є сумніви. Люди із власного досвіду пишуть, що не можуть вони передати всі 100бміт, в кого 10 в кого 20
Zevs_Isver Опубліковано 10 Березня, 2020 в 11:47 #47 Опубліковано 10 Березня, 2020 в 11:47 31 хвилин тому, serhiy.drozd сказано: Люди із власного досвіду пишуть, що не можуть вони передати всі 100бміт, в кого 10 в кого 20 то в них щось з животом, боюся помилитися, але така пара мала б передавати радикально більше 20ти може в них зі сторони езернета затики? саме через те питав в тебе про заплановану довжину кабеля Спойлер давно було але на схожих наностейшнах отримував чи то 90-чи то 95 але якщо є пару зайвих гривень і вмієш мануал читати - бери Мікротік 5Г
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.