Перейти до змісту

Електровелосипед самотужки

laser

Рекомендовані повідомлення

• 2 тижня потому...
  • Відповідей 376
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

48v 10a на 18650 важить 2.5к

ці новомодні 20ач 12 910грн 5кг 220 х 140 х 100мм

Виходить по розміру і вазі вони практично одинакові...

Я думав компактніше буде

• 4 тижня потому...
Опубліковано
В 24.08.2022 в 12:35, alexvvv сказал:

Нарешті поміряв надіслано батарею з цього сайту. Замовляв Аккумулятор LpCO литий карбон кобальт 9-17Ah 3,7V (#LpCO-1-26930) 10 шт. Відправили швидко, наложкою, швидко прийшло, але прислали не те... Прийшли пакети літій-титанат 17 ампер. Особливо не розбираючись в пакетах я їх забрав, вдома поміряв тестером і поняв що вони не то... Подзвонив в магазин, поговорив, визнали помилку, і пообіцяли поміняти. При розмові продавець згадав що є ще пакети на 20 та 23 ампера. Ми дійшли згоди що відправлять 20 амперні пакети, різницю з 17 доплачу наложкою, там в районі 700грн, точно вже не пам'ятаю. Пакети прийшли, зібрав, але по розрядці порівняно з іншими акумуляторами відчувалось що 20 ампер там немає. Зараз вже купив ваттметра, і почав міряти. Струм розрядки невеликий 2-2.5 ампера. Акумулятор видав 17.4 ампера до відключення бмс. 

Коротше, тепер довіри до магазину немає, і рекомендувати його нікому не можу

• +1 3
Опубліковано

@Cniperman це напевно як з батарейками 18650 літокала. пишуть 3000мА. зарядка захмарна до 4.2 і розрядка до 2.5в. При цьому не придерешся, вони ж видають ті 3000мА. Але є одне але. при нормальній роботі бмс, вона не дасть зарядити до 4.2 і не дасть розрядити до 2.5 і в висновку маєш десь 2500мА
А на самих пакетах пише яку ємність?

• +1 1
Опубліковано
4 часа назад, Dima4s сказал:

@Cniperman це напевно як з батарейками 18650 літокала. пишуть 3000мА. зарядка захмарна до 4.2 і розрядка до 2.5в. При цьому не придерешся, вони ж видають ті 3000мА. Але є одне але. при нормальній роботі бмс, вона не дасть зарядити до 4.2 і не дасть розрядити до 2.5 і в висновку маєш десь 2500мА
А на самих пакетах пише яку ємність?

Нічого там не пише, може якась маркіровка і є, яка не гуглиться

Опубліковано
2 часа назад, alexvvv сказал:

@Cniperman треба даташіт читати, там все написано, за яких умов можна витиснути 20А

Може і так, хоча по графіку після 3.2 вольт там різко падає вже вольтаж, і багато вже не вижмеш. 

Не сподобався і сам графік розряду батареї. Швидко сідає на початку, і велосипед вже через трохи чихає з напругою +/- 36 вольт. В швагра на 21700, куплена, продавець заявляв що має бути 25 ампер, то сідає вона набагато повільніше, правда просадка при нагрузці в нього більше.

Опубліковано
3 годин тому, Cniperman сказано:

Може і так, хоча по графіку після 3.2 вольт там різко падає вже вольтаж, і багато вже не вижмеш. 

що навіть ампера не вижмеш?

• 3 тижня потому...
Опубліковано
1 минуту назад, alexvvv сказал:

@Cniperman вже їздиш? На скільки км без педалей? Яка максималка? Чи використовуєш акумулятор для резервного живлення через інвертор?

Їзджу вже давно, в основному на короткі відстані. Зараз не засікаю, так як тримаю батареї з зарядом про всяк випадок. Інвертора немає, але як прикріпити то щось вигадаю. Інвертори в ціні повиростали, про синус взагалі мовчу. А для котла і холодильника якраз його й треба. Знаєш толкового інвертора для велика, підкажи. Маючи три велика 20 +/- ампер може стати в пригоді 

Опубліковано

9 минут назад, alexvvv сказал:

@Cniperman вже їздиш? На скільки км без педалей? Яка максималка? Чи використовуєш акумулятор для резервного живлення через інвертор?

Максимальна 30 км, 26 колесо. Спицювали самі з швагром, мотори в Ківерцях купував. Дядько заявляв що 350 ватт, редукторне. Тяга на 26 хороша. Передок ведучий. Під дружиною 45 кг постійно пробуксовує на старті) В мене на 29, купляв готового нового переробленого китайця, то ще те гівно, тяги немає, батарейки на 20км з підкруткою на горобки

• +1 1
Опубліковано
Щойно, Cniperman сказано:

Їзджу вже давно, в основному на короткі відстані. Зараз не засікаю, так як тримаю батареї з зарядом про всяк випадок. Інвертора немає, але як прикріпити то щось вигадаю. Інвертори в ціні повиростали, про синус взагалі мовчу. А для котла і холодильника якраз його й треба. Знаєш толкового інвертора для велика, підкажи. Маючи три велика 20 +/- ампер може стати в пригоді 

подивись інвертори з синусом на aliexpress, там не повинні були вирости.

Опубліковано
Только что, alexvvv сказал:

подивись інвертори з синусом на aliexpress, там не повинні були вирости.

От тільки прийдуть хіба за місяць, та й синусом як і з ватами китайцям важко довіритись

Опубліковано
1 хвилина тому, Cniperman сказано:

От тільки прийдуть хіба за місяць, та й синусом як і з ватами китайцям важко довіритись

не страшно, що за місяць, війна ще довго буде, вати звісно китайські, але є огляди від покупців навіть із осцилограмами 

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Яку зарядку треба на 24в для  заряда літія? щось нічого адекватного знайти не можу.. ампер на 10.
Також и правильно я розумію що БМС контролює заряд і сама буде зменшувати струм, чи вона тільки відрубає при перенапрузі. а заряджати правильно має все ж ЗУ?

Опубліковано
16 годин тому, Dima4s сказано:

Яку зарядку треба на 24в для  заряда літія? щось нічого адекватного знайти не можу.. ампер на 10.
Також и правильно я розумію що БМС контролює заряд і сама буде зменшувати струм, чи вона тільки відрубає при перенапрузі. а заряджати правильно має все ж ЗУ?

заряджати має зарядний пристрій, а бмс відповідає тільки за те, щоб відрубати у нештатних ситуаціях типу короткого замикання, перезаряду і перерозряду 

Опубліковано (змінено)

@Dima4s можна використати комп'ютерний блок живлення + DC-DC перетворювач із регулюванням струму, який буде підвищувати із 12в до потрібної тобі напруги і потрібного струму (струм і напругу треба буде виставити по приладах), я так заряджаю свій електровелосипед.

Якщо треба 10А  по бери потужний типу такого :

DC-DC-STEP-UP-1200W.thumb.jpg.11e176428c54c6b94de5a05c07a3f486.jpg

Змінено користувачем case_l
  • +1 1
Опубліковано
44 хвилин тому, case_l сказано:

Якщо треба 10А  по бери потужний типу такого :

я начитався що треба поступово піднімати напругу, потім поступово скидати струм. і вирішив шо простий перетворювач не підійде) він ж просто видає сталі числа
Чи літієва батарея сама по трохи зменшує струм який бере на себе?

Опубліковано
34 хвилин тому, Dima4s сказано:

я начитався що треба поступово піднімати напругу, потім поступово скидати струм. і вирішив шо простий перетворювач не підійде) він ж просто видає сталі числа
Чи літієва батарея сама по трохи зменшує струм який бере на себе?

Ставиш напругу максимального заряду і акумулятор бере стільки скільки ти віддаєш, в кінці заряду трохи менше споживає струму. В мене заряджається  відносно стабільним струмом, я дивився по даташиту акумулятора, яким струмом можна заряджати до максимальної напруги, там все норм. В мене налаштовано 5А 42в (малопотужний dc-dc)

В будь якому випадку струми і напруги заряджання в даташиті акумулятора є,  там все описано.

Опубліковано

@Dima4s плюс того що в перетворювачі можна регулювати напруги і не перезаряджати акумулятор, що погано впливає, наприклад я заряджаю до 4.15В, а не до 4.2+  це менш вбиває акумулятор.

• +1 1
Опубліковано
On 26.11.2022 at 11:44, case_l сказано:

@Dima4s плюс того що в перетворювачі можна регулювати напруги і не перезаряджати акумулятор, що погано впливає, наприклад я заряджаю до 4.15В, а не до 4.2+  це менш вбиває акумулятор.

Якщо я зарядку-вчеплю паралельно на клеми акума, коли він підключений до зарядки на упсі, нічого страшного не буде? Не вкурсі?) Упс щарчджає струмом в 0.7а. Що є дуже малоєі дуже довго..

Опубліковано
47 хвилин тому, Dima4s сказано:

підключений до зарядки на упсі

Упс почне піщати на перезаряд батареї (упс орієнтується на макс 12.8 В, зарядка дає більше). Далі - залежить від марки і моделі, мій APC просто безперервно піщить, але працює далі.

• +1 1
Опубліковано
3 хвилин тому, YVitaliy сказано:

Упс почне піщати на перезаряд батареї (упс орієнтується на макс 12.8 В, зарядка дає більше). Далі - залежить від марки і моделі, мій APC просто безперервно піщить, але працює далі.

В мене упс на 24в, заряджає напругою 28.3 і струмом 0.7а  я думаю чи нічого не згорить якщо я паралельно втикну зарядку скажем на 29.4в 2-5А.

Зараз стоїть спайка 7s3p 18650

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...