Перейти до змісту

Будування в кооперативі?

BABAYLTD

Рекомендовані повідомлення

Привіт, наткнувся на днях на статтю про те як десяток людей в Чернігові «скинулись коштами», придбали землю та побудували 24-х квартирний будинок і що значно обійшлося дешевше ніж придбати в новобудові квартиру. Якби все що я знаю це тільки що будівельні кооперативи не оподатковуються на даний момент))

Цікаво, чи будуть ще такі самі однодумці які би зацікавились в будуванні такого будинку та загальному розвитку всього від а до я....

можливо, зара почнеться багато срачу в темі але ж все-таки цікаво чи це реально!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рано чи пізно знайдеться той, хто захоче заробити на цьому.. цей хтось типу прораб, голова, чи ще хто там ще, хто буде мати доступ до ваших грошей.. І окрема тема - це підключення до комунікацій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут скинутись на лампочку в 9ти етажці хрен знайдеш бажаючих)  А ти хочеш 20+ людей заставити думати як один)
Неможе бути "значно дешевше". будматеріали коштують грошей. робота коштує грошей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну за що і говориться чи найдеться хочаб десяток платоспроможних

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не обов"язково робити кооператив. Замовником може бути і просто фізична особа. Берете у власність чи користування землю відповідного цільового призначення, містобудівні умови, технічні умови, замовляєте проект, наймаєте підрядника, авторський, технічний нагляд, подаєте повідомлення про початок виконання будівельних робіт (для СС1), і вперед. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 часов назад, Dima4s сказал:

Тут скинутись на лампочку в 9ти етажці хрен знайдеш бажаючих)  А ти хочеш 20+ людей заставити думати як один)
Неможе бути "значно дешевше". будматеріали коштують грошей. робота коштує грошей.

Мало того, що навіть на ремонт даху не хочуть скидатись, ждуть коли жек знізойде з небес і зробить.

Про ремонт підвалу я мовчу вже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 часов назад, BABAYLTD сказал:

Привіт, наткнувся на днях на статтю про те як десяток людей в Чернігові «скинулись коштами», придбали землю та побудували 24-х квартирний будинок і що значно обійшлося дешевше ніж придбати в новобудові квартиру. Якби все що я знаю це тільки що будівельні кооперативи не оподатковуються на даний момент))

Цікаво, чи будуть ще такі самі однодумці які би зацікавились в будуванні такого будинку та загальному розвитку всього від а до я....

можливо, зара почнеться багато срачу в темі але ж все-таки цікаво чи це реально!

1. Кому ви довірите будівництво?

2. Хто буде контролювати?

3. Чи не вийде все потім за ваш спільний бюдже все? В когось не буде грошей наприклад внести свою частку на якомусь етапі.

4. Тут двом важко домовитись, а знаючи що: два українця це три гетьмана - то взагалі буде складно зі всім тим. 

Якщо вже так хочеться, то знайдіть 4 людини з грошима, й проектну кантору яка вам все порахує і ви побачите що і як вийде по грошам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, MACCEN сказал:

Мало того, що навіть на ремонт даху не хочуть скидатись, ждуть коли жек знізойде з небес і зробить.

Ви уявляєте собі вартість ремонту даху у багатоквартирному будинку?

В нас, наприклад порахували та вийшло близько 700 тис.грн на 3-х під'їздний 5-ти поверховий будинок. Якщо на 60 квартир то вартість близько 11,7 тисяч з квартири! Хто зможе таку суму враз віддати? Пенсіонери, що живуть на пенсію та субсидію? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 минут назад, Electronshik сказал:

Ви уявляєте собі вартість ремонту даху у багатоквартирному будинку?

В нас, наприклад порахували та вийшло близько 700 тис.грн на 3-х під'їздний 5-ти поверховий будинок. Якщо на 60 квартир то вартість близько 11,7 тисяч з квартири! Хто зможе таку суму враз віддати? Пенсіонери, що живуть на пенсію та субсидію? 

Ремонт частини під'їзду коштує 30 тисяч гривень, чуть може меньше. Всі просто ждуть коли частину дасть ЖЕК, він вже "дає" 7 років.

В під'їзді 36 квартир.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ідея цікава, але реалізувати її в Україні буде важко

скільки вже було спроб будівництва такого плану... і все шо я знаю закінчилося невдало

перша проблема, хто це все організує, як в плані всіх процесів так і документально, щоб потім цю будівлю підклюдити до комунікації і здати в експлуатацію

друга, це як прорахувати ціну, ви ж не будете казати давайте скидайтеся а потім як піде. в любому випадку люди будуть вимагати цифр вартості. а потім будуть кохати в неприродні місця за кожну потрачену гривню поверх бюджету. а прорахувати в теперішній час, коли кожен день ціни ростусть (просто ростуть ціни на роботу, на матеріали на доставку, в незалежності від курсів і т.д), я думаю дуже важко. Так дійсно, є варіанти коли ти платиш фірмі за результат, але тоді про економію можна забути. ну щоб ви розуміли пісок за 1,5 роки з 1600 за камаз подорожчав до 3200. Кірпіч з 0,75 до 1,4 і т.д

третє, завди найдуться такі, які не будуть вчасно розраховуватися або взагалі перестануть платити. і весь процес загальмується і здорощає

і четверте, сроки. Штунди будують будинок за пів року, бо в них всі етапи будують свої люди, свою техніка, свої бази матеріалів... а ждати наприклад будівельників можна і пів року. (пів року чекаєте людей, щоб залити фундамет, пів року щоб звести стіни, пів року щоб накрити кришу, далі електика, комунікації....... воно розтягнеться в часі)

і це все має гарно дивитися в комплексі, а одні хочуть чорні вікна, другі білі, треті гараж, четверті щоб вікна виходили на південь, ті не хочуть останній поверх, ті не хочуть перший, ті хочуть газ, ті хочуть елекроопалення. кароче як це все звести в одне і шоб всім було добре. і на цьому всьому організаторі працювати в ноль???

моя думка простіше побудувати будинок власний, і забути ці всі проблеми

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

автору теми порада - купіть землю не багато соток,10-12,  або 1 участок на 2 сімї і там побудуйте будинок на 2 входи , 2 сімї, теж дешевше, хлопотів в 24 рази менше рівноцінно жителям .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 часов назад, nicolay сказал:

або 1 участок на 2 сімї і там побудуйте будинок на 2 входи , 2 сімї, теж дешевше

Є в нас дуже хороша приказка "Спільна добре тільки одна болячка"

Вже якщо будуватися , то окрема. Невже економія півстіни, і частини паркана варті, перспективи зіпсувати усе життя?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, volks сказал:

Є в нас дуже хороша приказка "Спільна добре тільки одна болячка"

Вже якщо будуватися , то окрема. Невже економія півстіни, і частини паркана варті, перспективи зіпсувати усе життя?

Пів участка не врахував, а це вже штук 5 зелених, думаю на стіні і заборі ще тища-дві. От тобі і на авто зекономив. А так да копійки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще б я добавив вартість підключення світла якщо 1 ввод  на участку тоді по 25000тис. грн.  з кожного, якщо окремо тоді кожен по 50000 тис. грн. платить. Теж саме стосується газу і води . Економія є, і цей варіант вже запущений у Києвському регіоні тому,що земля там дорога і купують її до спільноти. Я не просто запропонував автору теми 1 участок на 2 сім'ї , а не на 24 сім'ї

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один участок на дві сім'ї погана ідея.

Економія тих декількох тисяч $ не варта нервів, які приносить спільна власність.

І відсоток зекономлених грошей, від вартості всього будівництва, зовсім незначний.

Хіба спільно купити участок 15-20 сотих і гарно його поділити ще до початку будівництва. А потім будуватися окремо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...