Перейти до змісту

Україна нарощує військові м"язи. Тема про розвиток ЗСУ, ВПК і т.д.

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

5 часов назад, weldermaster сказал:

2) Через 10-30 років такої служби тобі квартиру дадуть як в радянські часи? Наврядчи. І назбирати ти не зможеш з такою зарплатою. І машина в тебе буде в кращому випадку класу део ланос.

Ти забув про клаптик землі та двох рабів з Донбасу.

• Ха-ха 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Mr.X сказано:

Ти забув про клаптик землі та двох рабів з Донбасу.

Так так. Десь приблизно. Колись вояки до 14 року часто між собою казали- от би якийсь невеличкий конфлікт, територіальні претензії , щоб депутаНти зрозуміли ,що перше завдання ЗСУ ,то захист територіальної цілостності держави. І їм треба платити ,а не утримувати в злиднях. Платити хоча б таку саму зарплату ,як в сусідніх арміях. Але відповідь була і є одна - служи дурачьок - получиш значьок.

• +1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 хвилин тому, Alex S сказано:

Та ти пройди спочатку 5 років дізбату під назвою військовий інститут. Потім прослужи років з 20 плюс ,а вже потім тобі бабка буде про квартиру десь в Шепетівці гадати. При цьому зауваж ,що ті 13 тис ти будеш отримувати не вдома, а в іншому місці, де прийдеться знімати 20 років куток. Бо дуже рідко військові місцеві. І Крим це чітко показав. Бо не можна служити в місті народження. На руках буде щомісяця залишатися 6-8 т грн. Доходу вистачить навіть на сім ю з одною дитиною? А з двома ? А з елємєнтами? А з дитиною чи жінкою інвалідом?

Ну мля..

Я ж чітко написав. З теперішньою сім'єю, в такому форматі, як сьогодні - ні - цього мало!

Стосовно всього решта, то я й написав - що то ще фіг знає як буде.   Якщо тебе з умовного Луцька направлять в умовний Житомир, з сім'єю, то мають забезпечити житло. Це буде "барак / казарма" для сімейних, або сам знімай. Ну і відкомандировувати військових не варіант - срср це чітко показало.  Служба по місцю прописки - економніша. Логічніша. І завжди знайдуться охочі.

Про

25 хвилин тому, Alex S сказано:

Доходу вистачить навіть на сім ю з одною дитиною? А з двома ? А з елємєнтами? А з дитиною чи жінкою інвалідом?

я ж чітко сказав в першому реченні. Не читай поміж рядків того, чого там не написано.

Я ніде не написав, що це ЗБС. Є різні ситуації, моменти.

Умовний "медбрат" в поліклініці на мінімалці ( 5000) сутки через 2-є,  пішов би на 13000. Де треба ночувати дома, і ходити на роботу в частину. Ну, або, жити в частині, з вільним доступом сім'ї до нього.

Його годують і платять ЗП. + пільги від держави у вигляді субсидій.

• Ха-ха 1
  • Cумний 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Якщо тебе з умовного Луцька направлять в умовний Житомир, з сім'єю, то мають забезпечити житло

:0016: Та всім глибоко пох твоя сім’я і твої проблеми з житлом. Тебе інколи неділями ,а то і місяцями не буде вдома.

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, Alex S сказал:

Але відповідь була і є одна - служи дурачьок - получиш значьок.

Товариш лежав в госпіталі під  Києвом і з ним прапор з  учебки Десна, весь в капельницях, хвалився, що недавно вийшов на пенсію, командування нагородило бензопилою "Дружба", лошара. А другим сусідом по палаті був інший ветеран служби, работнік тилового забазпечення, по батькові здається  Моісєєвіч чи Самуіловіч, років під 80, здоровий румянець, кожен день ходив на прогулянки в лісок по гриби. :)

Змінено користувачем jurgen007
  • Дякую! 1
  • Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Alex S сказано:

:0016: Та всім глибоко пох твоя сім’я і твої проблеми з житлом. Тебе інколи неділями ,а то і місяцями не буде вдома.

Ти так говориш, ніби сам служив і мотався по світу з сім'ю і знімав житло.

• Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Zheny@ сказано:

З 99 го по 2010 рік . 14 зйомних квартир . 

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 хвилин тому, Zheny@ сказано:

А були ще дачі, були ще гаражі, була общага … місяці з три, де молода дружина заходить на загальну кухню каструлю з плити зняти ,а там прапор наваляний в сраку сцить в мойку з чиїмись тарілками. В курортній зоні тобі здають житло до середини травня ,а далі виселяють ,або просять 40 дол за добу. І рази два я був в відрядженнях і дружина з малими дітьми переїздила сама.

• Подобається 1
  • Збентежений 1
  • +1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

24 хвилин тому, Alex S сказано:

З 99 го по 2010 рік . 14 зйомних квартир . 

Ну сорян, знімаю шляпу!

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

22 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Ну сорян, знімаю шляпу!

Та ну про що ти.Не варто.

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, Zheny@ сказал:

Якщо тебе з умовного Луцька направлять в умовний Житомир, з сім'єю, то мають забезпечити житло. Це буде "барак / казарма" для сімейних, або сам знімай.

То ж дбають. Тільки в такі бараки селять, що там собаці страшно жити.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 годин тому, Zheny@ сказано:

весь термін контракту, кормлять, поять, 

контрактника в ппд ніхто не кормить, тільки обід. кормлять три рази або на польових виходах (полігонах) або в зоні оос...

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 годин тому, weldermaster сказано:

Женя. Не хочете піти послужити за 10-12к ?

7 годин тому, weldermaster сказано:

Я ні, я не хочу. 

не посилай туди, куди сам не хочеш йти!

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перечитав указ преЗЕ!дента і так як я трохи ближче до тієї "кухні", виникли певні думки...

ну по-перше: чисельність ЗСУ збільшується законом, а не указом, тобто парламентом, а не президентом. щось я про такий закон не чув... та й не так просто збільшити чисельність ЗСУ...

друге: перехід до професійної армії зазвичай означає скорочення Збройних сил, а не їхнє збільшення, тобто військових меншає, але вони стають краще навченими, ліпше озброєними й мають отримувати суттєво більше. збільшити за рахунок кого? що зараз черги в центрах комплектування не стоїть... теперішні бойові бригади і так не укомплектовані...

що це? некомпетентність в цих питаннях, чи звичайнісінький популізм?

і ще одне: ЗЕ! згадав трирічний термін своїх безпекових «реформ». Чи означає це, що він впевнений у своєму перебуванні на посаді верховнокомандувача через три роки?

про наші зарплати і житло я взагалі мовчу. напевно я вже застарий, щоб вірити у ті казки....

надобраніч!

Змінено користувачем Basil
  • Дякую! 1
  • Збентежений 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, Basil сказано:

контрактника в ппд ніхто не кормить, тільки обід. кормлять три рази або на польових виходах (полігонах) або в зоні оос...

Якщо ти пам’ятаєш ,всі пайки відмінив одним наказом Ющ.Офіцера не кормлять також. Крім чергового / пом чергового частини ,коли той в добовому наряді, на польовому виході, чи в зоні. Військова авіація кормлять тричі в день ,включно з вихідними ,тільки льотний склад, ІТС ( інженерно тех . склад) тільки в нарядах чи в дні проведення польотів. Але тільки тих ,хто задіюється безпосередньо до обслуговування техніки .

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перехід до професійної армії зазвичай означає скорочення Збройних сил, а не їхнє збільшення, тобто військових меншає, але вони стають краще навченими, ліпше озброєними й мають отримувати суттєво більше.

Я про це вище і писав.

збільшити за рахунок кого?

Тих, хто уже служив?  Колишні військові?

Або нові, ті, хто хоче йти в Армію.

зараз черги в центрах комплектування не стоїть...

ніколи не стояли особо.  Вже хіба по 3-й повістці, щоб воронок  по них не приїхав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 часов назад, Basil сказал:

контрактника в ппд ніхто не кормить, тільки обід.

А обед- это еда?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 годин тому, romanc сказано:

А обед- это еда?

відносно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цитувати

Одним з елементів реформування є перехід на систему інтенсивної військової підготовки та відмова від призову на строкову службу з 1 січня 2024 року.

"Президент доручив, і ми підготували бачення моделі, на першому етапі якої призов зберігається, проте в якості альтернативи вводиться короткострокова (3-4 місяці) інтенсивна військова підготовка. Пройшовши таку підготовку, молоді люди не потраплятимуть під призов. Натомість вони отримають базові військові навички. З 1 січня 2024 року ми плануємо повністю замінити призов на короткотривалу інтенсивну підготовку, поступово збільшуючи обсяги залучених і підтримуючи їхні навички шляхом періодичних тренувань та зборів. На сьогодні вже є розрахунки та обґрунтування різних моделей виконання Указу. Для реалізації зазначених кроків Уряд найближчим часом запропонує пакет необхідних законопроектів і підзаконних актів. Ми сподіваємся на єдність українського парламенту у цих питаннях» — відзначив Олексій Резніков.

звідси

Змінено користувачем Basil
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 минут назад, Basil сказал:

відносно...

Это как? Чай с бутербродом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До 2024 року строкову військову службу заплановано замінити на 3-4 місяці інтенсивної підготовки.

@Basil то виходить що дідів не буде?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 минут назад, alexvvv сказал:

До 2024 року строкову військову службу заплановано замінити на 3-4 місяці інтенсивної підготовки.

@Basil то виходить що дідів не буде?

Будуть. Через 2 місяця ти будеш вже дєдом, через 4 - дємбєль.

• Ха-ха 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, weldermaster сказано:

Будуть. Через 2 місяця ти будеш вже дєдом, через 4 - дємбєль.

жесть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...