Перейти до змісту

Потрібна допомога в виборі пристрою для фото

Рекомендовані повідомлення

Може тема звучить смішно, але сьогодні, щоб зробити фото, не треба фотоапарат. Тому кажу пристрій. Питання таке. Я роблю прикраси, для їх успішного продажу в інеті треба дуже якісні фото. У мене ніби не поганий смартфон, ну відносно, звісно. Але фото прикрас він робить не дуже. Тому обходжуся старезним фотоапаратом цифровим. Чи то з мене такий фотограф, чи то він уже такий недолугий, але щоб зробити одне більш-менш якісне фото, треба наклацати до 20 кадрів, більшість з яких відверте лайно. Що, панове, порадите бідному хендмейдеру? ясно, зо дзеркалку я брати не буду. Та й на дорогий смарт з хорошою оптикою нема грошей. Який вихід? чекаю порад. Ось фото для прикладу, як не треба, а як треба, не завжди виходить

kolje_korali2_mar_fr.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зробіть лайтбокс і трохи обробляйте фото на смарті в snapseed або на компі в фотошопу але без фанатизму виключно мінімальна кореція 

фото вище "ну такое " сильно темне 

якщо у вас смарт за 100-200 долларів то ви та нічого не доб'єтесь з тої камери. Справді хороші камери в самсунгів S серії останніх років та айфонів.... хоча все залежмть від прямоти рук 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Купіть в мене Sony NEX-3 і буде Вам щастя)).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раз пішла жара можу продати Samsung s7 або Nikon d3100, думаю їх буде достатньо. І ціна зараз менше 200$ поо кожному з апаратів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 минут назад, Neoks сказал:

Раз пішла жара можу продати Samsung s7 або Nikon d3100, думаю їх буде достатньо. І ціна зараз менше 200$ поо кожному з апаратів

А Самсунг S7 active у тебе не бувають на продаж?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримую @sanbOK

При сравильному освітленні навіть недорогим смартом можна отримати презентабельні фото.

Пошукайте в інтернеті як самому зробити лайтбокс,  зробіть з гамна і палок,  вірніше з підручних матеріалів: з картону,  світлої тканини і кількох лампочок. Перевірте результат.  Якщо сподобається -  тоді майструйте більш довговічний варіант. Купувати вам не бачу сенсу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую всім за відповіді. Це фото вже оброблене у фотошопі, воно зняте зі спалахом під лампою денного світла. Отак от. Про лайтбокс знаю, але старий фотік і при гарному освітленні не дуже знімає. Це знято на супермакро, ще нічого, а от при макро чіткості нема взагалі. Граюся. А мені треба якраз на віддалі знімати, щоб вся прикраса була видна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

49 хвилин тому, Oberegy сказано:

воно зняте зі спалахом під лампою денного світла. 

Не знімайте з лампою денного світла, спробуйте дві настільні лампи з звичайними лампами розжарювання, щоб прибрати тінь. Колись треба було сфотографувати монети, намучився також. Хтось порадив настільні лампи - помогло. Фоткав Нокія 6303і, доволі пристойно вийшло

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, sasha2008lk сказано:

Не знімайте з лампою денного світла, спробуйте дві настільні лампи з звичайними лампами розжарювання, щоб прибрати тінь. Колись треба було сфотографувати монети, намучився також. Хтось порадив настільні лампи - помогло. Фоткав Нокія 6303і, доволі пристойно вийшло

дякую! спробую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо мені пртрібно щось сфоткати для продажу, я кладу річ на підвіконня і при денному освітленні виходять найкращі фотки. Звичайно, якщо ви фоткаєте тільки вночі, то цей спосіб вам не підійде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Юріч сказано:

Якщо мені пртрібно щось сфоткати для продажу, я кладу річ на підвіконня і при денному освітленні виходять найкращі фотки. Звичайно, якщо ви фоткаєте тільки вночі, то цей спосіб вам не підійде.

я так само роблю, але все одно похабно виходить. Цифрові фотики псуються? бо раніше він фоткав краще ))) Добилася більш-менш нормальної картинки зі спалахом і на сонці, але прийшлося у фотошопі гратись із контрастом. Саме він кульгає, хоч фокус в нормі. Ще щось дрібне на супермакро нормально, а все інше розмите.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, Oberegy сказал:

Цифрові фотики псуються?

Присутня така можливість.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Oberegy сказано:

Цифрові фотики псуються?

Якщо оптика пластмасова, з часом втрачає прозорість. Може бути однією з причин поганих фото.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, sasha2008lk сказано:

Якщо оптика пластмасова, з часом втрачає прозорість. Може бути однією з причин поганих фото.

це НР фотосмарт R507, всі дивуються, що НР випускає і фотіки, мені подарували

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Назбирайте на якусь бу дзеркалку. Щось типу класики d3100 в 3-4 тищі вкладетесь. І буде вам щастя.
При прямих рукам можна і на смарті за 100$ робити гарні фото, але гемору багато. Воно вам треба? Час це гроші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 часов назад, Oberegy сказал:

я так само роблю, але все одно похабно виходить

Отак на Вашу думку похабно?

IMG_20180825_161357.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

31 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Час це гроші.

так, згодна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 хвилин тому, Юріч сказано:

Отак на Вашу думку похабно? 

так ні, але в мене виходить розмито. Це при денному світлі

HPIM3671.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 минут назад, Oberegy сказал:

так ні, але в мене виходить розмито. Це при денному світлі

Нє, ну це дійсно якась застаріла мильниця... Я сфоткав панду нашвидкоруч, на смарт. Ще раз пропоную, купіть в мене беззеркальну камеру Sony Nex-3, той фоткає круче смартів і дзеркалок початкового рівня.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, Юріч сказано:

купіть в мене беззеркальну камеру Sony Nex-3

ціна? вона нова чи б/в?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 минут назад, Oberegy сказал:

ціна? вона нова чи б/в?

3500 грн. Вона б/в. В мене 6 років (купував нову в магазині за 550 баксів, є коробка, папери), з них 3 роки майже не користуюсь. Сімейна камера, любительська зйомка.

Спойлер

IMG_20180825_203420.thumb.png.2588aa8798457e0b462e13897931c0c1.png

IMG_20180825_203345.thumb.png.1c587888b084711af9079cfd9e1bd01b.pngIMG_20180825_203406.thumb.png.f5b27488950d5189ecc17832cd1c00f3.png

Ось, наприклад, фото на Соньку:

Спойлер

DSC00356.thumb.JPG.c75eebe530f9a17310df98ceb3402d29.JPG

IMG_20180817_205247.thumb.jpg.2ffe63b087809eae20b3b7a63a99078b.jpg

DSC07690.thumb.JPG.47c0cb4b791d0ba73f2330dc7f1b9365.JPG

DSC01928.thumb.JPG.2fbf7ef6d37d09b9971a358f5c609e29.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 хвилин тому, Юріч сказано:

не користуюсь

а чому? і чому продаєте?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Только что, Oberegy сказал:

а чому? і чому продаєте?

Чесно? Награвся. Діти майже виросли, фоткаю ним все меньше і меньше. Чому я в вирішив продати його зараз...мене підштовхнула на це рішення недавня поїздка на Сицилію (є в мене тут тема, може глянути). Так от у відпустці я зняв на Соньку кадрів з 30 і то тільки ввечері і нічкою, бо смартфон не справлявся. А більше 700 фоток -все на смартфон. Я вже і не таскав його з собою вдень... Зараз подумую купити компактну камеру з світлосильним об'єктивом, для зйомок в умовах недостатнього освітлення, для зйомок вечірок і тому подібне. Я зрозумів, що зараз не потрібна велика матриця (як в Соні), плакати друкувати не збираюсь, макро теж...для групових фоток десь у ресторані вистачить якогось продвинутого компакта. Все одно дружина виставить їх десь у фейсбуці чи вайбері, де якість фоток ріжеться, та й для друку 10 на 15 вистачить з головою. Головне ж не камера, а прямі руки і трохи фантазії)).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 хвилин тому, Юріч сказано:

продати

я Ваше оголошення на ОЛХ знайшла. В яких межах можливий торг? 3000?:rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 минут назад, Oberegy сказал:

я Ваше оголошення на ОЛХ знайшла. В яких межах можливий торг? 3000?:rolleyes:

Отак зразу? Ви ж подивіться його спочатку. Може він Вам настільки сподобається, що ви захочете його за 4 тис. купити :D.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...