Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

(Извиняюсь за дублирование темы, просмотрел несколько веток, не понял куда именно запостить.)

Видеокарта Gigabyte GTX 980 Ti. Нужен мастер (либо подскажите толковый СЦ (Возможно не с нашего города)) 

Происходят не понятные мне вещи. С определенным интервалом падает мощность. То есть видеокарта начинает работать в режиме 40-50% от своего номинала. (Режутся частоты)

Пример: Та же самая сцена игры (на протяжении всего времени. То 200 фпс, то 100 фпс. То опять 200. Интервалы 5-10 секунд. 

Тестировал много игр. Вставлял карту в другие системы.

К слову, перед тем как заметил это - я ставил официальный фикс биоса от Нвидиа на дисплей порт (Он пару косяков должен был мне поправить) Но вместо этого налачась эта хреновина.

Я начал искать причину недуга. Оказалась именно карте. Я несколько раз перепрошивал биос карты обычным методом. Карта подключена по дисплей порту, но с DVI та же ситуация. 

Я не знаю это техническая или программная неполадка. Прежде всего хотелось бы провести осмотр в техническом плане на исправность компонентов. Буду благодарен за любую помощь. Оплата мастеру достойная.

1.gif

Опубліковано

Не сильний фахівець в цьому напрямку, але якось напрягає температура камня у вашій відеокарті. Якщо це дані температури в режимі простоя, то вона вища на 10-12 градусів за норму. Крім того кулер тільки на 31% крутить. Думаю БІОС може впливати на контроль кулера відеокарти.

Звідси і виходить тротлінг при сильному нагріві в ігровому режимі. GPU просто скидає частоти для уникнення перегріву.

Опубліковано
5 минут назад, Boomboxic сказал:

Не сильний фахівець в цьому напрямку, але якось напрягає температура камня у вашій відеокарті. Якщо це дані температури в режимі простоя, то вона вища на 10-12 градусів за норму. Крім того кулер тільки на 31% крутить. Думаю БІОС може впливати на контроль кулера відеокарти.

Звідси і виходить тротлінг при сильному нагріві в ігровому режимі. GPU просто скидає частоти для уникнення перегріву.

Это в игре

Опубліковано

Мені колись тут оживили карту з злетівшим біосом.Здавалось що карта взагалі мертва була.Пропонували підкорегувати біос для ефективнішої роботи кулера.Гривень взяли стільки, скільки деякі беруть тільки за діагностику.Можеш спробувати.

Опубліковано
25 минут назад, iiron сказал:

Мені колись тут оживили карту з злетівшим біосом.Здавалось що карта взагалі мертва була.Пропонували підкорегувати біос для ефективнішої роботи кулера.Гривень взяли стільки, скільки деякі беруть тільки за діагностику.Можеш спробувати.

Благодарю :)

Опубліковано
32 минуты назад, eikichiKiory сказал:

Может кто нибудь уже приблизительно знает, в чем может быть причина такого явления?

Малоймовірно що проблема в апаратній частині. Якби були несправні якісь елементи (шим, память, ГПУ, мосфети) карта не працювала би взагалі, або давала би артефакти на зображенні чи викликала краш вінди. 

Швидше всього криво обновився біос. Тре зашити його на програматорі. Це для початку - щоб виключити можливість програмних глюків.

Опубліковано
1 час назад, Litovets сказал:

Малоймовірно що проблема в апаратній частині. Якби були несправні якісь елементи (шим, память, ГПУ, мосфети) карта не працювала би взагалі, або давала би артефакти на зображенні чи викликала краш вінди. 

Швидше всього криво обновився біос. Тре зашити його на програматорі. Це для початку - щоб виключити можливість програмних глюків.

Понял, тогда буду искать человека который способен нормально переустановить биос

Я думал, что с помощью nvflash смогу сбросить его, а нет, выходит нужно что-то серьезнее?

Опубліковано
9 часов назад, eikichiKiory сказал:

Я думал, что с помощью nvflash смогу сбросить его, а нет, выходит нужно что-то серьезнее?

Зброс це скидання налаштувань до заводських.

Тут щось подібно як із смартфоном - якщо прошивка глючить бо пошкоджені якісь системні файли то зброс налаштувань нічого не дасть.

Треба файл із ПЗ БІОС для конкретної моделі відяшки за допомогою програматора зашити у флешку на відясі.

Опубліковано
1 година тому, Litovets сказано:

Ага, звісно.

якщо карта запорота і не завантажується комп - тоді, інакше який сенс?

Опубліковано

Саппорт НВидиа ответил, что также могут быть:

""Возможно, в Вашем случае что-то не так с чипом или с другими компонентами (например со стороны питания видеокарты)"

Опубліковано

А можливо просто детальніше оглянути систему охолодження? По графіках видно, що деякий час під навантаженням кулер взагалі стояв (не крутився), потім чомусь завівся на доволі низьких частотах. Це свідчить саме про його несправність (розхитаний, клинить, забруднений). І взагалі, вже після зняття навантаження температура впала на 2-4 градуси, а мусила б вже (а там пройшла майже хвилина) на 10-15 градусів.

Опубліковано
20 минут назад, YVitaliy сказал:

А можливо просто детальніше оглянути систему охолодження? По графіках видно, що деякий час під навантаженням кулер взагалі стояв (не крутився), потім чомусь завівся на доволі низьких частотах. Це свідчить саме про його несправність (розхитаний, клинить, забруднений). І взагалі, вже після зняття навантаження температура впала на 2-4 градуси, а мусила б вже (а там пройшла майже хвилина) на 10-15 градусів.

Кулер начинает крутиться только после опред. температуры. Такой график охлаждения

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...