Перейти до змісту

Накатати скаргу: є сенс, чи ні?

Yarchik

Хотів би взнати думку громадськості, чи варто покарати "джигіта"  

74 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні їхав вздовж Старого ринку від Воз'єднання по вул. Глушець. За метрів 20-30 до світлофору, який прямо навпроти входу в Старий ринок, ряд машин з ревом обганяє джигіт на "Богдані", 17а, держномер АС0490АМ, і пристроюється зліва від усіх, по зустрічній (дивно, як він ще пасажирів примудрився не набирати). Звідки він гнав - я не побачив. Але поки він стояв - я встиг його зафоткати. Ось воно:

IMG263-1212493397.jpg

Думаю, багато хто пригадує ДТП, яке сталося нещодавно на тому ж самому місці. А тут ще один вар'ят, який понад усе хоче встигнути першим підібрати пасажирів на зупинці, і задля цього з прискоренням випираєтсья на зустрічну смугу, створюючи і перешкоди, і небезпеку для інших.

Питання таке: поскільки писати я вмію і люблю це діло, то взявся б накатати скаргу у відповідний орган при міській раді (був би вдячний, якби ще хтось підказав, як цей орган точно називається). Чи варто спробувати покарати таких джигітів-вилупків, чи хай буде?

ЗІ. Може, хтось подумає, що мене, як водія, якого обігнали, дуже обурив цей маневр - хотів би розвіяти такі підозри. До тих, хто мене обганяє по зустрічній - я ставлюся спокійно, навіть стараюся уступити дорогу. Адже часом і мені доводиться спішити. Але коли такі маневри робить водій маршрутного таксі (хай навіть і без пасажирів) - це, по-моєму, занадто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 79
  • Створено
  • Остання відповідь

Ідею підтримав. Карати. Занадто багато розуму (чи дурі) має у "котілку" ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маршрутчиків варто давно вже "по одному в рік, щоб не повадно було.. "©Петро І.

То не стане, то він дзвінка не чує чи не бачить зупинки і т.д.

Стосовно цієї конкретної ситуації - написати!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Однозначно - заяву писати, а то в погоні за гривнею (пардон, півтори гривні) - нічого більше на дорозі не бачать....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо спустити це з рук, то й надалі таке чворитимуть, думаючи, що безкарні. а так й інші маршрутчики знатимуть, що правила руху є правилами, і що їх варто дотримуватись. та й може боятися будуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скаргу написати варто. Підтримую ідею.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Писати! Однозначно!

Ну ще мотоциклістів на середині дороги, я можу зрозуміти - він маленький, а це чудо - забрати права в такого їздака, лишити тільки категорію А і хай їздить, йкщо кого скалічить, то тільки себе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Немає чого і запитувати, звісно пиши. До того ж ти це діло любиш і вмієш ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я наблюдал таких идиотов, которые с пассажирами и по встречке. правда в Киеве

поэтому надо писать в государственную структуру, а не в городскую/областную ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Полюбому писати і фотку туди зразу прикріпити.Одного клоуна взують,інші задумаються.Можна ще в пресу дати,вони теж такі матеріали люблять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю варто написати, хоча мені здається що це прихована реклама арсен пінопласт ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на разі прайвасі гарантується :huh:

Тааааа...

"Зубов бояться - в рот не давать!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Писати. Колега запізнився на роботу. Маршрутне таксі не зупинилося коли йому махали. Заява написана і пішла по бюрократичній машині, чекаємо на результат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Писати однозначно. Підтримую ідею і буду також по мірі можливості фіксувати аналогічні злочини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:friday:

/ Підтримую . Пиши. Треба якось їх вчити.

я наблюдал таких идиотов, которые с пассажирами и по встречке. правда в Киеве

поэтому надо писать в государственную структуру, а не в городскую/областную :0050:

Не думаю, що слід в державну , тому що вони всеодно заяву перешлють до місцевого органу ( якщо ти це мав на увазі ) і розбиратись будуть на місці.

Як варіант можна звернутись у Відділ транспорту та зв"язку міської ради чи просто в сектор звернень міської ради , а там переправлять куди слід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оскільки переважна частина громади висловилася "за" те, щоб вжити якихось заходів - скарга готова. Ось її текст:

СКАРГА

на грубе порушення Правил дорожнього руху та безпеки водієм маршрутного автобуса

03.06.2008 р., приблизно о 13:00 год., я рухався за кермом свого автомобіля по вул. Глушець зі сторони пл. Возз’єднання в напрямку до парку ім. Лесі Українки; справа від мене знаходився Старий ринок.

Оскільки рух транспорту в цей час по цій вулиці і саме в цьому напрямку є утрудненим, всі автомобілі рухалися повільно, з зупинками. Не доїжджаючи приблизно 30 м до пішохідного переходу, який знаходиться майже навпроти головного входу в Старий ринок, мій та інші автомобілі, які стояли в своєму ряду та в своїй смузі, на швидкості і з гучним ревом двигуна по смузі зустрічного руху обігнав маршрутний автобус «Богдан», рейс №17а, державний номер АС0490АМ, і зупинився перед самим пішохідним переходом (наскільки мені відомо, в той же день, дещо пізніше, на тій же вулиці ще один любитель обганяти по зустрічній не встиг вчасно зайняти свій ряд — і сталося ДТП; водію «Богдана» просто повезло). Але, думаю, всі пригадують, як два тижні тому, 21.05.2008 р. на цьому ж пішохідному переході сталося ДТП, внаслідок якого було покалічено молоду дівчину; ДТП набуло широкого розголосу в ЗМІ. Тим не менше, водіям габаритних маршруток «закон» і Правила дорожнього руху не писані.

Оскільки я встиг зафіксувати цю обставину на камеру мобільного телефону — наводжу фото транспортного засобу під керуванням місцевого «шумахера»:

На фотографії добре видно розміщення автобуса на смузі зустрічного руху, і те, що автобус знаходиться перед самим пішохідним переходом.

А на цій фотографії добре видно номерний знак маршрутного автобуса:

Таке нехтування водіями маршрутних автобусів Правил дорожнього руху, створення доморощеними гонщиками аварійно-небезпечних ситуацій, перешкод і громадянам, і транспортним засобам, не повинне залишатися без уваги компетентних органів. Більше того — на фоні все більш частих випадків ДТП із смертельними наслідками це просто неприпустимо. Слід також взяти до уваги ту обставину, що водіям маршрутних автобусів люди ввіряють своє життя, користуючись їх послугами. І хоча далеко не всі водії маршруток нахабно ведуть себе на дорогах, але достатньо буде й одного випадку, щоб сталося непоправне. Тому погоні за півтора гривнями, які інколи влаштовують водії маршруток, неприпустимі — особливо якщо супроводжуються грубими порушенням вимог законодавства.

Безперечно, провадження в справах про порушення Правил дорожнього руху здійснюється іншими органами, однак в даному випадку йде мова про порушення, допущені водієм громадського транспорту, роботу якого контролює Луцька міська рада. Той факт, що дана обставина не зафіксована працівниками ДАІ ще не означає, що порушення не мало місця. Тим більше, що працівників ДАІ в той час у тому місці не було.

У зв’язку з цим, керуючись вищевикладеним,

ПРОШУ:

1. Розглянути цю скаргу в порядку, встановленому Законом України «Про звернення громадян».

2. Встановити особу, якій належить вказаний в тексті скарги транспортний засіб, та прийняти заходи щодо покарання цієї особи, яка, відповідно до ст. 1187 Цивільного кодексу України, є відповідальною за належну експлуатацію джерела підвищеної небезпеки.

3. Про наслідки розгляду скарги повідомити мене письмово.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю варто написати, хоча мені здається що це прихована реклама арсен пінопласт :smile3:

Ну тільки у прикріпленій фотці до заяви всю рекламку потерти :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik написано дуже добре. А от назва площі правильно написана? Мені чомусь здавалось правильним Воз'єднання. Але нажаль чомусь мені здається що нічого з того не буде :) - хтось комусь заплатить та й все замнуть.

Але авторові скарги велике +1!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слово утрудненим, я б замінила на ускладненим.

А площа, здається, зветься "Братський міст майдан" http://map.volyn.net/street.html

Ярчику, ти молодець!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене є така думка що за наші кровні 1,50 грн. варто організувати тотальне стеження за якістю послуг. Я вже давно не сідаю на передні місця в маршрутках, буває таке шо хочеть підлогу провалити - так тисну на педалі. Пару раз пробував сказати шо так їздити не варто, нуль емоцій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik написано дуже добре. А от назва площі правильно написана? Мені чомусь здавалось правильним Воз'єднання. Але нажаль чомусь мені здається що нічого з того не буде :) - хтось комусь заплатить та й все замнуть.

Але авторові скарги велике +1!

Все-таки дві "з":0072:. Yarchik, не дай "замнути"! Хіба тільки йому добре заплатять :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО в тексті скарги варто згадати про велику кількість ДТП саме за участі маршрутних таксі останнім часом. Прикладів таких ДТП з багато в сусідньому топіку про щоденні ДТП. Водії, в руки яких тисячі пасажирів ввіряють свої життя, думають лише про власний інтерес, а не про безпеку транспортування людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виправляти треба на причину, а не наслідки.

Я такі маневри часто там бачу.

Біля старого ринку завжди пробки в базарний день. Треба або переносити базар, або робити цю зустрічну смугу з реверсним рухом у відповідні години. І взагалі перенести стоянку маршрутних таксі подалі від ринку.

А який срач там після базару! Це ж старе місто, там екскурсії проводять!

А скоро Евро 2012. На тлі цього я за перенесенян базару. І по моїм данним процес скоро почнеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І взагалі перенести стоянку маршрутних таксі подалі від ринку.

cстопудово,

а то весь правый ряд, до поворота, занят автобусами без водителей

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...