Перейти до змісту

Роздільне сортування сміття

foxx77

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Куди краще звернутись щоб    Луцькспецкомунтранс   забрав свій ящик для збору пластику.
Вже другий раз спостерігаю як вони грузять все в одну машину, є зняте відео. На зауваження сказав - що "там переберуть".
Це ми тут всі стараємось, окремо сортуємо і тут приїжає гамно і валить все разом.
Мені не портібні обіцянки що більше так не буде, мені треба щоб просто забрали свій ящик. І ми поставимо від іншої фірми яка зацікавлена в переробці.

• Відповідей 53
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Треба розуміти що вони так роблять скрізь, а не тільки в мене в дворі, поспостерігайте, вони грузять тоді коли ящик з пластиком повний.
Причина: або вони не сортують, або списують соляру, пишуть що їздили окремо по пластик, а самі зразу забирають.

Опубліковано
On 5/28/2018 at 7:44 AM, foxx77 said:

Куди краще звернутись щоб    Луцькспецкомунтранс   забрав свій ящик для збору пластику.
Вже другий раз спостерігаю як вони грузять все в одну машину, є зняте відео. На зауваження сказав - що "там переберуть".
Це ми тут всі стараємось, окремо сортуємо і тут приїжає гамно і валить все разом.
Мені не портібні обіцянки що більше так не буде, мені треба щоб просто забрали свій ящик. І ми поставимо від іншої фірми яка зацікавлена в переробці.

Мав сьогодні таку саму "приємну" несподіванку зранку. Телефон був в іншій кімнаті. Але блін, ну вони і свині...

Опубліковано

Пишуть, що й в Європі так само, посортоване сміття все в одну кучу :unsure:

Так може не варто безглуздою роботою займатись? ;)

Опубліковано
5 minutes ago, Harvester said:

Пишуть, що й в Європі так само, посортоване сміття все в одну кучу :unsure:

Так може не варто безглуздою роботою займатись? ;)

Хто таке тобі говорить - плюй зразу в очі. Лапшу вішають, скільки грошей тільки на інформ буклети потратили, людям кольорову макулатуру по домах розносили, а самі не можуть елементарно сортування налагодити. Українські заводі закуповують сотнями тисяч тон ПЕТ пляшку з Європи...

Опубліковано

Звонив. В СКТр сказав якийсь Сергій Іванович, що через 2 тижня відкриють сортувальний завод, і вже будуть окремо возити, а поки все разом.
Будемо слідкувати.

Опубліковано

https://1plus1.ua/ru/svit-navivorit/video/yak-yaponci-sortuyut-smittya

На рахунок Европи, в Германіі біля входа в Лідл є апарат по прийому пластикової тари, 1 бутилка - 0.5 евро, получаєш чек і йдеш в Лідл скуплятись. Так бутилок не знайдеш на вулиці.

Опубліковано
1 hour ago, foxx77 said:

Звонив. В СКТр сказав якийсь Сергій Іванович, що через 2 тижня відкриють сортувальний завод, і вже будуть окремо возити, а поки все разом.
Будемо слідкувати.

Році так в 2012-2015 якийсь підприємець - переселенець з Луганщини хотів відкрити у нас сортувальний завод, але міська рада тоді ЗАБОРОНИЛА , бо ж АТП є! А теперь АТП не сортує бо "заводу нема"? Завтра ще чогось не буде...

Я так розумію, якщо завтра запускається завод, то ще вчора для нього має бути запас складеної десь сировини, а не на полігон вивозити таку цінну "вже відсортовану" сировину!

Опубліковано
4 часа назад, foxx77 сказал:

Будемо слідкувати.

Треба було сказати, що він баран. Нахіба його везти на сортувальний завод, якщо воно вже і так відсортовано.

2 часа назад, itax сказал:

Році так в 2012-2015 якийсь підприємець - переселенець з Луганщини хотів відкрити у нас сортувальний завод, але міська рада тоді ЗАБОРОНИЛА , бо ж АТП є! А теперь АТП не сортує бо "заводу нема"? Завтра ще чогось не буде...

Сортувальна лінія в Брище функціонує вже пару років. Але, таке враження, що через неї проходить дуже малий відсоток сміття, бо більшість машин висипають на полігон.

Опубліковано
В 28.05.2018 в 07:44, foxx77 сказал:

В моєму дворі ящик для сміття поставила фірма ВТОРМА і там просто так не вигрузиш зміття потрібно відкривати знизу замок і тоді можна забрати пластик. Сміття забирають окремо з контенерів та окремо пластик. Неодноразоаво бачив що машина забирає виключно сміття з загальних контейнерів але плати не чіпають

Опубліковано
On 5/29/2018 at 7:36 PM, sanbOK said:

В моєму дворі ящик для сміття поставила фірма ВТОРМА і там просто так не вигрузиш зміття потрібно відкривати знизу замок і тоді можна забрати пластик. Сміття забирають окремо з контенерів та окремо пластик. Неодноразоаво бачив що машина забирає виключно сміття з загальних контейнерів але плати не чіпають

мабуть треба подзвонити на вторму нехай і нам поставлять. А спецкомунтранс нехай іде лісом.

Опубліковано

Сьогодні приїхала інша машина з палітрою на борту, і забрала тільки пластик. Ну побачим що далі буде.

Опубліковано
On 29.05.2018 at 14:40, foxx77 сказано:

Будемо слідкувати.

А тепер муніципали ходять по приватних будинках і роздають флаєрочки, що кожне обійстя до 19 червня повинне купити індивідуальний контейнер. А з 20-го вже можуть штрафувати при його відсутності. На моє питання: Як обов'язкове роздільне збирання сміття співвідноситься з одним контейнером тупо мичать. Задам це питання Недопаду при нагоді...

Опубліковано
1 час назад, Volyniaka сказал:

А тепер муніципали ходять по приватних будинках і роздають флаєрочки, що кожне обійстя до 19 червня повинне купити індивідуальний контейнер. А з 20-го вже можуть штрафувати при його відсутності. На моє питання: Як обов'язкове роздільне збирання сміття співвідноситься з одним контейнером тупо мичать. Задам це питання Недопаду при нагоді...

Може, як варіант, один контейнер вже давно мав бути. А до 20 червня треба купити ще один.

Опубліковано
3 годин тому, volks сказано:

Може, як варіант, один контейнер вже давно мав бути. А до 20 червня треба купити ще один.

Тоді не один. Харчові відходи, тверді відходи, пластик, скло...

Опубліковано
28 хвилин тому, Volyniaka сказано:

хоча б харчові відходи і все інше.

Опубліковано
49 минут назад, Volyniaka сказал:

Зараз мають зробити сортування на два контейнери - органіка та інше.

Опубліковано

Вчора на Наливайка бачив, як працівники Луцькспецкомунтранс загружали все в одну машину і пластик і харчові і все інше барахло, що люди викидають. Напевно вони викидають бо це дозволяє контейнер бо він такий самий як і для сміття. В мене в дводі стоїть такий що сміттєвозом не підцепиш щоб вигрузити тому вони його поки що ігнорують

• 1 рік потому...
Опубліковано

"роздільне сортування" по-луцьки: з 5-ти баків лише один для сухого... І хто як думає, якого сміття більше? І куди будуть кидати сухе, коли той єдиний бак заповнений?

1494006863_.thumb.jpg.6283ab69f2748688a9f1594a5bfd0a68.jpg

це в дворі будинків Дубнівська,12 + Метельницького,2 (біля дитсадочка №6)

Опубліковано

@jack74 а, як казав міколаяновіч - пі#уй, бо все йде в одне авто. То сраний цирк невідомо для кого.

Я питав в тих, хто в мене на районі завантажували сміття - нахіба ви все в одне прете? Вони попосміхались мені так мрійливо, попхали всі контейнери (крім пластику)  і поїхали...

Опубліковано
1 час назад, fedot сказал:

як казав міколаяновіч - пі#уй, бо все йде в одне авто. То сраний цирк невідомо для кого

А логіка доволі проста.

Як би мав працювати роздільний збір? Вологі відходи везуть відразу на полігон, сухі - на сортування. Але це можливо лише за умови, що сортування населенням прямує до 100%. А оскільки наші балбєси не можуть навіть пластикову пляшку, яку воно принесло окремо, викинути в спеціальний контейнер, то доводиться і вологе, і сухе везти на сортування. І який сенс тоді гнати два сміттєвоза?

В свою чергу нарот, який бачить, що скидають все в одну машину, думає - "а нахіба я буду сортувати?"

Виходить зачароване коло.

Опубліковано
2 часа назад, Barugan сказал:

Бо потрібно почати з самого простого пластик, папір, скло окремо. 

А що складного відділити сухі відходи від вологих?

Опубліковано
В 27.08.2019 в 19:00, volks сказал:

А що складного відділити сухі відходи від вологих?

Нічого складного ;)

Тільки для цього треба час (на сортування), досвід (класифікувати сміття, мокре воно, чи сухе), та ресурси (не один смітник, а два).

Це означає додаткові систематичні витрати, котрі нікому не потрібні.

Опубліковано
44 минуты назад, Harvester сказал:

Це означає додаткові систематичні витрати, котрі нікому не потрібні.

Звозити би їх разок на Брище. То, можливо, би думка трохи змінилася.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

• Створити...