Перейти до змісту

Перевірка електролічильника


SunSeth

Рекомендовані повідомлення

Порадьте куди звернутись за перевіркою і ремонтом електролічильника. Суть проблеми: іноді з лічильника чути тихий звук ніби коротить чи поганий контакт (із автоматами?), мигає світло в квартирі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Передзвоніть у свій жек до диспетчера, там підкажуть. Колись у мене виникла ситуація, що лічильник намотав десь 280 Квт, хоча в середньому не більше 90 Квт було. Це було підозріло.

 Звернувся в електромережу, то замінили безкоштовно лічильник. Але це було трохи давно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лічильники, взагалі, ремонтують і перевіряють в метрології, але по-перше, якщо ремонт, то в них коштувати буде стільки, що простіше іншого купити, а по-друге, швидше  за все тобі це не потрібно... Та й все-одно, щоб його до них завезти, його спочатку потрібно зняти, а для цього потрібно зняти пломби, а для цього потрібно звернутись до електриків на Залізничну.

Але в тебе, на мою думку, не ремонт лічильника треба, а просто зпоганився контакт в лічильнику, там, де дроти в нього затискаються. Прислухайся, звідки йде тріск, з автоматів, чи з низу лічильника, з-під кришечки, під яку заходять дроти і на якій є пломба. Лічильника можна трішки порухати, щоб затріщати, але таким прийомом можна взагалі контакт "добити" і лишитись без електрики :) бо бувають випадки, наприклад, коли тріщить не в лічильнику, а під ним, бо колись дрота відламали (чи відгорів), і його наточили, а наточили іншим металом (напр., був алюмінієвий, а його наростили мідним), бо барани, і от це місце скрутки окислилось і там зробився поганий контакт, де і почало підгоряти...

 

Отже, якщо тріщить звідти, з-під кришечки з пломбою, то йдеш на Залізничну, там в когось запитаєш куди тобі звернутись, бо під лічильником тріщить, там  напишеш заяву (не пам'ятаю, чи потрібно вказувати останній показник, але про всяк випадок май його). Якщо вмієш сам, то тобі просто дозволять самому зірвати пломбу, підтягнути контакти, а тоді їм подзвонити, вони прийдуть і опломбують, і обліплять його антимагнітними пломбами. За це вони ще й візьмуть гроші (минулого року я платив щось чи 117, чи 137...). А якщо сам не вмієш, то вони приїдуть і розберуться (тут вже розцінок не знаю). Але по-любому потрібно спочатку  йти на Залізничну.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...