Перейти до змісту

Проблема з вінтом

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є старий ноут, в один момент перестала працювати вінда, навіть в безпечному режимі зависає при завантажені windows\system32\drivers\avgidshx.sys
Запускаю live cd не бачить логічний диск С всі інші бачить, коли вибираю зайти на діск с, то програма зависає.

В смарті пише що жорсткий в нормі
а і ще дуже довго все завантажується,  live cd на 180мб приходилось чекати 20 хв, установщик вінди, не витримав його чекати поки він запуститься 
В мене мало досвіду в цих ділах, може хтось щось порадить

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Хана. Купувати новий жорсткий диск терміново, зливати дані - як "застукає", буде вже пізно.

Тим більше, якщо "довго грузиться" - можна, якщо взагалі не вдається побачити розділи, можна спробувати прогнати вікторією ремап, але без фанатизму, далі - швиденько копіювати ВСЮ важливу інфу кудись, де місце є. Таке вже не ремонтується, однозначно (якщо що, піднімав інфу я далеко не з одної сотні таких дисків). Останній випадок - вже клацав трохи, запустився, побачився в БІОС (але дуже повільно і з "кракозябликом" в назві), смарт ОК, при завантаженні ВінПЕ - все висить, акроніс - все висить і т.д. Бедів було купа, після ремапу проремапило штук 200, і десь 20 - лишилося, довгий детект БІОСом, "кракозяблик" в анзві, висюки і клацання пропали, дало покопіювати інфу (98-99%).

Ну і про тестування "БЕЗ ФАНАТИЗМУ" (бо досвід є і такого, коли люди спочатку ставили тестити теровий вінт на ноуті, з якого інфа ще забиралася, просто читалися деякі файли повільно, а як заклацав назавжди після 4 -годинної Вікторії - несли мені) - якщо основна інфа на диску D, і її копіює без труднощів - спочатку, від гріха подалі, рятуєм її, потім вже тести, ремапи і т.д. У вищеописаному випадку без Вікторії взагалі не бачило дисків - С показувало як неформатований, на місці D - нерозмічена область.

Для тих, хто сумнівається, повторю ще раз - відкладувати процедуру покупки нового диска і бекапу інфи, працюючи і далі на тому, де "смарт бед", чи взагалі тормозить від бедів - не варто ні в якому разі, особливо, якщо на ньому ВСІ фото/відео/робочі файли. Я колись з кредитки жорсткий собі в такій ситуації (гарантія якраз кінчилась, беди прийшли) купував. І то у мене ще сервер бекапний з ФріНАСом є... І диск не один в ПК стоїть - просто місця для роботи не вистачало.

Опубліковано
9 годин тому, nickel сказано:

SMART status = BAD

Вінчестеру хана?

І так і ні.

по хорошому да. Варто міняти.

Якщо не використовувати у ПК / ноуті, то для кишені згодиться. Є люди, які можуть почистити таблицю СМАРТ і вінт ще поживе.

Якщо не клаціає і не тре - то поживе.

Але дані з нього варто злити.

Опубліковано

Є ще прикол з Сігейтами, коли в смарті Reallocated sectors count покказував в різних Еверестах і Аідах величезне число, але то якраз був просто глюк, в мене таке з 3-ма було, всі досі щасливо живуть. про це навіть десь на якомусь форумі представник виробника сказав - не бійтеся, це тільки офіційна утилітка показує правильно, в тих прогах це норма. А люди боялися.

Опубліковано

За дані не переживаю, все і так синхронізовано з хмарою. В мене якраз Сігейт. Але комп не стартує, загрузка зупиняється на СМАРТі показуючи БЕД, для продовження треба натиснути Ф1. І не перегружається не бачить вінта. Треба вимкнути і тільки тоді увімкнути. Коли комп включений, то навіть не помітно, що він глючний, не клацає, не підвисає і т.д. Лише коли Вікторію вмикаю, то на якомусь етапі перевантажується система, вірніше пробує перевантажитись, але не бачить вінта, тому вимикаю/вмикаю.

Гляньте на скріншот, я правильно розумію, що Вікторія не може зробити ремап цих секорів? Запускав Вікторію з флешки AdminPE, те саме.

12_31_2017-12_05_02.thumb.jpg.aeb90f1ed1376693fa8ec08b2e870cef.jpg

Опубліковано
2 минуты назад, Zheny@ сказал:

@nickel вінтами займаються у нас не багато людей .

@Asmix @eynshteyn @AlexBeeline

думаю, хтось із них допоможе точно :)

Так а чим вони допоможуть, якщо вінт вмирає?

Опубліковано

В даному випадку - лише заміна вінта з бекапом даних - йому, на превеликий жаль, таки триздець. Повний. Якщо вже і ремап не робиться, ну, правда, то не з-під ВінПЕ, а з ДОСівської Вікторії з того ж Hiren's Boot CD варто робити (його і з флешки пусканути можна).

Опубліковано
44 хвилин тому, nickel сказано:

Так а чим вони допоможуть, якщо вінт вмирає?

Я вище писав - почистити таблицю Смарт.

тоді система не буде верещати що йому абзац.

Крім того, може щось і по живленню.

З рештою точно скажуть.

Опубліковано

перший раз чую, що СМАРТ можна "почистити"? Ти сам таке робив? Ну чи тобі? Бо не вірю.

On 31.12.2017 at 14:10, nickel сказано:

Але комп не стартує, загрузка зупиняється на СМАРТі показуючи БЕД, для продовження треба натиснути Ф1. І не перегружається не бачить вінта.

в деяких материнках можна в БІОСі відключити перевірку СМАРТА...

Опубліковано
В 31.12.2017 в 15:35, AgentSmith13 сказал:

В даному випадку - лише заміна вінта з бекапом даних - йому, на превеликий жаль, таки триздець. Повний. Якщо вже і ремап не робиться, ну, правда, то не з-під ВінПЕ, а з ДОСівської Вікторії з того ж Hiren's Boot CD варто робити (його і з флешки пусканути можна).

ДОСівська Вікторія є на AdminPE, але чомусь не хоче сканувати, еррор і все. Рідна сігейтовська прога SeaTools також не може нічого зробити ні з під вінди ні з під доса.

39 минут назад, jack74 сказал:

в деяких материнках можна в БІОСі відключити перевірку СМАРТА...

Поки що так і зробив. Але кожен раз під час загрузки вінди вискакує  чекдіск, чекдіск також не робиться через помилку.

Опубліковано
22 хвилин тому, Deemon сказано:

ну і для лікбезу - сабж

да, згоден, забув я про цей комплекс... Але, по-перше, сумніваюсь, що він є у когось в Луцьку, по-друге, в даному випадку, певно затрати не варті того 

Опубліковано
1 година тому, jack74 сказано:

. Але, по-перше, сумніваюсь, що він є у когось в Луцьку

ти не сумнівайся, є, і не в однієї людини, і да, сабж допомагає, починаючи від найпростіших випадків, де гамняні інтерфейсні кабелі набивають ерори в еепром контроллера, і до геморойних, де знімається інфа, котра коштує на порядок чи порядки більше чим вартість носія який попадає до спеців в стані коми...

Опубліковано
2 часа назад, jack74 сказал:

да, згоден, забув я про цей комплекс... Але, по-перше, сумніваюсь, що він є у когось в Луцьку, по-друге, в даному випадку, певно затрати не варті того 

Та можна і копійчаним USB to TTL скидати.

Якщо стаття не відкривається, спробуйте з увікненим впн, бо в мене на укртелекомі пікабу блокується.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...