sergkots Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 17:33 #1 Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 17:33 Потрохи виникає потреба у вивчені роботи POS терміналів. Де можна почитати, подивитись, дізнатись технічні деталі. Більше цікавить особливості програмної реалізації.
Witiok Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 18:18 #2 Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 18:18 Ви маєте на увазі банківські термінали?..чи комп'ютери з тачскріном?
sergkots Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 18:24 Автор #3 Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 18:24 5 хвилин тому, Witiok сказано: Ви маєте на увазі банківські термінали?..чи комп'ютери з тачскріном? Комп'ютери із тачскріном.
Witiok Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 18:32 #4 Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 18:32 в значенні програмної реалізації?..точскрін в більшості терміналів бачиться як мишка. Мультитач не підтримується(і резистивні екрани встановлені на більшості дешевих терміналів)..Ваше питання не зрозумів...
sergkots Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 18:55 Автор #5 Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 18:55 19 хвилин тому, Witiok сказано: в значенні програмної реалізації?..точскрін в більшості терміналів бачиться як мишка. Мультитач не підтримується(і резистивні екрани встановлені на більшості дешевих терміналів)..Ваше питання не зрозумів... Я знаю як вони реалізовані технічно, цікавить програмне забезпечення - як, на чому. Мені потрібно вивчити питання підключення додаткової периферії. Цікаво також знати виробників ПЗ.
AnimaNoir Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 19:13 #6 Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 19:13 17 минут назад, sergkots сказал: Я знаю як вони реалізовані технічно, цікавить програмне забезпечення - як, на чому. Мені потрібно вивчити питання підключення додаткової периферії. Цікаво також знати виробників ПЗ. Вінда)
sergkots Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 19:35 Автор #7 Опубліковано 12 Листопада, 2017 в 19:35 Якщо точніше, то мені потрібно отримувати інформацію про вибрані та потім оплачені товари в режимі реального часу. 20 хвилин тому, AnimaNoir сказано: Вінда) Я мало вірив у те, що це буде лінукс.
LSD Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 07:30 #8 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 07:30 Лідером по підключенню периферії є 1С. На сьогодні є лідером по інтеграціям практично по усім технологіям. Велика база готових рішень. Варіації на тему 1С в фронт-фісі Приклад реалізації Також багато хто на сьогодні рухається в сторону мобільних технологій: Також в 1С є варіації.
sergkots Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 07:39 Автор #9 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 07:39 4 хвилин тому, LSD сказано: Лідером по підключенню периферії є 1С. На сьогодні є лідером по інтеграціям практично по усім технологіям. Велика база готових рішень. Варіації на тему 1С в фронт-фісі Приклад реалізації Також багато хто на сьогодні рухається в сторону мобільних технологій: Також в 1С є варіації. В Луцьку також 1С лідер?
LSD Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 07:53 #10 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 07:53 Ну я так як лазив по маркетах і ТД скажу що бачив: 1) Наш край своя пос системка. По інтерфейсу дуже нагадує делфу (+ вакансії у них є на делфістів) то думаю то воно. 2) Багато де ще (по дріних піцеріях і тд) бачив картинку 7.7 "Ресторан-бар-кафе" : Також точно знаю декілька компаній у яких фронт на 1С(Аптеки Ківі і Аспіринка теж наче) . Ну у більшості бек - офіс на 1С тому це значно спрощує інтеграцію. Точної статистики Вам не дам але думаю що в лідируючих:)
Zeuss Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 12:20 #11 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 12:20 16 часов назад, sergkots сказал: Якщо точніше, то мені потрібно отримувати інформацію про вибрані та потім оплачені товари в режимі реального часу. Я мало вірив у те, що це буде лінукс. А проблема периферії в чому? Касовий апарат, чи принтер чеків? Практично до усіх, в тому числі мегапопулярної марії є драйвера на Linux. Так що морду можна накнопати на тому на чому пишеш стандартно. Демона повісити на любий порт, в який кидатись json'ом а він буде кліпати чеки. А бек взагалі тримати в хмарці від гріха (у вигляді наших перевіряючих) подалі.
sergkots Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 12:38 Автор #12 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 12:38 17 хвилин тому, Zeuss сказано: А проблема периферії в чому? Касовий апарат, чи принтер чеків? Практично до усіх, в тому числі мегапопулярної марії є драйвера на Linux. Так що морду можна накнопати на тому на чому пишеш стандартно. Демона повісити на любий порт, в який кидатись json'ом а він буде кліпати чеки. А бек взагалі тримати в хмарці від гріха (у вигляді наших перевіряючих) подалі. Як периферія буде планшет.
Zeuss Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 12:51 #13 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 12:51 7 минут назад, sergkots сказал: Як периферія буде планшет. Тоді яка архітектура? Поки не ясно.. Типу можна кнопати замовлення, чи там набивати чек і з стаціонарного POS, а можна на планшеті а потім синхронізувати?
sergkots Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:19 Автор #14 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:19 22 хвилин тому, Zeuss сказано: Тоді яка архітектура? Поки не ясно.. Типу можна кнопати замовлення, чи там набивати чек і з стаціонарного POS, а можна на планшеті а потім синхронізувати? Мені потрібно оцінити можливість отримувати інформацію про поточне замовлення в реальному режимі часу. Вибрали товар - на планшет пішла інфа. Оплатили товар теж йде інфа. Плюс хочу ознайомитись із функціоналом - інтерфейс, можливості та інше. Дізнатись недоліки діючих терміналів - найбільше мене цікавить програмна частина, потім апаратна.
LSD Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:27 #15 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:27 Онлай запити до існуючої баз з планшета\термінала? Оптимістичний у Вас прогноз Давай вже тоді дивитися на що орієнтуємся в серверній частині? SQL server? REST Web? SOCKS?
sergkots Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:33 Автор #16 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:33 5 хвилин тому, LSD сказано: Онлай запити до існуючої баз з планшета\термінала? Оптимістичний у Вас прогноз Я лише вивчаю питання.
LSD Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:37 #17 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:37 Ну вся логіка наявності планшета з незалежним енергоживленням саме в автономності роботи... А так чесно сесію РДП а там налаштоване ередовище з чим хочеш і мережевими протоколами. Скажу так, з досвіду перше з чим тобі порібно визначитися це: клас периферійного обладнання, і основне чи буде у тебе фіскальний реєстратор
Zeuss Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:37 #18 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 13:37 Зараз популярні два рішення. 1. Описане вище. На базі 1с. Резистивні екрани. В них персонал тикає карткою. Головна вимога до ПЗ великі кнопки, шоб не промахнулись при тиканні. Проведені операції летять туде де лежить база. Тобто у випадку одного робочого місця, гіпотетично, базу можна покласти навіть в термінал і бекапити її скриптом раз в день, наприклад. Для планшета можна написати (або, скоріш за все, вже є написані) свою морду яка проведені операції буде теж буде класти в базу. По факту отриманих та проведених документів база може робити якусь агрегацію і висилати це в онлайн в якусь систему статистики. 2. Цілком хмарне рішення. Все побудовано на планшетах. База лежить в хмарі. Додатки на планшетах гетом, путом, постом відсилають інфу в хмару. Там відбувається бізнес логіка (прихід, реалізація, списання, калькуляція). Звідтам можна формувати вибірку на інвентаризацію і т.д. Там же є онлайн-морда, яка на основі всіє цієї кухні малює графіки і статистику. Є готові рішення, вони продаються переважно по підписці. У них навіть є модуля китая-мать, які по по езернету на порту слухають запити і відсилають по юсб на фіскальні апарати. Щоб планшетка могла чеки штампувати.
sergkots Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 14:43 Автор #19 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 14:43 1 година тому, Zeuss сказано: 2. Цілком хмарне рішення. Все побудовано на планшетах. База лежить в хмарі. Додатки на планшетах гетом, путом, постом відсилають інфу в хмару. Там відбувається бізнес логіка (прихід, реалізація, списання, калькуляція). Звідтам можна формувати вибірку на інвентаризацію і т.д. Там же є онлайн-морда, яка на основі всіє цієї кухні малює графіки і статистику. Є готові рішення, вони продаються переважно по підписці. У них навіть є модуля китая-мать, які по по езернету на порту слухають запити і відсилають по юсб на фіскальні апарати. Щоб планшетка могла чеки штампувати. А як вони до планшета периферію підключають?
sergkots Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 14:48 Автор #20 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 14:48 1 година тому, LSD сказано: Ну вся логіка наявності планшета з незалежним енергоживленням саме в автономності роботи... А так чесно сесію РДП а там налаштоване ередовище з чим хочеш і мережевими протоколами. Скажу так, з досвіду перше з чим тобі порібно визначитися це: клас периферійного обладнання, і основне чи буде у тебе фіскальний реєстратор Трохи інша специфіка. Буде готове рішення то покажу, що вийшло. Наразі я вивчаю питання чи варто зв'язуватись із діючими POS терміналами чи пропонувати повністю готове власне рішення, а стару техніку на списання.
Witiok Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 14:50 #21 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 14:50 а яка Вам периферія - Принтер - езернетом в роутер. Сканер - Кабель OTG- USB.(або Bluetooth). Фіскальний реєстратор - до Езернет - або через Raspberry Pi(перетворює Ethernet to RS232) Ваги - є декілька Bluetooth китайваг... З чекодруками не бачив реалызацій
Zeuss Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 14:50 #22 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 14:50 Только что, sergkots сказал: А як вони до планшета периферію підключають? Принтери чеків включені в wi-fi-роутер по лану, і вони на конкретне айпі в середині мережі відсилають пакет. Фіскальні реєстратори через приблуду описану вище, тобто прибуда одним кінцем включена в роутер і має айпі, в інший через usb затикнутий реєстратор. Зчитувачі картки зараз є такі, що єднаються в стандартний miniUSB порт андроїда, той де зарядка. Сканер штрих кодів через перехідник miniUSB->USB.. otg помоєму вони називаються
Witiok Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 15:00 #23 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 15:00 Фіскальний реєстратор MG707TS працює без приблуд напряму по Ethernet і підтримує протокол JSON.
sergkots Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 15:00 Автор #24 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 15:00 4 хвилин тому, Witiok сказано: а яка Вам периферія - Принтер - езернетом в роутер. Сканер - Кабель OTG- USB.(або Bluetooth). Фіскальний реєстратор - до Езернет - або через Raspberry Pi(перетворює Ethernet to RS232) Ваги - є декілька Bluetooth китайваг... З чекодруками не бачив реалызацій Якраз в ідеалі передбачити підключення всього. 5 хвилин тому, Zeuss сказано: Принтери чеків включені в wi-fi-роутер по лану, і вони на конкретне айпі в середині мережі відсилають пакет. Фіскальні реєстратори через приблуду описану вище, тобто прибуда одним кінцем включена в роутер і має айпі, в інший через usb затикнутий реєстратор. Зчитувачі картки зараз є такі, що єднаються в стандартний miniUSB порт андроїда, той де зарядка. Сканер штрих кодів через перехідник miniUSB->USB.. otg помоєму вони називаються Через miniUSB можна підключати кілька пристроїв? Щоб була зарядка та ще й периферія?
Zeuss Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 15:04 #25 Опубліковано 13 Листопада, 2017 в 15:04 3 минуты назад, Witiok сказал: Фіскальний реєстратор MG707TS працює без приблуд напряму по Ethernet і підтримує протокол JSON. Круто, давно пора викинути на брухт весь той застарівший зоопарк.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.