Перейти до змісту

Хто зараз що читає / прочитав

t0rik

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

verber_1.jpg

Новизна идеи, описать жизнь муравьёв в качестве параллельной разумной цивилизации, похожей на человеческую, но в то же время обладающую уникальной самобытной культурой, традициями, технологией и взглядами на мир очень интересна и увлекательна. А как известно в наше время - время нехватки свежих идей и неизбитых сюжетов это поистине колоссальная находка. Верберу удалось соединить в этом произведении две линии сюжета «историю о людях» и «историю о муравьях».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

verber_1.jpg

Новизна идеи, описать жизнь муравьёв в качестве параллельной разумной цивилизации, похожей на человеческую, но в то же время обладающую уникальной самобытной культурой, традициями, технологией и взглядами на мир очень интересна и увлекательна. А как известно в наше время - время нехватки свежих идей и неизбитых сюжетов это поистине колоссальная находка. Верберу удалось соединить в этом произведении две линии сюжета «историю о людях» и «историю о муравьях».

"история о муравьях" там набагато цікавіша, ніж "история о людях"... нам у них ще вчитись і вчитись!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дочитала Н.Сняданко "Чебрець в молоці".

Спогади, притрушені часом, видозмінені... трохи стерта гострота відчуттів...і легка ностальгія, без якої не обходиться ніщо, пов"язане з минулим.

Liberta, я нагло без твого дозволу забрала у Лєни твою книжечку, за що тобі дуже дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

М.Вєллєр "Лєгєнди Нєвского проспєкта". Раджу прочитати. Дуже позитивна книга...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Борис Васильев. Збірка. "Завтра была война", "В списках не значился", "А зори здесь тихие..."

Все бачив в екранізаціях, але давно хотів прочитати. Сильно. Дуже. Розказувати та описувати, думаю, не варто. Просто читаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один з улюблених романів саме: "В списках не значился".

Наразі читаю Гете "Страдания юного Вертера"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мені нещодавно подарували ось це:

9785699401031.jpg

Гарна книга. Саме те, що потрібно для відпочинку. Люблю Муракамі за його стиль, як він детально і влучно описує самі буденні речі. Уява з легкістю малює картинки побуту, життя героїв. І здавалось би, коротенькі оповідання - але стільки змісту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З собою у відпустку беру Роздобудько "Все, що я хотіла сьогодні" і, заради ні про що не думати, Скрябіна "Я, "Побєда" і Берлін" :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люблю Муракамі за його стиль, як він детально і влучно описує самі буденні речі.

от саме за це я його і не люблю, за те, як ДЕТАЛЬНО він описує буденні речі)) нудно)

Varvara, :smile-zachot:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от саме за це я його і не люблю, за те, як ДЕТАЛЬНО він описує будені речі)) нудно)

і це прекрасно, шо ти його не любиш!!у мене тепер вдома є томик Мой любімий Sputnik

Кстатє, Наталя, а навіщо Вам було так багато свідків того, що Ви з чємоданом їдете в Одесу?? жилєзне алібі готовили?;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колин Уилсон "Паразиты сознания"

така собі фантастика з езотеричним чи психологічним нахилом. Суть в тому, що група науковців виявила, що на життя людей впливають так звані паразити свідомості- нематеріальні сутності, що гніздяться глибоко у свідомості людини та впливають на хід її думок, контролюють його, схиляють до конфліктів та злочинів та живляться енергією людей. При чому впливають як на особисті свідомості, так і на загальну свідомість людства. Знаходяться інтєлєктуали які їх виявляють та навчаються боротисься з ними, глибоко проникаючи у власну свідомість. Ясно шо вони потім робляться сеперлюдьми, паразитів перемагають та дематеріалізуються.

Можна сказати, що це ще одна художня інтерпретація теми бісів, духів, темних сил. Ідея цікава, але викладу не хватає витонченості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Спутника" можете лишити собі...фігня рідкісна, я думаю :P

а про Одесу, то я туди традиційно з кораблика їзджу)) якось так склалося), впрочєм, як і в багато інших місць)

якщо серйозно, то я уже другий раз ініціюю борд-здибанку, але завжди виникають якість обставини, що не можу бути присутньою, обідно було б і на цей раз не зустрітись з дівчатами))

по темі: купила в Одесі "Никола Тесла. Биография", "Михаил Богданович Барклай-де-Толли" и біографію В. Пікуля

сама собі нагадувала буриданового ослика)) не могла визначитись, з чого почати) біографію Барклая-де-Толлі прочитала в поїзді, вчора перейшла до Тесла)

П.С. давно не заходили)

книга про Барклая-де-Толлі особливо захопила, дорога пролетіла непомітно

Трохи про видатного полководця:

Михаил Барклай-де-Толли боевое крещение получил в ходе Русско-турецкой войны (1787-1791). Ему довелось участвовать в осаде и штурме османской крепости Очаков. Во время Русско-шведской войны (1788-1790) Барклай-де-Толли проявил себя как способный командир. Польскую войну, в которой он показал себя мастером маневров в ходе боевых действий, закончил подполковником.

Пройдя горнило трех войн, Барклай-де-Толли стал опытным военным, имея хороший послужной список. Он был уже Георгиевским кавалером, прекрасные характеристики свидетельствовали о его боевых заслугах. Перспективный офицер быстро продвигался по служебной лестнице. Протекций у него было мало, всего он добивался упорным трудом и добросовестной службой. В войне 1812 года он особенно отличился в Бородинском сражении.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да-да.

У когось "Моя боротьба" є? :)

В мене є, а що? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

125501740512335116.jpg

Холмс берётся за необычайно странное дело. Муж обвиняет свою жену в том, что ... она вампир! Он видел, как та пила кровь его детей... Но здесь всё не так, как кажется с первого взгляда. Только Шерлок способен раскрыть это дело...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

143f50f655e0.jpg

Первое художественное произведение Гарсиа Маркеса, вышедшее после "Осени патриарха", когда автор наконец-то нарушил свой "анти-пиночетовский" обет молчания.

Книга, которая легла в основу великолепного одноименного фильма с Рупертом Эвереттом в главной роли.

Судьба, которой нельзя избежать.

Рок, который довлеет над человеческой жизнью.

Убийство, которое не должно было случиться, но случилось.

Маленький городок становится подмостками большой трагедии.

Человек обречен на смерть - и все вокруг знают, что ему предстоит умереть.

Никто не хочет этой смерти - и, прежде всего, сами будущие убийцы. Они делают все, чтобы их остановили. Но ход событий уже не повернуть вспять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитала "Залишенця". Через день вибірково перечитала. Прочитала інтерв'ю з автором, на яке вище Dream давав посилання і от слова Шкляра, що найбільше вразили:

"збереглася практично вся хроніка повстанської боротьби 20-х років минулого сторіччя. Чекісти регулярно давали звіти про ті події, описували їх з дуже цікавими і колоритними подробицями, залишили нам портретні характеристики отаманів, цінні деталі їхніх біографій. У цих матеріалах містяться багаті на цінну інформацію доноси сексотів. З реєстру користувачів видно, що цими архівними матеріалами досі мало хто цікавився. Тим часом праця в архіві – це унікальна можливість доторкнутися до історії в прямому сенсі цього слова."

Зрозуміла, що нічого не знаю про ті часи...

П.С. З Толіком (№ 707) не згідна, на Шевченівську тягне хоча б тому, що зараз дуже мало видається української історичної літератури (нехай би і художньої), а ця книга змушує глибше цікавитись нашою історією.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав "Залишенець" В. Шкляра. Книжка сподобалася. Зараз її читає батько.

Також прослухав Уотт-Эванс Лоуренс, Цикл "Ненужная война" - така фігня, що ледве дослухав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читаю (дочитую) "Ворошиловград" С.Жадана.

Враження: Такий собі псевдобіографічний роман про якогось такого собі "мачо". Типу "не имей 100 рублей, а имей 100 друзей".

Роман щиро приправлений не завжди умісними епітетами, метафорами та різнобарв'ям описів природи рідного краю та матюками. Роман не жорсткий. Примітивний, я б сказав.

Таке собі чтиво перед сном. Впевнений, що забудеться через півроку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

С.Жадан "Депеш Мод" - якось так неочікувано прикольно. Звісно, були моменти в творі, де хотілося сказати "Фєє",але загалом нічого так.

Особливо порадували інструкції з виготовлення напалму, коктейлю Молотова та домашньої бомби :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Тени в Раю" Эрих Мария Ремарк

крута книга. Дуже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Тени в Раю" Эрих Мария Ремарк

крута книга. Дуже.

маю Ремарка практично усе (десь тільки загубились "Грезы" - по-моєму, перший його роман)

усе дуже круто))

якщо ще щось не читала - пиши

Примітивний, я б сказав.

Таке собі чтиво перед сном. Впевнений, що забудеться через півроку.

починала читати - такої ж думки - примітив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З наближенням 2012 перечитав "Омен" - прикольна книга.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...