Перейти до змісту

Графа "національність" в паспорті

kudrom

Графа "національність"  

81 користувач проголосував

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Як відомо, зараз в паспорті немає графи "національність", колись така графа була. Як на вашу думку, є доцільність в існуванні такої графи в паспорті і свідоцтві про народження?

• Відповідей 130
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

бьют по роже, а не по паспорту... (с)

а по теме: зачем? зачем эта графа в паспорте или в свидетельстве о рождении?

или делить что-то собираетесь?

вам еще не надоело?

Опубліковано

Для того, Шура, щоб врешті знати - скільки нас, і скільки... хм... вас.

Ти, як сисадмін - розкажи: за допомогою чого вести базу даних населення в розрізі національності? Імхо, тільки за допомогою паспортних даних. Чи, по твоєму, немає значення, які національності заселяють державу?

Опубліковано

кого вас и кого нас? на кого делимся?

государство населяют прежде всего граждане, а не люди определенной национальности...

Опубліковано

А от на тих і ділимся. Якщо коротко - то на тих, хто не хоче мати з Росією нічого спільного - ні культури, ні мови... І на тих, хто хоче. Але давай про це в інших топіках.

А державу якраз складає народ, нація (звідси - й національність), а не "граждане". Це вже держава дає кожному, хто зобов'язався їй служити, звання "громадянина". А громадянин може бути і татарином, і українцем, і євреєм. Так що треба знати - чия ми держава.

Тобі нічого не нагадують звернення - "Гражданин начальник", "Гражданин заключенный", "Гражданин подсудимый", "Гражданин обвиняемый"?.. ІМХО, "гражданє" населяють інші місця.

А ми повинні знати, які національності населяють нашу державу. Я б дуже хотів знати це.

Ти вважаєш, що національність людини ніякого значення ні для держави, ні для суспільства не має?

От того ми й так живемо. А спробуй поляку розказати, щоб він відмовився від національності.

Опубліковано

доделитесь вы... на восток и запад. (тьфу-тьфу, не дай Бог)

по-твоему, запись в паспорте говорит о желании/нежелании иметь дела с тем или иным государством?

а насчет граждан... тут у тебя профессиональный подход <_<

я, например, считаю себя гражданином Украины.

а для государства тоже главное не то, татарин это или узбек. а то, что он делает для того государства, в котором живет, и как он живет с соседом (возможно, представителем другой этногруппы)

я что-то побаиваюсь, что следующей голосовалкой kudrom спросит выселять ли "неукраинцев по паспорту" из Украины...

Опубліковано

графа нужна

меня на последней переписи украинцем записали..

я обижен...

Опубліковано

Питання обговорювалось багато разів у всіх ЗМІ.

Все дуже просто, я хочу знати скільки українців, росіян, євреїв, грузинів, вірменів і інших є присутні в моєму парламенті, наскільки їх кількість реально відповідає етносам, що населяють мою країну. Може виявитись, що українців в парламенті меньшість, а інші політики (більшість) ховаючись за розмитим "громадянин України" руйнують нашу державність. Знання національності буде ще одним фактором при голосуванні на виборах і далеко не останнім.

Опубліковано
А ми повинні знати, які національності населяють нашу державу. Я б дуже хотів знати це.

Ти вважаєш, що національність людини ніякого значення ні для держави, ні для суспільства не має?

Хотелось бы услышать от юриста - а как определить национальность, если папа украинец, а мама грузинка?

Опубліковано
Все дуже просто, я хочу знати скільки українців, росіян, євреїв, грузинів, вірменів і інших є присутні в моєму парламенті, наскільки їх кількість реально відповідає етносам, що населяють мою країну.

поскромнее надо вести себя с притяжательными местоимениями...

Опубліковано
Хотелось бы услышать от юриста - а как определить национальность, если папа украинец, а мама грузинка?

Пост дуже вчасно відредагувався <_<

Нацiональнiсть дiтей визначається батьками. У разi виникнення ускладнень з визначенням нацiональностi дитини, коли батьки належать до рiзних нацiональностей, перевага надається нацiональностi матерi.

Опубліковано

Я проголосував ЗА.

Графа потрібна, тому що коли в мене питають а ти ХТО що я повинен сказати? Що я Громадянин України? Вибачте, і НЕГРИ сьогодні теж що мають паспорт стали громадянами України. Так от щоб не ототожнювати себе з неграми я ХОЧУ щоб в паспорті була така графа!.

І взагалі цю графу Кучма не зря забрав з паспорта - це ще один крок до повного винищення української нації як такої - забрати з голови українця його усвідомлення що він українець!

Тобто всіх зробити рівними - однаковими (пахне Радянським Союзом)...

Опубліковано
Тобто всіх зробити рівними - однаковими (пахне Радянським Союзом)...

а что ты в свои годы можешь знать о Советском Союзе? :)

в паспорте СССР как раз таки и была графа "национальность"

Опубліковано
Пост дуже вчасно відредагувався :)

Пост дуже вчасно відредагувався :) - ага, успел :) Но в некоторых европейских странах и такое возможно

Опубліковано

Правильно була, так як Радяньський Союз складався з багатьох країн і в ньому проживали люди різних національностей.

А так як ми являємось пост-рвдянською країною(і в нашій з вами країні багато, навіть дуже багато різних національностей), тому потрібно таку графу тільки для того щоб вести статистику. Її можна буде забрати через років 100, коли наші з вами діти і внуки будуть корінними Українцями. Чи якщо батьки забажають - Росіянами, або мати будь-яку іншу національність.

Опубліковано

А мені цікаво, чому проти графи "Національність" виступають якраз ті, хто в тій графі не вписав би "Українець"?

Опубліковано

потому как попахивает это экстремизмом и межнациональным конфликтом внутри страны. а нам еще этого не хватало...

Опубліковано

Не повезло гражданам США - у них вообще нет паспортов :)

А если посмотреть на национальности сенаторов, или вон, президентом негр будет скоро...

Ничего, живут хорошо

Опубліковано

але їхній президент-негр не збирається США до Африки приєднувати, або вводити мову зулусів другою державною...

Опубліковано
але їхній президент-негр не збирається США до Африки приєднувати, або вводити мову зулусів другою державною...

а кто его еще знает, что он хочет...

ю. то же ведь, когда в президенты избирался, совсем о другом говорил..

да и вообще, согласно вашей логике, в америке государственным должен быть язык сиу, а выдатным американцем - какой нибуть вождь Рваная резина.

Опубліковано
согласно вашей логике, в америке государственным должен быть язык сиу, а выдатным американцем - какой нибуть вождь Рваная резина.
США засновані на ЗАВОЙОВАНИХ територіях. Етнічні "американці" (індіанські племена) були винищені, їх залишкі зігнані в резервації. На щастя, українців винищити і загнати в резервації не получилось, і територія наша не завойована Росією. А тому і президент в нас має бути український, і державна мова -- українська.
Опубліковано

ця розмова мені чомусь нагадує наприклад розмову двох бійців під час бою-які чоботи кращіхромові чи кирзові, а насправді б вони краще обговорили який бронежилет кращий, от і тут так, насамперед треба вирішувати нагальні проблеми середньостатичного громадянина, голодному і пьяному наприклад глибоко накакати ,хто якої національності і куди вступить держава, спочатку треба підняти соціальний рівень населення ,а тоді вирішувати проблеми морального плану, мені на національність глибоко всерівно ,поясню чому, хіба не всерівно якої національності Чикотило і Онупрієнко ? це хіба про щось говорить,а по друге,якщо людина вибачте гам*о , то вона собі в паспорт національність хоч ефіопа впише при потребі, бажання небажання розмовляти українською,це друга тема і від національності ні в якій мірі не залежить, тай майже нічого від національності в наш час не залежить, залежить від оточення в якому перебуває людина і все ,так що проголосував за варіант *мені всерівно*

І взагалі мене цей псевдопатріотизм вже потрохи кумарить, для мене патріоти це Клички,Шевченко,які щось зробили,щоб прославити Україну на світовому рівні, а кричати в темах то не мішки носити

Також мені всерівно на якій мові будут розмовляти окупанти,чи на російській чи на англійскій, Україна повинна вести себе так щоб їх не було взагалі а не лягати чи під Росію чи Америку

Думаю при потребі не дуже складно знайти важелі впливу,при яких любий оппонент не буде радий,що нас зачіпає

Опубліковано

Треба обовязково!!

А то Україну ассоціюють з рОСІЄЮ-але таке порівняння огидне в своїй суті доя любого патріота-українця!!А деяких росіськомовних гражданинав відправляв на добровільне-примусове перевиховання в місця не настільки далекі-назад в школу на 11 років строгого режиму і щоб відсиів віддзвінка до дзвінка-відповідно першого і останього!!І лише нація формує державу-думаєте чоловік який приїхав заробляти в Україну сильно хвилюється про її достаток

Я взагалі радикал-і пропоную :таварисці йевалюция на пайоге нада бить меньшавискую контру в ее буйжуазную мойду-уйа тавайісці

Графа у паспорті ще один ідентифікатор особистості серед 6 млрд людей!!Нехай відповівши на запитання- Хто ти?-ти відповіси-УКРАЇНЕЦЬ-і це звучить Гордо

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...