Перейти до змісту

Податок на нерухомість 2016

vaz75

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Панове. Хто вже отримував повідомлення про сплату податку на нерухомість? Хтось вже платив? Яка ставка в Луцьку?

Мені чомусь не приходить повідомлення - куди звертатися? (як це не банально звучить, але штрафи огого).

• Відповідей 52
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
8 хвилин тому, vaz75 сказано:

Панове. Хто вже отримував повідомлення про сплату податку на нерухомість? Хтось вже платив? Яка ставка в Луцьку?

Мені чомусь не приходить повідомлення - куди звертатися? (як це не банально звучить, але штрафи огого).

вангую, що звертатись у Луцьку ДПІ

кабінет вроді 27

Опубліковано

штрафЫ ого он є одне но, вони були зобов'язані направити повідомлення та реквізити до липня, а у вас кінцевий строк сплати був в кінці серпня.

Опубліковано
21 час назад, natalka) сказал:

Все просто: нема ППР - немає обов'язку сплати податку :)

Нерухоміть то напевно в різних містах?

Ні, в Луцьку.

А ППР приходить заказним? Сумніваюся. Потім доводь в судах, що не приходило ППР. Краще привентивно.

Опубліковано
5 минут назад, halcogen сказал:

А як вони доведуть, що пошта доставила лист? Ваш підпис про отримання там буде? Якщо ні, то суд має стати на вашу сторону.

Часто судишся? Повір, легше сходити в ДПІ і спитати.

Опубліковано

Приходили платіжки заказними листами. Оплатити треба було в 60-денний строк з дати вручення.

Опубліковано
14 минуты назад, kayot сказал:

rl72 направив конкретно! Був там, весело!!!ґ

Ти то чьо там робив?

Опубліковано

я в тому році ходив, я по питанню спадщини, якщо не помиляюсь, то 13+1,5% заплатив...але прикол був...

Просив, щоб блять знашли докі, дали рахунок для оплати, вирахували суму і ПРИЙНЯЛИ податок...а якби не заплатив в якійсь там термін, то ОДРАЗУ пеня!

Може там і не 27-им кабінет, бо вони бля бігають..але сам факт.

А...і ще....чекав в робочий час 1год37хв - по приході сказали що були на зборах! І нє іпЁт!

Опубліковано

Як по-мені - чергова "стрижка лохів". Хто пришов в той 27 кабінет - вручили ППР. В результаті  99% не плате (бо не знає/не хоче). А головне - в податкової тупо нема людського ресурсу за ними бігати). Кароч, як казали сетевиє падонкі - "астальные пруцца" :) This is Ukraine :)

Хоча, можу помилятися - ще одна мертвонароджена "пастанова" чи хітрий план збить бабоса з манюпаса. Хто шо думає?

Опубліковано
1 час назад, vaz75 сказал:

@adebt а можеш скрін їх надати?

Треба пошукати, не факт, що я зберіг самі повідомлення від податкової. Чеки про оплату точно є, а самі зповіщення треба пошукати.

Цікаво виглядала друга платіжка, яка надійшла батькові через 10 днів після його смерті. В податковій сказали, що їм похєр, треба оплатити.

Обидва сповіщення поштарка віддавала під підпис

Опубліковано
15 часов назад, vaz75 сказал:

...

А ППР приходить заказним?

Обов'язково з повідомленням про вручення - це прописано і в Кодексі.

Ви самі порахували що має платити податок? - бо там багато нюансів було. Якщо цікаво - то можете в приват написати, ще я подивлюсь чи мали платити.

Якщо хочете самостійно, то найпростіше 777124 (приймальня), попросите переключити на відділ що займається податком на нерухомість і там вже задасте своє питання. Але практика показує, що спеціалістів які можуть дати нормальну  відповідь там дуже мало ).

Опубліковано

Якщо звернутися до Податкового кодексу, то: 

-   ст. 266 п. 7.1 Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості  - тобто особа сама не повинна нараховувати собі податок а його суму повинні визначити органи фіскальної служби

-   ст.266 п.7.2 Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку,  та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). - тобто строк  надсилання ППР минув

-  ст.266 п.10.1 Податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення(тільки рекомендованим листом чи особисто під підпис!) - тобто немає ППР немає підстав сплачувати податок!!

Отже вважаю якщо податкова не надіслала ППР, податок можна не платити і посилатися навіть в суді на норми Податкового кодексу України та їх невиконання податковою.

П.С. Сам деякий час працював в податковій, знаю який там бардак)) А хороших спеціалістів там справді дуже мало, бо беруть кого не лінь по блату. Наприклад саме в цьому відділі який займається оподаткуванням фізичних осіб працює одна така Шепель Юлія з географічною освітою)) працював деякий час з нею, з неї такий спеціаліст як з мене балерина і взагалі як можна бути спеціалістом з податків з географічною освітою))

А ППР вони не надсилають бо в податковій постійно канцелярія не штампує, грошей нема блін, вимагають за свої, а за свої ніхто не хоче, вот і лежать вони там)) знаю з власного досвіду роботи  в податковій))))

Опубліковано

Мені повідомлення прийшло на адресу, за якою не проживаю і не прописана більше 10 років, за квартиру, в якій прописана ці 10 років))) Прийшла в податкову, спитала, чому на ту адресу і чи розуміють вони, що я випадково зайшла на пошту і мені вручили ППР, а вони кажуть, що їм нема різниці, чи вручили, чи ні. Те, що я не отримала повідомлення , не звільняє мене від сплати податку. 

Опубліковано
4 часа назад, Titan Titanovich сказал:

... і взагалі як можна бути спеціалістом з податків з географічною освітою))

А в тебе яка освіта :)? Не можна судити про людину по її освіті. 

В доповнення до повідомлення Тітана:

- навіть якщо строк надсилання ППР минув 01.07.2016, то це не означає що його більше ніколи не надішлють.. (по п.102.1 - 3 роки можуть донараховувати)

-  на рах.вручення ППР. Є стаття 42, в якій описується яким чином всі ППР мають вручатися і є ст.45 з визначенням що таке податкова адреса.

Але крім того є ще Наказ МФУ  28.12.2015  № 1204  де зазначено: 

Цитата

"Податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) платнику податків - фізичній особі, якщо його вручено особисто такій фізичній особі чи її законному представникові або надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого місцезнаходження такої фізичної особи з повідомленням про вручення. "

:)  (ps як вже дістали ці вільні трактування Кодексу в наказах МФУ, ДФСУ...)

А також є ще випадки коли пошта не може вручити лист, тоді:

Цитата

Якщо пошта (поштова служба) не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення через відсутність за місцезнаходженням платника податків (посадових осіб платника податків), їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення вважається врученим платнику податків у день, зазначений поштою (поштовою службою) в повідомленні про вручення, із зазначенням причин невручення.

Повідомлення має бути полюбому!!! - вимагайте його предявити для ознайомлення.

І є ще один позитивний пункт в Наказі МФУ №1204:

Цитата

6. У разі якщо вручити податкове повідомлення-рішення неможливо через помилку, допущену контролюючим органом при його надісланні, податкове повідомлення-рішення вважається таким, що не вручено платнику податків. 

Опубліковано
3 часа назад, vaz75 сказал:

Що ж  робити на собі експеримент? Борда скинеться мені на штраф чи суд?

:D

Експеримент вже почався з 01.07.2016 ;)

Скільки там того податку та штрафу: там здається 2% від мінімалки було - 1218*0,02=24,36 грн. за 1 кв.м. (20кв.м * 24,36 грн. = 487,20 грн.)

Штрафи - ст.126. Максимум 20% (487,20 грн.*0,2=97,44 грн.)
Не знаю чи таку суму назбираємо ), а оскаржити допоможемо.

Irina_G

і далі так і буде, а знаєте чого? Бо ніхто не скаржиться на дії чи то бездіяльність посадових осіб, відповідно вони не несуть ніякої відповідальності. 

Опубліковано
19 часов назад, natalka) сказал:

А в тебе яка освіта :)? Не можна судити про людину по її освіті.

В мене фінанси і кредит магістр з відзнакою. А скоро буде ще і юридична) а в даному випадку я говорю не як про людину а як про спеціаліста(хоча як людина вона теж га*но знаю по своєму досвіду)

Опубліковано

@Titan Titanovich мабуть, у неї спеціальність "економічна географія"...

Чомусь пригадався анекдот:

— Как вас с такой дикцией взяли на радио?! 
— У вас что, там блат? 
— Почему блат? Сестла!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...