Перейти до змісту

Роблю міні ЧПУ на arduino потрібна допомога.!

Aleks_lutsk

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 161
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
On 09.11.2016 at 21:42, nickel сказано:

Краще фото станка виложи

Дороблю, виложу, зараз поки розібрав для апдейта деяких косяків

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Мені, в минулу п"ятницю, прийшла вся електроніка та не механіка. Потрібно ставати збирати, а час відсутній.

Опубліковано

я не пропав, я просто трішки "загруз" в плані файл -> Gcode

софт трохи помагає але підготовку веду всеодно веду в інших програма, поки вдалось "витоптати стежку" роби Гкод задопомогою сторонньогго пз, правлю блокнотом, відкриваю програмою з комплекту лазера і обкатуюсь і випалюю

Є люди що вже протоптати дану стежку більше?

поділіться інформіцією

Опубліковано

Захотілося і мені станочка зробити. Маю декілька запитань перед початком. Станок хочу невеликий, щоб на балконі збирати. Не визначився чи лазерний чи фрезерний. Задач я таких в мене немає, просто хочу навчитися їх робити, може буду станки на продаж робити, а може щось на чпу виготовлятиму. Може взагалі не попре мене ця тема. Яка буде різниця в ціні лазера і фрезера, якщо, наприклад, планується різка фанери, пластику і гравіювання на металах, кераміці? Можливо ціна допоможе скоріше визначитися. :) Які стандартні розміри фанери для лазерної різки? Питаю, бо від цього буде залежати розмір станини, щоб не зробити її 100 см, при стандартних розмірах 120 см і потім не відрізати постійно 20 см. Який буде простіше реалізувати? Для лазерного ж міцної станини не потрібно, бачив навіть з фанери роблять, яку на такому ж лазерному чпу і ріжуть, а для фрезера ж, мабуть, по-любому металева станина має бути. Наскільки дорожче і складніше буде 4-осний проти 3-осного?

Станину планую тут замовляти (порізку), а решту купувати в Китаї. Можете мене закидати ссилками на комплекти на Аліекспрес. Комплектом же дешевше буде ніж поштучно набирати? Та й поштучно ще точно треба знати, що саме треба, я ж їх ще не складав.

апд. Станок має керуватися з комп'ютера.

Опубліковано

По порядку.

1. Фанера більш менш стандартні розміри.  Фанера 2500х1250х18мм( різна товщина), а також  фанера ФК 1525х1525х8мм, Для порізки товстої фанери такий лазер як цей і навіть похожі не підійдуть, тому що товста фанера. Можна використовувати для гравіровки малюнка на чомусь, можна різати не товстий матеріал, і так далі.

2. Для порізки такої товщини, + плюсь якісь вироби, використовують або фрезельні чпу( 3 кординатні, 4 кординатні, в основі шпиндель, ціна в районі 5-8 тис грн.), або лазерні різаки (в основі CO2 трубка, тут конструкція і принцип роботи -7:10 сек)

3 На allyexpress є комплекти запчастин, для ЧПУ, на будь який вибір і гаманець.

Все що знав теоретично, тим і поділився (можливо в чомусь я помиляюсь)

Опубліковано
18 годин тому, butaha сказано:

Дуже мало вільного часу,  та й натхнення потрібно :)

натхнення кажеш,  в мене з прошивкою шось непішло,  тре заюзати марліна для деяких тестів, 

і тут або я постарів або розробники вже встигли написати купу новинок з якими я поки незнайомий, короч помагай. прошивки будуть один в один просто я ше тріши поправлю в кінці :)

зараз трабл в тому шо крутиш енкодер в ліво -> їде, в право ->циферки на ерані змінились а мотор некрутить, проблема в прошивці, 100%

IMG_20161210_160935.jpg

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Після багатьох місяців роздумів, щось таке вийшло. Вісь X.Y зубчастий ремінь. Вісь Z шпилька. Хтось зтикався як підготовлювати файли DXF. Зараз розбираюсь з цим. Буду різати на "факторії". Фанера 15 мм, для гравіровки лазером буде норма, а потім і поекспериментуємо з фрезою, як що грошви хватить.:blink:

Міні ЧПУ 45-35.rar

Опубліковано
1 година тому, Aleks_lutsk сказано:

Після багатьох місяців роздумів, щось таке вийшло. Вісь X.Y зубчастий ремінь. Вісь Z шпилька. Хтось зтикався як підготовлювати файли DXF. Зараз розбираюсь з цим. Буду різати на "факторії". Фанера 15 мм, для гравіровки лазером буде норма, а потім і поекспериментуємо з фрезою, як що грошви хватить.:blink:

Міні ЧПУ 45-35.rar

що саме цікавить з підготовною dxf-iв?

Опубліковано

Я як не професійний кресляр, ну і ніколи з тим не стикався, думав собі: накреслив деталь, зберіг в форматі DxF. І все відправив на порізку. А тут ще треба креслення робити до нього, вказуючи розмір отворів, глибину і все таке ? Знаю, в Sold workci є така штука "створення креслення із деталі", бачив відео уроки. Але як правильно його зробити. Я не хочу щоб чоловік відкрив креслення, і собі подумав, а що то за дов..... його робив. І розміри не ставляться такі як треба.

Снимок_Ink_LI.jpg

Опубліковано

:blink: на "факторії", жіночка яка розказувала про розцінки. Я також здивувався, бо не стикався , і логіку не вмикнув. Думаю треба то треба. Ок.

Опубліковано

Там хіба що один якийсь загальний розмір проставити для перевірки габаритів. Зайди краще до хлопців які порізкою займаються, в боксі на першому поверсі, з бабами нефіг говорити, вони в тому ніфіга не петрають)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...