Перейти до змісту

Луцькі Підземелля

RASTA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт вам від київських дігерів!

Скоро буду у вашому місті.... Чи не розкаже мені хтось про підземні цікавинки Луцька? ;)

Опубліковано

Є одне місце Метро називається, підземка ще та, є що вивчати :) ШЮТКА :) По-темі так я взагалі не чув про підземки в нас... ;) Не приходилось чути....

Опубліковано

тю. есть под костелом. было, по крайней мере.

раньше была романтика, туда сквозь лаз пролазили.

а сейчас туда вроде экскурсии водят ;)

старожилы утверждают про наличие ходов под Стырем.

там я не был, но оснований не верить не вижу

Опубліковано
Поправ грамотно назву теми

"Луцькі підземелля"

Ні ;) Саме Підземля... Це просто абсолютно інший світ))) Протилежний Надземлі))))

Опубліковано
тю. есть под костелом. было, по крайней мере.

раньше была романтика, туда сквозь лаз пролазили.

а сейчас туда вроде экскурсии водят :)

старожилы утверждают про наличие ходов под Стырем.

там я не был, но оснований не верить не вижу

Що таке Стир і під яким саме костьолом підвал?

А в Луцьку є малі річки, які зараз течуть в колекторах?

Якщо хтось знає багато і зможе мну провести маленьку екскурсію, то ось моя ася - 365141225

З мну пиво ;)

Опубліковано

Під костьолом в нас афігєнне підземля, там ебе екскурсовод і так поводить, покаже скелети, поховання, ходи і т.п. Про це підземля в штатах книженція виходила.

Опубліковано

Просто навряд чи тобі вдасться зробити з цього якусь діггєрську акцію...

Малі річки в нас течуть зверху, великі теж...

Хіба тобі вдасться прорватися в підземелля без екскурсовода на загороджені території...

Опубліковано

Підземелля є... і багато. Практично всі великі споруди в старому місті з"єднані (колись давно говорив з археологом). Сам бачив закладений цегляною кладкою лаз в монастирі домініканів, там колись училище було

Тільки-ж фіг туди пустять, бо небезпечно, один костел залишається, можу взнати в Рабана, чи водять ще туди екскурсії.

Фото звідти:

luzk-11.jpg

luzk-10.jpg

Фото від клубу "Ентузіаст"

Опубліковано

Під костелом Петра і Павла екскурсії водить Виноградов Олег Олексійович (тел. 4-09-85). Це якраз і фото з відти. Там дісно цікаво. Тільки він бідолага ніяк не може раду дати підземним водам. Так що найнижчий поверх у воді, а ще один частково підтікає. Але побачити варто.

Остання фото це склеп Магдалени, вона померла у 18 років. Ми в дитинстві по тому куполу скакали, не знаючи що це за споруда. Ото була забава. А зараз треба гроші заплатити, ще й нічого руками не чіпати :)

Опубліковано

Зараз скрість чиясь власність, то потрапити в підземелля певно буде важковато. В старому місті майже в кожному будинку були ходи, які вели до замку. Знаю, бо в нашому підвалі такий хід був. Мама закидала його, щоб не дуло :) А старожили казали, що ходи були такі, що можна було жигулем на Рованці виїхати.

осінню ще було відкрито, зараз мало народу в старомому місті шастає, напевно зачинено

Виноградов там круглорічно. Він з дітьми там розкопує по трохи і воду викачує. А взимку в підземеллі дуже тепло.

• 3 року потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...