Перейти до змісту

Культура вживання алкоголю

romaxa11

Який алкоголь переважно вживаєте?  

74 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Одного разу почали ми дискусію як правильно пити. Я взагалі не бухаю, мені байдуже пиво і в рік можу випити нуль літрів. Я не бачив по Україні зелених плантацій хмелю, стовпчики з дротами бачив, а хмелю на них не бачив. Зате ми ще й навіть експортуємо щось під назвою "пиво" і сперечаємось яке з того всього краще і смачніше. Також по тій же причині не п'ю вино. Друг-турист побував в Грузії, там їх пригощали грузинським вином і він поцікавився, наскільки воно натуральне. Грузин у відповідь запитав його чи він бачив десь виноградники;). Зате, раз чи два в місяць я собі наливаю 30 грам хорошого віскі. Мені подобається "Jim Beam". І перед сном собі маленькими ковточками його випиваю. Жодного перекошення губ, тільки приємне тепло в роті і приємний спокійний вечірній настрій. Жодних відходняків, тільки задоволення. Колєги прийшли до висновку, що реально набухатись з бодуном можна було хіба що нашою горілкою чи пивом. Особисто так травонувся пивом за студенських часів, що темного , оксамитового взагалі з тих часів не п'ю. Проте навіть потужна доза бурбону ніяк не відбивалась на ранок. Висновок тут один, якщо вже вирішили випити, то візьміть собі щось хороше і недешеве. Нехай і менше, але компанійський настрій все одно збережеться, тільки без шкоди для здоров'я, без купи набутих проблем і з чистою головою зранку.

• Відповідей 71
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Те що комусь нахаляву налили дешевого "вина" не означає що в Грузії немає виноградників. Вони і в Україні є. Наприклад "Колоніст" робить вино з винограду, але його мало і ціна від 250грн. Загалом від $10 хороші напої можна зустріти якщо є бажання.

Особисто віддаю перевагу винам. Але люблю посмакувати і крепші напої. Можу і горілки чи пива навалитися але дуже-дуже рідко :)

Щоб зрозуміти чому мене верне від "коньяків" я пішов на дегустацію коньяку від дому Tesseron. Зрозумів що люблю той напій :) але ціна від 10к за пляшку поки що стримує потяг. Ну а те що в нас продають до 400 грн то тільки лимоном і закушувати, краще вже бурбон якийсь.

Зараз звернув увагу в Winetime на вина в пляшках 0.350. Можна купити щось дороге але якби за пів ціни і на один раз з дружиною. Також почав розуміти нафіга дорогі речі продають в пляшечках по 0.05 :) для дегустації саме то.

Ну і бокал з якого п’єте насправді дуже сильно впливає на смак та сприйняття продукту.

Опубліковано

І в Україні і в Грузії і в Молдавії виробляються вина, пиво, але ж не мільйонами декалітрів і знайти серед того всього чорнила щось хороше дуже важко. Та й розібратись в віскі мені легше ніж в сухому вині) 

Опубліковано

Вибачте,не стримався.)))

Якесь дивне словосполучення "культура випивання". Це як "культура отруєння","культура деградації" і т.п. Всі п'янки починаються "культурно".

Ось цитата академіка Углова:" Известно, что распространение алкоголя держится на лживой пропаганде о безвредности «умеренных» и «культурных» доз! И в этом вопросе печать и телевидение соревнуются между собой за первенство, в то время, как давно и бескомпромиссно, строго научно доказано, что безвредных доз алкоголя нет. Что касается «культуры» винопития, то таковая существует только в отравленных мозгах алкоголиков, ибо культура и алкоголь не совместимы ни в каких дозах."

Опубліковано

Пити чи не пити питання особисто кожного. Сто людей, сто думок. В наш час є люди, які бухають аби бухати, є ті, які хочуть подолати депресію чи якусь стресову ситуацію, ті що прагнуть розслабитись і т.п. Як показує практика та власний досвід дане явище краще не запускати, бо як то кажуть: "чим далі в ліс тим грубші партизани". Перефразуємо - чим більше випив тим швидше забув про культуру (з'являється "героїзм", "сила", "мудрість", "знання" перелік "чеснот" безкінечний :D).

П.с.: як на мене дане діло потрібно просто перерости або не починати заглядати в рюмочку під лимончик (бакальчик-другий-сьомий-десятий під рибинку) взагалі. І з культурою все буде - ажур

Опубліковано

Цікава тема.

Варто було б її назвати "Культура вживання алкоголю". Звучало б гарніше. А це схоже на "культурно набухатися".

Щодо себе, останні кільканадцять місяців, вживаю дуже мало міцного алкоголю, такого як горілка чи конь'як чи інший. Більше надаю перевагу пиву. Отому, що по всьому місту понавідкривалося а-ля "Пивбаза" "Пивний запас" і ніші "пивні офіси". Але випиваю щось в межах літри на тиждень.

Зазвичай під Бастурму чи брезаолу ;)

Доводилося куштувати і "елітні" напої, типу "Chivas regal " 12 річний.  То реально смачніше того, що в нас бадяжать.... ну і ціна, звісно ж.

Вина не п'ю. Не люблю.

Домашнє пиво то цікаво - але не в місті . Як і вино.

Хміль, його вирощують. Житомирщина, Рівненщина.  Звісно, що понад трасою ви його можете і не побачити!

Щодо винограду, то коли востаннє був в Криму - то його там таки трохи було! Майже на кожному вільному клаптику.

А ще ж є Закарпаття. Там також є виноградники.

Опубліковано

Якщо хочете взнати що таке культура випивання але не набухатися то рекомендую відвідати дегустації від Winetime. Списочок найближчих і минулих можна глянути отут тиць. Декілька попередніх були неймовірно захопливими. Одна бочина – кількість місць дуже обмежена.

Опубліковано
41 хвилин тому, veter сказано:

Пити чи не пити питання особисто кожного.

точно, тільки от навіщо потім ригати де попало, матюкатися і чіплятися до всіх підряд?

Опубліковано
11 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

точно, тільки от навіщо потім ригати де попало, матюкатися і чіплятися до всіх підряд?

Філософське питання, яке думаю, не знайде адекватної логічної відповіді

П.с.: все як в пісні: "Немає логіки в діяннях алкоголіка" )))

Опубліковано
4 hours ago, Zevs_Isver said:

та в нас багато людей і без алкоголю так себе поводять, ну мо хіба не ригають

пропоную не паскудити тему флудом і відписувати реально цікаве з досвіду

ну чи роздуми саме про культуру вживання, а не про відсутність її як такої в поведінці деяких індивідів

Опубліковано

Женя, дійсно саме так і хотів назвати, тому якщо можеш переназви. ніч була і я трохи закумарений був, якраз набухався)))

Опубліковано
В 18.03.2016 at 17:31, romaxa11 сказал:

Я взагалі не бухаю

1 минуту назад, romaxa11 сказал:

якраз набухався)))

якщо від однієї людини, в одній темі, можна прочитати такі взаємовиключаючі тексти, то це як мінімум призводить до втрати довіри до тієї людини

Опубліковано

MANJAK11, ти погано слідкуєш за розвитком подій :) він же написав "Я взагалі не бухаю..." якраз коли був набухавшимся. Ну, підпи*дів троха... добре що не ригав, не матюкався і до людей не чіплявся :)

Опубліковано
1 минуту назад, Соромітник сказал:

MANJAK11, ти погано слідкуєш за розвитком подій :) він же написав "Я взагалі не бухаю..." якраз коли був набухавшимся. Ну, підпи*дів троха... добре що не ригав, не матюкався і до людей не чіплявся :)

мені чесно кажучи не смішно, я патологічно негативно відношусь до людей, які брешуть, особливо, коли на брехні цю людину я зловив сам

Опубліковано
1 хвилина тому, MANJAK11 сказано:

мені чесно кажучи не смішно,

ти бачив купу смайликів після слова "набухався" ? Я бачив. І бачу.

І чому один ти не зрозумів, що це сарказм?

Мабуть, треба торіку сказати, хай введе 2 нових ББкод-и: "сарказм"  та "оффтоп".

Опубліковано
4 минуты назад, Zheny@ сказал:

І чому один ти не зрозумів, що це сарказм?

сарказм в чому ? в тому що хотів так тему назвати ? чи в тому що був *закумарений* ? чи в тому що набухався ? Розьясни мені недоумкуватому

Опубліковано
On 18.03.2016 at 17:31, romaxa11 сказано:

Я взагалі не бухаю, мені байдуже пиво і в рік можу випити нуль літрів.

"То може ти і м'яса не їси??" ­©Лесь  :)

Опубліковано

Темку хотів замутити, а вона важко родилась, тому і назва така корявенька вийшла. АЯ практично постійно за кермом, то вже комплекс такий, що завжди відмовляєшся від випивки. Спочатку ображаються, а потім коли розвожу по квартирам то дякують ненадякуються). Тому і віскарік наодинці вечором раз чи два в місяць потягую і темку таку замутив)

Опубліковано

Pомаха, це цікаво,але такі варіанти напевно були б найпопулярніші :)

1. Який алкоголь переважно вживаєте?

Все по трішки.

2. Яка улюблена норма випитого алкоголю?

Як коли,в залежності від напою.

Опубліковано

Опитуваня дійсно не повне... Я от наприклад люблю

1) Випити келих червоного сухого до вечері .. 

2) Потягнути пару стаканчиків бурбону . валяючись на килимі біля каміну...

3) Навалитися в усмерть горілки з пивом в ригалівці в пятницю..

4) В неділю, випити пару чарок, до борщика з сальцем..

5) В шумній компанії пити текілу, зализучи сіль і лайм..

6) Зранку, коли вчорашнє  свято продовжуєтся, смакувати коньяк з кавою...

7) Спробувати новий віскарь, граючи в покер

8) Пити глінтвейн, відпочиваючи на гірськолижному схилі.

9) Потягувати пиво, з чимось жирним і гострим

10 ) Сходити на дегустацію чогось новго, граппи, якогось вина, чи рому.....слухаючи історію розвитку даного напою...

11) А ще є рибалка, полювання, ночівля в палатках, сплави  і просто вилазки на шашлик, в яких алкоголь сприяє травленню, піднімає настрій і ще купа корисного робить......

Так що голосувалка дуже неповноцінна.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...