Перейти до змісту

Стяжка і тепла підлога.

Garfild

Рекомендовані повідомлення

Метал прекрасний провідник, це і є головна функція фольги в стяжці, коли труби чи нагрівні кабеля вкладаються поверх пінополістеролу. Вона проводить тепло не даючи трубам і кабелям перегріватись в місцях контакту з пінополістиролом. Це все. Ніякого отраженія в бетоні немає: фольга проводить тепло, бетон проводить, пінопласт дуже погано проводить. Головний теплоізолятор - повітря, саме пористість і насиченість пінопласту киснем, робить його теплоізолятором.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, romaxa11 сказал:

Метал прекрасний провідник, це і є головна функція фольги в стяжці, коли труби чи нагрівні кабеля вкладаються поверх пінополістеролу. Вона проводить тепло не даючи трубам і кабелям перегріватись в місцях контакту з пінополістиролом. Це все. Ніякого отраженія в бетоні немає: фольга проводить тепло, бетон проводить, пінопласт дуже погано проводить. Головний теплоізолятор - повітря, саме пористість і насиченість пінопласту киснем, робить його теплоізолятором.

Поправлю, не киснем, а повітрям ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тепло передається або при взаємодії молекул, густина молекул в газі незначна, отже погана теплопередача, повітря це газ. Інший випад передачі - інфрачервоне випромінювання через енергетичні кванти-фотони світла.))) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто вірить у відбиваючі властивості фольги в бетоні, раджу через ту фольгу потримати піддошву електричної праски, відразу відпаде багато питань.

ЗІ ну і крем від опіків щоб був під рукою :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 часов назад, S30 сказал:

Strotex 1300V це дахова вітро\гідроїзоляція.

"Менбранка" в народі. Не знав що вона для підлоги годиться.

Стосовно фольги, в бетоні , дійсно, не працюватиме, а от під вагонку саме те. Що металева, що напилена на піноізолі.

Собі під вагонку пускав. Перевіряв тепловізором - працює.

Вагонка в смислі ламінад? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вагонка в смислі вагонка деревяна для стін.

Де між пароізоляцією і обшивкою є повітряний простір фольга буде ефективна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 7 місяців потому...
В 18.03.2016 at 23:17, fedor сказал:
  Показать содержимое

20141021_232354_HDR.jpg

20141021_232404_HDR.jpg

Перебив все перемішав з цементом і залив водою, аля сухомокра стяжка чернова. :) далі самовирівнюючою стяжкою - купував в епіку якийсь дешевий "Бауд...мауд" (не помню)

а арматуру чи сітку не треба в стяжку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 06.11.2016 at 14:07, deluxkangoo сказал:

а арматуру чи сітку не треба в стяжку?

Я не давав. Це ж не новобудова....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Таке питання. колектор теплої підлоги віддлений від системи 2 кранами. я їх перекриваю коли не користуюсь підлогою.
В момент коли я відкриваю крани і вмикаю насос, чути звук перетікання води.. таке відчуття що там береться десь повітря. Це ж видно по розширювальному бакові. в ньому води меншає, хоча жодного сочіння води з батарей немає..
Як перевірити чи є прорив десь в трубах ТП? і як знайти такий прорив, якщо він є?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Dima4s сказано:

Таке питання. колектор теплої підлоги віддлений від системи 2 кранами. я їх перекриваю коли не користуюсь підлогою.
В момент коли я відкриваю крани і вмикаю насос, чути звук перетікання води.. таке відчуття що там береться десь повітря. Це ж видно по розширювальному бакові. в ньому води меншає, хоча жодного сочіння води з батарей немає..
Як перевірити чи є прорив десь в трубах ТП? і як знайти такий прорив, якщо він є?

Вмикаєте теплу підлогу і запрошуєте людину із тепловізором.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Dima4s сказал:

При нагріванні труби ТП розширюються, при охолодженні звужуються (фізика) - що і видно по бачкові. Інша картина, якщо ти постійно підживлюєш систему водою, а поступове паління рівня\тиску в системі при постійному включенн ТП - тоді протікання. Імхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

35 хвилин тому, vaz75 сказано:

При нагріванні труби ТП розширюються, при охолодженні звужуються (фізика) - що і видно по бачкові. Інша картина, якщо ти постійно підживлюєш систему водою, а поступове паління рівня\тиску в системі при постійному включенн ТП - тоді протікання. Імхо.

з бачка зникло відро води... явно не випарувалось... от і думаю..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Anders сказано:

Вмикаєте теплу підлогу і запрошуєте людину із тепловізором.

під 10 см стяжки я сумніваюсь що він щось побачить.. та поки попробую компресором накачати і глянути чи падає тиск

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Dima4s сказано:

під 10 см стяжки я сумніваюсь що він щось побачить.. та поки попробую компресором накачати і глянути чи падає тиск

Побачить

101223_st_02.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Dima4s сказано:

з бачка зникло відро води... явно не випарувалось... от і думаю..

За який час? Бачок відкритий? 

В мене в ненагруженій системі (замкнутій) літом тиск 1 атм. , в нагруженій - 4 атм. На початку холодів поповнюю систему водою, запускаю, і за перших три дні з котла через запобіжний клапан зкапує літрів 10, поки вся система не прогріється. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, difoto сказано:

За який час? Бачок відкритий? 

В мене в ненагруженій системі (замкнутій) літом тиск 1 атм. , в нагруженій - 4 атм. На початку холодів поповнюю систему водою, запускаю, і за перших три дні з котла через запобіжний клапан зкапує літрів 10, поки вся система не прогріється. 

місяць.
Бачок відкритий. система гравітаційна.  відповідн оі тиску там...5 метрів стовпа води.
Заливав холодну воду в систему, зверху линув відро води запасу. ось заліз глянути,при таких же холодних батареях, тому що котел був вимкнутий,.....води десь на відро менше..
Може вода устаканилась?)) типу свіжа була..спресувалась))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це, я так розумію, приватний будинок, затоплювати немає кого. Не парся, запускай систему і споглядай витрату. Якщо буде значна викликай тепловізорівців (тут десь є тема на Борді).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...