Dr.Martenz Опубліковано 11 Березня, 2016 в 19:39 #1 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 19:39 https://petition.president.gov.ua/petition/22120
Ko3bMa Опубліковано 11 Березня, 2016 в 19:56 #2 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 19:56 Quote перебувають з явними ознаками алкогольного сп'яніння, а саме з різким запахом алкоголю, нестійкою ходою, нечіткою вимовою. Якщо петицію приймуть, то доведеться юридично визначати оте все діло з цитати. Плюс всі три фактори повинні бути наявними одночасно, чи достатньо лише двох? Тоді яких? У випадку визначення відсотку алкоголю в крові, то перед придбанням пляшки горілки (з метою дезинфекції, наприклад) з сильною головною біллю (я в такому випадку схожий на зомбі, взагалі. і не питайте, навіщо в такому стані алкоголь - якщо буде можливість обійти закон, то нею скористаються) або вадами мови, доведеться їхати в наркодиспансер. Та й сам неодноразово бачив, як в магазинах на зупинках після 22:00 продавали алкоголь. Чорні пакети, всього-то. Думаєте, що їх зупинить чергова заборона? Навряд. Коротше: нечітке формулювання - раз. Ігнорування існуючої заборони - два. Імхо, краще ціни на алкоголь задерти овердофіга.
Oksana04 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 19:56 #3 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 19:56 1. Хто і як має оприділяти ступінь підпитку, при якому вже забороняти продаж алкоголю? 2. Є компанія, де всі "сині" і один за "тверезого водія". Він, як самий тверезий, йде купувати ще пляшку для "синіх друзів". Йому продадуть???- ТАК. Який тоді зміст в петиції?
HWman Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:00 #4 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:00 А є петиція про повну заборону алкоголю? А то мене по життю вже так задовбали ці алкоголіки.
Sh_Ok Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:11 #5 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:11 Було вже таке. Сухий закон, знищення виноградників, продаж алкоголю у визначені години... Хто хоче випити знайде де купити. І зараз алкаші не в супермаркетах горілку купують, а в кращому випадку самогон або спирт, в гіршому взагалі якийсь сурогат, аби горів. І такі "точки" працюють цілодобово і в кредит і по сто грам, за бажанням клієнта. Заборонами це здолати, на жаль.
Dr.Martenz Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:16 Автор #6 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:16 А ви вважаєте, що саме так як я написав і піде в зміни до законодавства? Чи все ж таки, я просто озвучив суть пропозиції, над якою вже попрацюють ті хто в цьому краще за мене розбирається. Те що зараз навіть попри заборону продають з під поли, ніяк не зменшує того факту, що хоч процентів на 70-80 заборона працює, так само надіюсь вона буде працювати і в моєму варіанті.
Sh_Ok Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:27 #7 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:27 Ну сухий закон і в Америці пробували запровадити. Чим закінчилось? На всьому що заборонено будуть заробляти підприємливі "ділки" а проблема ніде не дінеться. Візьміть хоча б обмеження на купівлю валюти. Менше купувати стали? Ні. Заробляти стали більше валютчтки. Наркотики в магазині не продають - наркомани перевелись?
Zheny@ Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:30 #8 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:30 Петиція має раціональне зерно. Єдине, що потрібно поправити - о це не "заборонити", а "дозволяти відмовити" у продажу. Як у модних клюбах є фейс-контроль, так і тут. Якщо "клієнт" явно "під шафе" на ногах не стоїть, можна відмовити. І я не думаю, що це має стосуватися магазинів. Патамуша мєнталітєт. Чого ? Да все просто - ввечері не продали водяри - зранку побити вітрини / вікна. В барі простіше, є охорона, яка може "ввічливо" попросити. І бармен не сильно винен. Формулювання в петиції маразматичні... Цитувати з явними ознаками алкогольного сп'яніння, а саме з різким запахом алкоголю, нестійкою ходою, нечіткою вимовою. Можна випити одну пляшку пива "Балтика №7" і мати такий штин, як ніби ти влупив грам 200 водки. Нестійка хода? Будь-хто із ДЦП. Нечітка вимова? Те ж що і з ходою нестійкою! Крім того я і тверезих людей знаю, яких фіг зрозумієш з першого разу. Ну і заради продажів. Продавщиня скаже, що він прийшов тверезим і купив 1л водки за 500грн. А щойно ступив крок за поріг - впав п'яним! Але в магазині - 1001% був тверезим!
Sh_Ok Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:42 #9 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:42 Тут може ефективніше буде "бити по кишені". Наприклад патруль може перевіряти у " підозрілих" перехожих рівень алкоголю. У випадку перевищення якоїсь встановленої норми штрафувати на пристойну суму, наприклад мінімальну зарплату. Хто не має як заплатити - на громадські роботи, доки не відробить борг. Не знаю наскільки це реально, але думаю дієвіше буде ніж заборона продажу.
MANJAK11 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:49 #10 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 20:49 17 минуту назад, Zheny@ сказал: Єдине, що потрібно поправити - о це не "заборонити", а "дозволяти відмовити" у продажу. При нашій судовій системі можна й так відмовити у продажу, будь чого, будь кому
Oksana04 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:15 #11 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:15 29 хвилин тому, Sh_Ok сказано: патруль може перевіряти у " підозрілих" перехожих рівень алкоголю. У випадку перевищення якоїсь встановленої норми штрафувати на пристойну суму Напилась я в стєльку з якогось свого, нікому не зрозумілого, приводу. Йду собі додому, ноги заплітаються - жах (за км видно - "насинячилась"), але йду тихенько, нікого не зачіпаю - скоріше б до ліжка. То з якого такого дива я маю платити штраф??? І знову ж, як писали вже - НОРМА - вона в кожного своя!
Oksana04 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:20 #12 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:20 Тема ж все-рівно у флеймі... Перечитала свої пости, склалось враження, що п'ю безпробудно, хоч нічого крім пива та слабоалкоголки не вживаю)))
VojinSvitla Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:34 #13 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:34 1 година тому, Ko3bMa сказано: нестійкою ходою, нечіткою вимовою. Це вже дискримінація людей з ДЦП і іншими подібними нозологіями Zheny@ Мене випередив, але все одно вставлю свої 5 монеток)))
Ko3bMa Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:43 #14 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:43 1 hour ago, Dr.Martenz said: А ви вважаєте, що саме так як я написав і піде в зміни до законодавства? Чи все ж таки, я просто озвучив суть пропозиції, над якою вже попрацюють ті хто в цьому краще за мене розбирається. Те що зараз навіть попри заборону продають з під поли, ніяк не зменшує того факту, що хоч процентів на 70-80 заборона працює, так само надіюсь вона буде працювати і в моєму варіанті. Петицію в тому вигляді, в якому вона зараз, підпише дуже мало людей. Quote Це вже дискримінація людей з ДЦП і іншими подібними нозологіями Дискримінація? Де? В чому? Давайте вже згадаємо людей з натертими мозолями і камінцем у взутті - в них теж нечітка хода на момент покупки. Не починайте цю дурку про дискримінацію. Якщо у вас є вади в розвитку, то це не робить вас ні гіршим, ні кращим за інших. Імхо, звичайно.
Zheny@ Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:46 #15 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:46 1 хвилина тому, Ko3bMa сказано: Якщо у вас є вади в розвитку, то це не робить вас ні гіршим, ні кращим за інших. Це і так ясно. Чоловік має на увазі, що невнятна вимова і не чітка хода - поняття однакові як до п'яного, так і хворого на ДЦП. А це діаметрально протилежні речі. І він знає, про що говорить.
VojinSvitla Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:55 #16 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:55 10 хвилин тому, Ko3bMa сказано: Дискримінація? Де? В чому? А в тому, що вище перераховані ознаки, дві з трьох підходять під ДЦП! Причому тут мозолі?
VojinSvitla Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:57 #17 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 21:57 13 хвилин тому, Ko3bMa сказано: Якщо у вас є вади в розвитку, то це не робить вас ні гіршим, ні кращим за інших. Імхо, звичайно. Уточню: Вади розвитку, чи фізичні вади?
Ko3bMa Опубліковано 11 Березня, 2016 в 22:02 #18 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 22:02 ліцорука Я не буду відповідати ні першому, ні другому ібо буде срач і сотні зайвого тексту. Далі - по темі.
VojinSvitla Опубліковано 11 Березня, 2016 в 22:19 #19 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 22:19 Срач -не срач, але потрібно коректно висловлювати свої думки. А по темі: треба підвищити акцизи на алкоголь і горілку, замість мита на автівки і хай поліція почне жостко боротися з самогонщиками, підпільщиками і сурогатом! Звичайно що все вище перечислене з розділу фантастики, але чому і ні? П. С. Петицію про кримінальну відповідальність за водіння в стані алкогольного сп'яніння підписало лише 4 з половиною тисячі
Zheny@ Опубліковано 11 Березня, 2016 в 22:34 #20 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 22:34 31 хвилин тому, Ko3bMa сказано: Я не буду відповідати ні першому, ні другому і чого ж це? Яка релігія забороняє?
Юріч Опубліковано 11 Березня, 2016 в 23:09 #21 Опубліковано 11 Березня, 2016 в 23:09 2 часа назад, Zheny@ сказал: Єдине, що потрібно поправити - о це не "заборонити", а "дозволяти відмовити" у продажу. Як у модних клюбах є фейс-контроль, так і тут. Якщо "клієнт" явно "під шафе" на ногах не стоїть, можна відмовити. Згідний. Сильно п'яним відмовляти у продажі алкоголя - нормально. На рахунок часових рамок... Думка в мене неоднозначна - пару раз, коли мені було потрібно, мені ці рамки були незручні, що обмежують мої права...я так думаю)).
Sh_Ok Опубліковано 12 Березня, 2016 в 08:15 #22 Опубліковано 12 Березня, 2016 в 08:15 10 годин тому, Oksana04 сказано: Напилась я в стєльку з якогось свого, нікому не зрозумілого, приводу. Йду собі додому, ноги заплітаються - жах (за км видно - "насинячилась"), але йду тихенько, нікого не зачіпаю - скоріше б до ліжка. То з якого такого дива я маю платити штраф??? І знову ж, як писали вже - НОРМА - вона в кожного своя! Чисто гіпотетично - в такому стані ви наражаєте своє життя на небезпеку, штраф буде приводом наступного разу краще себе контролювати і напиватись не в стельку, а трохи менше. Але це так, пагаваріть. В нашому суспільстві заборони існують щоб їх порушувати, а закони щоб їх обходити, заохочення впливають на поведінку менше ніж покарання. Це десь на генному рівні.
vampirich Опубліковано 12 Березня, 2016 в 08:24 #23 Опубліковано 12 Березня, 2016 в 08:24 11 годин тому, Zheny@ сказано: Єдине, що потрібно поправити - о це не "заборонити", а "дозволяти відмовити" у продажу. Який продавець магазину відмовить потенційному клієнту, якщо це не заборонено? це ж виручка.. Тут через заборону продають, а надіятися на якусь "громадську свідомість" і просто по рекомендації не продати - то не в нашій країні
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.