talja Опубліковано 10 Березня, 2011 в 11:15 #76 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 11:15 о, як ми з оплачуваної і престижної роботи перестрибуємо у іншу елітність- високий рівень освіченості та самовдосконалення ти перший згадав за співвідношення оплачуваності і освіченості. На рахунок іншої елітності: а що хіба є лише один критерій елітності? Гроші?
Oksana04 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 11:30 #77 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 11:30 Зараз мені скажуть, що нащо ти взагалі вчишся, але. Може й вчишся, але не в університеті. Туди ти ходиш, щоб отримати диплом (папірець)... Я вивчу те, що я вважаю за потрібне. Метематику, програмування, фізику. А те що мені не цікаво, не заставиш і все. Вот не цікаво мені вчити Історію. Ну так... Вперед і з піснею! В теперішній час: інтернет, бібліотеки і т.п. і не треба платити шалені гроші за університетське навчання. Вчиш виключно те, що хочеться і тільки вночі, а цілісінький день маєш на розгрузку вагонів для забезпечення себе грошима допоки не вивчиш бажаного. Ну диви. В мене одногрупник з села. Йому батьки дають 50 грн на тиждень, він здає на 3 та перекриває 5, щоб мати гроші на прожиття. Цього я не зрозуміла... В мене був одногрупник з села, якому батьки давали гроші ТІЛЬКИ НА ДОРОГУ В ДВІ СТОРОНИ. Давали йому продукти. Ми ходили на пари з гуртожитка пішки. Він не совався з нами на пиво - не міг собі дозволити - ВЧИВСЯ. А в батьків в 19 років просити гроші не дуже хочеться. Якщо батьки народили, "поступили", то треба довчити. А з твого боку треба зробити все для того, щоб їхні вкладення - дали плоди. Коли мої батьки не могли собі дозволити "поступити мене" в університет - я вчилась в технікумі. Знання отримала на такому рівні, що потім, коли все ж таки поступила в університет (за дипломом)- "курила", бо майже нічого нового не навчили. А вам ніколи не попадались викладачі які кажуть ну не поставлю і все... Варіант - "порєшать" тоже не проходить, не в кожного є можливість. Попадались... В мене з першого по 10й класи школи було все 5 і лише одна фізкультура 4. Не того, що я не сподобалась вчительці, а того, що була ширша, як довша. Плакала, але батьки сказали, що принципово не підуть просити. Поясню, як це відноситься до стипендії. Мій атестат, де все 5 і однісінька 4 не дав мені можливості поступити в технікум на державне навчання. Вчилась на платному. Вчилась клято. Перевели на державне, але без стипендії. Зараз жива і грамотна :D . Вважаю, що ті, які можуть відписатись в даній темі (тобто щонайменше мають інтернет) не мають права жалітись на життя.
fantazy Опубліковано 10 Березня, 2011 в 11:46 #78 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 11:46 Треба щось робити для того. А не жалітись. Правильно, Oksana04!
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 16:54 #79 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 16:54 У мене срібна медаль, червоний диплом ВНУ, але пробачте мене боги грамотності!!! Я не вважаю себе на 100% грамотною! І якщо в мене з валеології було "4", а я історик, то життя заставило мене її вивчити на "5". Жоден мій однокурсник-відмінник не працює за спеціальністю, а соціальних і політичних висот досягнули якраз таки не відмінники. У мене подруга, однокласниця, закінчувала школу за станом здоров'я на дому. А це означає, що вчителі приходили каву попити... Так от вона жартома каже, що не посилає нам смс-привітання на Великдень, бо не знає як правильно написати "Христос". А от життєвої мудрості, психолога і стиліста, як вона, ще треба пошукати! Люди добрі, куди ділись пріоритети людяності і доброти? Та й таланту, в кінці кінців? Все решта справа набувна, аби було бажання. Життя вносить свої корективи.
Oksana04 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 16:57 #80 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 16:57 ...А як це все до стипендії відноситься?
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:01 #81 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:01 Я про те, що стипендію заслуговує і трієчник, якщо вона диференційована. Не всі предмети даються однаково і є людський фактор (викладачі).P.S. А пафосне звернення до роботодавців теж має відношення до стипендії?
solnishko Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:05 #82 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:05 соціальних і політичних висот досягнули якраз таки не відмінникиТа ладно..не про відмінників зараз іде мова, а про те, ЩО людина виносить для себе з освіти.Ніхто не виключає механічних помилок, чи за неуважністю. Але, погодься, що загальний рівень грамотності завжди помітний..І, навряд, ти знайдеш для себе багато спільного з людиною, яка не може елементарного речення скласти..куди ділись пріоритети людяності і доброти? Та й талантуЦе окрема тема, мені здається.
talja Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:07 #83 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:07 Я про те, що стипендію заслуговує і трієчник, якщо вона диференційована. Не всі предмети даються однаково і є людський фактор (викладачі).Людський фактор є завжди, але можна тупо не сподобатися викладачеві один раз, однак, якщо студент постійно каже, які всі викладачі погані, то варто задуматися. Краще дати ту стипендію платнику, який сидить над книжками і вчиться, аніж трієчнику-державнику, або поміняти їх форми навчання.Який тоді буде стимул вчитися, якщо трієчник отримуватиме стипендію????P.S. А пафосне звернення до роботодавців теж має відношення до стипендії?А пафосне звертання логічно випливало з попереднього повідомлення.
solnishko Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:16 #84 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:16 До речі, про трієчників державників і платників. Я закінчила школу з золотою медаллю, алепоступила на платне відділення. Вчилася я клято, я просто знала для чого я прийшла у ВУЗ.І коли на 4-му курсі мене перевели на державну форму, бо у мене був найвищий бал,я знала точно, що я це ЗАСЛУЖИЛА.
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:23 #85 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:23 Підсумовую...Одні з освіти виносять знання, інші оцінки, а ще інші досвід налагодження контактів. А четверті затамували зло на державників...Так, коло спілкування у мене таке, що всі вміють речення скласти, а от роботодавці в подруг грамотно писати не вміють,зате вміють говорити і думати. Та це не заважає їм бути успішними.Я вчилась коли платників не було, тому, можливо, не можу розділити з вами вами ваше горе. А от трієчники були, так от вони на захисті диплому так себе проявляли, що комісія стоячи аплодувала...
talja Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:28 #86 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:28 А четверті затамували зло на платників...а на платників то за що?
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:30 #87 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:30 Це у вас треба запитати, виходячи з ваших попередніх постів
solnishko Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:31 #88 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:31 .Одні з освіти виносять знання, інші оцінки, а ще інші досвід налагодження контактівОсвіту можна розуміти як передачу накопичених суспільством знань молодому поколінню для розвитку в нього пізнавальних можливостей, а також набуття умінь і навичок для практичного застосування загальноосвітніх і професійних знань. Освіта призначена, щоб дати йому початкові знання культури, формуючи поведінку у дорослому житті і допомагаючи у виборі можливої ролі в суспільстві. Ну нащось та освіта таки тра, нє? А про синдром "гамністий - не гамністий" вже говорилося, ця категорія не залежить від рівня освіти,хоч в Гарварді вчися)
talja Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:33 #89 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:33 Це у вас треба запитати, виходячи з ваших попередніх постів Ласка, щось ти неуважно читаєш . Я і була платником 4 роки. Тому, виходячи з такої логіки, у всьому винні злі державники
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:33 #90 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:33 ... Яке це відношення має до стипендії? Так, Талю, судячи з ваших постів, винні державники
talja Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:36 #91 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:36 ... Яке це відношення має до стипендії? Так, Талю, судячи з ваших постів, винні державники Не з моїх постів, а з того, як їх дехто розуміє для себе.
solnishko Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:36 #92 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:36 Яке це відношення має до стипендії?аааа...) а от пряме нема освіти -за який бен платити???)))))
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:47 #93 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:47 А це що? Краще дати ту стипендію платнику, який сидить над книжками і вчиться, аніж трієчнику-державнику, або поміняти їх форми навчання. Який тоді буде стимул вчитися, якщо трієчник отримуватиме стипендію???? Самі ж писали, що для знань вчились. нема освіти - за який бен платити??? ))))) А ти можеш чітко сформулювати поняття освіти? У мене подруга успішно закінчивши лінгвістичну школу не поступила по профілю, здавши історію на "2". І на перекір всім поступила на історичний
talja Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:55 #94 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 17:55 А це що? Краще дати ту стипендію платнику, який сидить над книжками і вчиться, аніж трієчнику-державнику, або поміняти їх форми навчання. Який тоді буде стимул вчитися, якщо трієчник отримуватиме стипендію???? Самі ж писали, що для знань вчились. Ага, то виходить, що ті, що дуже хочуть вчитися, будуть вчитися і ще й платити за це? А ті, хто не може, або не хоче, отримуватимуть стипендію для підтримки? А може, треба, щоб було так: "Розумним треба допомагати, бездарні проб"ються самі?
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 18:09 #95 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 18:09 Талічка, за часів мого навчання так і було. Єдиний платник перевівся на державне бо злісний прогульщик був відрахований. А стипендія була диференційована.А от з таким твердженням я не згідна.Я проти того, щоб цілі групи студентів-бюджетників на окремих факультетах отримували стипендію, бо дехто іде вчитися саме для цього - мати чим зайнятися протягом 5 років. Середній бал - 4 і маєш стипендію. От і виходить, що держава платить за навчання людей, яким по великому рахунку потрібен папірець, а не знання.З таким підходом можна сказати: Не поступила на державне, то хто тобі винен.
talja Опубліковано 10 Березня, 2011 в 18:18 #96 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 18:18 Талічка, за часів мого навчання так і було. Єдиний платник перевівся на державне бо злісний прогульщик був відрахований. А стипендія була диференційована.А от з таким твердженням я не згідна.Я проти того, щоб цілі групи студентів-бюджетників на окремих факультетах отримували стипендію, бо дехто іде вчитися саме для цього - мати чим зайнятися протягом 5 років. Середній бал - 4 і маєш стипендію. От і виходить, що держава платить за навчання людей, яким по великому рахунку потрібен папірець, а не знання.З таким підходом можна сказати: Не поступила на державне, то хто тобі винен.Зараз теж ніби диференційована - різниця між підвищеною і звичайною за часів мого навчання була десь 90 грн., що зовсім не стимулює вчитися краще.Можна сказати, але людина, яка вчилась останні кілька років знає, як це поступати на спеціальність, де 9-12 державних місць, за які борються 15 пільговиків (саме так було позаминулого року). І ти хоч стріляйся, але, якщо ти звичайна розумна дитина, а не призер всеукраїнської олімпіади, або пільговик, то нічого тобі не світить на тій спеціальності, яку ти хочеш.Розказували мені секретарі приймальних комісій, як здавалися документи, а потім за тиждень вироблялися липові довідки про стан здоров"я.
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 18:26 #97 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 18:26 Ууууу, аргумент У мене конкурс був ще крутішим, повір. Тільки тоді було поняття "блатники", які проявились якраз після першої сесії. Але, як казала моя покійна викладачка: раз ви сюди потрапили, то не займайте чиєсь місце дарма, візьміть для себе хоч щось. І ті ж самі трієчники, стали далеко непоганими педагогами.
talja Опубліковано 10 Березня, 2011 в 18:35 #98 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 18:35 Ууууу, аргумент А що тоді може бути аргументом? Що не знайшла собі зв"язків, щоб стати "чорнобильцем"? У мене конкурс був ще крутішим, повір. Тільки тоді було поняття "блатники", які проявились якраз після першої сесії. Але, як казала моя покійна викладачка: раз ви сюди потрапили, то не займайте чиєсь місце дарма. І ті ж самі трієчники, стали далеко непоганими педагогами. Це було колись, бо так як платників не було, то обирали дійсно найкращих. Але зараз на історичному, математичному, фізичному, філологічному факультетах співвідношення між платниками і державниками десь 20-30 %:70-80 %. А, враховуючи складну ситуацію із набором минулий рік, то виходило, що навіть деякі державні місця лишилися вільними. І, вже вкотре намагаюсь сказати, що не студенти винні, а система освіти. У ВНУ близько 90 % бюджетників отримують стипендії. Ну не вірю я, що всі ці люди її заслуговують .
laska Опубліковано 10 Березня, 2011 в 19:30 #99 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 19:30 Погодься, винним у своїх невдачах знайти завжди можна і не обов'язково себе Я не берусь визначати хто на яку стипендію заслуговує, бо знаю точно, що оцінка, це суб'єктивний фактор і буває ой як далеко від об'єктивності. Це я як викладач стверджую.
Skorpio76 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 21:36 #100 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 21:36 Цікава дискусія! Але, як мені здається, питання виплати стипендії - це політичне рішення! Влада хоче показати, що може "перекрити кисень". Це так "покращується" соціальний захист населення. Як заплатити молодій людині кілька сотень гривень - то ні, це невиправдано, а як купувати за державний кошт букети від імені НБУ, ВРУ та ін. структур за ТИСЯЧІ гривень - гроші знаходяться! Загальна тенденція - бідні мають платити за багатих! Гроші, які недоотримуються рядові громадяни (в тому числі студенти, вчителі, лікарі і т.д.) підуть на програми розвитку бізнесів наближених олігархів.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.