Перейти до змісту

У Ковелі 9-місячна дівчинка померла через халатність лікарів


BARAKUDA

Рекомендовані повідомлення

Без емоцій не прочитати. Матеріал з статті на Волиньпості, Волиньінфо та сторінці мами цієї дитинки в ВК:

" ...У Ковелі лікарі “залікували” дитину на смерть. Матір померлої дитини переконана, що лікарі не лікували, а пришвидшили день смерті її доньки. Жінка розписала весь процес смертельного лікування в своєму повідомленні.

Про це Юлія Зінчук-Карповіч написала у групі “Ковель -єдиний і неповторний”, – повідомляє Kowel.com.ua.

“28 жовтня о 7,50 ранку Моє Донечки не стало…Їй було лише 9 місяців і вона так хотіла жити…Як виявилося лікарі-невропатолог ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та лікар-реаніматолог ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ вони не лікували мою донечку, вони пришвидшили її стан до смерті,- йдеться в повідомленні.

26 жовтня 2015 р. в моєї дев”ятимісячної доньки піднялася температура, яку не вдавалося збити. В 23:00 донька почала рвати протягом години.Несподівано температура різко впала – до 35,5 градусів, викликала швидку.О 00:30 швидка забрала дитину до інфекційного відділення Ковельської центральної районної лікарні.Черговий лікар Коц Юхим Павлович,прийняв рішення не брати у моєї дитини жодних аналізів,тому що черговий лікар лабораторії не брав телефон або спав, а Коц Юхим Павлович не захотів його будити. Дитина поступала бліда,сонлива,з температурою 35,5.Без жодних аналізів лікар нам призначив внутрішньовену крапельницю-препарат Рінгера-лока200,0 та NaCl 100.0,а також ще якийсь укол,найменування якого мені не повідомили.

Протягом ночі до палати заходила лише медична сестра.О 06:00 ранку 27 жовтня 2015 року температура в дитини була висока 37,8,нам дали ібупрофен а через дві години зробили анальган-дімідрол. О 09,00 прийшов лікар-інфекціоніст -Бегаль Борис Борисович.Без жодних аналізів лікар призначив антибіотик (найменування якого мені не повідомили), який одразу було введено моїй дитині.

Дитину було направлено на УЗД серця,УЗД голови,кардіограму та ренген.Після цього стан дитини погіршився – вона була бліда,постійно спала та не плакала.Різко почали синіти губки, борідка, руки та ноги.Бегаль Борис Борисович викликав дитячого невропатолога і кардіолога які до нас не дуже поспішали.

О 11:30 з’явилися лікар невропатолог Гончарова Леся Миколаївна та дитячий кардіолог Олексенко Валентина Петрівна.Обстеживши дитину, лікар-кардіолог жодних сердечних вад чи збоїв не виявив.В той же час, лікар-невропатолог Гончарова Леся Миколаївна впевнено заявила, що в моєї дитини звичайне ускладнення після інфекції, інтоксикація організму.Я та моя свекруха пропонували щоб нам викликали швидку з Луцька тому що ми бачили, що моя дитина в тяжкому стані.Але нас запевнили що нічого сташного моїй дитині не загрожує для впевненості нам викликали ще лікаря завідуючого реанімаційним відділенням Ковельської центральної районної лікарні ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ.

О 12:00 дня 27 жовтня 2015 року дитину перевели до реанімації відділення Ковельської центральної районної лікарні.Там дитині одягли кисневу маску, яка не виконувала свою пряму функцію, оскільки була призначена для дорослї особи,відтак за розміром і будовою не підходила дитині.Кисневу маску я весь час притримувала рукою на обличі дитини.Крім цього, нас з дитиною перекидали з ліжка на ліжко, оскільки в цей час лікарі отримали нові ліжка, відтак увага медперсоналу була повністю зосереджена на розподілі такої гуманітарної допомоги.

Дитині о 14:00 знову поставили внутрішньовену крапельницю в яку ще щось добавляли із укола.Стан дитини динамічно погіршувався. На мої числені зауваження та запитання лікарі не реагували, монотоно повідомляли мені, що стан покращився і моя дитина іде на поправку, але діагнозу вони мені не повідомляли говорили тільки підозра то на те то на щось інше. На мої численні прохання повідомити діагноз дитини, а також назву препаратів, які застосовуються в процесі її лікування, лікар ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ запевняв що вони її лікують препаратами, які вилікують її діагоз, який вони не можуть поставити.

О 18:00 27 жовтня 2015р стан моєї дитини погіршувався вона почала дуже плакати і кричати,махати руками, я повідомила це лікарям ГОНЧАРОВІЙ ЛЕСІ МИКОЛАЇВНІ, на її думку добрий знак – дитина пішла на покращення (як повідомили мені луцькі лікарі моя дитина плакака від великої болі) але у нас в Ковелі лікар Гончарова Леся Миколаївна та ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ сказали моїм ріднім що стан дитини стабільний і дитині вже краще.

О 20:00 27,10,2015 року Гончарова Леся Миколаївна повідомила,що будь які підстави для хвилювання відсутні.Дитині повторно була поставленна крапельниця Рінгера-лока 20:00.Моя дитина сильно кричала, однак до палати ніхто не заходив, лише чутно регіт медперсоналу за дверима палати.

О 23:00 27,10,2015 року прибула Луцька реанімаційна швидка,коли вони побачили мою дитину вони задали перше питання – чому вона не обігрівається, а також були шоковані станом моєї дитини.Тому що коли їх викликали ковельські лікарі вони повідомили що дитина в стабільному стані.

Коли нас забирали луцькі лікарі моїй дитині ковельські медсестри поклали 1,5 літрову бутилку теплої води в ноги щоб я відігрівала свою дитину ручки і ніжки в неї були сині.Лікарі обласної лікарні були вражені халатністю ковельських колег.

Лікарі обласної лікарні моментально поставили діагноз-менінгіт.В 00,30 ми прибули до Волинської обласної клінічної лікарні.Всю дорогу лікар реаніматолог розтирав кінцівки дитині,намагаючись їх розігріти.Лікарі Волинської обласної клінічної лікарні були шоковані запущеним станом дитини,бездіяльністю та безвідповідальністю ковельських колег

.О 05:00 в моєї донечки зупинилося серце.Однак завдяки професіоналізму та кваліфікації лікарів Волинської обласної клінічної лікарні дитину вдалося врятувати.

О 7:50 Моєї Донечки не стало.Як виявилося лікарі-невропатолог ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та лікар-реаніматолог ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ вони не лікували мою донечку вони пришвидшили її стан до смерті.Я звертаюся до всіх не вже наші ковельські лікарі наскількі гнилі в середині що смерть дітей це для них просто усмішка на їхніх обличях.Чому вони працюють у лікарнях,чому вони гублять здоров”я наших дітей?” – ідеться у повідомлені жінки."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аналогічний СТРАШНИЙ випадок стався тиждень назад на Рівненщині - в обласній лікарні ... там помер 5-річний хлопчик... бо лкарі не знайшли для нього часу...

http://charivne.info/rivne-news/na-rivnenshchyni-pomer-5-richnyj-khlopchyk-bo-likari-ne-znajshly-na-noho-chasu-vIdeo

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бо в нас зачасту головні лікарі крадії, весь зарплатний фонд, премії і так далі дерибанять, а всім іншим фігу з маслом.

за таке треба знімати ВСЕ керівництво лікарні!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти


за таке треба знімати
НІ!!! За таке не знімати, а судити треба!!! Можна лише здогадуватись скільки у таких "лікарів" померло або (тьфу-тьфу-тьфу) може померти людей, а вони будуть своїми капельницями прикриватись!!! Бездарі ... їх мать!!!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і треба бути реалістами

не все можна вилікувати і не всіх можна врятувати :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запитайте в знайомих лікарів, як зараз випускники проходять інтернатуру. Це так, просто для загального розвитку. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти


не все можна вилікувати і не всіх можна врятувати
Це вже починаємо розширювати тему дискусії і вилазити з рамок! Наведені факти і якщо все правдиво, то своїми діями лікарі МОГЛИ спасти дитину!!!

а кого замість них ставити?
Ви знаєте, а на таке питання і слів не вистачає щоб відповісти!!! Ну нехай і далі без покарання працюють...

як зараз випускники проходять інтернатуру
Ну не знаю хто і як, але моя дочка зараз проходить і проходить так, що мало місця, так паше!!!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це вже починаємо розширювати тему дискусії і вилазити з рамок! Наведені факти і якщо все правдиво, то своїми діями лікарі МОГЛИ спасти дитину!!!

ми бачимо тільки версію вбитої горем матері, навіть якщо не брати до уваги що і "гавноньюс" може прибріхувати для рейтингу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запитайте в знайомих лікарів, як зараз випускники проходять інтернатуру. Це так, просто для загального розвитку.

В мене друг, як проходив в другій лікарні, то сам ДОБРОВІЛЬНО ходив нв більшість операцій... і ще через знайомих домовлявся щоб його в обласну пускали в операційну... для свого РОЗВИТКУ по 5...10-ть годин стояв на операціях... так що не непотрібно тут ля-ля...

P.S. А те що ці лікарі не будуть вже далі працювати там то 95 %

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти


а кого замість них ставити?

Вважаєш немає достойних? Да вагон. Просто на пригріті грошовиті місця - беруть не всіх. Зазвичай своїх.

 

Мамі дитинки кріпитися. І не втрачати надії, що за халатність "вбивць" таки накажуть.

 


і треба бути реалістами не все можна вилікувати і не всіх можна врятувати :(

Вадім, просто в тебе, мабуть, дітей немає!

 

Я можу назвати ще кільканадцять випадків лікарської халатності, але не стану. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми бачимо тільки версію вбитої горем матері

А я про що кажу? Обговорюємо те що є!!! Зрозуміло, що треба лікарів послухати, експертизу і ...пішло-поїхало... Але якщо доведуть провину (якщо мати звернеться до суду) - то до суду такихї "лікарів"!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти


ми бачимо тільки версію вбитої горем матері

А яку ще версію можна брати до уваги? Лікарську?

Да жодне лікар ще не признався в тому, що він щось робить не так!

 

Я впевнений, що вони в 2-3 голоси скажуть: "ми все робили правильно"  "Це винна мама - надто пізно привезла дитину до лікарні"

 

Моя тітка поступала із приступом (не важливо чого) у лікарню. Поруч сиділа жіночка ,якій було погано, що саме , не знаю.

ЖІночка була з дочкою. Лікарі ,як завжди, нікуди не поспішали. Жіночка прямо там у приймальному відділенні померла - на руках і очах у дочки.

Її навіть відкачувати не намагалися чи хоч якось рятувати!

Констатували смерть. Все. Ось і вся наша медицина!

 

Продовжувати страшні історії?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут потрібно докорінно міняти все, починаючи з освіти

 

капітан очевидність

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну звісно, форумчанин із ніком "хірург" може тільки захистити колег-лікарів.

Продовжуй мінусувати - це лише стане підтвердженням моїх слів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пару місяців тому в мого брата помер синочок... Лікарі теж "бог душу винні", прокуратура і міліція тупо спускають все на тормозах... Як мені сказав один хороший знайомий лікар - жоден лікар чи експерт не буде свідчити проти колеги. Кругова порука...

http://www.volyn.com.ua/printver.php?rub=33&article=0&arch=1858

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На Запоріжжі 11-місячний малюк помер після уколів фельдшерки

(там є відео. відео також є і в "Событиях" від каналу "Україна" за 10.11.2015 15:00)

9 листопада 2015

На Запоріжжі батьки звинувачують лікарів у смерті свого 11-місячного сина. Фельдшерка швидкої допомоги зробила малюку два уколи. Після першого Єгорка знепритомнів, після другого - помер. Відтоді минув місяць, але батьки дитини й досі не можуть добитися від медиків, від чого загинув їхній син. А тому впевнені: лікарі намагаються приховати свою помилку.

У пам'яті Віктора його син Єгорка назавжди залишиться таким: усміхненим хлопчиком з великими очима.

- Держись за коленку.

Батько намагається з'ясувати - чому загинув його 11-місячний син. У смерті звинувачує лікарів. Бо досі не знає - що вколола дитині фельдшерка швидкої. Того дня хлопчикові раптово стало зле - підскочила температура, він дуже плакав, а потім знепритомнів. Батько одразу викликав медиків.

Христина Матвійчук, тітка загиблого немовляти:

- Она посмотрела только горло ребенка, не стала ни слушать, ни температуру мерять, и начала готовить укол. Сделала укол, и ребенок сразу потерял сознание. Когда мы задали вопрос: от чего укол и что с ребенком? Она сказала: Я не знаю, сейчас привезем в больницу и будем смотреть.

Опритомнів Єгор у кареті швидкої, коли під'їжджали до лікарні.

Віктор Потапенко, батько загиблого немовляти:

- Ребенок пришел в себя. Он нормально себя чувствовал. Просто что он плакал. Он громко плакал. Я их просил вызвать реанимацию, чтобы его спасти. Она мне сказала в грубой форме: Закрой свой рот и не ори. Остановила на Смординова автомобиль скорой помощи, сделала повторный укол, после чего ребенок у меня на руках умер.

Відтоді минув місяць. Але причина смерті дитини й досі загадка для батьків.

Іван Черкашин, адвокат родини:

- Причина смерти у нас указана в двух документах: в следственных документах есть лікарське свідоцтво про смерть - в нем указаны 2 причины: пневмония двухсторонняя и интоксикация. Какая интоксикация, каким препаратом - не указано. И уже в свидетельстве государственного образца о смерти вообще одна причина - двухсторонняя пневмония. Вроде бы как естественная причина.

Тож батьки певні - лікарі намагаються приховати власні помилки.

Віктор Потапенко, батько загиблого немовляти:

- Сегодня мы были в райотделе… Ответов нету, дело не продвигается никак. По социальным службам та же самая история. Даже не говорят: кто ведет это дело. Нам просто указывают на дверь, и все.

Знайти фельдшерку, яка везла Єгора до лікарні, кореспондентам Свідка не вдалося. Кажуть, ця жінка нині на лікарняному. Та в батьків хлопчика є запитання й до сільського лікаря. За два дні до смерті вона планово оглядала дитину. І жодних ознак пневмонії не побачила.

- Я комментариев нияких не даю, у мене есть главный врач. Я на вас в суд подам, что вы без мого ведома все снимаете.

Справа зрушила з мертвої точки лише після втручання медійників, каже адвокат родини. Після візиту журналістів до Вільнянського райвідділку міліції терміново змінили слідчого.

Іван Черкашин, адвокат родини:

- Надеюсь, что это дело мы как-то расшевелим. Конечно же, не хватает заключения медицинского полного о причинах смерти. О том, что это за интоксикация, какой препарат и т.д. И повлияло ли на смерть ребенка. Потому что если повлияло, то это будет прямое доказательство вины медицинских работников.

Протягом дня ми чекали на зустріч із фахівцями Департаменту охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації. Та чиновники до кінця власного розслідування говорити з журналістами не хочуть.

- Мы работаем и пока никаких комментариев не даем…

Свідок і далі стежитиме за розслідуванням смерті маленького Єгора.

Сергій Вендін, Олексій Ковальов

Як каже один мудак, "Сафпадєніє?! нє думаю"

Пожинаємо плоди дипломів за сало

На жаль ...

100%! Коли ми (наше покоління) ще поступали, навчалися, бачили те все бл...во, як синуньків і дочечок за бабло пхають на лікарів, як потім "за сало" ті "вчаться", то і передбачали, що такий час прийде
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 

Тут потрібно докорінно міняти все, починаючи з освіти

 

капітан очевидність

 

я просто виразив свою думку!

Пару місяців тому в мого брата помер синочок... Лікарі теж "бог душу винні", прокуратура і міліція тупо спускають все на тормозах... Як мені сказав один хороший знайомий лікар - жоден лікар чи експерт не буде свідчити проти колеги. Кругова порука...

http://www.volyn.com.ua/printver.php?rub=33&article=0&arch=1858

Рука руку миє, таке не тільки в медицині. В мене в університеті не хотіли давати диплом , типу не правильно написано,помилки і тд. А потім вияснилось що кожного року є декілька людей які повинні не пройти зі всіма,а дати на лапу певну суму щоб у них все добре було. Хоча їхні дипломи з самого початку вже нормальні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну звісно, форумчанин із ніком "хірург" може тільки захистити колег-лікарів.

Продовжуй мінусувати - це лише стане підтвердженням моїх слів.

Ja ne budu nikogo zahischati, t.j. ne znaju realnih faktiv i vam radzhu ne zasudzhuvati odrazu ludej, ne visluchavschi versii oboh storin. Prezumpcia nevinnosti.

Sa ze j minus.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми живемо мов у казці, чим далі тим страшніше. В усіх галузях бардак. А ббардак в медицині, це жжжжжжаааааааах. Скільки людей помирає, яких можна варятувати. Це ж не рак останньої стадії. Сьогодні племінниці зробили операцію на апендицит та перитоніт. Здається банальна операція, а насправді все як в детективі. Родичі проживають біля Нововолинська. Вчора ввечері в малої раптово почалися сильні болі в животі, викликали швидку.Виявляється ( я цього не знала) виклик служби 103  з усієї області поступає в Луцьк. Потім з Луцька переадресували виклик в Устилуг, там швидка була зайнята, переадресували виклик на Володимир Волинський. До села швидка їхала годину часу.  Лікар швидкої не міг поставити діагноз,забрали малу в лікарню у Володимир. Там теж не запідозрили апендициту а налякали страшнішим і відправили на Луцьк. Можливо лікарі залякані історією з даної тами і вирішили перестрахуватись. Дитину прооперували в Луцьку сьогодні о 8 ранку. А почалось ще вчора звечора. А якби серйозний випадок, за пів доби що може статися?  Щодо медиків хочу додати. Дочка знайомих поступала цього літа в медичний коледж. Склала ісити на 4 по 12 бальній системі. Як вам? Українську мову і біологію знати на 4. Я в шоці.  І поступила. Дай Бог аби ця медсестра після закінчення коледжу ставила крапельниці чи уколи в мільйон разів краще, ніж вміє писати і читати. На лікарів вчаться трішки розумніші. Дуже сподіваюсь, що ВЧАТЬСЯ. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...