Перейти до змісту

Що краще натяжня стеля чи звичайна шпакльована стеля?

jb007

Рекомендовані повідомлення

Що краще натяжня стеля чи звичайна шпакльована стеля? Задумався над ремонтом, думаю що обрати натяжну стелю чи відшпаклювати, кажуть що шпакльвана дихае а та ні,практично не практично, дорого не дорого і тд.... Порадьте з свого досвіду що обрати. будьласка відповідь і аргументи чому саме такий вибір..Дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що заважає зробити частинами ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шпаклівка тріщить, особливо на швах панелей. Її спроможність "дихати" теж сумнівна - надто дрібнодисперсний матеріал.

Натяжні стелі можуть бути пошкоджені від необережності гострим предметом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

залежно від ваших особливостей кімнати:

площа? - є обмеження на бесшовну натяжну стелю,

висота стелі? - якщо низька, то натяжна забере ще 4-5 см.,

плити лежать рівно чи конкретно перекошені? - шпаклівка буде тріскати

будинок не рухається? є тріщини між плитами перекриття? - шпаклівка буде тріскати

яке освітлення плануєте ставити? - на натяжну зразу трабе продумувати який світильник буде, може бути обмеження по кріпленню

врешті, що вам більше подобається? - можна зробити комбіновану: гіпсокартон + натяжна

зате натяжна майже не боїться потопу зверху,

є матова натяжна - виглядає як звичайна побілена,

по диханню - коли ви накладете кілька шарів шпаклівки, а зверху 1-2 шари фарби - то стеля буде дихати не більше ніж через пвх плівку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В натяжної стелі є величезний недолік, який повністю нівелює всі її переваги.

От просинаєшся ти вночі. Вмикаєш світло. Шукаєш, де він. І бачиш, що на стелі.

На звичайній стелі просто - підкинув подушку (тапок, книжку etc) - і все готово.

А от на натяжній стелі фіг ти вб'єш комаря...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пффф - легко.

Вже 2 роки б'ю. І сліди на місці злочину (кров та хітин ) - витираються в рази якісніше та швидше, аніж зі звичайної - шпакльованої.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добавлю від себе, якби мені зараз той час повернути назад 6 років назад, коли я робив ремонт у всій квартирі, я б ніколи не шпаклював потолки, а однозначно натяжні..... для мене тільки одні плюси: простота в встановленні, немає тих нервів через 2 роки з тріщинами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

питання в тему, як реалізували карнізи разом із натяжними стелями?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якісно зроблена - не буде. Якщо задіяти правильні матеріали.

яке освітлення плануєте ставити? - на натяжну зразу трабе продумувати який світильник буде, може бути обмеження по кріпленню

Ніяких обмежень. Все залежить від майстерності досвіду того, хто робитиме стелю. (реклами тут не буде :) )

врешті, що вам більше подобається? - можна зробити комбіновану: гіпсокартон + натяжна

+1

питання в тему, як реалізували карнізи разом із натяжними стелями?

Стельові (потолочні) карнизи?

майстер підкаже / зробить / переробить.

Це варто озвучувати перед тим, як робити стелю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Десь чув байку, що натяжні шкідливі.

П.С. В одній кімнаті натяжний, в іншій маю звичайний, який з часом потріскався, хоч і були доримані всі тонкощі роботи. Напевно будинок рухається)

Роби комбіновані, гарніше виглядає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та ж дилема для ванної кімнати. Є заперечення що до використання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ж дилема для ванної кімнати. Є заперечення що до використання?

над ванною також думаю. переживаю лише за те, що над нею буде волога / сирість, щоб не було грибка! . Але, якщо добре провітрюватиметься - то в теорії не повинно бути проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та ж дилема для ванної кімнати. Є заперечення що до використання?

Для ваної кімнати одні плюси

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для ванної взагалі панорамну стелю зробити. красота :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене у ванній пластикова вагонка (біла), тільки ширша, на якій стики виглядають як полоски. Дивиться норм. Натяжний думаю буде гарніше, але в мене провітрюваність = 0, оскільки витяжка перемурована десь на 4-му поверсі....Ще думав вивести напряму витяжку, через кухню на вулицю...Правда не знаю ще як правильно таке зробити.

Якщо цікавить можу зробити фото.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Десь чув байку, що натяжні шкідливі.

можливо перші варіанти таких стель, так само як і ранні пластикові вікна - поки не обкатали технологію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що заважає зробити частинами ?

згідний

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

площа? - є обмеження на бесшовну натяжну стелю,

висота стелі? - якщо низька, то натяжна забере ще 4-5 см.,

будинок не рухається? є тріщини між плитами перекриття? - шпаклівка буде тріскати

зате натяжна майже не боїться потопу зверху,

є матова натяжна - виглядає як звичайна побілена,

по диханню - коли ви накладете кілька шарів шпаклівки, а зверху 1-2 шари фарби - то стеля буде дихати не більше ніж через пвх плівку.

Ну наприклад якщо брати за орієнтир новобудову...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В натяжної стелі є величезний недолік, який повністю нівелює всі її переваги.

От просинаєшся ти вночі. Вмикаєш світло. Шукаєш, де він. І бачиш, що на стелі.

На звичайній стелі просто - підкинув подушку (тапок, книжку etc) - і все готово.

В мене свій метод я на білому потолку їх не бив, а просто беру пилосос перед тим як лягати спати половив їх, вони глухі шум пилососа їх не лякаєєє))

а ж дилема для ванної кімнати. Є заперечення що до використання?

над ванною також думаю. переживаю лише за те, що над нею буде волога / сирість, щоб не було грибка! . Але, якщо добре провітрюватиметься - то в теорії не повинно бути проблем.

також варіант, напевно ставити тільки вентилятора примусового на витяжку

Для ванної взагалі панорамну стелю зробити. красота :)

це яка???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Екологічність в першу чергу пріоритет, дуже важливо!!???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

залежить від розмірів кімнати (в великих може не вистачити 1 полоси плівки, буде шов) (почитав - максимальна ширина 5 метрів + 5-7% натяг плівки)

і хто там буде жити) наприклад діти можуть значно швидше пробити плівку ніж пошкодити шпаклівку, а 1 прокол і ви попали майже на нову стелю)

якщо стеля рівна - то тут уже як вам більше подобається.

я б сумістив гіпсокартон з натяжною - гарно і практично.

п.с. новий будинок може ще трошки осідати, можуть появитись тріщини по швах між плитами, але тут багато залежить від майстра.

зверніться до нормальної компанії, візьміть не саму дешеву плівку - і буде вам щастя.

шпаклівка + покраска навряд чи буде екологічніше. само собою не забувайте про провітрювання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

залежить від розмірів кімнати (в великих може не вистачити 1 полоси плівки, буде шов) (почитав - максимальна ширина 5 метрів + 5-7% натяг плівки)

і хто там буде жити) наприклад діти можуть значно швидше пробити плівку ніж пошкодити шпаклівку, а 1 прокол і ви попали майже на нову стелю)

якщо стеля рівна - то тут уже як вам більше подобається.

я б сумістив гіпсокартон з натяжною - гарно і практично.

п.с. новий будинок може ще трошки осідати, можуть появитись тріщини по швах між плитами, але тут багато залежить від майстра.

зверніться до нормальної компанії, візьміть не саму дешеву плівку - і буде вам щастя.

шпаклівка + покраска навряд чи буде екологічніше. само собою не забувайте про провітрювання.

На вашу думку це яка компания?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найкращий варіант комбінована - гіпсокартон + натяжна. У нас по всій квартирі просто натяжна (глянцева), то не дуже гарно. А ще ніяких плінтусів не поклеїли і заглушок немає по краях, то має незакінчений вигляд. Ціна натяжної стелі та "шпатлювання і покраска " однаково обходиться. Плюс натяжної, що робиться швидко і ніякого бруду і пилу. Але потребує догляду через рік-два, потрібно мити.  Якщо надумаєте робити натяжні стелі, обирайте насичені кольори,  гарніше ніж світлі. Темно коричневу плівку обрали в туалет - шикарно.  

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ще ніяких плінтусів не поклеїли і заглушок немає по краях, то має незакінчений вигляд. 

Так в чому проблема? Це можна зробити в будь-який час - було б бажання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Темно коричневу плівку обрали в туалет - шикарно.
ем... якось навіть не знаю чому, але нагадало анекдот. Про Чапаєва і Пєтьку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...