Перейти до змісту

Всі довідки відміняються з 1 жовтня

sss381

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всі довідки відміняються з першого жовтня

З 1 жовтня чиновники будуть самі отримувати необхідні їм довідки та інші документи.

Про це пише Бухгалтер 911, із посиланням на першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову.

"З 1 жовтня 2015 жоден державний орган не матиме права вимагати довідки, навіть електронні. Тому що якщо вони матимуть безкоштовний доступ до реєстру, вони зможуть це зробити власноруч і отримати цю інформацію без того, щоб кожного разу звертатися за виписками та довідками. Це стосується не тільки довідок, а й, наприклад, документів про народження, шлюб та інших", - повідомила вона.

Громадяни отримуватимуть необхідну інформацію, документи та довідки з відкритих реєстрів. Їх перелік такий:

- Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів

- Реєстр спеціальних бланків документів інформаційної системи Міністерства юстиції України

- Єдиний реєстр спеціальних бланків нотаріальних документів

- Єдиний реєстр нотаріусів України

- Спадковий реєстр

- Єдиний реєстр довіреностей

- Державний реєстр обтяжень рухомого майна

- Єдиний реєстр громадських формувань

- Реєстр атестованих судових експертів

- Реєстр методик проведення судових експертиз

- Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення

- Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство

- Відомості з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення

- Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень

- Реєстр громадських об'єднань

- Державний реєстр друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності

- Державний реєстр актів цивільного стану громадян

- Державний реєстр речових прав на нерухоме майно

- Державний реєстр баз персональних даних

Взято тут:

http://znaj.ua/news/reforms/19535/vsi-dovidki-vidminyayutsya-z-pershogo-zhovtnya.html

Опубліковано

було би добре, не прийшлось би нікуди ходити замовляти та чекати....

Як представник "бюрократії" :) те ж був би не проти. А то посилаєш людину за довідкою, а там ту довідку або не видають, або видають із запізненням. А людина, не розуміючи, що я так роблю не з власної прихоті, а по вимозі закону - дивиться на мене вовком ... Не приємно однако.

Опубліковано

Як представник "бюрократії" :) те ж був би не проти. А то посилаєш людину за довідкою, а там ту довідку або не видають, або видають із запізненням. А людина, не розуміючи, що я так роблю не з власної прихоті, а по вимозі закону - дивиться на мене вовком ... Не приємно однако.

Совісний "бюрократ", воу! :0159:

Опубліковано

Громадяни отримуватимуть необхідну інформацію, документи та довідки з відкритих реєстрів.

все добре, але цікаво як вони реалізують захист персональних даних від "утєчкі" та зловживань - тобто, щоб громадянин Іванов І.І. зміг переглянути, ознайомитися і скачати дані всіх оцих переліків, реєстрів та баз лише відносно себе.

або якщо доступ до цих баз буде зосереджено з одного кабінету чиновника, як унеможливити зловживання? охочих подивитися дані буде чимало.

або доступ до даних у селах, де інтернет - це рідкість.

та й старшим сільським дядькам і тіткам, бабусям та дідусям простіше поїхати в район, відстояти в черзі та взяти довідку, ніж вчити всі оті тирнети.

в черзі і з людьми поговорити можна, час згаяти

Опубліковано

Громадяни отримуватимуть необхідну інформацію, документи та довідки з відкритих реєстрів.

все добре, але цікаво як вони реалізують захист персональних даних від "утєчкі" та зловживань - тобто, щоб громадянин Іванов І.І. зміг переглянути, ознайомитися і скачати дані всіх оцих переліків, реєстрів та баз лише відносно себе.

або якщо доступ до цих баз буде зосереджено з одного кабінету чиновника, як унеможливити зловживання? охочих подивитися дані буде чимало.

або доступ до даних у селах, де інтернет - це рідкість.

та й старшим сільським дядькам і тіткам, бабусям та дідусям простіше поїхати в район, відстояти в черзі та взяти довідку, ніж вчити всі оті тирнети.

в черзі і з людьми поговорити можна, час згаяти

а нафіга громадянам довідки, якщо чиновники не будуть їх вимагати?

в кожній держструктурі буде доступ до баз, і громадянину не треба туди подавати довідку, бо таку інфу, при потребі, держстуктура сама запитує у відповідній базі.

стосовно того, що громадянин може отримати якусь інфу з баз , так в тому нічого поганого, завжди можеш переконатись, що якісь дії стосовно тебе правомірні.

ще відкриють доступи до використання коштів бюджетів усіх рівнів, тоді можна буде й контролювати як чиновники тратять наші, платників податків, кошти

Опубліковано

я ключові слова виділив -

як зробити, щоб громадянин дивився дані лише відносно себе? а не дивився, скільки і яких машин і квартир в сусіда, коли він одружився і де прописані його діти, скільки в нього на рахунку і чи немає обтяжень?

якщо доступ буде в кабінеті чиновника, як зробити, щоб він не передавав дані третім особам (конкурентам по бізнесу, жулікам, чоним ріелторам і т.д.)?

ось 2 ключових моменти - захист інформації.

в інших проекціях ідея має право на життя.

Опубліковано

та й старшим сільським дядькам і тіткам, бабусям та дідусям простіше поїхати в район, відстояти в черзі та взяти довідку, ніж вчити всі оті тирнети. в черзі і з людьми поговорити можна, час згаяти

-d селі час завжди є чим згаяти, корови ,кури, свині-їм не поясниш, що не дав їсти, бо стояв у черзі.

-три четверті людей приїзджають без , наприклад оригіналу айді коду, начебто і по копії ясно власника, між тим бюрократи гордо відсилають людей по папірці.

Скільки людино годин тратиться, про кіло людинонерви вже й мови нема.

Опубліковано

я ключові слова виділив -

як зробити, щоб громадянин дивився дані лише відносно себе? а не дивився, скільки і яких машин і квартир в сусіда, коли він одружився і де прописані його діти, скільки в нього на рахунку і чи немає обтяжень?

якщо доступ буде в кабінеті чиновника, як зробити, щоб він не передавав дані третім особам (конкурентам по бізнесу, жулікам, чоним ріелторам і т.д.)?

ось 2 ключових моменти - захист інформації.

в інших проекціях ідея має право на життя.

А, що це велика таємниця? Ну, дізнались мої дані, нічого страшного я не приховую, живу по доходах, сподіваюсь, що й чиновники будуть жити по доходах. А якщо я і маю, що приховувати, то приховаю.

Опубліковано

bormotuha, тоді створи тему і виклади дані про себе і всіх членів родини по пунктах з першого посту.

якщо ж ні, то не ганяй повітря

Nokian,

я це все розумію, але той абзац читати тре' з гумором

• 3 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...