Boromir Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:15 #1 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:15 Чи варто брати таку у похід в гори? які є ідеї по пакуванні.Чому питаю ну по-перше ціна значно менша і якість значно краща. Мені чомусь в металевих банках нормальна не попадалась окрім білоруської.
drap Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:19 #2 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:19 Сам сделай)Я два года сам делаю, незаменимая вещь в походе. Паковать обычно, между шмотками переложить в середине рюкзака.
Dedakeda Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:28 #3 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:28 Покупал в Тростянецькіх ковбасах, неплохая, только та что подороже.
Boromir Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:30 Автор #4 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:30 стоп стоп я не про саму тушонку. я про тару, скло в поході варто чи ні?
Ko3bMa Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:41 #5 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:41 Скло в походи брати не бажано.
S30 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:45 #6 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 09:45 Не варто. Ту ж тушонку можна в пластикову тару.1. Легше2. Компактніше (є кубічної форми)3. Якщо і лопне то все одно можна споживати.
Demeter Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 12:48 #7 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 12:48 - скло важке - скло крихке (якби в мене була хоч найменша підозра на те що у м'ясі внаслідок тріщини може бути скло - викинув би все, майже не шкодуючи) - скляна банка має зовсім НЕергономічну форму (НЕкубічна) + тушонка в склі смачніша (справді?, просто вже забув коли брав в похід саме тушонку) + скло відносно легше утилізується (у випадку коли є вогнище) Цікавим варіантом є пластикові контейнери. Але підібрати форму, стерилізувати, і герметично запакувати не вийде. Сам би схилявся до ідеї з вакууматором, але річ недешева, де в Луцьку знайти не відомо Ну і так, думки в голос - сушене (в'ялене) м'ясо рулить!
S30 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 13:09 #8 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 13:09 Підібрати форму? До вибору до кольору.Тушонку стерилізувати і закрити вакуумно? Ви в похід на рік-два зібралися?Правильно приготовлена "тушонка" заливається смальцем і ніц їй в поході не буде.З пластиковою тарою перевірено на власному досвіді.
Polehan Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 13:41 #9 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 13:41 Скло не варто. Брав по 47грн в тростянецьких в жесті, дуже смачна і справді мясо, такаж в склі на 2 гривні дешевше
lilechka Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 14:28 #10 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 14:28 Скло то зайва вага. Невже ви себе так не любите, щоб перетворювати похід на муки?! ІМХО краще обмежити себе трохи в комфорту та їжі, аніж бути схожим на мула. Після походу будете від'їдатись.
timomaas Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 15:17 #11 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 15:17 а як люди скляну тару утилізовують в поході чи з собою носять?скло - суцільний мінус
lilechka Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 15:37 #12 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 15:37 а як люди скляну тару утилізовують в поході чи з собою носять?Кажуть, якщо кинути у хороше багаття, то скло розпадається на пісокНа щастя не так багато людей беруть з собою а гори тушонки і консервації - слідів мало. А от пляшок від алкоголю повно(
nickel Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 15:45 #13 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 15:45 а як люди скляну тару утилізовують в поході чи з собою носять? скло - суцільний мінус
rrid Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 16:16 #14 Опубліковано 19 Серпня, 2015 в 16:16 Ходили на Кавказ декілька років тому. Харчування було організовано по мікрогрупах - один пальник на намет, три балони до нього - це було обов'язковою вимогою для всіх, а от мікрогрупи вже самі визначали меню і, відповідно, вагу цього меню. Зі мною в наметі було двоє хлопців з Волині, які дивились на мене як на дивака - я складав меню, рахував калорії на кожен день, і в результаті в мене були розписані сніданки, обіди й вечері на всі 10 днів. Я брав сирокопчену ковбасу й жерстяні консерви, сало й каші швидкого приготування і т.д. Хлопці - звичайний горох, сиру картоплю, тушонку в скляних банках, по півтори чи дві буханки хліба кожен, і тому подібне. Фактично, наша мікрогрупа розділилась - вони окремо харчувались, я - окремо. Нас поєднував тільки мій газовий пальник - спільно гріли воду, далі я запарював кашу і за пару хвилин її їв, вони ще 20 хвилин доварювали свою кашу. Все ніби нічого - вони харчуються як їм зручно, я - так як звик в походах (плюс досвід одиночних походів), незручностей ніби немає. В хлопців закономірно значно важчі рюкзаки, ніж в мене, але вони самі їх несуть, і задніх не пасуть - фізична форма дозволяє (на підйомах на перевали ще й обганяють мене). Але на третій день, один з них підвернув ногу. В нас вимога - мікрогрупа (ті, що живуть в одному наметі) повинні бути повністю автономною мікрогрупою. Тому двоє розвантажують третього, щоб йому було легше шкутильгати. Ми двоє ділимо на себе його частину загального спорядження і його особисте спорядження (типу частина намету, мотузка, льодоруб, балон з газом, і т.д.), а як "бонус" - мені дістається нести в т.ч. хлібина, банка тушонки - тобто речі, які не тільки необхідні, але й ті, які можна було оптимізувати по вазі. Але я змушений їх тепер нести. Звісно, в Карпатах набагато легше - якщо травмований все ж може йти, можна просто викинути зайві продукти і зійти з маршруту, і на протязі доби вийти до людей або до місця, де може забрати таксі. Тому, навіть якщо "фізуха" дозволяє - не варто брати будь-що в скляних банках в гори. Це і великі ризики розбити банку (і зіпсувати не тільки продукт, але й щось з речей-"сусідів"), і зайва вага. Краще засушити (якщо йти в тривалий похід), або зробити самому тушонки - засмажити м'яса до напівсухого стану, і залити його смальцем в пластикову (пластмасову) тару. Це займе трохи часу, навряд чи буде дешевше за готовий продукт, але точно буде дуже смачно
ODZER Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 08:23 #15 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 08:23 Якось мої друзі розповідали, як взяли тушонку в скляних банках в Карпати Тушонка розбилась невідомо коли, і ввечері, коли він відкрив рюкзак - АБСОЛЮТНО все було в жирі , адже поки йдеш, рюкзак трохи труситься, і все перемішалось , як в блендері. Краще робити тушонку самому і в пластикову тару, або купувати металеву, але перевірених виробників Ось тут колись відкривали тему про харчування в поході, там є і рецепти тушонки
Vlv68 Опубліковано 9 Листопада, 2015 в 10:46 #16 Опубліковано 9 Листопада, 2015 в 10:46 цього року купував тушонку запаковану в спеціальні пакети, на вигляд пакет як товста фольга на основі целофанудуже міцна, руками не розірвати, запакована надійно, готовиться в автоклавах вже пакованаговяжу тушонку 525 гр (це вага нетто) брав десь за 55-60 грн, точно вже не пам"ятаю, свинина була на пару гривень дешевша525 гр на 5 чол вистачає на раз повністю, на наступний рік обіцяли в меньшій розфасовці десь по 200-300 грдуже вигідно для тих хто ходить в гори соло або парамитушонка відмінної якості, одне м"ясо, жиру мало, посуд після неї мити легко, не потрібно природу забруднювати різними плинами для миття чи витирати серветками, як на мене білоруська гірша
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.