Перейти до змісту

Гріється Материнка.Потрібна допомога.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня всім.Пишу сюди щоб хто що знає, щоб вирішити цю проблему.Материнка нагрівається коли я ставлю на обробку відео.Тобто є програма Sony Vegas і через цю програму обробляють відео.Ну вот і коли я тільки вже запускаю на обробку то дуже швидку темпаратура із 60 - ти, піднімається до 90 градусів, і компьтер автоматично виключається.Коли просто сидиш в інтернеті чі граєш якусь ігршку, то темпаратура в середньому 60 градусів.За темпаратуою наблюдав программою Speccy.А обробляти відео мені потрібно кожний день, в середньому відео обробляється біля двох годин.І вот пройде хвилин 10 і компьютер виключається, тому-що темпаратура стала дуже високою.Приблизно пів року назад також при обробці відео темпаратура була високою, і компьтер виключався, но я подивився в інтернеті що можна вийняти охолодження що охолоджає чіпсет на материнський платі і просто по новому смазати термопастою.І ось я все зробив і думаю подивлюся чі помогло, і справді допомогло.При обробці відео темпаратура була в седеньому 65 градусів.І ось через дейякий час, знову ось таке почалося, тільки вже не допомогло те що я робив тоді.І вот вже не знаю що робити.Хотів би щоб хтось поміг.Дякую зарання.

Комплектуючі.

Материнская плата

Изготовитель http://www.abit.com.tw/

Модель AN52(MCP65) (Socket AM2 )

Версия Unknow

Изготовитель сев. моста NVIDIA

Модель сев. моста nForce 520

Ревизия сев. моста A3

Изготовитель юж. моста NVIDIA

Модель юж. моста nForce 520

Ревизия юж. моста A3

Процесор.

AMD Athlon 64 X2 5400+

Ядра 2

Потоки 2

Название AMD Athlon 64 X2 5400+

Кодовое имя Brisbane

Конструктив Socket AM2 (940)

Техпроцесс 65nm

Спецификация AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+

Семейство F

Доп. семейство F

Модель B

Доп. модель 6B

Степпинг 2

Ревизия BH-G2

Инструкции MMX (+), 3DNow! (+), SSE, SSE2, SSE3, AMD 64

Виртуализация Поддерживается, Отключено

Распараллеливание Not supported

Скорость вентилятора 2109 оборотов

Частота шины 200.9 Мгц

Скорость шины 1004.7 Мгц

Исходная частота ядра 2800 Мгц

Исходная частота шины 200 Мгц

Відеокарта.

Монитор

Название L1918S на ASUS EAH5450 Series

Текущее разрешение 1280x1024 точек

Рабочее разрешение 1280x994 точек

Состояние включено, основное, поддержка устройств вывода

Разрешение по горизонтали 1280

Разрешение по вертикали 1024

Глубина цвета 32 бит на точку

Частота развертки 60 Гц

Устройство \\.\DISPLAY1\Monitor0

Опубліковано

Нагрівається материнка чи все-таки процесор?

Ну ось, тільки шо знову поставив на обробку відео, і дивився за темпаратурою.Комтьютер виключівся коли показувало що Материнка - 93 градуса, а процессор 71.

Вчора поставив куллер щоб гаряче повітря видувало, і непомогло...

Можливо хтось знає сервіс, щоб гарно все поремонтували, тому-що сам наврячи зроблю вже...

Опубліковано

Міняти мамку. Дуже проблемні мамки, дуже проблемні чіпи.

В ідеалі міняти платформу. В ідеалі на інтел.

Безкоштовна порада. Підете в сервіс — там вам скажуть те ж саме за гроші.

Опубліковано

в мене здається була така мамка ( чи схожа з цією моделлю). Почитай відгуки в неті - з нею одні проблеми. Часто також вимикався комп, поки мамка не здохла , вона навіть нова через декілька місяців почала матюкатись :)

Опубліковано

це не материнка така, а глючний ціпсет NVIDIA - у них там горіло 80% чіпів включно з відеокартами 8800 і приставками ps3

Опубліковано

Материнская плата

Изготовитель http://www.abit.com.tw/

Модель AN52(MCP65) (Socket AM2 )

Версия Unknow

Изготовитель сев. моста NVIDIA

Модель сев. моста nForce 520

Ревизия сев. моста A3

Изготовитель юж. моста NVIDIA

Модель юж. моста nForce 520

Ревизия юж. моста A3

Знаю таку, в знайомого теж такі проблеми були (завісав або вимикався), південний міст грівся так що можна було яєчню жарити... :0150: я поставив йому замість рідного радіатора, радіатор з кулером Gembird VC-RD він якраз підходить по кріпленні... поки мамка ще працює...

Опубліковано

Десь годину назад приїхав і заніс компьютера в Expert сервіс.Думаю зроблять гарно. Тільки заберу компа зразу відпишусь що і як працює...

Опубліковано

Ага, здихаючу гівняшку зроблять гарно) Я б окрім як на заміну платформи в ремонт і не брав.

Нафіга створювати тему, питати порад, якщо до них не дослухатись?

Опубліковано

Ага, здихаючу гівняшку зроблять гарно) Я б окрім як на заміну платформи в ремонт і не брав.

В данний час можливості поміняти платформу немає.Побачимо після сервіса як себе покаже.

Опубліковано

то ж на сервісі глянуть, та і прикрутити вентилятор - ще попрацює, що явно дешевше ніж міняти платформу по теперішньому курсу.

Опубліковано

Доброго вечора.Пишу звіт про ПК.Що зробили мені.

- Поставили в материнці там де чіп, невеликий куллер розміром як раз під чіп з радеатором.

- Змазали все термопастою, як і того чіпа так і процесора.

- Також змазали вентилятор блок живлення тому-що гудів.

- Була проблема з процесором, із за цього відключався, значіть трішки помилився, но все одно темпаратура була тоді в матерниці біля 96-ти градусів.То під кришкою процесора замінили термопасту.

- Також поставили нову батарейку на біос.

Після ремонту процесора, відео кодується супер, так нічого не відключається, темпаратура в середньому 60-70 градусів...

Хочу подякувати сервісу Expert, та хочу особливо подякувати майстра Вадима.

За все про все - 260 грн, цілком адекватна ціна.

Опубліковано

і скільки обійшлось? якщо не секрет...

За все про все 260 грн, ціна цілком адекватна...

Трішки не побачили напевно :) в мому останньому коменті останні слова як раз про ціну :)

Опубліковано

і скільки обійшлось? якщо не секрет...

За все про все 260 грн, ціна цілком адекватна...

Не спорю, ціна норм, сам кулер з радіатором на міст коштує в районі 5баксів+термопаста (від 30грн. найдешевша)+батарейка CR2032(10грн.)+робота...

P.S. пост не побачив тому що повідомлення було відредаговане...)))

Опубліковано

Пишу звіт про ПК.Що зробили мені.

- Поставили в материнці там де чіп, невеликий куллер розміром як раз під чіп з радеатором.

- Змазали все термопастою, як і того чіпа так і процесора.

- Також змазали вентилятор блок живлення тому-що гудів.

- Була проблема з процесором, із за цього відключався, значіть трішки помилився, но все одно темпаратура була тоді в матерниці біля 96-ти градусів.То під кришкою процесора замінили термопасту.

- Також поставили нову батарейку на біос.

А тепер розкажу я, що скільки вартує, насправді, і що робиться насправді, можна?

1) Кулєр на чіп, новий, таки трошки вартує грошей. 45-50 грн. Якщо б.в. (а що йому станеться) - та нічого. 5 грн.

2) Нанесення термопасти під радіатор на чіпсеті - ще 2-3грн. + Під проц стільки ж. ну 10 грн.

3) Змазати вентилятор і продути від пилу. Ще хай 5-7-10 грн.

4) А ось цей пункт - самий цікавий. Трошки історії. Описана процедура, називається "скальпуванням" і коштує вона в районі 300 грн. Не всі процесори піддаються цій процедурі. ДУЖЕ велика ймовірність отримати камінь. В прямому смислі. Тому у вашому випадку, це якась (походу) лажа. І не класичну термопасту там міняють, а так званий "термоінтефейс". Це може бути як спеціальна термопрокладка, так і "рідкий метал", один із видів термопасти. (відносно дорога штука).

5) 10 -15 грн

і того, якщо упустити пункт 4, то ціна мала б бути десь в районі 80-100-120 грн.

Принаймні я саме стільки за таку роботу й взяв би. + пропилососити і почистити від пилу.

Але ,якщо ви задоволені і ціною і якістю - супер.

Опубліковано

А тепер розкажу я, що скільки вартує, насправді, і що робиться насправді, можна?

1) Кулєр на чіп, новий, таки трошки вартує грошей. 45-50 грн. Якщо б.в. (а що йому станеться) - та нічого. 5 грн.

2) Нанесення термопасти під радіатор на чіпсеті - ще 2-3грн. + Під проц стільки ж. ну 10 грн.

4) А ось цей пункт - самий цікавий. Трошки історії. Описана процедура, називається "скальпуванням" і коштує вона в районі 300 грн. Не всі процесори піддаються цій процедурі. ДУЖЕ велика ймовірність отримати камінь. В прямому смислі. Тому у вашому випадку, це якась (походу) лажа. І не класичну термопасту там міняють, а так званий "термоінтефейс". Це може бути як спеціальна термопрокладка, так і "рідкий метал", один із видів термопасти. (відносно дорога штука).

5) 10 -15 грн

і того, якщо упустити пункт 4, то ціна мала б бути десь в районі 80-100-120 грн.

Принаймні я саме стільки за таку роботу й взяв би. + пропилососити і почистити від пилу.

То ти красавчік якщо за таку роботу береш 80-100-120грн...

Опубліковано

5) 10 -15 грн

це все Ви написали вартість матеріалів - доплюсуйте сюди роботу ще.
Опубліковано

То ти красавчік якщо за таку роботу береш 80-100-120грн...

це все Ви написали вартість матеріалів - доплюсуйте сюди роботу ще.

А що ж там робити?? Там роботи то на 30-40 хв.

Давайте увімкнемо математику.

людська ЗП тепер в районі 6 000 грн. Чи ви не згодні?

6000 / 24 робочих дня = 250 грн в день.

250 / 8 робочих годин ~ 30 грн / год.

120+30=150 грн. ну блін година. 180 грн. Це потолок. Але 260 грн за що? Я не можу в'їхати.

Які там матеріали? Кулєр ?? Сумнівна паста? може взагалі КПТ8, по 1$ за відро?

тобто ви берете за роботу скільки?? 100% від вартості матеріалів?

Якщо замовлю відеокарту за 9000 грн. То скільки буде вартувати мені її поставити у вас?

Я розумію, ЗП працівникам, офіс оренда і т.д. Але мені ж то пофіг, скільки хто за що платить.

Прикро те, що немає ніякого прейскуранту у фірмах. Все "від балди". В більшості.

Я розумію, коли беруть за чистку ноута 150 грн. 50+ болтиків розкрутити і закрутити то щось є. замінити термоінтерфейс, який реально дорогий. Змазати, подмухати пилюку.

Опубліковано

власне автор не писав, що там скальпування було, можливо неправильно висловився (бо на процах Athlon 64 X2 кришка припаяна), але при скальпуванні не обов'язково ставити рідкий метал, можна і термопасту якісну типу mx-4

Опубліковано

власне автор не писав, що там скальпування було, можливо неправильно висловився (бо на процах Athlon 64 X2 кришка припаяна), але при скальпуванні не обов'язково ставити рідкий метал, можна і термопасту якісну типу mx-4

От я той пункт і не включив, оскільки неясно, що робили. Можливо, просто "знайшли лоха", якому "розказали" і впарили "додаткові послуги" яких не було.

Так питання залишається відкртим.

тобто ви берете за роботу скільки?? 100% від вартості матеріалів? Якщо замовлю відеокарту за 9000 грн. То скільки буде вартувати мені її поставити у вас?

(бо на процах Athlon 64 X2 кришка припаяна)

Вона у всіх припаяна.

Опубліковано

Я розумію, коли беруть за чистку ноута 150 грн. 50+ болтиків розкрутити і закрутити то щось є. замінити термоінтерфейс, який реально дорогий. Змазати, подмухати пилюку.

дивлячись який ще це ноут - часом реально ноут простіше розібрати і почистити, ніж ритись у старому компі, бо у блоці живлення за стільки років реальна жесть може робитись

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...