Перейти до змісту

Різні питання (юридичні)

nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
6 часов назад, nickel сказал:

Читаємо закон Про військовий обов'язок і військову службу ст. 1 п. 10,

10. Громадяни України, які приписані до призовних дільниць або перебувають у запасі Збройних Сил України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України чи проходять службу у військовому резерві, зобов’язані:

прибувати за викликом районного (об’єднаного районного), міського (районного у місті, об’єднаного міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі - відповідні районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки), Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки України для оформлення військово-облікових документів (посвідчень про приписку до призовних дільниць, військових квитків, тимчасових посвідчень військовозобов’язаних), приписки, проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою здобуття або вдосконалення військово-облікової спеціальності, призову на військову службу або на збори військовозобов’язаних та резервістів;

Немає повістки, немає медогляду. І це буде вашим провтиком.

В умілих руках...

Скрыть контент

Если всю мочу собрать да еще умело

Можно Солнце обоссать, чтоб оно шипело

Хвилин за 30-40 юристові зателефонував чоловік, який представився заступником обласного військового комісара, та зазначив, що вони зв’язалися з Чорнобаївським військкоматом і Богдана вже поставили на облік.

А тебе разе не дали повестку, как написал Basil?

• Відповідей 388
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
5 часов назад, romanc сказал:

А тебе разе не дали повестку, как написал Basil?

19 часов назад, nickel сказал:

Мені вже пізно було починати воювати з військоматом за свої права, бо я вже отримав направлення на медогляд і мусив його пройти, але якби знав, як я його буду проходити, то почав би буянити (юридично) ще в військоматі. 

Це не мій провтик що я не проходив медогляд більше 5 років. Я прописаний, стою на обліку, військомат знає моє місце роботи. 

Опубліковано
12 часов назад, Basil сказал:

взагалі то до трьох робочих днів, якщо не потрібне додаткове дообстеження...

Війскомат оплачує ці три дні, що тебе не було на роботі? Який там механізм компенсації ?

Опубліковано
24 минуты назад, nickel сказал:

Направление на медкомиссию- это не повестка, по нему никто не будет оплачивать рабочее время.

Опубліковано
3 минуты назад, romanc сказал:

Направление на медкомиссию- это не повестка, по нему никто не будет оплачивать рабочее время.

В військоматі підсовують папірчик на підпис. 

В мене зарплата від виробітку, тому мені особливо й не було за що переживати, що так що едак, платити за це ніхто не буде. Є одне але, що я це все в свою відпустку робив і міг би її продовжити на час проходження, але й цього робити не буду. Мені не відпустки шкода, а згаяного часу. Бо відпустки в мене невибраної є більше 140 днів.

Опубліковано
21 хвилин тому, romanc сказано:

Яка ж тоді відповідальність, якщо не піти на медкомісію?

Опубліковано
30 минут назад, romanc сказал:

Таки да. Але направлення на медогляд дає військомат. Не баба Нюра, а війскомат. І пройти його треба за три дні (зі слів Basil, якщо не бреше).

Опубліковано
1 час назад, weldermaster сказал:

Таки да. Але направлення на медогляд дає військомат. Не баба Нюра, а війскомат. І пройти його треба за три дні (зі слів Basil, якщо не бреше).

https://www.google.com/amp/s/i.factor.ua/journals/bb/2020/june/issue-24/article-109226.amp

Опубліковано
1 час назад, Zelensky сказал:

Яка ж тоді відповідальність, якщо не піти на медкомісію?

Если вручили, подписал, то вплоть до уголовной.

• Збентежений 1
Опубліковано
On 13.11.2021 at 11:17, romanc сказано:

Если вручили, подписал, то вплоть до уголовной.

Дивно, я читав, що кримінальна за ухилення від служби а за порушення термінів проходження медкомісії - штраф.

Опубліковано
16 минут назад, Zelensky сказал:

Дивно, я читав, що кримінальна за ухилення від служби а за порушення термінів проходження медкомісії - штраф.

Ссылка?

Опубліковано
1 година тому, Zelensky сказано:

в цьому випадку стаття 210 з індексом 1, частина друга, так як особливий період в нас ще ніхто не відміняв

Цитувати

Стаття 210-1. Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію

Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

3400-5100 грн.

• Дякую! 1
Опубліковано
39 хвилин тому, Basil сказано:

в цьому випадку стаття 210 з індексом 1, частина друга, так як особливий період в нас ще ніхто не відміняв

3400-5100 грн.

Згідний. Але ж це адміністративна а не кримінальна відповідальність.

Опубліковано
10 часов назад, Basil сказал:

3400-5100 грн.

Это за каждые 5 лет или за последние?

Опубліковано
4 часа назад, Basil сказал:

ні. це коли тебе направили на ВЛК, а ти "загубився"....

і то ще ми за таке не штрафували... поки...

Типа не засветился в военкомате, нет штрафа.

Опубліковано

Ви ще напишіть, що є ймовірність що заберуть на якісь територіальні навчання на незрозумілий термін. Чи як воно зараз називається. А це не всім підходить..

Опубліковано

Звісно заберуть.Сьогодні був у військоматі в Ківерцях.Для того щоб прописатися за новою адресрю,проходив ВЛК.Цілком придатний,хоч був і комісований у свій час.Коли забераєш тимчасове посвідчення відразу вручають повістку " в партизани",десь на кордон,терміном на 2 тижні.В кого діти до 3-ох років,по закону звільнені.Можна сказати,що син мене відмазав:)

• +1 6
Опубліковано
13 минут назад, zigorko сказал:

В кого діти до 3-ох років,по закону звільнені.Можна сказати,що син мене відмазав:)

Ага. Значить @Basil мені збрехав. А ну сюди його. Нехай прояснить ситуацію )))

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...