S30 Опубліковано 31 Липня, 2018 в 14:48 #201 Опубліковано 31 Липня, 2018 в 14:48 А я і не кажу зараз. Малось на увазі або осінню, або весною.
Віталій СК Опубліковано 12 Серпня, 2018 в 17:08 #202 Опубліковано 12 Серпня, 2018 в 17:08 Вітання виноградарям форуму! Щось сумно цьогоріч в цій темі - ніхто не хвалиться достигаючим винонрадом. Мій випоградник посадки 2014-2015 років ніяк не може розпочати товарне плодонешення. Тогоріч весняні заморозки допомогли, цього року брак часу у мене. Перед зимою за відсутності вільного часу виноградник не накривав, а лише притиснув до землі. Тож цієї весни спостерігав дуже сумну картину - засихання пошкоджених морозом рукавів із зеленими пагонами довжиною до 50 см. Деякі пошкоджені рукави не засихали, але суттєво відставали у рості і ніякий урожай витягти не змогли. Загалом на десяти кущах засох 21 рукав. Проте, не зважаючи на всі негаразди, деякий урожай все ж є і присутні великі надії на наступний сезон. В п'ятницю отримав з Китаю рефрактометр і вчора вже вимірював кількість цукру у своєму винограді. Найсмачнішими на вчорашній день були сигналки Пам'яті Учителю. Кислоти немає, цукор 15,5-16 brix, окремі ягоди до 17. Чудова гібридна форма зі прекрасним гармонійним смаком та щільною хрумкою м'якоттю. Трохи є "гороху" в гронах, але це через високу температуру під час цвітіння. Далі буде... 3
Віталій СК Опубліковано 12 Серпня, 2018 в 20:30 #203 Опубліковано 12 Серпня, 2018 в 20:30 Сорт винограду Лівія має цукру близько 16 brix, проте смаку ще не має. В окремих ягодах вже є мускат, а деякі ще трава-травою. Фото не робив, бо там немає що фотографувати - всі чотири рукави засохли разом із зеленими пагонами і всі пагони ростуть від голови. Зав'язалось дві невеличкі гронки біля землі. Кущ трохи жирував, тож довелось його вантажити пасинками. Аркадії маю два кущі. Один росте від голови куща, бо всі чотири рукави засохли. Зав'язав три грона біля землі. Грона постійно атакує сіра гниль. Щотижня видаляю гнилі ягоди. Грона добряче притінені, тож цукру набрали лише 12 brix. На другому кущі Аркадії засохло лише два рукави, то і виглядає цікавіше. Рівень цукру в цих гронах вищий - 14 brix та вже є легенький мускат. На Аркадії вже починає визрівати лоза. 2
Lubart Опубліковано 14 Серпня, 2018 в 13:31 #204 Опубліковано 14 Серпня, 2018 в 13:31 Перший у цьому сезоні - "Дублянський". На смак - супер. 2
Lubart Опубліковано 15 Серпня, 2018 в 09:11 #205 Опубліковано 15 Серпня, 2018 в 09:11 (змінено) Буду мати саджанці на осінь: "Маркетт", Сейваль блан", "Ла Креснт", "Дублянський". Усі сорти американської селекції, морозостійкі, раннього строку дозрівання, хороша стійкість до хвороб. Змінено 15 Серпня, 2018 в 09:13 користувачем Lubart
Віталій СК Опубліковано 16 Серпня, 2018 в 10:51 #206 Опубліковано 16 Серпня, 2018 в 10:51 Сорт винограду Вікторія щось не радує мене другий рік. Минулого року обсипалась зав'язь. Цього року грона невеликі та ще й ріст слабкий. Частково тріснули ягоди після дощів. Мабуть видалю осінню, не дивлячись на чудовий мускатний смак та високу морозостійкість. Станом на суботу цукру набрала близько 16 brix, проте кислота ще дуже сильно відчувається в ягодах. Гібридна форма Софія, на якій теж вимерзли сформовані тогоріч рукави, порадувала сигналкою. Але смак і консистенція ягоди не радує зовсім - просто солодка водичка в шкірці. Зачекаю ще тиждень- другий, можливо мускат підтягнеться і стане смачнішою. Цукру мала в суботу 14 brix. В гроні є трохи гороху, кілька ягід було тріснувших та гнилих після дощів. Зачекаю ще рік і якщо смак стиглої Софії не сподобається, то піде на перещеплення. 1
Віталій СК Опубліковано 17 Серпня, 2018 в 10:53 #207 Опубліковано 17 Серпня, 2018 в 10:53 Гібридна форма Ювілей Новочеркаська лише навесні минулого року була пересаджена з іншого місця, де один сезон росла тимчасово. Ріст був слабенький - лише три слабкі пагони, які мороз не пошкодив зимою, тож цьогоріч навантажив кущ трохи врожаєм. До цвітіння залишив по два грона на пагін, але після цвітіння лишнє видалив, залишивши дев'ять грон. Цукру ще малувато - 14,5 brix. Ягоди мають інтенсивніший колір у затінку 2
Vaso Опубліковано 17 Серпня, 2018 в 14:36 #208 Опубліковано 17 Серпня, 2018 в 14:36 On 12.08.2018 at 20:08, Віталій СК сказано: Щось сумно цьогоріч в цій темі - ніхто не хвалиться достигаючим винонрадом. Бояться зурочити Ви пишіть, пишіть. Я в цьому році теж виноградом зацікавився. Посадив 5 дарованих кущів і трохи окультурив ті що були. Може на другий рік виросте щось варте уваги.
Nokian Опубліковано 17 Серпня, 2018 в 16:26 #209 Опубліковано 17 Серпня, 2018 в 16:26 А є модні Гарольд, Галахард?
Віталій СК Опубліковано 17 Серпня, 2018 в 20:44 #210 Опубліковано 17 Серпня, 2018 в 20:44 4 годин тому, Nokian сказано: А є модні Гарольд, Галахард? Ці вже вийшли з моди, в мене немає. Зараз на слуху інші назви - Подарок Несвєтая, Пам'яті учителя, Атос, Каталонія, Алвіка.
Nokian Опубліковано 18 Серпня, 2018 в 05:30 #211 Опубліковано 18 Серпня, 2018 в 05:30 Поки виростуть та заплодоносять, то й ці вийдуть з моди. А що ж з класикою? Перевіреною часом?
Dima4s Опубліковано 18 Серпня, 2018 в 15:18 #212 Опубліковано 18 Серпня, 2018 в 15:18 (змінено) 10 годин тому, Nokian сказано: Поки виростуть та заплодоносять, то й ці вийдуть з моди. А що ж з класикою? Перевіреною часом? кодрянку та аркадію сади) або її похідні) Змінено 18 Серпня, 2018 в 15:38 користувачем Dima4s 1
Віталій СК Опубліковано 19 Серпня, 2018 в 17:15 #213 Опубліковано 19 Серпня, 2018 в 17:15 On 18.08.2018 at 08:30, Nokian сказано: Поки виростуть та заплодоносять, то й ці вийдуть з моди. А що ж з класикою? Перевіреною часом? Скільки ж там чекати того плодоношення - на другий рік від посадки вже пробуєш ягоду, а на третій вже непоганий урожай. Але це за умови ретельного догляду за рослиною. На рахунок перевіреної класики підтримую @Dima4sа - Аркадія взагалі супер, якщо вберегти від оідіуму та сірої гнилі. На виноградному форумі виноградарі західної України ще добре відгукувались за Флору, ніби вона чудово підходить для вирощування у наших умовах. Правда при достиганні має своєрідну засмагу на ягодах, що не всім подобається.
Nokian Опубліковано 19 Серпня, 2018 в 17:49 #214 Опубліковано 19 Серпня, 2018 в 17:49 От з ретельним доглядом і напряг. Тому цікавлять сорти з оптимальним співвідношеням трудо часозатрат , морозостійкістю та смаковими якостями. Засмага не лякає.
Віталій СК Опубліковано 19 Серпня, 2018 в 18:03 #215 Опубліковано 19 Серпня, 2018 в 18:03 (змінено) Вчора був на винограднику, тож нарізав винограду для освячення та й просто поїсти. Цукор в ягодах не міряв, але на смак за тиждень стали значно солодші. Лише у Віктора та у Ювілею Новочеркаська пріснуватий смак та ще малувато цукру. В деяких гронах Вікторії ще присутня кислота при високому рівні цукру. Смакуючи стиглу ягоду цього сорту не можу уявити, як ще тиждень тому мені могла прийти думка про видалення куща з виноградника. Вікторія залишиться однозначно - буду шукати варіанти збільшення врожайності. На рахунок тріску теж є деякі думки. Єдине гроно Софії за тиждень дуже пошкодили тріск та сіра гниль. Можливо тому, що гроно було біля землі. Смак і консистенція ягоди поки одне розчарування. Аркадію вирізав майже всю - дуже смачна. Плюс теж трохи потріщала на кінчиках ягоди від дощу. Якраз вчора був дощ і я своїми очима спостерігав, як лопає кінчик від води на ягоді. Але цю проблему можна вирішити. Увесь виноградник обробив вчора препаратом Хорус дозою 7 г на 1 сотку. Він працює по гнилях та пригнічує оідіум, а термін очікування на винограді 7 днів. Результат побачу в п'ятницю. Натюрморт з різних сортів та гібридних форм винограду: Гроно Аркадії та гроно Ювілею Новочеркаська. Кожне в районі 1,5 кг: Змінено 19 Серпня, 2018 в 18:06 користувачем Віталій СК 2
Віталій СК Опубліковано 19 Серпня, 2018 в 18:11 #216 Опубліковано 19 Серпня, 2018 в 18:11 @Dima4s, на останньому фото Велес?
Dima4s Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 11:08 #217 Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 11:08 (змінено) 16 годин тому, Віталій СК сказано: @Dima4s, на останньому фото Велес? ні. Лівія. 4 роки я мучився з нею щоб нарешті попробувати смак) Нічого більш хворобливого я не бачив. Велес ось Змінено 20 Серпня, 2018 в 11:10 користувачем Dima4s 1
Віталій СК Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 11:19 #218 Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 11:19 (змінено) 16 хвилин тому, Dima4s сказано: ні. Лівія. 4 роки я мучився з нею щоб нарешті попробувати смак) Нічого більш хворобливого я не бачив. Велес ось Ну да, для Велеса ягода завелика - недодивився з телефону. У мене Лівія посадки 2015 року. Теж цьогоріч вперше спробував ягоду. Дуже сподобався смак і вигляд ягоди, тільки кісточок забагато - 3-4-5, як в якій ягоді. На фото із гронами на пеньку Лівія на передньому плані майже посередині. Змінено 20 Серпня, 2018 в 11:24 користувачем Віталій СК
Dima4s Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 11:30 #219 Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 11:30 6 хвилин тому, Віталій СК сказано: У мене Лівія посадки 2015 року. Теж цьогоріч вперше спробував ягоду. Дуже сподобався смак і вигляд ягоди, тільки кісточок забагато - 3-4-5, як в якій ягоді. Не хворіє відчутно більше інших? В мене якийсь рік до абсурду доходило.. кожні 2 тижні кропив її
Віталій СК Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 11:53 #220 Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 11:53 20 хвилин тому, Dima4s сказано: Не хворіє відчутно більше інших? В мене якийсь рік до абсурду доходило.. кожні 2 тижні кропив її Хворіє більше інших однозначно - в минулому році це був єдиний сорт, на лозі якого були плями від оідіуму.
Віталій СК Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 12:10 #221 Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 12:10 46 хвилин тому, Dima4s сказано: Велес ось Вигляд суперовий, а як на смак? Кісточки або рудименти є? В мене Велес третій рік росте під стіною сусідської будівлі. Посадити посадив, але шпалери йому так і не зробив та й інші плани з'явились на той шмат землі, де він мав рости. Тож за ним ніяк не доглядаю, кількаметрові лози просто стеляться по землі і я їх періодично скошую мотокосою разом з травою, а він все росте і не пропадає. Якби знати, що він в моїх умовах точно буде кишмишем, то пересадив би в ряди замість Пам'яті Смольнікова і нехай би ріс для дітей. Просто начитався на виноградному форумі про кісточки у Велесі, та й не знаю що робити.
Dima4s Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 15:10 #222 Опубліковано 20 Серпня, 2018 в 15:10 2 годин тому, Віталій СК сказано: Просто начитався на виноградному форумі про кісточки у Велесі, та й не знаю що робити. Мені подобається. не хворіє особо. смачний. кісточок я не бачив. Цього року собі ще кущик посадив) 1 1
Dima4s Опубліковано 5 Серпня, 2019 в 09:54 #223 Опубліковано 5 Серпня, 2019 в 09:54 @Віталій СК як виноградник поживає?
Віталій СК Опубліковано 5 Серпня, 2019 в 11:07 #224 Опубліковано 5 Серпня, 2019 в 11:07 1 година тому, Dima4s сказано: @Віталій СК як виноградник поживає? В суботу все було чудово. Почала визрівати лоза. Натягнув сітку від сусідських курей та шпаків. Маю кілька нічних фото. На вихідних постараюсь більш детально сфотографувати та викладу тут. Памяті Учителя фарбується повним ходом: Віктор та Ювілей Новочеркаська теж розм'якшуються та починають набирати колір: 2
Dima4s Опубліковано 5 Серпня, 2019 в 11:22 #225 Опубліковано 5 Серпня, 2019 в 11:22 14 хвилин тому, Віталій СК сказано: В суботу все було чудово сірої гнилі на ягодах не видно?
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти