Перейти до змісту

Церковний скандал чи державна зрада: УПЦ МП юридично визнала Крим частиною Росії

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Церковний скандал чи державна зрада: УПЦ МП юридично визнала Крим частиною Росії та передала їй дві єпархії

Варто замислитися тим, хто ще вагається в оцінках

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

красавчіки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені цікаво хто з читачів борди вважав, що московські попи (верхи) здатні на щось інше? Може опитування провести?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені цікаво хто з читачів борди вважав, що московські попи (верхи) здатні на щось інше? Може опитування провести?

Ви знаєте, я ще років з 10 тому спілкувався з одним " батюшкой", він казав, що мпц ніколи не об'єднається з українською церквою. Що назва -упцмп, це просто необхідність, яку диктує територіальне знаходження. Тому, я, власне кажучи, ніколи не вірив в "братскую расею і єдинную церковь")))) І цілком логічним було б, зі сторони влади, заборонити діяльність цих аферистів в рясах на території України. Тим більше, "рух" відносно "депортації" москальських батюшок вже роспочався, і будівлі церков переходять у власність української церкви.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власне навіть і не сумнівався що це станеться, очікував лише що набагато раніше, щось кацапята затягнули, на одного кирила глянути чого варто що біси мабуть ховаються по норах від такого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що біси мабуть ховаються по норах

Думаю, це пальцi однiеi руки. Один дулю крутить, iнший - накривае.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напривеликий жаль, церква для багатьохбагатьох є частиною бізнеса. В батюшок є "плани" по здачі каси, проведенню "маскаратіа" і т.д. Промивку мозку займаються там регулярно. Люди які туди ходять, дають гроші, відстоюють інтереси, це роблять за для своїх інтересів, сфер впливу.

Заборонити не вийде. Простий люд "з промитими мізками" встане в позу, 100%. Треба думаю поставити їм чіткі умови, рамки, правила для існування. Дати час, мімяць, два. От не справились, будьте вільні. Вони є частиною системи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люд, раджу вам поспілкуватись з нашими місцевими прихожанами мп. Там не то що православіє головного мозку, а кісільовщина! Ніколи не думав, що лучани будуть мені доказувати, що на сході воює США, а московія нас спасає. Там гарно їх обробляють, це навіть не п'ята колона, а прям якісь резервісти. І що саме цікаво, там молодь в те віре...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напривеликий жаль, церква для багатьохбагатьох є частиною бізнеса.

- а з про-московським бізнесом треба зав"язувати, як і з московським патріархатом в україні!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам до нещодавна ходив в УПЦ МП, оскільки батьки туди ходили. Хоча й не часто, переважно свята. Якщо молитви при бажанні можна розуміти, то прославляння там Кіріла викликали в мене тільки негатив.

Щодо ситуації з Кримом, звичайно що це зрада. Дуже надіюсь, що патріотично налаштовані священнослужителі перейдуть на бік УПЦ КП, і в Україні буде лише УКРАЇНСЬКА церква. Зрадники нехай їдуть до своїх - в ЛНР та ДНР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я особисто не відвідую упцмп тому не можу сказати як там промивають мізки хоча переконаний що промивають, але коли запитую людей - невже ви не розумієте що упцмп це політична структура кремля, то у відповідь чую - 'я ходжу не в московську церкву а в храм помолитися богу, і не важно до якого патріархату він відноситься', і при цьому відвідують лише упцмп,, і взагал цяі тема болюча.

Висновок - прихожани упцмп такі ж зомбовані як і глядачі російського тв

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам до нещодавна ходив в УПЦ МП, оскільки батьки туди ходили. Хоча й не часто, переважно свята. Якщо молитви при бажанні можна розуміти, то прославляння там Кіріла викликали в мене тільки негатив.

Щодо ситуації з Кримом, звичайно що це зрада. Дуже надіюсь, що патріотично налаштовані священнослужителі перейдуть на бік УПЦ КП, і в Україні буде лише УКРАЇНСЬКА церква. Зрадники нехай їдуть до своїх - в ЛНР та ДНР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нічого дивного. Де Владика? у Москві. Під чию дудку танцює? Догадуйтесь самі.

До розпаду СРСР провославна церква століттями була московського патріархату.

Українська церква Київського патріархату виникла у 1992 році і не визнана жодною канонічною провославною церквою. Тому для дуже багатьох віруючих провославних це є не церква. Альтернатива є тільки УПЦ МП чи церкви Католицького обряду.

Якщо заборонити УПЦ МП це буде дуже серйозний дестабілізуючий фактор? Ви що, хочете у конфлікт на Сході добавити ще конфлікт за віру? Що куча людей, які зараз вагаються при наступі на їх церкву стануть на той бік. Бо їх віру забороняють! Ви знаєте що найжорстокіші, війни це буди релігійні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ти Електронщік взагалі знаєш як зароблялась "кананічнасть" рпц і що той маразм взагалі до класичних релігій нічого не має. Київський патріархат не виловлював єрусалимського патріарха Варфоломія і не катував в темницях щоб визнати себе церквою. А кацапи таке от стругнули купу століть тому, тому навіть зараз час від часу в Єрусалимі вспливає питання хто це взагалі такі, тільки сцять бо не хочуть стати Нємцовими. Поки рпц-упцмп це один з базових дестабілізуючих факторів, хто за них стане і що зможе зробити не так важливо. Важливо що наша влада - це також рпц, от тому ті батюшкі бородасті так вольготно сіють свою єресь, рускіймір їм в труси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Electronshik, а трохи глибше копнути в історію? Чи віра не дозволяє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, вибачай, але ти думаєш чи не пофігу прихожанам як зароблялась та канонічність? Враховуючи те, що це сталось не одне століття назад?

Їм важливий сам факт канонічності. Я розмовляв з різними людьми, і це були не миршаві бабусі та дідки, а досить молоді люди і дуже багато з них вважає те що наша церква (УПЦ КП) не є церквою.

Я не є прихильник церкви як такої, церква для мене це просто місце для молитви Богу. А ці патріархати, що московський що київський я вважаю корпораціями, які пилять бабло. І манери вищих ієрархів тому приклад. Звичайно що не всі у структурі церкви всі такі, є дуже багато щиро віруючих, безкорисних людей, можна побувати у монастиру і побачити як живуть найнижчі ланки церковної ієрархії, в цих патріархатах: московському та київському

Не можна чіпати такі болючі питання як віра! Наслідки можуть бути непередбачувані. Бажаєте ще до війни на Сході, получити привід ворожнечі по вірі?

Під час жовтневої революції багато храмів, священників було знищено. Як тепер відносяться до тих подій.

Я просто бачу що наші теперішні революціонери дуже поспішають з діями та висновками, абсолютно не прораховуючи наслідки своїх дій і не несуть жодної відповідальності за свої дії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Electronshik, а їх мирські діяння, зрада держави? Мовчати? Чи говорити правду, показувати факти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мирськи діяння так. Але санкції вживати тоді, коли була пряма злочинна діяльність. Якщо взяти просто заборонити то у очах прихожан ця церква стане гонимою, а її служителі мучениками, віра найсправжнішою. Воно нашій Україні до усіх проблем додавати ще один головний біль треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Electronshik, ні не заборона - правда. Доносити людям правду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Electronshik, ні не заборона - правда. Доносити людям правду.

Так, ви праві, доносити правду людям треба. Але, "вєк живого пуцлера нє вєдать", звучить троха дико - доносити правду про москалів на Волині, колисці УПА)))
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

bublik007, совковий спадок - про нього теж потрібна правда.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всіх попів мп всіх рангів на допити в генпрокуратуру, і по шуріку замурувати їх разом з прокурорами, поки не зжеруть з голодухи один одного. А останнього, який залишиться, випустити і просто відпиzdити якоюсь шваброю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всіх попів мп всіх рангів на допити в генпрокуратуру, і по шуріку замурувати їх разом з прокурорами, поки не зжеруть з голодухи один одного. А останнього, який залишиться, випустити і просто відпиzdити якоюсь шваброю.

На допити - можливо, не просто так а по конкретних фактах. Але й церква повинна позбавляти своїх гореслужителів сану. Щодо цього не вірю що на це піде УПЦ МП.

В нас церква відокремлена від держави, чим і користується УПЦ МП.

Замурувати попів просто так - наплодити мучеників. Не сумнівайтесь що рашатудей чи лайноньюз це роздує по повній програмі, розпише усіма фарбами "как бандеровская хунта издевается над верой провославной" і тоді до усіх бід на сході добавиться релігійна тема, а за усі тисячоліття існування людства релігійні війни не вщухали дуже довго.

Доносити правду це найкраще рішення. Коли прихожані почнуть відвертатись від церкви з "маскви" то це й буде найкращим вирішенням проблеми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

головнх попів, що приймали та озвучували рішення в тюрьму.

інших попів МП нафіг з церкви. хто буде викаблучуватись в тюрму))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Але, "вєк живого пуцлера нє вєдать", звучить троха дико - доносити правду про москалів на Волині, колисці УПА)))

Для віруючої людини дуже часто аксіомою стає те що каже батюшка у церкві. І дуже прикро коли цей батюшка починає виконувати невластиві йому функції - лізти у політику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...