Перейти до змісту

спекулянти, баришники

IropS

Рекомендовані повідомлення

по всьому описаному "нєгатіву", получається що антикваріатщики - то самі більші бариги в світі!!!)))

а ті, що збирають монети і всякі інші колекції теж бариги! і взагалі Ви хочете якусь річ! навіщо вона Вам???

якщо ті не мають права продати дорогше, то з такої логіки і та річ не повинна бути потрібна комусь, переходити на духовне життя!

але питання: чи жити духовно без гаджетів у болоті? чи жити духовно з гаджетами в чистоті?

і взагалі: ЧОМУ критикуєте нижню ланку (дрібний бізнес) заробітчан????? бо самі слабкі (на своєму рівні піраміди гризетесь)???

який рівень для Вас виділили ті хто створює такі закони, що Ви не можете заробити достойно на засоби життя.

дивіться в корінь: В КОЖНОГО Є СВОЇ ТАЛАНТИ! найдіть свій талант, тоді барижнік для Вас може здатись жалким посміховиськом, бо

не може інакше заробити. І барижник - це тупа людина! а той хто продає дорогше - продає свою розумову і фізичну працю всього навсього!!!

ЛЮДИНА тратить свій "ЧАС", свої "СИЛИ" і хоче полегшити собі процес життя за рахуноу відданої частини життя, щоб розвиватись!

а хочете розвиватись без гаджетів, то тре питати духовних людей, як так жити щоб без засобів і самому розвиватись і ще й іншому допомогти

в розвитку, бо ж кому не помогли той починає обзиватись, як дитина. "Та ти такий сякий. Не дружу з тобою. Так не чесно. Ти такий, і пішло поїхало."

Щоб Вам дешевше продали і цим самим допомогли, то або Вам тре пошукати того, хто хоче і головне "може" допомогти комусь (ТОБТО продати дешевше, собі в убиток, в свій час, енергію)

і Вам зекономити час і енергію на розвиток.

Або торгуватись і обдурювати іншого, щоб продав дешевше, "ЩО погано робити в будь якому випадку!" тобто обдурювати і забирати "час" у іншого!

Або самому підзаробити на свому таланті (маєте ж якійсь навики, і що подобається) і вже потратити СВІЙ "час" на купівлю кращої речі для СВОГО ж розвитку!

І останній варіант принесе Вам найбільше внутрішнього задоволення! Бо будете річ цінувати! Бо вона вам буде своя улюблена, а потім зможете комусь дати,

хто буде на Вашу думку достойний і цінуватиме ВЖЕ ВАШ потрачений "час" і берегтиме цю річ для вже свого розвитку, а Ви з того радітимете. Ну це в ідеалі так має бути))).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 66
  • Створено
  • Остання відповідь

БариШніки.....давно я так нє бил блізко к бану..

Як завжди є протилежна (темна)сторона особистості.

В даному випадку це Шаришники.(тільки що вигадав).

Це ті, які все хочуть на шару, або даром.

Ну ті, які так ощадні , що через дупу і не пукнуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я як покупець хочу купувати те що мені треба безпосередньо у продавця-власника (в людини, якій ця річ належить, але більше не потрібна і вона хоче її продати) або продавця-виробника (виготовляє щось з метою продажу), а не в бариги (спекулянта), який сьогодні щось купив у власника чи виробника тільки для того, щоб завтра комусь перепродати. Приклад: хтось стане заперечувати, що краще купити житло безпосередньо у власника, а не через агенство нерухомості (в бариги, що хоче заробити гроші з повітря), переплачуючи при цьому кілька тисяч доларів?

На ринку наприклад я хочу купувати сир, молоко безпосередньо в людини, яка зробила цей сир і продає його за нормальною ціною, а не в бариги, який пройшовся по ринку, скупив сир в селян і стоїть перепродає з накруткою. Таких прикладів можна привести безліч. В нас розвелося дуже багато хитрови*баних, які не хочуть працювати, хочуть заробляти перепродаючи те що їм по суті не належить. Підприємці, мля.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я як покупець хочу купувати те що мені треба безпосередньо у продавця-власника (в людини, якій ця річ належить, але більше не потрібна і вона хоче її продати) або продавця-виробника (виготовляє щось з метою продажу), а не в бариги (спекулянта), який сьогодні щось купив у власника чи виробника тільки для того, щоб завтра комусь перепродати. Приклад: хтось стане заперечувати, що краще купити житло безпосередньо у власника, а не через агенство нерухомості (в бариги, що хоче заробити гроші з повітря), переплачуючи при цьому кілька тисяч доларів?

На ринку наприклад я хочу купувати сир, молоко безпосередньо в людини, яка зробила цей сир і продає його за нормальною ціною, а не в бариги, який пройшовся по ринку, скупив сир в селян і стоїть перепродає з накруткою. Таких прикладів можна привести безліч. В нас розвелося дуже багато хитрови*баних, які не хочуть працювати, хочуть заробляти перепродаючи те що їм по суті не належить. Підприємці, мля.

Так ніхто ж не заважає. Аби було бажання. І квартиру можна купити у власника чи забудовника, і з селянами домовитися про те що будете купувати потрібний товар. Вони навіть його будуть привозити Вам додому ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Anders, посередникам - стіко років, як торговим відносинам, і яким би ти їх напором письмових каках не поливав - вони є були і будуть.

Ти ж не поїдеш за Ауді А6 до дідуся в Дойчланд, чи за ноутбуком до самого Майкла Делла в США, а поки сам шукатимеш того міфічного продавця з класним товаром, який йому геть не треба, і ціна ніштяк, то замість зекономлених 10$, втратиш часу, що міг би заробити всі 50.

Те ж саме стосується бабульок з сиром\петрушкою, це їм просто як бонус до пенсії і можливість вбити купу часу. А більш менш оборотистий виробник с\г продукції, ну геть не має коли стояти і торгувати зі 100л сметани, бо за цей час він може заготовити скажімо 300.

З.І. Як відрізняєш бариг від кристально чесних селян, просиш фотку корови? :)

З.І.І. Час - це найдорожчий ресурс. І мудрий той, хто йому знає ціну, та вміє використати - найраціональніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так і слово баришник трішки старе, а я давав ще старіші синоніми в спойлері

БАРИ́ШНИКзаст. (скупник і перепродувач коней, худоби, а також сільськогосподарської продукції, ремісничих виробів з метою прибутку), ЛІВЕРА́НТзаст.; МЕНДЖУ́Нрозм. (перев. про того, хто перепродує коней); ПРА́СОЛзаст. (той, хто оптом скуповував товар для подальшого перепродажу). - Як же з коровою? - Продав баришникові (А. Шиян); - У старих коней над очима западають ямки. Та хитрі цигани чи різні ліверанти проколюють шкуру і заливають порожнечу парафіном або воском (М. Стельмах); Тут крутилися й чорновусі цигани, горбоносі забарні волохи, татари-воловоди і менджуни на тонконогих бахматах-конях (З. Тулуб); - Колись тут ярмаркові прасоли баранів торгували (О. Гончар).

СПЕКУЛЯ́НТ (той, хто скуповує щось і перепродує для одержання прибутку), ПЕРЕКУ́ПНИК, ПЕРЕКУПЩИКрідше,ПЕРЕПРО́ДУВАЧ, ГЕНДЛЯ́Рзневажл., БАРИ́ШНИКзаст., ПЕРЕ́КУПЕНЬдіал.Ціна на зерно впала, на одяг і взуття підскочила. Не в кооперації. На руках спекулянтів і перекупщиків (В. Кучер); Напровесні Данило почув, що Магазинник по шкуродерних цінах продає хліб, одразу ж скипів ненавистю до гендляра (М. Стельмах).

я вже писав, що на мою думку повністю нормально доставляти товари нові чи б/у зза кордону, чи від виробника якиї розміщений далеко чи не поряд чи чи ще що, і за це (послугу підбору, доставки і т.д.) брати прийнятні не здирницькі гроші (якийсь відсоток від початкової вартості). В нас на форумі і в місті є такі люди. Дякую їм за це!

Але коли людина нічого не зробила лише купила і тут же продає з накруткою 50% то як це називається? (як казали буває на базарі: скупили молочні продукти чи що в приїзджих і перепродують з великою націнкою нічого не зробивши майже, хоча люди також могли в продавця досить швидко все купити, але не встигли, бо є баришник).

Селян від баришників відрізняє кількість товару і ціна.

Щодо антикваріатщиків, то вони купують антикваріат, який часто є не дуже ходовим і не в великій кількості товаром, і знову ж таки, вони беруть гроші за те що знайшли даний товар, зазвичай антикваріат не легко знайти, а продати також не кожному. І в даному випадку цінність товару саме в товарі, його рідкісності, а не через те, що його скупили. Ми ж говоримо про ходові, популярні товари.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо хтось знає або може чув.

В ШКОЛІ ще колись вчили, що "той хто купив і хоче перепродати", а саме, оптовий продавець, середній опт і дрібний опт,

то кожен з них по закону!!! не має права робити націнку товару (рентабельність) вище 20% від ціни за яку купив!!!

Є закон формування ціни товару, чи формула формування ціни. От тільки ложили всі на неї!!! Бо до влади прийшли одні,

їх влаштовувало, аби бунту не було, потім інші, робили все, аби бунту не було.

І тільки зараз коли вже мало що лишилось, дійшли до критичної точки і тре робити РИНОК, бо при вільних цінах при плановій схемі буде бунт.

АЛЕ маємо владу, яка всерівно відстоює своє! І тримає піраміду. Виробник, великий опт, низький опт, але перерозподіл нерівномірний коштів.

п.с.

Тому знову напишу свій мем "5% з продажу будь якого" і "10% з заробітку будь якого". І буде Вам барига Ви його пошлете і вільно купите

через сайт у виробника і заплатите 5% за купівлю по чеку, без акцизів, без всяких ПДВ, кордонних зборів і все інше, що Вам тюхає самий головний

чиновник в піраміді прем'єр-міністр!

тобто люди взяли і культурно узаконили накрутку ціни на товар!!! бо є таке слово ТРЕБА!!! для піраміди! а не для Вашої вільної підриємницької жизні

між людьми. Де заробляти починає більше той, """ хто створив продукт, або послугу, і має попит, тобто інші це оцінили за потрібне, а значить допоміжне"""

а парламент тоді є керівним органом людей, які створюють умови для звязку між людьми, такий собі менеджерський керівний орган.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але коли людина нічого не зробила лише купила

Ну це тобі здається .Щоб купити-треба потратити час , потратити гроші.

І те і друге коштує.

Якщо хочеш перевірити скільки-спробуй.

Тоді висловиш свою нову думку зсередини процесу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то кожен з них по закону!!! не має права робити націнку товару (рентабельність) вище 20% від ціни за яку купив!!!

Ну давай вже пруф на свій закон.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Час - це гроші. Згідний на 100%. Чому ж тоді пани-посередники чи захисники посередників так не цінують свій час і купляють мандарини, сухофрукти, с/г продукцію не там де ближче, проте дорожче, а там де дешевше, хоча можливо і набагато далі? Це можна помітити по даній темі http://board.lutsk.u...__hl__мандарини

Можливо варто поберегти свій час: сходити в найближчий кіоск і купити з накруткою в 50%. Так ні - бариг (підприємців-посередників, які зажерлися зі своїми 50-100% накрутками) кормити не дуже хочеться. Так і я не хочу, щоб на мені заробляли ті, хто не вклав ні грама праці в даний товар, а просто перепродає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так і я не хочу, щоб на мені заробляли ті, хто не вклав ні грама праці в даний товар, а просто перепродає.

Є простий вихід, сади свою картоплю, заводь коровку, побудуй теплицю і посади мандаринове дерево і бананову пальму, і хавка буде - дармова, атвічяю!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене Вам просто потрібно провести грань між бізнесменом і барижкою, наприклад:

Бізнесмен купує 10 китайських мобіл робить 100% націнку і продає Вам.

Барижка також купує 10 китайських мобіл робить 90% націнку і продає Вам.

Купивши в барижки ви виграєте...

Жоден з них не паяв тих телефонів ... І немає у китайського заводу сайту тільки дистрибютори(як бізнесмени так і барижки)

Тепер саме цікаве який механізм ціноутворення ?

Бізнесмен: порахував що 30% з телефонів приїжають неналежної якості. Відповідно він муситиме робити заміни, знижувати ціну, робити акції ітд. Ще хотів би шось заробити, при цьому вн привіз товар, дав на лапу митникам або таки заплатив мито, тому ставить 100% націнки.

Барига: провіз в дверях машини телефони. Приїхав глянув ага бізнесмен поставив 100% націнки поставлю 90% шоб було дешевше. Ваші права споживача він вертів на ...

Ну і товар різний може бути фарфорова кружка однакова в бариги і бізнесмена, а от мобільний телефон тут гарантія сервіс.

Тому кожен обирає в конкретному випадку свй варіант. Ринкова економіка :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я чогось думав що по якій би ціні не купував товар вона є ринковою. Ринок сформував ціну, якщо стоїть 10 бабульок із однаковими сємками, то я куплю або в тої що продає дешевше, або не куплю взагалі бо в усіх задорого. А якщо стоїть одна бабулька і до неї черга бажаючих, і пофіг що втридорога - то все одно куплю якщо треба, бо кращих варіантів нема. І пофіг що бабулька скупила в усіх їхні сємкі і загнула ціну - це ж ринок, і кожен крутиться як може. Їй прийшлося вкласти власні гроші, оцінити ризики (а вдруг не продасться? а вдруг дощ піде і намокнуть, згниють), витратити час, і вона хоче за це мати профіт. По моєму справедливо.

А ті хто заморочуються такими питаннями - то їх напевно жаба давить, що "прої_али вспишку".

"Кажуть, кажуть, кеш, бабулєс

хто встиг, той вліз, інші плізз."

(с) Бумбокс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так і я не хочу, щоб на мені заробляли

Якщо щось неможливо змінити- то треба змінити своє ставлення цо цього.

Бо інакше довго не витримаєш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене Вам просто потрібно провести грань між бізнесменом і барижкою, наприклад:

Бізнесмен купує 10 китайських мобіл робить 100% націнку і продає Вам.

Барижка також купує 10 китайських мобіл робить 90% націнку і продає Вам.

Купивши в барижки ви виграєте...

Жоден з них не паяв тих телефонів ... І немає у китайського заводу сайту тільки дистрибютори(як бізнесмени так і барижки)

Тепер саме цікаве який механізм ціноутворення ?

Бізнесмен: порахував що 30% з телефонів приїжають неналежної якості. Відповідно він муситиме робити заміни, знижувати ціну, робити акції ітд. Ще хотів би шось заробити, при цьому вн привіз товар, дав на лапу митникам або таки заплатив мито, тому ставить 100% націнки.

Барига: провіз в дверях машини телефони. Приїхав глянув ага бізнесмен поставив 100% націнки поставлю 90% шоб було дешевше. Ваші права споживача він вертів на ...

Ну і товар різний може бути фарфорова кружка однакова в бариги і бізнесмена, а от мобільний телефон тут гарантія сервіс.

Тому кожен обирає в конкретному випадку свй варіант. Ринкова економіка :)

При цьому бізнесмен сплатить податки і гроші підуть в бюджет країни. Барига не сплатить нічого і при цьому буде користуватися всіма соціальними благами в суспільстві (діти ходять в школу, міліція забеспечує правопорядок). Для чого суспільству потрібні такі люди?

Так і я не хочу, щоб на мені заробляли ті, хто не вклав ні грама праці в даний товар, а просто перепродає.

Є простий вихід, сади свою картоплю, заводь коровку, побудуй теплицю і посади мандаринове дерево і бананову пальму, і хавка буде - дармова, атвічяю!

Перкручувати не треба. Якщо мені треба картопля, сир, молоко - я куплю в людини, яка це виростила (картпля), тримає корову (сир, молоко), а не в бариги.

Так і я не хочу, щоб на мені заробляли

Якщо щось неможливо змінити- то треба змінити своє ставлення цо цього.

Бо інакше довго не витримаєш.

Я просто висловив свою точку зору, з якої зрозуміло, що я не сприймаю бариг. І намагаюсь, щоб вони на мені не заробляли. Чому я маю не витримати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щоб збільшити попит зменшити ціну треба

Уяви що біля твого будинку стоїть чєл і продає синхрофазотрони. Рік продає, два продає, вирішив скинути цінy до рівня собівартості, аби здихатись. senazi рік ходив біля того чєла, 2 ходив, і тут побачив що ціна зменшилась. Варіантів 3 - або senazi внєзапно заліз у Вікіпєдію і взнав що синхрофазотрон - то дуже потрібна в хазяйстві річ (змінились ринкові умови, попит зріс), а покуда ще й подешевшала - то вирішив купити і користуватись; другий варіант - покуда подешевшала, то вирішив купити, авось потім комусь перепродасть, ще й заробить (баришнік! шпєкулянт сцуко!), або третій варіант - буде так і далі повз того чєла ходити, бо синхрофазотрон йому і безплатно не треба. Питання - нафіга у третьому випадку чєлу скидати ціну?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

. Приклад: хтось стане заперечувати, що краще купити житло безпосередньо у власника, а не через агенство нерухомості (в бариги, що хоче заробити гроші з повітря), переплачуючи при цьому кілька тисяч доларів?

так проблема не в агенствах нерухомості, чи скажімо в перекупах, а в менталітеті й внутрішньоморальному уродстві. Особисто я , маючи вибір при покупці квартири чи машини, БЕЗОГОВОРОЧНО купував би через агенство чи перекупа, при умові, що знаю, що там працюють порядні люди, тому що там мають бути професіонали, й якщо ви деревьяний по пояс в питаннях планування квартир й битий/не битий машин (образно кажучи) то яка вам різниця, хто вас намахає, агенство/перекуп чи власник ? Чи власники не ті самі люди й не хочуть позбутися лайна, бока яких вилізуть не сьогодні, а з часом ? Чи не може бути й з власниками проблем з документами, а особливо з квартирами та правами власності ? Чи не пошлють вас так само далеко, власники, якщо ті проблеми вилізуть з часом ? Якщо сам спеціаліст (а не думаєш що спеціаліст) в потрібній галузі, то нема питань звичайно, але якщо профан й не бажання (часу) розбиратись , то краще довіритись спеціалістам й переплатити, а не самому потім розгрібати нюанси. Знову ж таки, це при умові, що люди знають свою справу, а не просто ланка між покупцем й продавцем, яка стриже купони

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щоб збільшити попит зменшити ціну треба

Уяви що біля твого будинку стоїть чєл і продає синхрофазотрони. Рік продає, два продає, вирішив скинути цінy до рівня собівартості, аби здихатись. senazi рік ходив біля того чєла, 2 ходив, і тут побачив що ціна зменшилась. Варіантів 3 - або senazi внєзапно заліз у Вікіпєдію і взнав що синхрофазотрон - то дуже потрібна в хазяйстві річ (змінились ринкові умови, попит зріс), а покуда ще й подешевшала - то вирішив купити і користуватись; другий варіант - покуда подешевшала, то вирішив купити, авось потім комусь перепродасть, ще й заробить (баришнік! шпєкулянт сцуко!), або третій варіант - буде так і далі повз того чєла ходити, бо синхрофазотрон йому і безплатно не треба. Питання - нафіга у третьому випадку чєлу скидати ціну?

Зачасту -90% роблять дива, бо люди купують річ не тому, що вона їм конче потрібна, о тому що аж 90% знижки, потім в господарстві згодиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я чогось думав що по якій би ціні не купував товар вона є ринковою. Ринок сформував ціну, якщо стоїть 10 бабульок із однаковими сємками, то я куплю або в тої що продає дешевше, або не куплю взагалі бо в усіх задорого.

От коли дійдеш до рівня, коли будеш купувати сємкі, ті що смачніше (а вони далеко не одного смаку), а не ті що дешевше, от тоді можна буде й про ринкову економіку говорити )) Думаєш чому продаєтся стільки гавна ? Тому що якісне нікому не треба, треба дешевше, а дешевше це гемор майже завжди, що покупцю (ламаєтся швидко), що продавцю (багато браку, а брак зазвичай ніхно міняти не хоче)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перкручувати не треба. Якщо мені треба картопля, сир, молоко - я куплю в людини, яка це виростила (картпля), тримає корову (сир, молоко), а не в бариги.

Знову ж таки приклад на сємках, я люблю диньки й довгий час осознано купував в перекупщиці по одній простій причині, в неї вони були ЯКІСНІ, хоч і дорожче, але смачні, й мені не треба було по два круги нарізати по Пасажу, пробувати всяке лайно, й вонюче й цвіле й недосушене, зате у ВИРОБНИКІВ мля, в тих хто це виростив. В перекупщиці купував до тих пір, поки якість і смак не опустились (як у всіх) ну от тоді переплачувати перестало мати сенс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знову ж таки, це при умові, що люди знають свою справу, а не просто ланка між покупцем й продавцем, яка стриже купони

Як правило агенство є просто ланка між покупцем й продавцем, яка стриже купони. Знайомий шукав зйомну квартиру. Звернувся в агенство, сказав бажаний район, ціну, що його влаштовує. Далі агенство дає номера телофонів і бери дзвони, питайся, домовляйся про зустріч, щоб подивитися. По факту 100% із запропонованого не підійшло (не той район і ціна). Але гроші взяли. За що питається? А мало б бути інакше - підібрали варіанти, що підходять по ціні і місцю розташування, запиталися у клієнта про зручний час, щоб під'їхати подивитися, домовилися про зустріч з орендодавцем... Тоді б гроші були сплачені не задарма, бо люди працювали, шукали ваіанти, витрачали свій час. Бариги так працюввати не хочуть. Дадуть номера телефонів, а далі не їхні проблеми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знову ж таки приклад на сємках, я люблю диньки й довгий час осознано купував в перекупщиці по одній простій причині, в неї вони були ЯКІСНІ, хоч і дорожче, але смачні, й мені не треба було по два круги нарізати по Пасажу, пробувати всяке лайно, й вонюче й цвіле й недосушене, зате у ВИРОБНИКІВ мля, в тих хто це виростив.

В даній ситуації роблю аналогічно: купую дорожче, АЛЕ ЯКІСНЕ. Я не настільки багатий, щоб купувати дешеві речі. Проте коли товар однакової якості, то є сенс купити у виробника за меншою ціною і при цьому не кормити ледаря-перекупника.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Anders, сарафанне радіо то класно, але якби ти сам стикнувся з 1-2-5 агенствами, тоді б сам зробив висновки, а то на кшталт, в мене в кореша в БМВ спустило колесо, все ці тачки - ацтой...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Anders, сарафанне радіо то класно, але якби ти сам стикнувся з 1-2-5 агенствами, тоді б сам зробив висновки, а то на кшталт, в мене в кореша в БМВ спустило колесо, все ці тачки - ацтой...

В деяких випадках краще вчитися на чужих помилках, а не робити їх самому. Ситуація з агенством не сарафанне радіо, а реальна ситуація. Особисто був присутнім при дзвінках знайомого в агенство, коли він їм ставив питання: я який район просив підібрати, я яку ціну вам максимальну називав? А там включали дурачка і все.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Далеко не завжди "дорожче" рівноцінно "якісному".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...