Перейти до змісту

Реформи - як ви їх уявляєте?

difoto

Рекомендовані повідомлення

Тих, хто ставить у приклад реформи у Грузії мені хочеться взять і.... відправити вчити історію Грузії з 90-х років. У країні, що в 10 разів менша за Україну було за півроку звільнено 16 тис. міліціонерів. У нас з квітні по листопад - більше 20 тис. але цього ніхто не помічає.

а який процент з них ті, що самі написали заяви, щоб не їхати в АТО ? а також ті, яких позвільняли в Донецькій та Луганській областях ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тих, хто ставить у приклад реформи у Грузії мені хочеться взять і.... відправити вчити історію Грузії з 90-х років. У країні, що в 10 разів менша за Україну було за півроку звільнено 16 тис. міліціонерів. У нас з квітні по листопад - більше 20 тис. але цього ніхто не помічає.

Звичайно не помічаємо.

"Всего, по словам Сакварелидзе, в 2004-2005 годах из грузинской полиции было уволено 18 тыс. сотрудников при общей численности в 40-50 тыс. " Тобто в Грузії звільнили до 40% усіх працівників МВС.

В Україні в МВС працює біля 400 тис. (дані сильно не вишуковував, знайдете свіжіші, можете і самі співставити цифри), щоб зрівнятися з Грузією, треба звільнити до 160 тисяч міліціонерів. Та 20 тисяч навіть серед 160 тисячі непомітно буде, а серед 400 тисяч... У нас зимою, на лікарняному, з грипом більше мєнтів буває чим вони звільнили, усього 5%, у 8 разів меньше ніж у маленькій Грузії. Та й невідомо хто звільнений: донецькі, луганські, кримські, не бажаючі їхати на АТО?

І саме головне, в Грузії їх не просто звільнили, а під час реформи, коли об'єднали ДАІ і патрульних і стало очевидно, що потреби в такій кількості поліції немає. А в нас і досі майже 800 мєнтів на 100 000 населення, при рекомендованих ООН 222.

І в Грузії і в Україні щоб почати реформу треба одна й та сама передумова - політична воля. В Грузії була, у нас - час покаже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для мене реформи - це також зміни, позитивні зміни, як для населення, так і для держави вцілому.

Реформи потрібно починати з контролюючих органів, з судової влади, міліції, прокуратури, СБУ і т.д. При чому, коли говорять що скоротили когось на "х"%, то для мене це не реформа. Хтось взагалі бачив кого, як правило, скорочують? - пенсіонерів, "неугодних" і т.д. (а багато керівників потрапило під скорочення?). І де гарантія що скоротили саме тих, кого потрібно? От коли ці вищеперелічені органи почнуть дійсно чесно виконувати всі покладені на них завдання та обов'язки, дотримуватись покладених на них прав - тоді це можна буде вважати реформою. Тоді, напевно, і не довелося б вводити нові податки та збори - бюджет би наповнився.

Наприклад, на практиці. Майже всі в Луцьку знають які підприємства платять зп в конвертах (тим самим бюджет недоотримує масу коштів). Влада змінилась..., де реальні дії з боку податкової міліції, міліції, прокуратири, СБУ чи інших контролюючих органів? Невже хтось думає, що якщо скоротити чисельність цих органів - то "чорна" зп зникне? А 30.12.2014 опублікували Закон про "... легалізацію фонду оплати праці", в якому зокрема збільшують штрафи по даному питанню.. і що? - хто і як буде штрафувати ))) ? (кругом же кришування і корупція)...

Доречі про суд, можна і про наш ВОАС... Здається десь весною там мала проходити "люстрація". Голова пішла на пенсію, обрали нового... Хтось ще знає скільки там суддів звільнили? Можливо я не останньою інформацією володію, але всі залишились. Тобто голову суду змінили, і все - люстрація пройшла, і реформа судової влади теж ))). Думаю аналогічно "зміни" відбулись у всіх регіонах України. Ну і як судді які брали гроші тоді, чесно і об'єктивно можуть судити зараз? Вихід щодо суддів - змінити всіх однозначно (не так іх вже і багато).

Аналогічна ситуація і в податковій - новий голова, і що? - заступники ті ж самі, начальники відділів... А ще мені ну дуже "подобається" як призначають голову в податковій і не тільки в ній: старий "пішов" в Одесу, а новий "прийшов" з Рівного... Потрібно нову людину - не з системи, яка не була на керівних посадах при Януковичу, та і при Ющенку також...

Далі, на днях по тєлеку, в новинах, цікавий сюжет показали про те, як схеми які були при янику працюють сьогодні і далі: про ввіз нафтопродуктів без мита і реалізацію на території України. В сюжеті називались конкретні імена депутатів. Після таких ефірів я хочу бачити негайну реакцію та дії контролюючих органів щодо конкретної висвітленої події. Коли я цього не бачу - то я і кажу "що нічого не робиться".

Ок. Скажіть - це реформа чи ні?

Арсен Аваков ПРОЩАНИЕ С ЕДАПСОМ.

Це не реформа, це повсякденна робота ("капля в морі"), яку вони мають виконувати щодня згідно своїх обов'язків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

natalka), на всяк випадок спитаю: ви точно читали пост Авакова?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

difoto,

так звичайно.

Мої уяви щодо реформ точно не співпадають з Вашими.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви точно читали пост Авакова?

стосовно ЄДАПСа і закордонних паспортів... це більше схоже на прибирання одних "ліц" від державної кормушки, й поставлення туди інших.... при чому кормушка стала жирнішою в 3 рази, бо якщо старий паспорт можна було зробити за 170 грн. (з морокою через суд), то новий - 520 грн. і менше не буде... щось я також там не знайшов інфи про те, що з вартості паспорта "вийняли" плату за інтелектуальну власність у вигляді знака "тризуба"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багато писано-переписано що реформи потребують значних матеріальних ресурсів. Якщо для прикладу потрібно провести судову реформу, а саме (для початку) ввести інститут прецедентного права. Це ж наскільки менше роботи буде суддям, наскільки менше буде можливостей для підкупу і "маневру" в судді, адже будь яка сторона в судовому процесі зможе послатися на аналогічну справу по якій виносили вже вирок. Суддя дає бізнесмену "умовно" хоча раніше сантехнік за цей же злочин отримав 7 років? Значить поганий суддя.

Скільки така реформа потребуватиме коштів? На папір та фарбу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Надо разогнать все держ. структуры, милицию, врачей, СБУ, налоговую, жеки, дупутатов местных, народных, судей и т.д. Вот так по одной структуре раз в год. Год работать без этой структуры, да да, вообще без них, а потом через год набирать новую с теми же функциями по надобности, не штат опять из 500 генералов и двух подчиненных, а конкретно под вид работы, нужен такой человек взять. Без всех выгнать и сформировать новую нихрена не будет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

dimmon, ми впираємося рогом в те, що це має хтось робити :) з тих же українців, які почнуть просто ставити своїх на ті злачні місця. В результаті виженемо 500к дармоїдів і візьмемо 500к ще тупіших і жадібніших бо дорвалися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

dimmon, ми впираємося рогом в те, що це має хтось робити :) з тих же українців, які почнуть просто ставити своїх на ті злачні місця. В результаті виженемо 500к дармоїдів і візьмемо 500к ще тупіших і жадібніших бо дорвалися.

Краще перебирати частіше, і серед тих 500к все ж знайдуться розумні і достойні, ніж тримати тепершніх клопів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аваков? Реформи? Ні, не чули....

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков публічно підтримав збирання з громадян коштів, яке вже визнане судами незаконним.

Обґрунтування цього наводяться у статті Віктора Тимощука"Неправда про біометричні паспорти, або Як підставили міністра Авакова", що опублікована на сайті Європейської правди.

Приводом для критики стали публікації міністра Авакова на своїй сторінці у Facebook та в блозі на Українській правді про те, що вартість паспорту для виїзду за кордон має скласти від 518 до 1024 грн.

Як з'ясувалося, заяви міністра містять низку перекручень, а також заклики на адресу держорганів до вчинення протизаконних дій.

Так, Арсен Аваков навів неправдиві дані про вартість оформлення закордонного паспорта, яка нібито у 2013 році складала 800 грн, а у 2014 завдяки його роботі була знижена до 120 грн.

Насправді ця вартість для громадянина у вказаний період не змінилася.

"Більше того, у 2014 році ситуація навіть погіршилася, бо Державна міграційна служба (ДМС) почала "заганяти" громадян за отриманням паспортів до офісів Державного підприємства "Документ", де додатково стягується ще 250 грн на кожному паспорті", - зазначає Тимощук.

З допису Авакова виходить, що у 2015 році паспорт суттєво подорожчає, оскільки коштуватиме від 518 до 1024 грн (замість нібито 120 грн). 261 грн з цієї суми - вартість бланку закордонного паспорта. Експерт звертає увагу, що в Молдові ця ціна складає лише 7 євро, хоча документ друкує фінський виробник.

Окремою проблемою є те, що міністр Аваков, як і раніше, закликав користуватися комерційною послугою "ДП документ", яке стягує додаткові гроші із заявників "ні за що", а також існує поза правовою системою України.

Також, за словами експерта, "міністр виправдав існуюче сьогодні свавілля в системі Державної міграційної служби, яке пов’язане з тотальним ігноруванням рішень судів у справі про оплату закордонного паспорта".

Наразі існує низка судових рішень, за якими з громадянина не може стягуватися плата за бланк паспорта, а лише державне мито у розмірі 170 грн, оскільки паспорт "є власністю держави".

Однак Аваков вважає, що ДМС має і далі порушувати судові приписи.

"Нарешті міністр внутрішніх справ визнав свою причетність до функціонування цієї системи та відповідальність за неї", - підсумовує експерт.

http://www.eurointeg...5/01/6/7029404/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

отаку от пафосно-дуту фігню бот Авакова кнопає у його фб акаунті, поверхневе володіння інфою, ніяк не рівень міністра...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поки олігархи ще повністю не адаптувалися до нових умов

Можна подумати, для олігархів щось змінилось.

offtop

senazi, поки ти на канікулах, підтягни свою граматику.

:0016: :0016: :0016: :0016: :0016: , канікули у мене закінчились 8 років назад,. Якщо тобі моя граматика виїдає очі, то я б не відмовився від такого подаруночка

бо знаєш, з планшета не завжди виходить швидко та грамотно писати.

перевірено, не допомагає

post-4-0-61455200-1420559721_thumb.jpg

як збираєшся до планшета підключати? через OTG?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

біометричний паспорт для Молдови друкується фінським виробником за ціною менше 7 євро :_12: а в нас український виробник, а ціна... :_07: уряяяяя

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:0016: :0016: :0016: :0016: :0016: , канікули у мене закінчились 8 років назад,. Якщо тобі моя граматика виїдає очі, то я б не відмовився від такого подаруночка

бо знаєш, з планшета не завжди виходить швидко та грамотно писати.

ви вважаєте, що клавіатура буде за вас виправляти ваші помилки в написанні слова штукатурка, яке ви пишете як "щикатурка"?

п.с. соррі за оффтоп

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 8 місяців потому...

якщо це получиться - це буде бомбезно

Denys Bigus

7 год ·

Офигенных новостей, денег и программистов пост.

Вы знаете, как выглядит будущая форма декларации о доходах? Это долбаный пятитомник, в который чиновник будет вносить всё. То есть вообще всё. Дали айфон поиграться - внеси. Жена туфли из крокодиловой кожи подарила - внеси. Квартирку купил, а потом продал и вроде ничего и не было - внеси. Не внес или внес не то - два года тюрма сиди.

И это еще не все.

Год тому мы просили расшифровывать декларации в гуглоформе. Потом для этого сделали отдельный сайт. А потом Чаплинского забрали в казематы Всемирного банка, где он с группой других похищенных разработал техзадание для платформы, на которой чиновники будут вносить свою декларацию САМИ. После чего она будет в удобной форме доступна всем желающим. А внутри этой платформы закрутятся шестереночки, сверяя данные с реестром недвижимости и другими реестрами, автоматически расставляя "красные флажки" и т.п.

Так вот, теперь по этому ТЗ систему нужно сделать. И разработчик выбирается на тендере. И этот пост в первую очередь - поиск такого разработчика. Вы крутая софтверная компания? Приходите и сделайте систему. Приходите, приходите. Ссылка на документацию - в первом комменте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...