Перейти до змісту

29.12.2014 - презентація нової банкноти 100 грн.

ursa

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 51
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
До презентации дизайн новых 100 гривен держат в секрете

Ссылка на изображения (проект дизайна) - июльская.

Уверен, что рисуночки будут другими.

Ведь кроме объявленного "секретного дизайна" нужно учесть, что данный вариант - не что иное, как конкурсная работа начала двухтысячных от "Геральдической палаты". Соответственно, безнадёжно устаревший.

Но снова паника на ровном месте :D

Опубліковано

Просто проінформую.

Із ДНР, ЛНР, Криму до нас масово йде викрадена 200 гривнева купюра, яка мала бути знищена нацбанком. Купюри з країв мають зафарбування. Так їх було помічено (пачки з торців пофарбовані були). Банки таку банкноту вилучають. Якщо комусь будуть намагатись втюхати таку - відмовляйтесь як можете, бо можете потім і строк отримати (про строк то я перегнув, але неприємності отримаєте 100%)

Так само зафарбовуються гроші, які викрадені з банкоматів. Там взрив-пакети з фарбою стоять.

Опубліковано

Та взагалі будо зрозуміло що будуть мінятись: війна в країні, інфляція, купа фальшифок на руках, купа грошей під подушками - треба ж економіку піднімати =) Надіюсь умови обміну старих грошей на нові будуть не дуже болючі для населення

Опубліковано

Та взагалі будо зрозуміло що будуть мінятись: війна в країні, інфляція, купа фальшифок на руках, купа грошей під подушками - треба ж економіку піднімати =) Надіюсь умови обміну старих грошей на нові будуть не дуже болючі для населення

:0159: що значить: - умови обміну не будуть болячі???

Опубліковано

katjka_9, як дизайн грошей впливає на їх залежаність під подушкою?

які умови обміну, тобі що на 100 нових треба 200 "старих" буде віддати?

не пиши фігні

Опубліковано

не пиши фігні

я не казала що дизайн на це вплине, читайте уважніше. Просто по розповідям мами з 80-х і 90-х коли була заміна валюти - кожен раз були якісь умови. Це може бути обмежена кількість обміну, термін і т.д. - думайте самі. І тим більше - я всього навсього припускаю - а не стверджую)

Опубліковано

katjka_9, ти не рівняй совок який валився, девальвацію, купони, становлення гривні і банальну зміну дизайну банкнот, це якби дерево та майонез порівнювати.

Опубліковано

Замена денежной единицы (рубля на купоно-карбованец, купоно-карбованца на гривну) и замена банкнот какого-либо номинала на аналогичные - абсолютно разные действия.

Гривна уже трижды обновялась безо всяких условий при обмене. С какой стати в этот раз должно быть иначе?

Опубліковано

Просто по розповідям мами з 80-х і 90-х коли була заміна валюти - кожен раз були якісь умови. Це може бути обмежена кількість обміну, термін і т.д.

А з чого ти взяла що умови були болючими? Банки ще довго і нудно приймали клапони, те ж саме і з радянським рубльом.
Опубліковано

не пиши фігні

я не казала що дизайн на це вплине, читайте уважніше. Просто по розповідям мами з 80-х і 90-х коли була заміна валюти - кожен раз були якісь умови. Це може бути обмежена кількість обміну, термін і т.д. - думайте самі. І тим більше - я всього навсього припускаю - а не стверджую)

Думаю, я не набагато молодший Вашої мами, і в 80х-90х був цілком дорослим ( це я на той випадок, як що прийде думка про те, що я "бігав" підгузках :_02: ) Змінювалась грошова одиниця, а не зовнішній вигляд банкнот. А це, як вже зазначили вище Deemon і ursa, абсолютно різні речі. Шок від "Павлівської" реформи( фамілія міністра фінансів,не плутати з павлівським пивом :_02:), коли забирали з обігу купюри номіналом 50-100 рублів. У сусідки "пропало" 20 тисяч "налом".( зберігала в "банці" ), не змогла обміняти. В даному випадку , міняють "інтерфейс" купюри, і все. :_02:
Опубліковано

За грушу і шеву взагалі скоро мало що купиш.

Ото вже в нас проблем в країні, тільки й роботи якби то новий дизайн вигадати для купюри.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

1425568279.jpg

Национальный банк введет с 9 марта банкноту номиналом 100 гривен нового образца.

Об этом говорится в письме Нацбанка № 50-01011/14196 от 4 марта.

НБУ обращает внимание банков на то, что банкноты номиналом 100 гривен образца 2014 года относятся к банкнотам нового поколения – образца 2014 и последующих годов выпуска, поэтому сортировка и упаковка их при обработке должна осуществляться отдельно от банкнот номиналом 100 гривен старого образца.

Новая банкнота будет в обращении вместе с банкнотами старого образца.

Опубліковано

то вже б тисячу просто зробили, чого мєлочітся, всерівно походу робити прийдется, а так, лише черговий раз бабло на виготовлення того, що вже є, в пустоту

Опубліковано

Ну а ту тысячу менять на что будешь? Сотки - они всё-равно нужны. Так пусть будут новые :)

Опубліковано

Ну а ту тысячу менять на что будешь? Сотки - они всё-равно нужны. Так пусть будут новые :)

тобто ти хочеш заявити, що купюр якогось номіналу наразі не достатньо в обігу ? Плюс сказано, що нові купюри будуть не замість старих, а разом з старими, тобто на данному етапі, це такий собі легальний спосіб надрукувати декілька лишніх ярдів гривень, получаєтся

Опубліковано

це такий собі легальний спосіб надрукувати декілька лишніх ярдів гривень

А як все гарно починалось....

И отмечу, речь не пойдет об эмиссии гривни в число виде: действительно в оборот будут введены новые банкноты, но они будут не дополнять, а обновлять денежный оборот. То есть новыми купюрами будет заменены старые (изношенные и ветхие) тех же номиналов», — уточнили в Нацбанке.

Опубліковано

Сказано, что они в обращении будут вместе, а не сразу "новые" вместо "старых", которые тут же запретят.

"Старых" печатать больше не будут - только и всего. А печатают банкноты для обновления постоянно, даже если ты этого не замечаешь ;)

Опубліковано

Короче понятно! В хранилищах заменят старые на новые, а старые повезут на утилизацию в крематорий. И и и и блин снова не довезут........

Опубліковано

tHTMLEditorPicture_file_path_1187.jpg

Що у Тараса з очима на купюрі? Я один це бачу?

42736197.jpg

Та і другий нуль у цифрі 100 на зворотній стороні якийсь стрьомний, я від руки краще намалюю.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...