sergkots Опубліковано 22 Січня, 2015 в 21:23 #76 Опубліковано 22 Січня, 2015 в 21:23 Nokian, підтримую. Можна і економити і більш свіжі продукти купувати.
lilechka Опубліковано 23 Січня, 2015 в 07:18 Автор #77 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 07:18 Щось я трішки розчарувався у всій цій "долбаній" економії? Економиш,економиш,місяцями(багато чому собі відмовляєш)а тут бац! якийсь форс-мажор! і до дупи вся ця економія((Ніхто не переконує Вас, що економити потрібно і що це спасе Вас від усіх бід. Вирішувати як витрачати Ваші гроші лише Вам
lilechka Опубліковано 23 Січня, 2015 в 07:29 Автор #78 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 07:29 вже навідкладався, як взнав які проблеми .... тут промовчу(здоров"я), то ніяких там пару сраних копійок не допоможе!! над якими я трусився пару років! у супермаркетах, і (майже) у всьому собі відмовляв. Економте)) але ви повірите що це мізер, аби вам було б добре. У кожного в житті свої пріоритети... для когось - це насолоджуватись кожним прожитим тим і отримувати від життя по максимуму (не все у житті матеріальне), а для когось це обмежувати себе у всьому (у тому числі у повноцінному харчуванні) з надією придбати безхмарне майбутнє Секрет успіху у балансі
Oksana04 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 08:05 #79 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 08:05 ніяких там пару сраних копійок не допоможе!! над якими я трусився пару років! у супермаркетах, і (майже) у всьому собі відмовляв. Економте)) але ви повірите що це мізер, аби вам було б добре.До всього треба підходити з розумом, а не кидатись з крайнощів у крайнощі.Гнилые яблокиОдин человек был очень экономным и последовательным. Был у него большой сад яблонь, и каждый год щедро родило. Мужчина добросовестно собирал урожай, переносил в погреб. А было тех яблок очень много - аж самому мужчине не удавалось все съесть - то яблоки себе подгнивали в погребе.Мужчина знал порядок, и всегда брался за уже гнилое яблоко, прежде чем дойти до свежих и румяных.Так он всю жизнь ел только гнилые яблоки ...
yura-patriot Опубліковано 23 Січня, 2015 в 08:47 #80 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 08:47 Lilechka та Oksana04 ви все гарно написали і немає що тут добавити. Найбільше подобається: "До всього треба підходити з розумом" ось тут не спорю.Я не впадаю з крайнощів у крайнощі, я розумію економити воду,електроенергію коли в тебе стоять лічильники,ще розумію економію на памперсах коли їх треба дохолєри і ще трішки, ще потрібно думати коли купуєш якусь річ(техніку до дому) бо можна так наекономити на китайських речах що погорить пів хати із-за зекономнених100гр. бо дешевше.А бігання по супермаркетах і ринках то не економія то морока,головне чітко знати що ти хочеш і якщо воно дійсно потрібно то я не економлю, бо потім жалію що зажав пару грн. які абсолютно нічого не вирішують.
Demeter Опубліковано 23 Січня, 2015 в 08:57 #81 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 08:57 Я нічого не зрозумів.Що значить для пом"якшення наслідків цього форс....Це і значить. Судячи з ваших слів "як взнав які проблеми .... тут промовчу(здоров"я)" стались якісь серйозні, аж ніяк не бажані проблеми із здоров'ям від вернути які ви не змогли б - можна це вважати форс-мажором? Чи ви ту ж вікі, на яку посилались не читали?Тепер далі, уявіть що ви десь трохи економили і у вас лишилось більше грошей на лікування ніж було б якби ви не економили. Економія долбана? Інша справа що ви (майже) у всьому собі відмовлявзарадипару сраних копійокНевідповідність...Ніхто вас ні до якої економії не схиляє. Як тратити гроші - проблема особиста, вже писали. Але ці розмови теми явно не стосуються.
yura-patriot Опубліковано 23 Січня, 2015 в 09:11 #82 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 09:11 Я нічого не зрозумів.Що значить для пом"якшення наслідків цього форс....Це і значить. Судячи з ваших слів "як взнав які проблеми .... тут промовчу(здоров"я)" стались якісь серйозні, аж ніяк не бажані проблеми із здоров'ям від вернути які ви не змогли б - можна це вважати форс-мажором? Чи ви ту ж вікі, на яку посилались не читали?Тепер далі, уявіть що ви десь трохи економили і у вас лишилось більше грошей на лікування ніж було б якби ви не економили. Економія долбана? Інша справа що ви(майже) у всьому собі відмовлявзарадипару сраних копійокНевідповідність...Ніхто вас ні до якої економії не схиляє. Як тратити гроші - проблема особиста, вже писали. Але ці розмови теми явно не стосуються.Не буду ні на що відповідати, вже задовбався. Скільки людей-стільки думок.Одне зрозумів що ви мене не зрозуміли, я не кажу що я був супер економщиком, просто на багато що зважав, а зараз ставлюся до всього набагато простіше, і жити стало легше!! )) і проблем менше.
Demeter Опубліковано 23 Січня, 2015 в 09:45 #83 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 09:45 Тут ще, мабуть, грає роль що ми вкладаємо в поняття "економії". Купувати самий дешевий шоколад, наприклад, чи купляти найсмачніший дешевше. Купувати нові дешеві джинси на ринку, чи нові взагалі на розпродажах за кордоном (або нові в "фірмінному" бутіку в юванті ).
Aleska Опубліковано 23 Січня, 2015 в 09:56 #84 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 09:56 А я сьогодні таке класне пальто (пуховик) купила на секонді-і всього за 280 грн. Ось вам і еконмія))В магазині (ринки не розглядаю-майже все ширпотреб)за таке прийшлося б викласти мінімум 2к грн.Вибачте,за офтоп)
yura-patriot Опубліковано 23 Січня, 2015 в 10:26 #85 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 10:26 найсмачніший дешевше.Це ідеальний варіант!))А я так "розсуждаю", якщо шоколад не смачний, то краще його взагалі не купувати-ось і зекономив.
yurgen Опубліковано 23 Січня, 2015 в 10:58 #86 Опубліковано 23 Січня, 2015 в 10:58 три магазини три ціни. від 54 до 43 грн за кілограмІ в одному магазині може бути три ціни. Колись в Краї оселедець був по 32 і по 42 грн. Питаю - чого, кажуть - перший волинський, другий тернопільський виробники
talja Опубліковано 9 Лютого, 2015 в 10:36 #87 Опубліковано 9 Лютого, 2015 в 10:36 І знову про болюче.Підгузники за кілька днів виросли в ціні на 20-30 грн.На Північному все ж лишаються найдешевшими.Happy - 210 грн. На Варшавці дешевше 220 нема.Dada - 185 грн. На Варшавці по 200 продають.Huggies Classic - 220 грн.
MaestroA Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 18:05 #88 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 18:05 За день до Нового Року замінив всі лампи в квартирі на LED. Навіть у кухонній витяжці. Бюджет ~1500 грн. 5W видають більше світла, як лампа розжарювання 50W. 5(!) років гарантія. В магазині залишки по старих (відносно) закупках. Ціна - 90 грн. В брендовому інтернет-магазині - 119 грн. На hotline найдешевше - 107 грн. Магазин "Люстри", вул. Конякіна, 37А: P.S. В квитанції за січень чітко побачу, на скільки відсотків знизиться споживання електроенергії за місяць. P.P.S. У всіх кімнатах раджу мати колір світла одного відтінку. І так, рахунок за електроенергію січня відносно грудня... (барабанний бій)... менший в 2,27 рази, або іншими словами на 56%. Для повноти картини зазначу, що потужні електричні прибори (пралка, праска, пилосос) працюють практично щоденно.
Saddy Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 18:28 #89 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 18:28 скільки в кого виходить за місяць кВт ел.енергії? в мене інколи виникає думка, що або лічильник намахує, або...менше ніж 250 кВт ніяк не получається взимку (ел.прилади звичайні: електронагрівальні прилади, електрочайник відсутні).
nickel Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 19:18 #90 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 19:18 скільки в кого виходить за місяць кВт ел.енергії? в мене інколи виникає думка, що або лічильник намахує, або...менше ніж 250 кВт ніяк не получається взимку (ел.прилади звичайні: електронагрівальні прилади, електрочайник відсутні).Грудень - 95 кВт.
rrid Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 19:38 #91 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 19:38 За день до Нового Року замінив всі лампи в квартирі на LED. Навіть у кухонній витяжці. Бюджет ~1500 грн. 5W видають більше світла, як лампа розжарювання 50W. 5(!) років гарантія. В магазині залишки по старих (відносно) закупках. Ціна - 90 грн. P.S. В квитанції за січень чітко побачу, на скільки відсотків знизиться споживання електроенергії за місяць. P.P.S. У всіх кімнатах раджу мати колір світла одного відтінку. І так, рахунок за електроенергію січня відносно грудня... (барабанний бій)... менший в 2,27 рази, або іншими словами на 56%. Для повноти картини зазначу, що потужні електричні прибори (пралка, праска, пилосос) працюють практично щоденно. Можна ще декілька цифір - три останні дати подачі показників лічильника, і показники цього самого лічильника на ці дати, а також дату заміни всіх 16 лампочок на світлодіодні. Там можуть бути варіанти з підрахунком %% економії І на 56% знизились витрати в грн., чи кількість спожитих кіловат?
Saddy Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 19:40 #92 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 19:40 Грудень - 95 кВт.ось і я про що - в сусідів теж в районі 100-150 кВт. Може викликати майстрів на повірку чи щось інше робити?
rrid Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 19:43 #93 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 19:43 скільки в кого виходить за місяць кВт ел.енергії? в мене інколи виникає думка, що або лічильник намахує, або...менше ніж 250 кВт ніяк не получається взимку (ел.прилади звичайні: електронагрівальні прилади, електрочайник відсутні).Поки що максимум був - 120кВт. за місяць. Всі лампочки замінені на енергоощадні (КЛЛ або ЛЕД), електронагріальних приладів та електрочанйника, електробойлера немає. Пралка, ноути, ПК (ПК також в ролі ТВ).Один ламповий телевізор, якщо відносно багато часу працює може "потягнути" коло сотні кВт за місяць.
SunSeth Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 07:57 #94 Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 07:57 Один ламповий телевізор, якщо відносно багато часу працює може "потягнути" коло сотні кВт за місяць.Так отож. Основні витрати, то ІМХО не освітлення. А комп з БЖ 400-500+ Вт, який працює півдоби, то ППЦ, порахуйте.
Zevs_Isver Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:01 #95 Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:01 Один ламповий телевізор, якщо відносно багато часу працює може "потягнути" коло сотні кВт за місяць.Так отож. Основні витрати, то ІМХО не освітлення. А комп з БЖ 400-500+ Вт, який працює півдоби, то ППЦ, порахуйте."А комп з БЖ 400-500+" їсть біля 100, в режимі "спокою"
SunSeth Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:04 #96 Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:04 "А комп з БЖ 400-500+" їсть біля 100Це, якщо борду читати, а не ігрухи шпілити.Малядєц, вчасно дописав )
MaestroA Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:25 #97 Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:25 Можна ще декілька цифір - три останні дати подачі показників лічильника, і показники цього самого лічильника на ці датиЗараз сказати не готовий.а також дату заміни всіх 16 лампочок на світлодіодніНеуважні!За день до Нового Року замінив...І на 56% знизились витрати в грн., чи кількість спожитих кіловат?Вартість кіловату в грудні і січні рівна. В чому вести підрахунок різниці не має.Один ламповий телевізор, якщо відносно багато часу працює може "потягнути" коло сотні кВт за місяць.Не так давно звернув увагу на маркування по споживанню 54-сантиметровим електронно-трубчатим телевізором GoldStar. 80W. Це, для прикладу, в 2,25 рази менше за люстру з трьома розжарювальними "шісдесятками".Так отож. Основні витрати, то ІМХО не освітлення.І з чого такі висновки?
SunSeth Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:30 #98 Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:30 І з чого такі висновки?В тебе ж люстра з трьома розжарювальними "шісдесятками" не працює цілодобово? А в мене теща зламала ногу, 4 місяці телевізор не вимикався, ага, вночі теж.
Zevs_Isver Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:31 #99 Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:31 "А комп з БЖ 400-500+" їсть біля 100Це, якщо борду читати, а не ігрухи шпілити.Малядєц, вчасно дописав )о,ввечері перевірю в стані спокою і з ігрухою
SunSeth Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:38 #100 Опубліковано 11 Лютого, 2015 в 08:38 ввечері перевірю в стані спокою і з ігрухоюне забудь ще монік туди додати
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.