Перейти до змісту

Європа очима чайників

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В Празі така різниця на курсі розрахована на туристів. Той хто там живе, знає обмінникі з більш вигідним курсом на купівлю валюти

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Не знаю як вам Європа, я би не проти в США, я програміст-консультант в системах управління бізнесом, ЗП при такій посаді десь в США на правому березі або в Силіконовій долині ідуть в межах 80 000 - 140 000 у.е. в рік, при нинішньому курсі це приблизно 1.5 млн гривень в рік, тому та питання "Скільки заробляєш" можна відповісти "міліон" і не збрехати.

Хто каже шо в них податки та дорого теж не правий, при правильному списанні, якщо ти працює по контракту і сам платиш собі податки(схоже на наших підрядників) C2H job type тоді паливо, звязок, оренда житла, кредити все це tax deductible, якщо знайти толкового бухгалтера можна все списати під нуль і заплатити 0% податків. А так, без хітрощив і величехних грощей відсоток приблизно 30-40 від ЗП, такий же як і наш Соціальний Внесок... В Європі, США платять податків багато ті хто багато заробляють, а так на життя вистачить та ще залишиться відправити трохі родині, якихось 300 Євро в місяць можуть прокормити тут паро людей.

Опубліковано

це ти в Балашова надивився відео про податки ?

Мені США не подобається як країна для проживання . Канада більш підходить з тих країн, ну і звичайно Європа. АЛе Україна найкраща, тільки дурніша )

Опубліковано

і що народ читає-дивиться? з такою логікою Європа може почати кричати:"Не хочемо Україну, навіщо вона нам, там розпинають дітей, гвалтують епілептиків, москалів взагалі живцем варять, а якщо пошукати всякі кримінальні історії, то взагалі завалісь". Нє ну а чо, в неті таких же історій багато, чим вони гірші від історій, які читають halcogen, DropCop,

Опубліковано

Ще по всій Європі в центрах навколо ялинок вікриваються гарні будочки з всякими смакотами: пампушки, налисники, всяка випічка, смаженина, гіганські бутерброди. Всього багато, смачно і гарно подано. Також будиночки з сувеніркою. Хотдогів, гамбургерів ніхто практично не готує, стараються щось своє, регіональне, по домашньому і це класно. Тут гуртуються різні люди, туристи, молодь.

Опубліковано

бо можливо треба лад навести в своїй країні а тим більше в економіці. А ще видалити безвізовий режим з країнами пост радянського простору

Опубліковано

А взагалі, ви не замислювали над питанням чому Європа для нас ще віз не скасували ? Аааа??? За 23 роки могла б і скасувати!!! Нескасовують, пєчалька, може тому, що вони відносяться до нас як до второсортних.

того самого, чому ми, наприклад, з Сомалі віз не скасували. По друге, поняття *второсортних* дуже ємне й по соіальному та економічному розвитку, нас *второсортними* має право чуть не половина планети рахувати. З іншої сторони, діти багатих, дітей бідних в межах однієї школи й одного класу, на повному серйозі, *второсортними* рахують (так же як і їх батьки), то чому дивуватись в межах держав ? Ну й на останок, якщо вже вважати, що в Європі нас *второсортними* рахують, то в параші рахують як мінімум *третьосортними* , не дивлячись на те, що віз з ними нема. То до чого був цей вброс ?

Опубліковано

ну на рахунок скасування віз то... хтось повинен в Європі працювати) така собі дешева робоча сила!

там також не "маслом все намазано" і гроші у відкритий карман "самі не залітають"... там просто краще ніж в нас, і це якби стимул до чього нам ідти!

для тих хто не поняв потрібно йти до рівня Європи, в переспективі переплюнути саму Європу!

Опубліковано

romaxa11, слухай чайник тобі пояснити різницю між туризмом і життям?

А, може, тобі пояснити? НЕ чайнику? Я поясню.

Читай, що запитувалося.

Опубліковано

А взагалі, ви не замислювали над питанням чому Європа для нас ще віз не скасували ? Аааа??? За 23 роки могла б і скасувати!!! Нескасовують, пєчалька, може тому, що вони відносяться до нас як до второсортних.

Сортністьтут нідо чого. Логіка європейців така: якщо зараз відкрити кордон для України то через нього в Європу хлине весь колишній Радянський Союз. Оскільки справжнього кордону між Україною та рашою і Білорусією не має. Ти мабуть цього не знаєш, але вже давно однією з вимог Європи для введення безвізового режиму з Україною було створення РЕАЛЬНОГО кордону з сусідніми країнами. Нажаль віктор федорович так палко кохав володимира володимировича, що навіть уявити не міг про якийсь кордон між нашими країнами. Відповідно і не має безвізового режиму ... Ось так от. Повір мені, між тим, що вєщають кремлівські пропагандисти ти реальністю - велика різнмця!

Опубліковано

На початках я теж - роздивлявся тіко гарну архітектуру міст Європи. А потім (коли вже об'їхав достатньо міст та країн) почав цікавитись життям простих людей. Так познайомився з простими людьми. Так ось що хочу сказати: там, дійсно, не все так просто та легко. Бля, да там люди пашуть як коні. І саме головне - менталітет. Це дійсно серйозна зараз перепона для нас. Я зараз маю на увазі східну Європу, бо Німеччина і далі на захід - то взагалі окрема мова. Люди платять податки і держава відповідає їм адекватно. Платники податків навіть своїх інспекторів не бачать. В Польщі, зокрема, для вирішення адміністративних справ не потрібно гоцати аж до Варшави, бо все можна вирішити у воєводстві, повіті чи гмині.

На мою думку, Європу в Україні ми повинні будувати разом - і люди, і держава (соррі за пафос, але так воно і є). Бо якщо держава в особі чинуш сере тобі на голову без перерви, якщо крадуть по аццкі, якщо видумують "ліві" податки на голому місці (які йдуть хз куди) то і руки опускаються. Від нас, принаймні, залежить і чистота вулиць (хоча б це давайте на звалювати на владу, що вона винна в цьому) не гадити на асфальт. Громадський контроль за владою - Майдан пройшов, суки при владі лишились.

Давайте по чесному - Європа до такого життя та змін менталітету йшла століттями, а ми хочемо за пару років? Фікція це. Крім того, якщо не буде зворотнього зв'язку від влади до людей і навпаки - то нікуя не буде. Але тримаємо хвіст пістолетом. ))))

Опубліковано

Так ось що хочу сказати: там, дійсно, не все так просто та легко. Бля, да там люди пашуть як коні.

Я думаю, що ті хто робить свій вибір на користь Європи готові пахати як коні. Вони лише хочуть що б їх робота була належним чином оцінена. При тій системі яка побудована у нас і процвітає в більшості, якщо не в усіх пострадянських країнах, і ідеологом якої є росія, можна вкалувати все життя і не зважаючи на це нічого не мати, жити в жалюгідних умовах. Європа пропонує ж нормальний рівень життя, нормальну віддачу, для людей які готові пахати. Якщо порівнювати Європу з Україною то можна сказати, що перша це країна рівних можливостей, де людина з низів, за рахунок власної праці та таланту, здатна чогось добитися. Про Україну, як і про колишні республіки СРСР, цього, на жаль, не скажеш. Сподіваюсь поки що.

Опубліковано

phantom, все правильно. Можливо я не так написав - просто побутує думка, що там манна небесна падає. А ніфіга. Мій знайомий бізнесмен зі сх.Європи паше як "папа Карло". Але... Він і має за те. Дійсно - ти пашеш, ти маєш.

Опубліковано

Сортністьтут нідо чого. Логіка європейців така: якщо зараз відкрити кордон для України то через нього в Європу хлине весь колишній Радянський Союз. Оскільки справжнього кордону між Україною та рашою і Білорусією не має. Ти мабуть цього не знаєш, але вже давно однією з вимог Європи для введення безвізового режиму з Україною було створення РЕАЛЬНОГО кордону з сусідніми країнами. Нажаль віктор федорович так палко кохав володимира володимировича, що навіть уявити не міг про якийсь кордон між нашими країнами. Відповідно і не має безвізового режиму ... Ось так от. Повір мені, між тим, що вєщають кремлівські пропагандисти ти реальністю - велика різнмця!

Не аргумент. Молдова вже має безвізовий режим і я сумніваюсь що там є реальний кордон з Україною. Особливо з замороженим конфліктом у Приднестров'я

Введення одностороннього безвізового режиму з легкої руки Ющенко було неймовірною дурістю. Яку ніхто у ЄС і не оцінив. А Україна втратила одне (хоч і не дуже велике) джерело прибутку.

Просто останній рік було намішано дуже багато політики у цьому питанні.

Я наприклад хочу з'їздити у ЄС і маю для цього фінансову можливість. Но чесно кажучі, немає особливого бажання зв'язуватись з тими посольствами, принижуватись і доводити що ти не будеш емігрантом, а просто хочеш проїхатись, сам, без турфірми. Що ж! Є не менш цікаві з точки зору туризму країни, які не вимагають віз, розуміючі що туристи приносять гроші у їх бюджет

Опубліковано

Далі буде, ви також підключайтесь.

Гут, підключусь.

Із свого досвіду.

Європа відрізняється не тільки цінами (це занадто наочно і повторювати тебе не хочу) чи гарними вулицями. Насамперед, в тамтешніх сильно розвинене почуття поваги до закону. Законопослушність. Якщо тобі пропонують "кинути" державу, компаньона чи громадянина, то це як правило "наші". Є злодії серед місцевих, вони не святі, але процент нечесного люду в асимільованих значно вищий, ніж серед тубільців. Причини- виховання та соціальний статус. Все-таки європейці живуть куди краще, ніж "понаїхавші". Якщо тебе обдурили,то у 80% будь певен, що то не німець чи румун, а "братик" типу українець, поляк, турок чи росіянин (про жидів мовчу- так же наочно. як із цінами). Причому, не важливо, що той "братик" є громадянином ЄС- порода себе дає взнаки і по роках перебування в європах. Якщо бандит, то зі східної Європи- до гадалки не ходить. Принаймні, так мені попадалося. На початку думав, що це притаманне ех-совку (як ви тут на форумі висловлюєтесь), але перезнайомившись з поляками був здивований, що вони мене попереджали:"Не май справи, пане, з нашими. Поляк якщо свого не на*бе, то спати не зможе"- коротше, "тшимайше, Поляку. здаля от родакуф"

По друге- відношення до роботи. Бажання "відкосити" властиве всім. Німці теж ледарі порядні, але готовність на*бати роботодавця, ухилитись, сперти інструмент, "кинути" на орендну плату за житло чи щось подібне- дивись попередній абзац.

Зазначу-важливо! це не є національні риси. Це є результатом низької соціальної ніші, яку ми займаємо там. У нужді нема місця чистоплюйству.

І по-третє. Там більше поваги до будь-якої людини. Верніше, відстороненості від конфлікту. Більше стриманності. Толерантність!!!!! От скажи в Німеччині "жидяра"- можеш зловити судовий наїзд. Держслужбовці німецькі просто ссуть кип"ятком, коли їм закидаєш що вони тебе трактують не як рівного, а принижують по національності (трохи лірики- я бачу. що і в тебе, Рома, стали з"являтися слова "вата", "колорад" і подібне. Ну-ну, друже)))). Щоб німець публічно або в ЗМІ назвав когось унтерменшем,то є нонсенс. А тут один хер гер називає цілий регіон недолюдьми і ніц, прем"єрує далі. Нормальок))) В Німеччині можеш роглядати будь-які політичні явища, обговорювати їх публічно. І будуть слухати. Правда. приводь аргументи на свою користь. Будуть заперечувати, але в межах пристойності. А в Україні вислови свою думку... Наприклад, на цьому форумі))) якщо вона іде вбрев загальноприйнятому тренду або буде на російській мові,то піднімуть содом і гоморру))) навіть не вдумуючись в те. що каже опонент.

Ще раз- це виключно мої відчуття, те, з чим стикався і виніс з власного досвіду.

Романе, удачі в справах!

Опубліковано

да, и еще про Европу. Недавно читал, что британский п-м. Кэмерун призвал ограничить перемещение арбайтеров по территории ЕС и вообще опубликован целый пакет документов по ужесточению иммиграционной политики. Это касалось граждан ЕС. Могу только себе представить, какие рогатки будут на пути наших граждан в Европу. И так непросто, даже если знаешь язык, то более чем на 10 евро\час претендовать очень сложно, если ты не программист или классный спец, особенно лекарь, А так обычно 5-7 (я про восток Германии. На западных землях расценки выше. В других странах ниже)

Хорошо там, где нас нет?

Опубліковано

Практично все, сказане "Сергей" - правда. Особливо - повага перед законом. Якось троха незрозуміло було бачити, коли до компанії (більше 10-ти чоловік, два ящика пива) підійшло 2 (два) офіцери поліції, одним з яких була жінка. Хвилина розмови і компанія, захопивши пиво, ящики, пляшки порожні (то взагалі окрема історія) випарувалась.

Нашим би око підбили, в кишеню плюнули і дубінку віджали б....

Наступна історія розказана була мені німцями, хоч я і до того її знав.

В часи Гітлера, підрозділом СС було зупинено приміський поїзд. В чистому полі. Вивели усіх, перевірили квитки. В кого квитки були - чемно вибачилися, посадили на поїзд і відправили далі.

Всіх зайців - розстріляли.

З такого і виросла повага до закону

Опубліковано

Я наприклад хочу з'їздити у ЄС і маю для цього фінансову можливість. Но чесно кажучі, немає особливого бажання зв'язуватись з тими посольствами, принижуватись і доводити що ти не будеш емігрантом, а просто хочеш проїхатись, сам, без турфірми. Що ж! Є не менш цікаві з точки зору туризму країни, які не вимагають віз, розуміючі що туристи приносять гроші у їх бюджет

Взагалі, у світі існує дві категорії країн-ті, у які можна поїхати з легкістю з паспортом США і ті, у які можна поїхати з легкістю з українським паспортом (або паспортом колишніх радянських республік). Парадоксально, але є чимало країн в які з американським паспортом так просто не потрапиш, а от з нашим-запросто, а є й купа країн, в яких з точністю до навпаки.

З американським паспортом легко потрапити в розвинені і багаті країни, а з нашим паспортом-у бідні, слабкорозвинені.

Наприклад, американцям на Кубу потрапити проблематично, а нам доволі просто. Прикладів просто масса, колись листав для цікавості графіки порівнянь, там ціла мапа була, на якій нанесено куди і з яким паспортом потрапиш.

• 4 тижня потому...
Опубліковано

До вас питання romaxa11

от ви були з волонтерською місією у Європі,що привезли учасникам АТо?чи вдала поїздка вийшла??? я не злорадствую,просто ви говорили про пальне в євро,про дорогущі стоянки (а увас не одне авто було),то чи був сенс тратити купу коштів???шо здобули у тій поїздці окрім вражень та знань?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...